Millet Olarak Çok Rahat Olmaya Başladık. İyi Mi? Kötü Mü?
-
Değerli Müridler
Eskiye oranlar günümüzü kıyaslıyorum bir takım yönlerden çokyaşlı değilimama okuduğum, öğrendiğim, gözlemlediğim kadırını aktaracağım.
1- Eskiden Atatürk hakkında konuşurken çok dikkatlikonuşulur ağzımızdan yanlış birkelimeçıkacakdiyeinsanlar korkardı şimdi ise Atatürk çok rahat eleştirilebilir oldu çok rahat sokaklarda insanlar Atatürkü sevmiyorum Atatürk şöyleydi böyleydi konuşur oldular hatta tv programlarında bile atatürkü bir çokkez insanar tartışır oldular
2- Türk silahlı kuvvetleri en uçta bir kurumumuzdu herkes askerle şaka olmaz askerle dalga olmaz diye bilirdi şimdiisegenel kurmay başkanları hakkında yokmasondu yok yahudiydi yok amerikanın adamıydı diyebirçok şey söyleniroldu gazetelerde genelkurmay darbecigenel kurmay şöyledir genel kurmaya Türk silahlı kuvvetlere kafa tutan yazarlar türedi. Şimdiye kadar gelen her hükümet tsk dan tırsmıştır şimdi kafa tutuyor
3- Eskden dini konularda da bir saygınlık vardı insanarbirbirine hoşgörülüydü falan filan şimdi ise dini konular magazin programlarına kadarkonu oldu her konuyla ilgili açıklama beklendi din adeta insaların gözünde oyunca haline getirildi tarikatler çoğaldı tarikate mensup kişiler zorda kalmadıkça gizlerken kendilerini şimdiise epey bir rahatlıkoldu bir cemaatemensup olmayan insanlar azınlık haline gelecek neredeyse
4- Eskiden kürtçe konuşmaya korkan insanlar şimdi ise çok rahat sokaklarda kürdistan naraları atar oldular Türkiye cumhuriyetine hakaret eder meclise kadar çoğunlukla girip kürtçe konuşur oldular devlet istiyoruz vatan istiyoruz hakistiyoruz diye yakamıza yapışır oldular ülkedeki her farklı ırk mensubu bugüne kadar sesiniç ıkaramazken bugün hak ister oldu
5- Milli bilinçten yoksun yetişen gençlik tamamen dış özentisi olarak büyüyerek yaşadığı doğup büyüdüğü bu toprakları yadırgar ve yargılar oldu askerliği şeref sayan gençlik her defasında askerden nasıl kaçarım planları yapar oldu
Tümbu saydıklarımın oranları gttikçe artarken sizleresoruyorum biz osmanlı gibi hasta adam mı oluyoruz yoksa gerçekten bu demokratikleşmek midir ?
Fikirlerinizi belirtmeniz benim için önemli
Saygılarımla
-
Bunlar tek bir kalıba sığdırılabilir; Değişim...
-
Geçmişte Korkutulmuşlukların bedeli dersek bir anlamı olurmu...?
İnsanlara Aptal, Beyinsiz Der gibi Yönettiler, Neyi Sevip neyi sevmeyeceğine Millet Karar vermesini bilmiyormuyduki.... Dış Mihraklarda Bu Açığı pek Güzel kullandılar, Geçmişte İşe Zulüm ve işkencede Kattılar, Günümüzdeki Tablo oluştu...
Geçmişte Kürtçe Konuşmaya Korkanlar demişsin, Neden Korkutuldular. Sence Bir Milleti Sindirmek, Kafasına Vurmakla Mümkünmüdür.. Türkiyenin halk Bütünlüğü Varmıydı yokmuydu, Yoktu diyemezsiniz, İşte Bu günkü Senaryo O Bütünlüğedir.
