folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Milletimiz Savaşı Bu Kadar Basit Mi Görüyor ??

Milletimiz Savaşı Bu Kadar Basit Mi Görüyor ??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cicuta-douglasii
    Cicuta-douglasii's avatar
    Erkek

Daha önce Kızılay kanadıyla Filistin'e 5 tane tam donanımlı ambulans ve 300 ton gıda yardımını sorunsuz bişekilde ulaştırmıştık.

Peki neden gemilere yüzlerce insan doldurularak inatla gazzeye demirlemek istenilerek provakasyon yapıldı? İsrail gemilerin aşdot limanına çekilerek yardımın burdan ulaştırılabileceğini söyledi ve şuanda gemilerdeki malzemelerin dağıtımına başlanmış. Yardımların ulaşmasında zaten bir problem yoktu.

O gemideki gerizekalıların bıçak ve sopa sokması... belli ki bi saldırı bekliyorlardı. Böyle bi saldırı olasılığını Türk istihbaratı mı bilmiyordu? başbakan mı bilmiyordu?

Erdoğan kendi milletine ihanet etti. Türkiye'nin eksen kayması tamamlandı. Bizde o boka saplandık. Yakında İslam Birliği safsataları çokca duyucaz.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

tabii ki de israil ile ypaılacak herhangi bir savaş Türkiye'yi çok fazla yıpratacaktır ayrıyetten savaştaki tek cephemiz israil olmayacaktır diğer pusudaki itlerde meydanı boş bulup saldırmaya kalkacaktır.

fakat bildiğim kadarıyla bu gün israile herhangi bir operasyon düzenlesek BM si.e si.e destek vermek zorunda diye biliyorum çünkü hukuka göre haklı olan taraf biziz ve yaptığımız vatanı müdafa sayılıyor çünkü uluslararası sularda türkiye bayrağı bulunan bir gemiye saldırı düzenlendi ve sivil kayıp verildi.

Ayrıca Zumsuk  sopayla saldırı konusunda sana katılmıyorum o olay anında gemide bulunanların çoğu ve diğer gemilerde bulunupta olaya tanıklık edenler  gemiye uyarı ateşi açıldığını ve diğer gemilerede yaklaşmayın veyahütte kaçmaya çalışmayın ateş ederiz denilidiğini belirtiyor.Sonuç olarak kimse o gemiye uslu uslu inşpde dayak yemedi.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeitgeist
    zeitgeist's avatar
    Erkek

Ssativa bunu yazdı:
    -----------------------------

savaslar ancak bir hak arayisi veya hak müdafasi halinde yapilir ve mesru kabul edilir.bu iki sarttan birisi meydana gelmisse, o hep agizlarda dolanan meshur söz yerini bulmus demektir.gerisi teferruattir.ayrica sath-i müdafa vaziyetini bile buna baglayabiliriz, zira bugünkü karsilastigimiz hal ileriki yillarimizin teminati icin gercek bir tehdidin ortaya alenen cikisidir. savasmaliyiz derhal savasmaliyiz.arkadaslarin bi kacinin ambargo dedigi lüks tüketim mallari elbet italyaya gidip orda etiketlenip,amerikan dolari karsiligi satin alinmayacakta olsa :)) savasmaliyiz.kanaatim budur.

bence sen korku ile duygusallıgı birbirine karıştırmışsın.. senin yaptıgın tamamiyle duygusallık.. bi ülke ile savaşırsın savaş sonunda ya yer altı kaynaklarına el koyarsın ya gidip o ülkede yaşamaya başlarsın.. israil topragını işgal ettik dielim ee sonra? ne kazanıcas ? ve ya şöle sorayım savaş esnasında kaybettilerimizi fazlası ile savaş sonunda kazanabilicek miyiz?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

savaş istetyen arkadaşlar hiç düşünmeden konuşan bilgisi olmayanlardır...

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

Malum israil olayından sonra mynet anketine göre %80'i israile savaş açalım dedi.Burda konuştuğum adamlar daha beter saçmalamaya başladı.Açalım, savaşırken önce bütün kıbrısı alırız, sonra musul kerküğü ordan israile gireriz.

Türk ordusunun gücünü, askerlerimizin yapacaklarını biliyorum.Olası savaş durumunda hemen askere gideceğim.Bu ayrı konu.Esas durum şu ki, saldırıyı kolay sanmak ???

Bizler kurtuluş ve çanakkale savaşında mükemmeldik.şimdi Türkiye'ye girmeye kimsenin gücü yetmez.Çünkü ordumuz güçlü, bunun yanında savunmadayız.Yani bizim toprağımıza girmeleri çok çok zor.

