Milletimiz Savaşı Bu Kadar Basit Mi Görüyor ??
-
Malum israil olayından sonra mynet anketine göre %80'i israile savaş açalım dedi.Burda konuştuğum adamlar daha beter saçmalamaya başladı.Açalım, savaşırken önce bütün kıbrısı alırız, sonra musul kerküğü ordan israile gireriz.
Türk ordusunun gücünü, askerlerimizin yapacaklarını biliyorum.Olası savaş durumunda hemen askere gideceğim.Bu ayrı konu.Esas durum şu ki, saldırıyı kolay sanmak ???
Bizler kurtuluş ve çanakkale savaşında mükemmeldik.şimdi Türkiye'ye girmeye kimsenin gücü yetmez.Çünkü ordumuz güçlü, bunun yanında savunmadayız.Yani bizim toprağımıza girmeleri çok çok zor.
Şimdi israille savaşacak olsak havadan bombalayacak mıyız ? Bu mu amaç ? Yani amacımız ne ? Eğer toprak almaksa, israile girmemiz gerekiyor.Buda tank, top, ucak, gemi yakıtları/parçaları demek.Dahası askerlermiz indiğinde hastahane, tıbbi yardım, yemek, yatakhane demek.Ekonomik güç.Bu daha savaş başlamadan.Bunun dışında mermi, füze, bakım onarım .....
Yani başka bir ülkeye saldırmamız ekonomik ve askeri yönden savunmadan çok daha zor olacaktır.Millet öyle bir anlattı ki 1 ayda tüm israili alırız gibi.Millet mi bu kadar basite indirgiyor ben mi çok zorluyorum.Sonuçta asker değil ama ordusal olarak yan, tank/ucak/gemi vs.. bakımından bizden güçlü olan amerikan ordusu , ırağı onca psikolojik savaş ve minimum direnmeye rağmen zor zaptetti.Sonuçta onlarda demokrasiyi istiyordu.
biz amerikadan istediğimiz kadar güçlü olalım (düşünelim), israilin eli kolu bağlı olmayacak.Cidden bu savaşın bir kaç aylık basit bir savaş olduğunu mu sanıyor ?
---
Diyelim ki savaş çıktı.Ne olduğu önemli değil, ambargo gelecektir.Bizim vatansever zenginler kaçacaktır.Fabrika, üretim sıkıntıya girecektir.Yani savaş durumunda halkın durumu sıkıntıda olacaktır.Bu bir yandan iyi, bari yine üretime geçeriz.
ÜStelik şu anda savaş başlatsak amacıız ne olacak ? Esirleri almak ve tazminat mı ? Hadi onu verdiler diyelim, sonra ? Milletimizin istediği buda değil.
Ciddi anlamda objektif olarak anlatmanızı istiyorum.Çünkü bana göre olası bir savaş durumunda eğer biz israile girmeye çalışırsak ; ekonomik yönden ve şehit yönünden fazla kaybımız olacak.
Nedeni ne olacak bu savaşın ? Avrupa yardım kuruluşlarıyla örgütlenmeyi akıllarına getirmediği gibi , devletin desteğini almadan israil tehditlerini hiçe sayanlar yüzünden.Üstelik askerler bastığında gaza gelip sopayla saldırmasalardı sadece tutuklanacaklardıda.
Anlayamıyorum ve ciddi anlamda fikirlerinizi istiyorum.Savaş nasıl bu kadar duygusal şekilde desteklenir ve bu kadar basit görülür.
-
Bunları sadece sen düşünmüyorsun zumsuk bıçak kemiğe dayandı.
-
hormonları tavan yapan ergen mücahitlerimiz fazlaca revaçta.Neyin ne olduğunu bilmeden araya kaynamaya çalışıyorlar.
-
seadog bunu yazdı:
-----------------------------
Bunları sadece sen düşünmüyorsun zumsuk bıçak kemiğe dayandı.
-----------------------------hocma hangi bıcak hangi kemiğe dayandı ??
11 askerde birşey olmadı, büyükelçiye yapılanda sessiz kaldık, yunanlılar kültürümüzü çalıyor birşey yok, ermenistanlılar laf ediyor tık yok...
Şimdi mi savaşacağız sebep ?? En fazl esirleri isteyip, tazminat isteyebiliriz bunun için savaşılacağını düşünmüyorum.Yani o denli birşey değil.Devletin gemisi değil, devlet destekli, bildirilmiş birşey hiç deil.