Geçmişte Oynanan Oyun, Milletin Etnik Kök Damarlarına işlenmişti. Halada Etnik Köküne İhanet ediyoruz... Sözde Vatansever Etiketi Takarak.Oysa o Etiket Hiç birimizin Özünü yansıtmıyor, Olmamız istenen etiket o olduğuna inandırmışlar.
-
amerikanın oyunu bunlar
-
insanların tüm haklarının sömürüldüğü ülkelerde (ülkelerde diyorum çünkü Türkiye gibi iç ve dış oyunlara maruz kalmış bir çok devlet var)
insanların baş üstünde tuttukları değerler yavaş yavaş ayak altına alınmaya çalışılıyor
Demişsinki millet olarak çok rahat olmaya başladık evet rahatız çalışmıyoruz ve çalışmadığımız gibide o saydıklarını yapıyoruz...
artık yavaş yavaş tepemize iyce basıyorlar bizde amenna diyoruz..
bilim adamları pireleri bir cam küpün içerisine koymuşlar
pireler zıplayıp zıplayıp üstteki cama çarpmışlar hep
bir süre sonra üsteki cam kaldırıldığında görmüşlerki
pireler zıplıyor cam olmadığı halde o seviyeden geri aşşa düşüyorlar
halbuki doğalarında daha yükseğe zıplama yetenekleri mevcut..
anlatmak istediğim kafamıza öyle bir baskı uyguluyorlarki benliğimizi yitiriyoruz artık kimse kendi kabuğunu kolay kolay kıramıyor..
biraz konunun dışana çıktım affola
-
Milli bilinçten yoksun yetişen gençlik tamamen dış özentisi olarak büyüyerek yaşadığı doğup büyüdüğü bu toprakları yadırgar ve yargılar oldu askerliği şeref sayan gençlik her defasında askerden nasıl kaçarım planları yapar oldu
bu cümleye %348783921 katılıoyorum ! -
T01G4 bunu yazdı:
-----------------------------amerikanın oyunu bunlar
-----------------------------
+9 -
xz bunu yazdı:
-----------------------------artık savaş ve istila topla tüfekle olmuyor. amerikalı diyorki benim memleketim malımı satabildiğim heryerdir. o malı bizim gibi 3.dünya ülkelerinin insanlarını köle gibi çalıştırarak bedavaya yakın ürettirip başka bir 3.dünya ülkesine satınca heryer onun oluyor.
sanmayınki sadece bu durumda olan ülke Türkiye , litvanyadan tayvana arjantinden slovakyaya heryer istila edilmiş durumda, yerlilere de zamanında kızılderililere yaptıklarını yapıyorlar. Ya amerikanlaştıracaklar ya da birbirlerini yok etmelerini sağlayacaklar , gerekirse hastalık yayarak kargaşa çıkararak artık akıllarına ne şeytanlık gelirse o şekilde.
Türkiye tabiki estonya değil , Türkiye nin bağımsızlık ülküsü, milli onuru gibi değerleri var. Bu değerlerin ikonlaşmış hali Atatürk ve silahlanmış hali TSK olarak beden bulmuş. Bunlara saldıracaklar , Atatürk e mustafa mıstık diye isim takarken, genelkurmay masondur , kürtlere bok yedirir derken kastettikleri, saldırdıkları şey aslında bu milletin bağımsızlığa olan inancı, millet olarak yaşama ülküsüdür. Bazılarının iddia ettiği gibi değişim değil, bir ülkenin yıkılışı sömürgeleştirilişidir.
İnsan akıllı ve kendinin farkında olan bir yaratk olrak geçireceği değişimi elinde tutmak , değişimle kendini yaratmak gibi bir güce sahiptir ancak ne yazıkki buna başka insanlar sahip ve bizim değişimimizide kendi çıkarları için kontrol ediyorlar. Diyorlar ki Türk milleti cemaate doğru değişsinki isyan edemez örgütlenemez hale gelsinler, bizde memleketlerine el koyalım.
shockman gibi akıllıları(!) kışkırtarak , geçmiş hesapları, olanları abartarak unutturmayarak bölünmüşlüğüde tescilliyorlar. shockman in dediği her iki laftan biri "kürtlere eziyet ediliyor" sanki Türklere edilmiyor da , sen bunu dedikçe biz asla ve asla tek millet olarak düşmanın karşısında dikilemeyeceğiz. jony de bunu çok iyi biliyor , sen devam et "kürtlere yapılan zulmün intikamını aramaya" belki vaşington da bulursun birgün ...
