folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Matematiği Deneyimleyerek Öğreten Bir Oyun Önerisi

Matematiği Deneyimleyerek Öğreten Bir Oyun Önerisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EGorselEgitim
    EGorselEgitim's avatar
    Erkek

merhabalar 

Çocuklar ilk okula başladıklarında en çok yaşadığımız sıkıntılardan biri matematik dersi. Çünkü daha önce karşılaşmadıkları birşeyle direk kağıt kalem kullanarak sayılarla boğuşmaya başlayan çocukların bazılarında bocalama yaşanıyor. Bir kısmı parmakla sayma yöntemini kullanarak toplama yapmaya başlıyor. Ancak konular ilerledikçe toplama becerisini hızlandıramazsa problemlerle karşılaştığında hem düşünme yorumlama hem de toplama becerisi biraraya gelince çocuklar bocalamaya başlayabiliyor. Bu da özgüvenlerini sarsınca büsbütün matematikten kopmaya başlıyorlar.

Çocukların asıl işi oyun oynamak. Türkiye'deki eğitim sistemindeki en büyük sorun onları oyundan koparıp, kağıt kaleme hapsetmek ve ödevlerle başbaşa bırakmak. Aslında oyunsal bir şekilde onlara sevdirerek matematik becerisini kazandırabilsek sonrası kendiliğinden gelecek zaten.

Bu konuda çalışmalar yapan oyun üreticisi Eğitim Dizayn, kendi tasarımı olan bir oyunu geçen hafta satışa sunmuş. Math Forest adını verdikleri oyunda çocuklar oyun oynayarak matematiği deneyimleme imkanı buluyorlar. Ayrıca oyunun ilerleyen aşamalarında deneme yanılma yöntemi ile problem çözme becerilerini geliştiriyorlar. Oyunun sevimli hayvanlar kullanılarak oynanması ise çocukları farkında olmadan dakikalarca matematik başında geçirecek bir hale getiriyor.

Oyunu incelemek isteyenler aşağıdaki adresten ulaşabilirler.

Math Forest Matematik Oyunu

https://egitimdizayn.com/math-forest

E-Gorselegitim.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek

2 kartona 90 lira vermek lükstür, eğlenerek öğrenmek ise bir ihtiyaç. İhtiyaç da haktır. Devletin de bu tarz girişmleri olmalı, okullarda uygulamalı.

end tarafından 03/Nis/19 16:12 tarihinde düzenlenmiştir

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EGorselEgitim
    EGorselEgitim's avatar
    Erkek
    end bunu yazdı

2 kartona 90 lira vermek lükstür, eğlenerek öğrenmek ise bir ihtiyaç. İhtiyaç da haktır. Devletin de bu tarz girişmleri olmalı, okullarda uygulamalı.

bence de keşke okullar bu tür uygulamalara ağırlık verse. mesela her çocuğun önünde bu tür bir materyal olsa. çocuk oynarken öğretmen bir rehber olarak onu gözlemlese, düşünme becerisini kilitlemeyecek şekilde, çok müdahale etmeden ona yön vererek çocuğun gelişimini sağlayabilse.

ancak ben ürünün fiyatının çok olmasını karton olarak yorumlamıyorum. çünkü 90 liranın içinde kdv, vergi zaten 30 tl yapıyor. ürünün maliyeti var. ara dağıtıcı ve satıcılar var. ilk fikir üretimi var. satış açısından fiyat normal ama keşke devlet kendisi bunu gündem yapsa ve işin ticari boyutunu bir kenara koyup minumum maliyetle ürünü üreterek okullarda kullansa.

