Moralim Çok Bozuk - Otobüste Seyehat Halinde Şöför Değiştirdiler Ve Davalık Olduk
-
Öncelikle bu konuyu açmamın tek amacı, moralim çok bozuk ve bu saatte kimseyle konuşup dertleşemeyeceğimden dolayı sizlerle dertleşmek için yazıyorum.
Bu akşam ismini vermek istemediğim (tahribat.com'u yasal olarak zora sokmamak için) bir firmayla Bolvadinden (Afyonkarahisar) Eskişehir'e seyehat ettim.
3. numaralı koltukda oturuyordum. Şöföre dikkat ediyorum, el kol hareketleri ve dudak mimiklerinden anladığım kadarıyla kendi kendine konuşuyordu. Sanırım piskolojik sorunları vardı. Belkide birşeye çok kızdı, belli ki hayalinde karşısındaki biriyle tartışıyordu. Belkide eşyle münakaşa etti ve görevi icabı eşiyle görüşemediği için içindekileri döküyordu. Her neyse herşeye rağmen ben olabildiğince anlayışla karşılamaya çalıştım ve iyi düşündüm. Yani adamın piskolojik sorunundan ziyade derdinin olduğunu düşündüm.
Yaklaşık 1 saat yolculuk ettikden sonra seyehat halinde iken birden otobüs şöförü kalktı ve diğer şöför direksiyona geçmeye çalıştı. Resmen nutkum tutuldu. Haberlerde izlediklerimi canlı canlı yaşıyordum. Tepki veremedim ve bir yandan aracın gittiği istikamete bakıyorum, sağa doğru emniyet şeridine kaydı ve yaklaşık 20-30 cm kaldı ki yoldan çıkıyoruz. Hızımız 90 km/saat. Hala şok içerisinde iken artık son sn'ler ve sanki şöför bizi eskişehire değilde akşam haberlerine yetiştiriyordu, Direksiyona geçmeye çalışan şöför yoldan ziyade oturacağı koldukla meşguldü ve ben son anda Refleks olarak "yola bak" diye bağırdım ve o bağırmam ile şöför birden yola bakmakla beraber direksiyonu kırdı. Eskişehire kadar kendimle çok konuştum :) doğru olanın polise söylemek hatta şikayetçi olmak olduğu kanaatine vardım. Çünkü o anlar 5 aylık kızım aklıma geldi ve yetim kalmasının ne kadar acı olduğunu düşündüm. Birşeyler yapmazsam, daha sonra o otobüs firmasının aynı hareketi sonucunda bir başka çocuğun yetim kalmasını haberlerde izlediğimde kendi çocuğumun hatta aynada kendi yüzüme bile bakamayacağımı düşündüm. Eskişehir Terminaline Geldiğimizde öne firmanın yetkililerine şikayet için gittim ve şöförüde çağırdım. 90 km/saat hızla giderken şöför değiştiriyorlar dedim. Şöförün savunması çok dikkat çekici idi;
- 90 la değil 70 le gidiyordum abi :) :)
Diğer müşterilerin yanında da bu muhabbetten rahatsız olan firma yetkilisi bana aklı sıra sert yapmaya çalıştı ve koşarak otogar polisine gittim. Durumu ifade ederek şikayetçi oldum. Otobüsün yanına beraber gittiğimizde firmanın müdürü benimle görüşmek istiyordu, ben ısrarla "sen kimsin" deyince, müdür olduğunu ifade etti ve ben muhatabımın o olmadığını, polisten başka kimseyle muhatap olmayacağımı söyleyince gurur yapıp çıldırdı ve üzerime yürümekle beraber küfürlerin biri bin para, bu arada polis otobüsteki yolculara girdi ve sordu böyle birşey olup olmadığını, polis araçtan inince BENİ YIKAN CÜMLEYİ SÖYLEDİ
"BURADAKİLER ESKİŞEHİRDE YENİ BİNMİŞ. HİÇBİRŞEY BİLMİYORLARMIŞ"
resmen kahroldum, BU KADAR KORKAKMIYIZ, BU KADAR DUYARSIZMIYIZ, BU KADAR CAHİLMİYİZ diye sinirlendim ve şuanda sinirden ağlamak istiyorum ve ağlayamıyorum.