-----------------------------Hoca Gocuntun neden, Sanamı dedim, Yalanmı Söylemlerim, Kürt Nefretini içimizden çıkarmazsak Bu Oyunların Sonu gelmez diyorum... Ayrıca Kürt Bu nefreti haketmiyor....
Tabiki sadece Kürde değil Zulümler, Ama En çok Kürde Reva Görüldü, En Çok Kürt Ezildi, Kürt Azmı etti Oda Etti edeceğini, İyimi etti Sonuç ortada. Tasdik edilmeyen bize yakışmayanları Yapmamayı Söylemlerimde Vurguluyorum.... Sadece Erdemimizi Hatırlayalım Milli Birliğimizi Ezdirmeyelim bana yeter.
Ayrıca Geçmiş Hesapları diye demende Abes olmuş, Onu Belirtmezsem Olaya Vakıf olmayan Yeni yetme Kardeşlerimiz Nerden bilecek nasıl başladı nasıl oldu, Bu Merhaleye nasıl geldi. Gerektiği Noktada Geçmişide ele alırım, Lütfen Tartışma Usul ve Adabını takınalım... Gerekmeyen Yerde Geçmişi Hatırlatmam bilgin olsun.
Dayanamayacam bir Edit Geçecem, Yahu Xz Hoca Allahtan Kork be yahu, Benim için Kışkırtan demişsin... Anamız ağlatılmış Başımız yeterince girmiş Dötümüze zaten, Saçma Sapan Hal ve Hareketlerimiz ile Moraller zaten gergin, Yahu Nasıl benim bir Kışkırtıcı olduğumu beyan edebiliyorsun Hangi mantığa Dayanarak Bunu diyebiliyorsun açıklarmısın bana....?
Bak hoca hepside Sustuğumuz için oluyor, Özümüzü Eleştirmenin zamanı gelmiş geçiyor, Neyiz ne yapıyoruz, Ne yapamıyoruz. Bunları ele Almakdan sen Gibi Gocunanlarımız olduğu sürece Her Zamanki gibi Bir Arpa Boyu ilerleyemeyenler olarak, Dünya Ülkelerinin Ardından Baka kalırız... Söylemlerimde Her hangi bir Abartı yoktur, Aslada olmaz Söylemlerim Sadece Türklere değildir, Bu Ülkedeki Her kesedir. Lazına Kürdüne, Çerkezine, Arabına Ermenisine, Her kesedir...
Zulmü Türkler yapmamıştır, Türklük adı altında Bizlere, yada içimizdeki Satılık Köpeklere Yaptırılmıştır. Kürtlerde Az Etmemiştir, Kürtlerde En az O Satılık Çevrelerin Yarattığı Zararı fazlasıyla karşılayabilecek Vatan hayini Köpek Türetmiştir. Bunları Konuşmayacakmıyız yani... ?????????
-
işte diyorum her zaman bu düşünce özgürlüğü ne kadar artarsa kaos ortamı da artıyor.
millet önceden Atatürk hakkında kötü konuşamazken şimdi konuşabiliyor.düşünce özgürlüğüymüş.kısıtlamak gerekli.kesinlikle gerekli.
-
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Geçmişte Korkutulmuşlukların bedeli dersek bir anlamı olurmu...?
İnsanlara Aptal, Beyinsiz Der gibi Yönettiler, Neyi Sevip neyi sevmeyeceğine Millet Karar vermesini bilmiyormuyduki.... Dış Mihraklarda Bu Açığı pek Güzel kullandılar, Geçmişte İşe Zulüm ve işkencede Kattılar, Günümüzdeki Tablo oluştu...