Şimdi israille savaşacak olsak havadan bombalayacak mıyız ? Bu mu amaç ? Yani amacımız ne ? Eğer toprak almaksa, israile girmemiz gerekiyor.Buda tank, top, ucak, gemi yakıtları/parçaları demek.Dahası askerlermiz indiğinde hastahane, tıbbi yardım, yemek, yatakhane demek.Ekonomik güç.Bu daha savaş başlamadan.Bunun dışında mermi, füze, bakım onarım .....

Yani başka bir ülkeye saldırmamız ekonomik ve askeri yönden savunmadan çok daha zor olacaktır.Millet öyle bir anlattı ki 1 ayda tüm israili alırız gibi.Millet mi bu kadar basite indirgiyor ben mi çok zorluyorum.Sonuçta asker değil ama ordusal olarak yan, tank/ucak/gemi vs.. bakımından bizden güçlü olan amerikan ordusu , ırağı onca psikolojik savaş ve minimum direnmeye rağmen zor zaptetti.Sonuçta onlarda demokrasiyi istiyordu.

biz amerikadan istediğimiz kadar güçlü olalım (düşünelim), israilin eli kolu bağlı olmayacak.Cidden bu savaşın bir kaç aylık basit bir savaş olduğunu mu sanıyor ? 

---

Diyelim ki savaş çıktı.Ne olduğu önemli değil, ambargo gelecektir.Bizim vatansever zenginler kaçacaktır.Fabrika, üretim sıkıntıya girecektir.Yani savaş durumunda halkın durumu sıkıntıda olacaktır.Bu bir yandan iyi, bari yine üretime geçeriz.

ÜStelik şu anda savaş başlatsak amacıız ne olacak ? Esirleri almak ve tazminat mı ? Hadi onu verdiler diyelim, sonra ? Milletimizin istediği buda değil.

Ciddi anlamda objektif olarak anlatmanızı istiyorum.Çünkü bana göre olası bir savaş durumunda eğer biz israile girmeye çalışırsak ; ekonomik yönden ve şehit yönünden fazla kaybımız olacak.

Nedeni ne olacak bu savaşın ? Avrupa yardım kuruluşlarıyla örgütlenmeyi akıllarına getirmediği gibi , devletin desteğini almadan israil tehditlerini hiçe sayanlar yüzünden.Üstelik askerler bastığında gaza gelip sopayla saldırmasalardı sadece tutuklanacaklardıda.

Anlayamıyorum ve ciddi anlamda fikirlerinizi istiyorum.Savaş nasıl bu kadar duygusal şekilde desteklenir ve bu kadar basit görülür.

hocam öncelikle Savaşmak değilsede oradaki gemileri ve vatandaşlarımızı Askeri bir operasyonla geri almak kesinlikle gerekiyordu. Bu Savaş açma niteliğindeki eyleme Türk ulusunun vereceği en makul ve akıllıca cevapta kesinlikle buydu bence bu saatten sonra İsrail saldırılarına devam ederse Türkiyede dağıtmakta haklı olacaktı. Çünkü uluslararası sularda haydutluk yaparak bir devlet gemisine saldırıda bulunuldu açık denizde herhangi bir ülke bayraklı geminin o ülkenin toprağı sayıldığını hatırlatmak gerekir

İsrail Mavi Marmaraya saldırarak Türk topraklarına saldırmıştır bir anlamda... Bir askeri operasyonla geri alınması gemilerin ve vatandaşlarımızın dosta düşmana gücümüzü belli etmek ve konu vatan toprağı olunca nasıl bir tavır takındığımızı gösterecekti... Parasal veya Maddi güç herneyse onuru şerefi satmaya ve bir milleti boynu bükük bırakmaya geldiğinde önemini kaybetmektedir...

Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır...

Ayrıca Teknolojimiz zayıf vesaire diye şamar oğlanı olmayıda mantıklı bulmuyorum.

Kurtuluş harbinde teknolojiyi bırakın silahımız yoktu...

Ve kimin savunmasını yaptığını bence insan burda iyi düşünmelidir. Yani ben sanmıyorum ki kendi halkından insanların öldürüldüğü ve askeri bir operasyonla öldürüldüğü durumda hiçbir ülkenin vatandaşı kendini suçlamaz Türklerden başka...

İsrail konu her ne olursa olsun ister provakasyon ister başka birşey ULUSLARARASI SULARDA öldürmüştür...

