




Mevlana‘Dan Mükemmel Bir Şiir
-
Bende şu mevzuyu anlamıyorum.Adamı bütün dünya kabul ediyor bütün dünyadakiler yanılıyor mu diyorsunuz.Bir fikri,kişiyi veya herhangi bir şeyi dünyadakilerin takdir etmesi o şeyi güzel mi yapar ? Mevlana ile ilgili bir problemim yok iyi niyetli ve güzel düşünceleri olan bir insan fakat sadece abartıldığını düşünüyorum.Bu durumda da Mevlana'nın payı yok şeyh uçmaz mürit uçurur derler.Unesco veya X bir kuruluşun Mevlanayı seçmiş olması bir başarı göstergesi olmadığı gibi başarısızlık göstergesi de değildir bana göre.
----------------------------------------------------------------------
İşte mesele budur dostlar arkadaşın bir fikri var ve kendi açısından ölçülü bir şekilde fikrini söylüyor.Mesele Birçok arkadaşın her şey hakkında sivri çıkış yapmayı adet haline getirmesi meselesi düşüncesi hangi doğrultuda olursa olsun düşmanında düşmanlık hakları vardır ve bu haklar en başta gelir,gelmelidir.Şimdi fikrine karşılık ben abartıldığını düşünmüyorum hatta verilen değer az bile unesco ve özellikle batı dünyasının arkadaşımızın söylediği gibi mistisizm adı altında kendi sheakspeare 'leri ile kıyaslaması bile benim için ölçüt değil. Ancak doğu dünyası ile hepimizin bildiği sebepler ile büyükçe duvarlar örüp dünya tarihini bile kendi tarih yazarları ile (homeros) başlatan egemenler Mevlana emin olun yerlere göklere sığdıramıyor.Üstelikte hemen tamamen bize ait olağanüstü bir renk iken nedir peki onların anladığıda bizim anlamadığımız sorusu en doğru soru? Şayet enlasaydık anlatırdık ve herşeye karşıyım modası yüzünden ipe sapa gelmez sözler söylenmezdi hakkında. Kendi değerlerimizin en büyük örneklerinden biri hakkında daha adaplı görüş alışverişinde bulunmak her türlü bizim menfaatimizedir. tasavvuf hakkında belliki iyi derece bilgi sahibi müridler var yazmışlar kısmen keşke çok daha aydınlatıcı bir şeyler karalasalarda kimbilir belki birkaç arkadaş bu söylemlerden etkilenirde araştırma okuma ihtiyacı duyar işte bu müthiş bir kazanım olur.
-
x-files bunu yazdı:
-----------------------------
JohnD bunu yazdı:
-----------------------------
hiç sevmiyorum lan bu adamı.
-----------------------------
senin lan dedigin bu adam mevlana ne diyeyim sana insanlıkdan nasibini almamışsın umarım birgün insanlıkdan nasibini alırsın arkadaş.
-----------------------------ne mal adamsın ya,daha kime ne dediğimi bilmeden atlıyorsun.
-
tek kelimeyle mevlana fazla söze gerek yok
-
Hoşgörü kavramında sizin kendinizi karşınızdakinden daha üstün gördüğünüz varsayımı egemendir.Yani aslında hoşgörü öyle sandığınız kadar hoş birşey değil,kendini beğenmişliktir.
Uzun uzadıya saçmaladığınız için,anlayacak kapasitede olmadığınıza inandığım için başka bir şey anlatma gereği duymuyorum.Siz hayatı ancak böyle şeylerle anlamlı kılabiliyorsanız bir çözüm bulduğunuz için sizin adınıza sevindim..
edit: Mevlana size göre Allah dostudur,bana göre değildir.Sırf bu adamı kafası güzel,ne dediğini bilmeyen birisi oalrak görüyorsam bu ne ukalalık yahu ? Ben hoşgörünün bile özünde kendini beğenmişlik olduğunu düşünürken siz o hoş görüye bile sahip değilsiniz.Sonra sizinle tartısıcam hee,bide uyarıyor saygılı ol ama diye :) canım benim :) -
Nikoteen bunu yazdı:
-----------------------------
Hoşgörü kavramında sizin kendinizi karşınızdakinden daha üstün gördüğünüz varsayımı egemendir.Yani aslında hoşgörü öyle sandığınız kadar hoş birşey değil,kendini beğenmişliktir.
Uzun uzadıya saçmaladığınız için,anlayacak kapasitede olmadığınıza inandığım için başka bir şey anlatma gereği duymuyorum.Siz hayatı ancak böyle şeylerle anlamlı kılabiliyorsanız bir çözüm bulduğunuz için sizin adınıza sevindim..
edit: Mevlana size göre Allah dostudur,bana göre değildir.Sırf bu adamı kafası güzel,ne dediğini bilmeyen birisi oalrak görüyorsam bu ne ukalalık yahu ? Ben hoşgörünün bile özünde kendini beğenmişlik olduğunu düşünürken siz o hoş görüye bile sahip değilsiniz.Sonra sizinle tartısıcam hee,bide uyarıyor saygılı ol ama diye :) canım benim :)
-----------------------------Hocam daha neyin iddaasını yapıyosun ki.Mevlana'yı seven seviyor işte napcan sana ne zararı var mevlananın.
-
Bir mahsun mor menekşe ağlıyor mu ne :)