Merhaba Ben B. 27 Yaşındayım

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Nisan/2015
    Homo

     

    Merhaba, ben 27 yaşımdayım, adım B. Evde oturmayayım diye 5 yaşında anaokuluna başladım. Evde oyun oynasam ya da doya doya televizyon izlesem veya en güzeli sabahtan akşama kadar mahallede koştursam da olurdu, ama anaokulu diye bir kurum vardı ve ailem oraya yolladı. Yine ben 5 yaşımda sıkıntıdan okuma yazmayı çözmüştüm, ama ilkokul diye bir şey yaratıldığı, beş yıl boyunca çocukları oyalamak için bir bina yapıldığı için oraya gönderildim. İlkokul birinci sınıfı bitirdiğimde basit bir şekilde matematik anlatmayı beceremeyen babam sayesinde iki bilinmeyenli denklem çözebiliyordum. İlkokulun beş yılı boyunca acayip sıkıldım. Bu beş yılda defalarca dizimi kanattım, blok flüt çalmayı öğrendim, bir kere gözümü yardım, kabakulak ve su çiçeği geçirdim, düzgün olmayan yazımı bir türlü düzeltemedim. Onun dışında çok sıkıldım. Bir de evde ailemin dinden hiç bahsetmemesi, fakat okuldaki çocukların sürekli "allah karanlıktaki karıncayı bile görür" demesi yüzünden paranoyak oldum. Bir ara babamın düşüncelerimi okuyabildiğini düşünüp yaramazlık yapamıyordum. Ha bir de ilkokul beşte hareket enerjisinin ısı enerjisine dönüşümünü anlatmak için kaydıraktan kayan ve poposu yanan çocuk örneğini verdiğim için dayak yedim.

    İlkokul dört ve beşinci sınıflarda anadolu lisesi sınavına hazırlandım; çünkü iyi iş bulabilmek için iyi üniversiteye gitmek, iyi üniversiteye gidebilmek için de iyi liseye gitmek gerekiyordu. Çocukluğumu ders çalışarak geçirdim. İlkokuldan sonar hazırlık okudum. Bak o güzeldi. Sonra ortaokul ve lise... Bozulmayan sırayla ve aynı kelimelerle Selçuklular, Osmanlı ve Cumhuriyet tarihleri öğrendim. Liseden mezun olduğumda İkinci Dünya Savaşı hakkında hiçbir şey bilmediğim gibi, Birinci Dünya Savaşı da benim için bir Sırp milliyetçisinin Frand Ferdinand'ı öldürmesinden ibaretti. Bol bol dua ezberledim, saçma sapan matematik problemleri çözdüm, üçgenin iç açılarını ve dış açılarını ezberlemem yetmiyormuş gibi onyedigenin bir dış açısını hesaplayabiliyordum. Blok flüt çalmaya devam ettim, sandıktan takla attım, mercekte kırılan mum ışığının iz düşümünü buldum filan. Bunlar hep iyi bir üniversite ve akabinden gelecek iyi iş hayatı, bol para içindi.

    Hayatımın en ergen yıllarını ders çalışarak geçirdiğim için manyak bir ergen oldum. Çılgın gibi test çözdüm; trigonometri, türev, integral öğrenmeye çalıştım. Beceremedim, çünkü çok sıkılıyordum. Üniversiteyi kazandım. İleride iyi bir iş bulabilmek için anorganik kimya dersini geçmem gerekiyordu ve bunun için periyodik cetveli ezberledim. Sonra sülfürik asitle elimi yaktım. Bir keresinde organik kimya laboratuarında astım krizim tuttuğu için profesörden azar işittim. Haklıydı; astımım varsa niye bu bölümü okuyordum? Ama kimya bölümünde ne okunur, kimya mezunu ne iş yapar bilmeden o bölüme girmiştim işte. Zar zor mezun oldum üniversiteden; tca siklusunu ve karbondioksitin molekül orbital şemasını çizmeyi ezberleyerek.

    Yaşım 24'ü bulduğundan artık ne iş yapmak istediğimi biliyordum ve yüksek lisansa başladım. Genetik bölümünü kazandım; kanser çalışmak için heyecanla okula gittim tezlerin dağıtıldığı gün. Maya çalışması verdiler bana. "kanser?" dedim, "maya da iyidir" dediler. Yüksek lisansı bıraktım.

    İş aramaya başladım sonra. İstanbul'da 1+1 bir ev ve sadece elektrik faturasını karşılamaya yetecek işler teklif ettiler uzunca bir süre. Halbuki ben 24 yaşıma kadar iyi bir iş bulabilmek için Franz Ferdinand'ı, tca siklusunu ezberlemiştim, blok flüt bile çalmıştım! Bari doğalgaz faturamı da ödeyebilseydim!