E-Gorselegitim.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Erkek
    Matematiği Deneyimleyerek öğreten bir oyun önerisi 70 2 saat 12 dakika 55 saniye önce
    Hastane de Çalışan Taşeron İşçilerine Kadro? 1818 03/Haz/14 20:12
    iş tavsiyelerinize açığız 1555 05/May/14 10:43
    Bir web sitesi yapiyorum 2311 01/Nis/14 18:34
    asp.net fonksiyonlarda .Parameter.AddWithValue nasıl kullanabilirim 1578 03/Ağu/13 21:59
    Ankara'da bir haftalık Kiralık Ev Arıyorum. 610 16/Nis/13 03:36
    Elazığ nasıl bir yer ? 7423 31/Oca/13 22:08
    Istek Basit Emlak Scripti 1237 16/Oca/13 17:49

5 sene sonra ilk konu

umit tarafından 03/Nis/19 16:39 tarihinde düzenlenmiştir

le le le sakine
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek

Genel anlamda toplama işlemi için düşünülmüş yaratıcı bir etkinlik ama kullanım alanı çok dar. Ayrıca sayı nesne eşleştirme ilk okulda daha önemlidir. Mesela 3 sayısının 3 tane nesneye karşılık geldiğini anlatamıyor oyun. Öyle problem çözme, üst düzey düşünmeye yönelik değil. 

Dediğim gibi toplama işlemi, büyük küçük sayılar, bilinmeyenli toplamanın ötesinde değil.

. Çocuğum olsa alır oynarım ama sınıf içerisinde kullanılacak bir etkinlik değil maalesef. Öğrencilerime de tavsiye eder miyim bilemiyorum. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek

Nerelerde ne paralar var işte =) 

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EGorselEgitim
    EGorselEgitim's avatar
    Erkek
    livane bunu yazdı

Genel anlamda toplama işlemi için düşünülmüş yaratıcı bir etkinlik ama kullanım alanı çok dar. Ayrıca sayı nesne eşleştirme ilk okulda daha önemlidir. Mesela 3 sayısının 3 tane nesneye karşılık geldiğini anlatamıyor oyun. Öyle problem çözme, üst düzey düşünmeye yönelik değil. 

Dediğim gibi toplama işlemi, büyük küçük sayılar, bilinmeyenli toplamanın ötesinde değil.

. Çocuğum olsa alır oynarım ama sınıf içerisinde kullanılacak bir etkinlik değil maalesef. Öğrencilerime de tavsiye eder miyim bilemiyorum. 

bir yönüyle haklısınız. Ama bu sadece basit bir örnek. işte keşke eğitimcilerimiz ve üreticiler bu konuda çalışsa ve her yaş gurubununun ihtiyacına yönelik farklı oyun materyalleri üretseler. Yurt dışında eğitim hep bu şekilde oyunsal şeylerle oluyor. Özellikle okul öncesi ve ilk okul düzeyinde.

E-Gorselegitim.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek
    EGorselEgitim bunu yazdı
    livane bunu yazdı

bir yönüyle haklısınız. Ama bu sadece basit bir örnek. işte keşke eğitimcilerimiz ve üreticiler bu konuda çalışsa ve her yaş gurubununun ihtiyacına yönelik farklı oyun materyalleri üretseler. Yurt dışında eğitim hep bu şekilde oyunsal şeylerle oluyor. Özellikle okul öncesi ve ilk okul düzeyinde.

Katılıyorum. Üniversite de Sözde materyal geliştirme dersleri alıyoruz ama boş. Her öğretmen bireysel olarak dersine hazırlanırken uğraşıyor bu da yetmiyor tabi.

1. sınıfta hala fasülye, çubuk kullanıyoruz. Daha çok şey derimde neyse :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    livane bunu yazdı
    EGorselEgitim bunu yazdı
    livane bunu yazdı

Katılıyorum. Üniversite de Sözde materyal geliştirme dersleri alıyoruz ama boş. Her öğretmen bireysel olarak dersine hazırlanırken uğraşıyor bu da yetmiyor tabi.

@@,`  ^^ ilginç.

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    livane bunu yazdı
    EGorselEgitim bunu yazdı
    livane bunu yazdı

@@,`  ^^ ilginç.

ilginç olan nedir ?

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    livane bunu yazdı
    :)

@@,`  ^^ ilginç.

ilginç olan nedir ?

Çubuk ve fasulyelerle, Nesne sayı bağlantısını oluşturmaya çalışmak. Yanlış demiyorum, ama ilginç. (evet bağlaç öncesi ve sonrası Virgül(,) konulmaz ama ben kullanıyorum.)

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
Toplam Hit: 2267 Toplam Mesaj: 18
oyun matematik