-
alayı(%80) klavyeden savaşıolar yav gerçek savaş olsa nasıl kaçarız die bakınırlar etrafda saf saf salak salak "videoların altına c/p yaparak savaşır onlar ancak(14:146)"
-
Sende olmayan nükleer güce sahip ve askeri teknoloji satın aldığın bi ülkeyle savaşmak intihar etmektir. Önemli olan yiyemeyeceğin yarrağın altına girmemek. Erdoğan'da Başbuğ'da bu saldırıyı biliyordu ya da bekliyordu ve baskı altında kalmamak için yurtdışında olmak istediler. İhale burdaki sulugöze kaldı. Üzerimize oyun oynandı. Geçen sene verdiğimiz notayı bu olay için vermedik. Akp yine mağdurları oynadı. Suçu kendimizde arayalım İsrail'de değil.
-
hea 600 liraya köle gibi çalışısıyolar yeri geliyo çoluğuna çocuğuna bakamıyolar.. durumun böyle olduğunuz bildikleri halde..hala savaşsavaş.. bu kafayla *ikime gideriz cennete..
-
silah aldıgımız, külüstüre cıkan tanklarımızı modernize ettirdiğimiz, daha yeni insansız ucak heron almak için beklediğimiz, silah envanterimizin 1/4ünü oluşturan ülkeye savaş açacağız dimi, üstelik aramızda toprak bağı olmadığımız ülkeden bide toprak alacağız, hayallerde yaşıyor bazı .... (http://www.israeli-weapons.com/israeli_weapons.html)
olası bir savaşın muhtemel sonucu, 2 taraftan çok ağır kayıplar olur, zaten nüfusu az olan israile asker kaybı ağır gelir, türkiyenin bol miktarda savaş envanterini tanklarını uçaklarını israil piç eder, bi kaç stratejik noktayı vurur, israil hava ve füze sistemlerinde bariz oldugu için öne geçer,meydanı boş bulan pkk bir diğer koldan saldırır, bu sayede bizde çok asker kaybederiz, suriye mısır gibi ülkeler savas cıktıgı gün tarafsızlıgını ilan eder hatta korkudan hava sahasını israile açar, irana belli olmaz ama iranın savaşa girmesi dünya savaşı demek olur, tahminim sadece türkiyeye hava sahasını açar israile açmaz
sonuçta işler büyümeden büyükler araya girer, ateşkes imzalanır, sıcak paraya bağlı olan boktan ekonomimiz çöker, yabancı yatırımcılar kriz anında ülkeden parayı çeker, bankalar batar, özel şirketler kredi alamaz, faizler tavan yapar, yatırımlar çöker, işsizlik tavana vurur, enflasyon alır başını gider, 2ytl den ekmek alırız, bi 20 yıl ekonomiyi düzeltmeye çalışırız. israile ise bi bok olmaz para bok gibi zaten.
-
canafar bunu yazdı:
-----------------------------
alayı(%80) klavyeden savaşıolar yav gerçek savaş olsa nasıl kaçarız die bakınırlar etrafda saf saf salak salak "videoların altına c/p yaparak savaşır onlar ancak(14:146)"
-----------------------------güzel anlatımlar var.Zumsuk olmamız gereken duruma işaret etmiş.özetle gücünüz olmalı yani paranız kaynaklarınız olmalı.en fazla üzüldüğüm arap milliyetçiliğnin ülkemizde tavan yapması.deniz feneri vs uzantılı organizatörlerin başımıza sardıkları pislik.
-
ayrıca şu an erdoğanın yaptığını destekledim.Tamam kendisi amerikan uşağı dolayısıyla israil falan ama..
Türkiyenin yapması gereken (bana göre);
bütün ticari ilişkileri kesmek, avrupa, amerika ve dünyaya resmen israili şikayet edip bunda diretmektir.
Savaşırsak sanki suçsuz durumdan suçlu duruma düşeriz gibi geliyor.
-
Valla herkes istiyor İsrail'in yeryüzünden yok edilmesini. Bence İsrail'in bu tutumu savaş çıkarmaya yönelik bir harekettir. Demekki kendilerini savaşa hazır hissediyorlar. Peki biz hazır mıyız? Bence değiliz. Yakın gelecekteki bir savaş bizim hangarlardan uçakları uçuramayacağımız anlamına gelir. Kendi teknolojimizi oluşturana kadar belki 5-10 yıl ilk önce politik olarak ekonomik olarak çeşitli yaptırımlarla intikam alınmalı, sonra yine kaşınacaklar zaten. İşte o zaman da köklerini kuruturuz.