    Bir süre sonra tüm faturalarımı da ödeyebileceğim bir iş buldum; çünkü hak etmiştim bence. En çok sandıktan takla atarken haketmiştim! İki yıl oldu; iki yıldır allahıma çok şükür faturalarımı ödüyorum. İki yıl oldu; iki yıldır mobbing yaşıyorum. İki yıl oldu; iki yılda defalarca hıçkıra hıçkıra ağlayarak çıktım ofisten. İki yıl oldu; iki yıldır nefret ederek geliyorum işe.

    Merhaba, ben B. Birkaç ay sonra 28 yaşımı bitirecek ve 29. yılımdan gün almaya başlayacağım. 5 yaşımdan beri iyi bir iş bulabilmek için saçma sapan işler yapıyorum, ama mutsuzluktan ölüyorum. Hem badminton oynamayı öğrendiğim hem de ikinci dil olarak öğrenmeye çalıştığım almanca ile "ich bin acht un zwanzig jahre alt" demeyi becerebildiğim halde hayatımın 2/7'sinde geç uyanabilmek ve kahve içmeye gidebilmek için hayatımın geri kalan 5/7'sinden nefret ediyorum.

    Facebook'dan alıntıdır.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Temmuz/2013
    Erkek

    Sonuna kadar okudum, çok güzel yazılmış, ifade edilmiş. Keşke "biraz kendinden bahseder misin?" dediklerinde bu şekilde cevap verebilseydim.


    They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Temmuz/2009
    Homo

    Akşamüstüne doğru, kış vakti;

    Bir hasta odasının penceresinde;

    Yalnız bende değil yalnızlık hali;

    Deniz de karanlık, gökyüzü de;

    Bir acayip, kuşların hali.

     

    Bakma fakirmişim, kimsesizmişim;

    Benim de sevdalar geçti basımdan.

    Şöhretmiş, kadınmış, para hırsıymış;

    Zamanla anlıyor insan dünyayı.

     

    Oluruz diye mi üzülüyoruz?

    Ne ettik, ne gördük su fani dünyada

    Kötülükten gayri?

     

    Ölünce kirlerimizden temizlenir,

    Ölünce biz de iyi adam oluruz;

    Şöhretmiş, kadınmış, para hırsıymış,

    Hepsini unuturuz. 

     

    Orhan Veli Kanık

     

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shephard
    Shephard's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2005
    Erkek

    aha yıllardır demeye çalıştığım..


    Turkey, Photographer. #socialmedia #photography #videography #interior #architectural #food #lifestyle #fashion #product #aerial #drone
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Şubat/2011
    Erkek

    şöyle baktım lise yılına kadar benim gibi olduğuna göre :D üniversiteyi kesin kazanıcam o kazandıysa :D mutlu oldum laa


    havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murdery
    murdery's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Aralık/2010
    Erkek

    elektrik faturası+doğalgaz faturası+istanbulda 1+1 vs.

    hayatımı yazmışsın amk


    BİR TIKLA BE https://www.youtube.com/watch?v=I5DOCwqBuzk
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2011
    Erkek

    Demek ki neymiş , para kazanmak ve mutlu olmak için illa ki üniversite okumak gerekmiyormus

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Haziran/2008
    Erkek

    hayırlısı be gülüm.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hurferus45
    hurferus45's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Ağustos/2010
    Erkek

    vay bee dedirtecek türden bir yazı helal olsun güzel anlatım valla ayrıca fotoğraf da 


    https://soundcloud.com/arestahasan << Hasan GÖNÜLTAŞ >>
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Nisan/2015
    Homo

    vay bea , an be an gördüm nasıl editleme yapıldığını. ilk başta benim mesaj gitti korktum noluyor db'den mi uçurdular beni diye :P

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    Abi siz yazıyı okumuyorsunuz sanırım.

    Eğer yazıya felsefi açıdan bakmazsak. Sizin gibi yaşanmışlığını değerlendirirsek.

    Bunu yazan kişi kendini zeki gösteren ama gerizekalının teki.

    Sosyal bir yeteneği yok.  Kendisi başarabilirdi.

    Planlama ve yönetme yeteneği sıfır. Daha bölümünü seçememiş. Sistemi çözememiş. Asosyal bir ergen olarak 30 yaşına yaşlanmış bir kişi.

     

    Felsefi açıdan bakarsak . Sistemi güzel bir şekilde eleştirmiş. İyidir iyi.

    Edit: Eleştirdiği sistemin en standart dişlilerinden olmuş. Üst cümlemi yok sayın.

    Easx tarafından 22/Tem/14 22:54 tarihinde düzenlenmiştir

    www.kriptopedi.com
Toplam Hit: 3665 Toplam Mesaj: 26