folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Milletimiz Savaşı Bu Kadar Basit Mi Görüyor ??

Milletimiz Savaşı Bu Kadar Basit Mi Görüyor ??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

weskeyy bunu yazdı:
    -----------------------------

güzel anlatımlar var.Zumsuk olmamız gereken duruma işaret etmiş.özetle gücünüz olmalı yani paranız kaynaklarınız olmalı.

hocam en önemli şey dünyada para ve bilgidir.İkisi sende olduğunda herşey olur.

Devlet için bunu ön görürsek; istihbarat ve ekonomi.Bizde istihbarat servisi çok tırt.Öyle olmasa pkknın yapacağı saldırıları ve düşman ülkenin bütün yapacaklarını sağlam şekilde öğrenirdik.Tabi ekonomiye hiç girmiyorum.

Bunları ele geçirince medyayı kullanıp yine istihbarat servislerinin kolu olan propaganda ile bütün dünyayı yönetmek gerek.Fakat Türkiye'nin yaptığı tek propaganda kendi halkınadır.Kendi halkının beynini yıkama çabasında.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

Türkiye Cumhuriyeti dış politikada benim gözümde yerlerde süründürülüyor iktidar sayesinde. Herhangi bir yaptırım uygulatamıyor. Hangi bıçak dayandı diye sormussun cevabınıda kendin vermişsin. İşte o saydıkların yüzünden bıçak kemiğe dayandı. 

Benim ülkem, benim milletim ve benim atalarım bu dünyaya hükmetmiş ve hükmedecek kapasitede olandır.,

Ben ülkemin aktif gibi gösterilipte pasif olmasını istemiyorum dünya siyaset sahnesinde.

Devir değişti, şartlar olgunlaştı her ne kadar savunma sanayi gibi önemli konularda dışa bağımlı olsakta dahi şu anda bu istenildiği anda tersine çevrilebilinir.

70'lerde 80'lerde yaşamıyoruz.  Artık teknoloji uzak bir kavram değil aksine teknoloji artık her kesimin cebinde odasında. 

Örnek insansız hava uçakları; bunları dışardan alıyoruz fakat almadığımız anda kendimiz yapabiliriz. Geçenlerde haberini gördük adamlar sadece kendi imkanlarıyla yapmışlar. Bu uçakları sıradan bir insan bile hobi olarak yapabilir artık. Hal böyleyken birde devlet desteği olursa düşünün ne kadar kısa zamanda yapılır. Ha belki hemen o kalite tutturulamaz ama yetecek kadar olur.

Demem o ki Türkiyenin tam atılım yapacağı zamandayız ve buna bir şekilde başlamalıyız.

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

fenerist07 bunu yazdı:

silah aldıgımız, külüstüre cıkan tanklarımızı modernize ettirdiğimiz, daha yeni insansız ucak heron almak için beklediğimiz, silah envanterimizin 1/4ünü oluşturan ülkeye savaş açacağız dimi, üstelik aramızda toprak bağı olmadığımız ülkeden bide toprak alacağız, hayallerde yaşıyor bazı .... (http://www.israeli-weapons.com/israeli_weapons.html)

olası bir savaşın muhtemel sonucu, 2 taraftan çok ağır kayıplar olur, zaten nüfusu az olan israile asker kaybı ağır gelir, türkiyenin bol miktarda savaş envanterini tanklarını uçaklarını israil piç eder, bi kaç stratejik noktayı vurur, israil hava ve füze sistemlerinde bariz oldugu için öne geçer,meydanı boş bulan pkk bir diğer koldan saldırır, bu sayede bizde çok asker kaybederiz, suriye mısır gibi ülkeler savas cıktıgı gün tarafsızlıgını ilan eder hatta korkudan hava sahasını israile açar, irana belli olmaz ama iranın savaşa girmesi dünya savaşı demek olur, tahminim sadece türkiyeye hava sahasını açar israile açmaz

sonuçta işler büyümeden büyükler araya girer, ateşkes imzalanır, sıcak paraya bağlı olan boktan ekonomimiz çöker, yabancı yatırımcılar kriz anında ülkeden parayı çeker, bankalar batar, özel şirketler kredi alamaz, faizler tavan yapar, yatırımlar çöker, işsizlik tavana vurur, enflasyon alır başını gider, 2ytl den ekmek alırız, bi 20 yıl ekonomiyi düzeltmeye çalışırız. israile ise bi bok olmaz para bok gibi zaten.

katılıyorum hocam aynen.İranın girmesi çin ve rusya desteği demektir.Bu durumda amerika ve ingiltere tepkisiz kalmayacaktır.3. dünya savaşı müslüman ve müslüman olmayanlar arasından çıkacak ve farklı itilaf ve ittifak devletleri olarak devam edecektir.

