Monster Notebook Nasıldır?
-
SeRDaR bunu yazdı
@holycat: yok hoca amd ile mamd ile işim olmaz benim uzak olsun ;)
dün akşam biraz pc yi kurcalama fırsatım oldu cihaz Ubuntu yüklü geldi kaldırdım 8.1 Pro N yükledim
verdikleri driver cd si biraz sıkıntılı ve driverlerin bazıları güncel değil ayrıca kopyalamada vs sıkıntı çıkardı belki DVD rom da sıkıntı olabilir diye diğer pc ye taktım ordada kastı neyse
Toplu driver yüklemesi yapamadım tek tek yükledim epey zamanımı aldı o da
17 inç almasaydım keşke biraz büyük taşıma sıkıntı olur diye düşünüyorum ama iyi
sanallaştırma olayı güzel external kart seçemedim ya ben beceremedim yada server değil sadece bir rol olduğundan olabilir ama hızlı
çözünürlük harika
genel manada da hızlı pc eksikleri gördükçe yazarım buraya
hocam memnun musun ben cad programı ansys kullancam pc miladı doldu biraz bilgi verebilirsen memnun olurum . bende Abra 5 felan düşündüm
-
Gayet memnunum hocam alabilirsin
-
monsterla nasıl gidiyor var mı sorun
-
Martech bunu yazdıkaanstain bunu yazdıMartech bunu yazdı
Bu işin içinde birisi olarak şunu diyebilirim.
Çin'de 3.sınıf kalite parça ürettiren markalardan birisi monster. Verdiğin paraya yazık edersin. Casper / Exper'den bir farkı yok.
Asus tarzı makineler almanı kesinlikle öneririm.
Clevo diye arastirmani oneririm.
Monster clevo barebone sistem alip getiriyor. Cinde urettirmiyor.
Ne fark eder? Clevo sen araştır önce .) Ne kadar kaliteli olup olmadığı konusunda..
Piyasadaki 3.sınıf malzeme bunlar. Asus / Toshiba / Dell / HP / Fujitsu vb kaliteli markalar clevo mu kullanıyor :)
Arçelik -vestel - casper - exper - grundig - monster - victor :) bunlar clevo kullanır haklısın ama ben bu urunlere para vermem verenede engel olmamak lazım.
Ahahahhahahaha HP kaliteli dedin ya gerisini hiç okumadım hocam valla kusura bakma :D
Konu sahibine yorumum sanal pc ağırlıklı olacağı için işlemcini ve ramini yüksek tutmam gerekiyor demiştin. Workstation olarak geçiyor onlar ama tuzlu oluyor bu aletler. O yüzden monster orta bir ekran kartlı modelinin işlemci ve ram yükseltmesi ile istediğin performansı alırsın diye düşünüyorum.
http://www.monsternotebook.com.tr/customize/customize.aspx?id=468468&secenek=&secenek2=&adet=1&lang=tr-TR#.VANkAWOr9o0 bunuda bi incele bence hocam. Hem 17,3" ekranı var hemde ssd eklenebiliyor senin verdiğin aletin tek hdd yeri varmış. 60 gb ssd eklesen bile daha iyi performans alırsın.
-
x bunu yazdı
monsterla nasıl gidiyor var mı sorun
gayet iyi hocam sıkıntı yok tavsiye ederim
-
LynXMaSTeR bunu yazdıSeRDaR bunu yazdı
hocalar daha önce www.monsternotebook.com.tr den alışveriş yapan oldu mu?
şu ürünü almayı planlıyorum:MONSTER® ABRA A7 V2.1 17.3"
16GB (2x8GB) DDR3L 1600MHz SODIMM
1TB Hitachi Travelstar 7K1000 32MB 7200RPM
Intel® Core™ i7-4700MQ 4-Cores; 6MB L3; 2.40GHz > 3.40GHz; 47W; 22nm :
Intel® HM87 Express Chipset
2GB GDDR3 nVIDIA® GeForce® 840M 64-Bit DX11
17.3" Full HD 1920x1080 Mat LED Ekran
8x Super Multi DVD-RW / CD-RW Combo Sürücü
Numerik Tuşlu (Türkçe Q) Klavye
Ücretsiz İşletim Sistemi Linux (Türkçe)
2-in-1; 802.11n Wi-Fi kablosuz ağ; IEEE 802.11a/b/g uyumlu Bluetooth 4.0 kablosuz iletişim teknoloji
HD Kamera
Fiyatı:2,604 TL
şimdi hocalar teslimat süreleri nasıl?
Teknik servis mevzusu nasıldır
memnun kalan ya da şikayet eden yada alan tanıdıdğı olan varmı referanslarına baktığımda sağlam gözüküyor yalnız şikayetvarda 4-5 tane sipariş ulaşmamasıyla ilgili sorun var adamın birine 8 ayda ulaşmamış filan memnun kalanda var önerande çok gördüm siz ne düşünüyorsunuz ??
mağazaları kadıköydeymiş avrupa yakasında yok sanırım
bu özelliklerde aynı fiyata veya daha ucuzu var mıdır?hocam bu özellikteki bi cihazı 7200 rpm lik hdd ile kullanirsan normal bi i3 laptopdan alabileceğin performansi anca alirsin. ssd disk dusunmelisin..
burada performanstan kasıt ne onu anlamak lazım
benim için dosyaları hızlı açsın kapasın diyorsan ssd işine yarayacaktır.
ama ben render alıyorum benim için okadarda sakıncası yok dosyalar erken açılmış geç açılmış beni bağlamıyor
ben render tuşuna bastığımda renderi 5 saattemi alıyor 3 saattemi alıyor o önemli
bende hdd var ve i7 işlemci var
i3 işlemcili ve en yüksek hızlı ssd
renderi alırken geçemez beni
ama benim 1 dk kopyaladığım dosyayı o 12-15 saniyede kopyalar
şimdi önceliğine karar vermek gerek bence
-
bu makinaya ssd de taktim hocalar ekstra canavarlaştı
-
Bende 15.6" Monster var,
3610qm,
quadro 5000m,
16gb 1600mhz ram,
240gb samsung 840 evo ssd,
uzun yıllar değiştireceğimi sanmıyorum.
Allah razı olsun satandan da yapandan da.
-
Bende abra a7 gtx860 var. Oyun konusunda ultra ayarlarda şuana kadar oynadıgım hiçbir oyunda kasma,donma vs. gibi şeylerle karşılaşmadım. Şiddetle öneriyorum. Laptop alacaksan doğru yerdesin ;)
bendeki ürün:
http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?urn=466974&kat=6454&lang=tr-TR#.VAORgmOS-vA
-Teslimat süresi hepsiburada' dan aldıgım için 1 hafta sürdü. eğer monster notebooktan siparişi verseydim 2 güne elimde olacagını söylemişlerdi.
-Teknik serviste bu adamların üzerine tanımıyorum.Müşteriyle çok iyi ilgileniyorlar. Eğer ürün geldiğinde sorunlu değilse sonrasında teknik servisle işinin olacağını pek sanmıyorum çünkü laptopları taş gibi şu ana kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım.
Sipariş konusunu bilgisayarı almadan önce konuştum "Önceden verdiğimiz sözleri Monster ekibi olarak tutamadık ama şimdi öyle bir sorun olmayacak" gibi şeyler söylemişlerdi. Bende siparişi verdim.