Buna hak vermek bizim proveke ettiğimiz yunanların İzmire gelip adam öldürmesinden farkı yoktur olay 77 deniz milinde gerçekleşmiştir buna dikkat edin bu resmi kayıtlarda mevcuttur. Bunu tüm dünya kabul ederken acaba öylemiydi demenin adını farklı yaklaşımlara bağlamamakta elde değildir... Türk Ulusuna ağır bir darbe inmiş ve Siyasal düşüncesi ne olursa olsun özellikle bu konunun altını çiziyorum Vatandaşlarımız Katledilmiştir. Buna sessiz kalmak ulus bilincinin yok olduğunun açık göstergesidir. İsraile aynı hareketi biz yapsak sonucunun savaş olacağı aşikardır. Bu vurdumduymazlığa bu zorbalığa birisinin dur deme vakti hala gelmedimi ? Atalarının yaptığı yanlışlar yüzünden bir ulusu tümüyle suçlayıp yeni doğan bebeden bunun vebalini beklemek hangi hakka hangi düşünceye hangi dine sığar ?

Arapları sevmeyebilirsiniz İHH yı sevmeyebilirsiniz... Yapılan hareket ne araba ne İHH ya yöneliktir!

Ayrıca provokasyon denilen gemilerin gidişine de ayrıca değinmek gerekir. Gemilerin amacı gazzeye uygulanan ambargo ve kuşatmanın kırılmasıdır. Bu sadece dini anlamda değil insanı anlamda da kamuoyunda oluşan en doğal istemdir. Yanı başınızda bir ülke zulmederek öldürüyor ve siz banane diyebiliyorsanız oturup düşünmelisiniz...Nitekim ABD vatandaşlarının sırf İsrail yıkımlarını önlemek adına dozerler altında kalıp öldüğü ortadadır Dünyanın bir ucundan insanlık adına gidip yardım etmeye çalışıp katledilen bir insandamı arap hastasıydı ?

Ki Türklük korumacıdır zulmedenden yana olmak değil Açıkçası üzülüyorum bu yorumları okuduğum için böyle değerlere bu denli önem veren ataları olan bir toplum bu hale nasıl gelebildi ? Soramadan edemiyorum... Kimseyi yargılamıyorum Kimseyi Eleştirmiyorumda sadece mazluma bakıp banane denmesi ağırıma gidiyor ve kimden yana olunduğu sorusu kafamı karıştırıyor...

Fiat Justica Et Ruat Caelum...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

bir pankartta gördüm bugun gösterilerde,

tam olarak ne yazmıştı hatırlamıyorum uzundu ama anlamı şöyle bişi idi.

Mehmetçik bizim canımızı korumayacaksa bizim için savaşmayacaksa ne için var ?

tamam savaş ı bende istemiyorum ama açık denizde düpedüz korsanlık yaptılar , ben olsam bi 10 gemi daha yollar bu sefer de gazze ye kadar yanına savaş gemilerini verirdim refakat için, bu sefer de ateş açarlarsa kendi bilecekleri iş...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

zaten bu gemileri örgütleyen eleman birdaha gazzeye gideceklerini ve daha çok gemi bulacaklarını söyledi.

belki o zaman savaş gemileri  refakat edebilir gidebilecekleri yere kadar veya kıbrıs açıklarında bulunan bir uçak gemisinden düzenli olarak havadan gidişat takip edilebilir.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

RaAmLis bunu yazdı:

zaten bu gemileri örgütleyen eleman birdaha gazzeye gideceklerini ve daha çok gemi bulacaklarını söyledi.

belki o zaman savaş gemileri  refakat edebilir gidebilecekleri yere kadar veya kıbrıs açıklarında bulunan bir uçak gemisinden düzenli olarak havadan gidişat takip edilebilir.

yada kızılaya verilir yardımlar böylece yine ulaşabilir.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

RaAmLis bunu yazdı:

yada kızılaya verilir yardımlar böylece yine ulaşabilir.

Konu yardım değil zaten Ablukanın kırılması...

Fiat Justica Et Ruat Caelum...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

Savaşırsak sanki suçsuz durumdan suçlu duruma düşeriz gibi geliyor.

ne de olsa artık bu durumlarda hitleri tanıyrız sanki öyle geliyor dimi :))

Eğer savaş kaybedilmişse halkı da kaybetmenin hiç bir önemi yoktur.

Savaşta her zaman kaybeden taraf suçludur haklı olsa bile.

Boş İşler Uzmanı..
Toplam Hit: 5063 Toplam Mesaj: 35