Yani bu adamların ürettiği silah alıyorsak şu anlama gelir : bize verdiklerinden daha fazla ve daha iyisi onlarda mevcut.Buda şu demektir ; Türkiye yeni yeni üretime başldı.Bizim teknolojimiz sıkıntı çıkartacaktır.

Saldırı savaşında olduğumuz için, uçak, füze, gemi , silah çok önemli.Savnma olsa tamam, çok küçük farklar önemli değil, asker sayısı önemli.Fakat iki tarafta ağır hasar alacak.

Yani 10 kişi için 70 milyonun geleceği hiçe sayılarak saçmalanacak.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeitgeist
    zeitgeist's avatar
    Erkek

hadi savaş oldu diyelim israilin nesini alıcas topraklarını mı işgal edices saten ne kadar yüz ölüçümü var..  bu savaştan nasıl bi kar elde edebilir ki Türkiye.. külliyen zarar..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

amorphis81 bunu yazdı:

hadi savaş oldu diyelim israilin nesini alıcas topraklarını mı işgal edices saten ne kadar yüz ölüçümü var..  bu savaştan nasıl bi kar elde edebilir ki Türkiye.. külliyen zarar..

işgal edip filistinlilere vericez herhalde.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

öncelikle eğitime ve bilime yatırım yaptınmı gerisi zaten olur gider önce kendimiz olmalıyız.f-16 amerikadan kara silahları almanya dan heronlar İsraildenlerle bi iş olmaz.Kendin olacaksın.yaptırabiliteye bak o zaman.Dünyanın en güzel coğrafyasında bir sömürge halindeyken havalanmak aptal cesaretidir.ayağımıza PKK dolanıp duruyor.Plansız bir sataşma uğruna savaş istemek aptallıktır.uğraşmaya değmez.yurtsever ruh öyle kendi başına oluşmaz.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilenyok
    bilenyok's avatar
    Erkek

Çok mantıklı ve ele avuca gelir yorumlar yapılmış,neyin ne olacağını bilmeden savaş diyen topluluğa karşılık böyle bilgi ve birikimle konuşanları gördükçe seviniyorum.Şu anda savaş olması halinde gelişen Türkiye tam zıt hale dönecektir ve bu durum her yönüyle bize olumsuz yansıyacaktır.Yapılması gereken ekonomik anlamda çok büyük yaptırımlarda bulundurularak ülkeyi savaşsız eritmektir.Denildiği gibi ergen bireylerin hormon patlamasından kaynaklanan savaş feryatlarıda cahillikten başka birşey değildir.Tahribatta bulunmayı bu yüzden seviyorum işte,hepinizi bu güzel ve tutarlı yorumlar yaptığınız için kutluyorum.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Ssativa bunu yazdı:

konuya yorum yapan arkadaslarin profilleri ve muhtelif topic yorumlarina baktimda,bu sikinti ve gergin halime birde yalnizlik gibi bi duygu eklendi.yaziklar olsun. madem egonuz korkuyu emrediyor, yorum bari yapmayin.yetkililer bilir deyip kenardan adam gibi izleyin.hem nato diye bisey var.

korkuyor muyuz ??? hadi dalalım allah yardım eder şeklinde duygularla değil, mantıklı oalnı düşünmeye çalışıyoruz.

Sen burdan gidip, israili ele geçirmek çokmu kolay sanıyorsun ? FArk ettinmi bilmiyorum ama bahsettiğimiz şey insanların savaşı kolay olarak düşünmesi.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

ayrıca uluslar arası sularda olmuş deniyor.Kesin bir durum varmı ? Çünkü uluslar arası sulardan, filistin karasularına geçerken olay gerçekleşmiş gibi bir duymda var.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NonStop
    NonStop's avatar
    Erkek

Ssativa bunu yazdı:

konuya yorum yapan arkadaslarin profilleri ve muhtelif topic yorumlarina baktimda,bu sikinti ve gergin halime birde yalnizlik gibi bi duygu eklendi.yaziklar olsun. madem egonuz korkuyu emrediyor, yorum bari yapmayin.yetkililer bilir deyip kenardan adam gibi izleyin.hem nato diye bisey var.

Konu israil'i ele geçirmek değil ki , zaten öyle bir girişimde bulunursa Türkiyenin bittiginin fiili kanıtı olur.fenerist07'nin dediği gibi her türlü askeri teknolojini aldığın ülkeye saldırıcaksın...Kaldı ki dünya ekonomosi yahudi iş adamlarının elinde , Türkiye'deki ekonomide öyle veya böyle onlarn sıcak parasıyla dönüyor.

darker than black...
Toplam Hit: 5066 Toplam Mesaj: 35