Karakola gittik şikayetçi oldum, şahidim olmadığı için neredeyse şansım sıfır. ben şahsımdan ziyade Allah'a ve Devletime olan sorumluluğu yerine getirmek istedim. Bilmiyorum mahkeme olurmu yoksa savcı sallamaz şahidim olmadığı için konuyu kapatırmı ama ÇOK PİS İÇİME OTURDU.
AĞLAMAK İSTİYORUM SADECE.
-
Hocam araç içi kamera filan yok mu?
-
Öyle bir şey olunca hemen telefonu çekip kayda gireceksin hocam. O kaydın yasal olarak bir geçerliliği olmaz fakat firma yetkilisine telefonda kayıt var deseydin altına sıçardı. Bu arada Metro turizm sanırım.
-
TV kanallarını zapladım, bazen yolu izlemek isteyen yolculara TV kanalından izletiyorlar. Ama öyle bir kanal bulamadım, polise söyledim, araç kamerası varsa oradan bakabilsiniz dedim, polis hiç ilgilenmedi ve "zannetmiyorum" dedi ve üzerinde durmadı ve hatta otobüsü seferi aksamasın diye bekletmeden gönderdi. Açıklama şu;
-şöförleri ifadeye daha sonra çağırırız.
Tabi bir delil varsa o delili karartacaklardır ve ifade de "biz yapmadık öyle birşey" diyeceklerdir.
-
bizizm milletimiz böyle aga işte koyun başka bir şey değil geberip gidecek ama aman şahit yazılırım aman mahkemelik olururm korkususndan dolayı tırsar kalır böyle bunların hepsi gebersin gitsin koyun sürüleri arada bizizm gibbi adamlar kaynıyor işte o kötü olan
-
O değilde, akıcı yazmışsın.
-
Mustafa bunu yazdı
Öyle bir şey olunca hemen telefonu çekip kayda gireceksin hocam. O kaydın yasal olarak bir geçerliliği olmaz fakat firma yetkilisine telefonda kayıt var deseydin altına sıçardı. Bu arada Metro turizm sanırım.
İşin garip tarafı telefonla konuşuyordum ve şşkınlığımdan telefona çekemedim.
Bu arada Firma ismi lütfen yazmayın, yazılanlarda silinirse sevinirim.
Not: O bahsettiğiniz firma dğeil.
-
Araç içi kamera mutlaka olmak zorunda fakat şöförü görmez gibime geliyor.
Hocam öncelikle Allah korumuş verilmiş sadakan varmış.
Dua ette kamera adamların o anını çekmiş olsun.
Senin tek yapabilceğin şikayet ve beklemek.Eğer seyahat ettiğin büyük bir firmaysa,neredeyse hiç birşey olmamış gibi yollarına devam ederler.
Şikayet;hergün onlarca şikayet alıyolar :D
Tekrar diyorum Allah korumuş.
-
takometre ne boka yarıo ?? adam şoför değişimini kabul etmiş sonuçta..
-
polis meselesinde firmadan polis rüşvet yemiş de olabilir hoca beklerim açıkçası görmezden gelemsi için sonuçta sen binde bir orada geçersin o adamlar o polislerle hergün muhattap artık ahpap olmuşlardır atmışlar çorbasını görmezden gelmişde olabilir üstünü kapamak adına
-
hocam sakin ol, öncelikle geçmiş olsun Allah korumuş. Sen doğru olanı yapmışsın ama keşke yolcularla konuşsaydın şikayet edicem gelen varsa buyursun diye. Seyir halinde şoför değiştirmek ne demek. Bu firma büyük bir firmaysa merkezlerini ara şikayet et müdürü de şoförü de. Ben anlayamıyorum bu insanları bir otobüs dolusu insanın canı sana emanet nedir bu rahatlık, kendini bilmezlik. İyice cins bi millet olduk hakkımızda hayırlısı olsun.