Geçmişte Kürtçe Konuşmaya Korkanlar demişsin, Neden Korkutuldular. Sence Bir Milleti Sindirmek, Kafasına Vurmakla Mümkünmüdür.. Türkiyenin halk Bütünlüğü Varmıydı yokmuydu, Yoktu diyemezsiniz, İşte Bu günkü Senaryo O Bütünlüğedir.
Geçmişte Oynanan Oyun, Milletin Etnik Kök Damarlarına işlenmişti. Halada Etnik Köküne İhanet ediyoruz... Sözde Vatansever Etiketi Takarak.Oysa o Etiket Hiç birimizin Özünü yansıtmıyor, Olmamız istenen etiket o olduğuna inandırmışlar.
-----------------------------"Türkiyenin halk Bütünlüğü Varmıydı yokmuydu, Yoktu diyemezsiniz, İşte Bu günkü Senaryo O Bütünlüğedir."
sokaklarda kürtçe "kürdistan" naraları atarak mı bütünlüğe gidicez hacı ?
adam 5 madde yazmıs sen hemen kürt bölümünü çekip alımışsın. tek sorun buya demi ?
diğer maddelerdekı fıkırlerını merak edıyorum acıkcası
+ xz'de tamamen katılıyorum shockman hakkındakı dusuncelerıne.
-
xz bunu yazdı:
-----------------------------@shockman : hayır diyorum bir konuyuda kürtlere yontmasan, konu başlığına bak en azndan adam neden bahsediyor. ayrıca yeni yetme kim ve kimin öyle olduğuna bizmi karar verecez ? kim nasıl anlıyacaksa anlar bu bişey dememize engel olmamalı.
bazı şeylerinde kürtlerle yada çıkardıkları sorunla ilgili olmadığını kabul etsen. Çünkü Türkiye ve sorunları kürtler olmadan da var, Türklerin de kürtlerden bağımsız olarak var oldukları gibi.Ancak ortak düşman herkesi tehtid ediyor, bu durumda belki önce bundan kurtulmanın yollarını aramak gerekirdi , tabi eğer senin kürtlerin , istilacı işgalci düşmanların tarafını seçmemiş olsaydı. Artık ne umuyorlarsa yahudiden amerikalıdan ? Kürt nefreti fln yok ortadabunu da nereden çıkarıp sürekli söylüyorsun ,bişeyi 40 kere söylersen olurmuş derler , bunu mu deniyorsun. Savaşma enejimizi ülkedeki etnik döküntülerle harcamayacak kadar akıllı olmalıyız bencede, orada ciddi ve çok tehlikeli bir düşman var , ipimizi çekip geleceğmizi karartmak istiyor. İster inan ister inanma tabi ama Türk milleti biterse senin kürtlerin yada başka etnikçiklerde kalmaz , geçmişteki acılarıyla beraber onlarıda gömerler bir toplu mezara
-----------------------------Hoca Bir kere Şu konuda uzlaşalım, Benim Kürtlerim Tabiri bi Daha olmasın, Onlar Seninde Kürtlerindir Çünkü. Konuyuda Gayet Okuyorum, Fikrimi söylüyorum, Evet bu ara Söylemlerim Sıktıysa Bunu söylersin anlayabilirim, Anlam bakımından kıt biri değilim. Bu ara Çokca Aynı cümleleri Yineliyor olabilirim, Bu son Gelişmelerin Canımı sıkmasındandır büyük ihtimal Pozisyonumun Farkında değilimdir. O Bakımdan Derimki Kusuruma bakma, Toparlarım. Baydın sanırım.
Neyse Polemik yapmayalım, Bana Kışkırtan demene Lüzum yoktu. Nitekim Kışkırtan değilim. Her zaman Doğruyu Konuşmak birinci önceliğimiz olsun....