Müridlerin Muhasebe Sorularını Cevaplıyorum.
-
Muhasebe okuyuorum / calısıyorum.
Müridlerin sorunlarını , sorularını bilgilerim dahilinde çözmeye hazırım.
Takıldığım yerlerde patrona sorarım.
Benim verdiğim cevaplar bilgiler tavsiye niteliğindedir , sonra vay efendim öyle oldu böyle oldu demezseniz sevinirim
Konuyu müritlerin selameti , Maliye vs. öttürmesin diye gizliyorum.
eyyoğlamam bu kadar haydin hayırlı işler -_-. -
İlk soru benden olsun o zaman...
OpenCard veya diğer e-ticaret yazılımlarının kendi fatura formatları var ve her siparişten sonra yapılan ticareti faturalamak da mümkündür. Peki adi işletme veya adi ortaklık olduğumuzu farzedersek; OpenCard'ın kendi düzenlediği faturayı kendi işletme kaşemle kaşelediğimde Maliye Bakanlığı'nın Fatura Standartlarına uygun olarak işlerimi faturalamış olur muyum?
Not: Cevabı biliyorum, konu pratiğe dökülsün e-ticaret yapan müridler faydalansın diye soruyorum.
Saygılar
-
HannibALgan bunu yazdı:
-----------------------------İlk soru benden olsun o zaman...
OpenCard veya diğer e-ticaret yazılımlarının kendi fatura formatları var ve her siparişten sonra yapılan ticareti faturalamak da mümkündür. Peki adi işletme veya adi ortaklık olduğumuzu farzedersek; OpenCard'ın kendi düzenlediği faturayı kendi işletme kaşemle kaşelediğimde Maliye Bakanlığı'nın Fatura Standartlarına uygun olarak işlerimi faturalamış olur muyum?
Not: Cevabı biliyorum, konu pratiğe dökülsün e-ticaret yapan müridler faydalansın diye soruyorum.
Saygılar
-----------------------------
Ben bunun cevabını bilmiyorum biliyosan cevapla öğrenelim. -
İşcinin giriş-çıkış kıdemi tazminat hesapları nasıl yapılıyor,
-
Smirnoff bunu yazdı:
-----------------------------HannibALgan bunu yazdı:
-----------------------------İlk soru benden olsun o zaman...
Saygılar
Ben bunun cevabını bilmiyorum biliyosan cevapla öğrenelim.
Peki ben cevaplıyayım.Öncelikle fatura basımı işini ''Maliye ile anlaşmalı'' matbaadan yaptırmak zorundayız. Bu mali bir zorunluluk. Fatura koçanında ki fatura ve seri numarasını matbaa Maliye Bakanlığına bildirmek zorunda. Bu yüzden de diğer formatlarda hazırlanan faturalar MALİYE BAKANLIĞI NEZDİNDE GEÇERSİZDİR. Ancak elektronik ticarette bireye dayalı ticaret söz konusu olduğundan. Malı satan kişi ADİ İŞLETME veya ADİ ORTAKLIK vasfı taşıyorsa; kullandığı fatura sistemini ve seri numaralarını bildirmek zorundadır. Faturasının geçerliliğinin olması için KAŞELİ OLMASI gereklidir. Fakat bunlara rağmen vergilendirme de ki problemler sebebi ile Gelir İdaresi Başkanlığının yaygın uygulamaları arasında değildir.
Uzun lafın kısası eğer fatura bastırabiliyorsanız daha iyidir ama o durumda değilseniz; kullandığınız yazılımı ve bastığı fatura serilerini onaylatmak ve fatura kestiğinizde de kaşelemek zorundasınız. Türkiye'de elektronik ticarete düzenleme getiren yasalarda ki boşluklar sebebi ile muallakta ki bir konudur hala...
Saygılar
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı:
-----------------------------İşcinin giriş-çıkış kıdemi tazminat hesapları nasıl yapılıyor,
-----------------------------6 ay mı 1 sene mi olması lazım ? birde ben çok rapor aldım işten çıkarırlar mı ? :D çıkarırlarsa bi hakkım mevcut mu ?
-
hocam ön şirketlerde ön muhasebe elemanı alınıyor genelde şirket dedimse çok büyük değil hani bu iş çok zormudur hocam bu alanda bizim burda çok eleman alınıyor bu işi yapmadım daha önce yapabilirmiyim sadece muhasebe proğramımı bilmem gerek bilgilendirirsen sevinirim
-
sakavan bunu yazdı:
-----------------------------hocam ön şirketlerde ön muhasebe elemanı alınıyor genelde şirket dedimse çok büyük değil hani bu iş çok zormudur hocam bu alanda bizim burda çok eleman alınıyor bu işi yapmadım daha önce yapabilirmiyim sadece muhasebe proğramımı bilmem gerek bilgilendirirsen sevinirim
-----------------------------Ön muhasebe, genel muhasebeye nazaran daha basittir. Satış faturalarının kesimi, alış faturalarının tanzimi ve stok hareketlerinin takibi gibi üç sac ayağı vardır. Naşta Netsis olmak üzere bir çok ön muhasebe modül program kullanılır. Öğrenilmesi kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama 6 aydır. İyi bir ön muhasebe elemanının aylık geliri ortalama 850-1000 TL arasındadır. İş bulması kolaydır.
Saygılar
-
tic mes lis muhasebe kocatehe muhasebe açık işletme
okudum ama kdv bile dolduramam :) sevmiyom kodumun mesleğini :)
-
Hocam benim aklımda uzun süredir bişey var. biliosun piasada bircok muhasebe programı var, bunlarin ota boka entegrasyonu icin bircok sirket çalışıyor ve genelde sıkıntılı işler.
Hayalim, Open source bir muhasebe programı yapmak. Bu program bir muhasebe programından beklenen temel işleri yapacak ve açık kaynak kodlu herkezin didikleyebilecegi birşey olursa, daha detaylı moduller gelistirmek icin de arayuz verilirse ve açık kaynak kod lisansıyla sunulursa acaip tutar.
Bu lisanstan kastim bunu alip kullanmak bedavadir ama plugin yazarsan source unu açık verecen.
Kazanç: diger muhasebe firmalarini batirma ve milleti muhasebe programi ucretlerinden kurtarma + kisisel tatmin.
Fakat tabi muhasebeden zerre anlamıyorum fakat çok karışık olduğunu biliyorum. fakat temel düzeyde yeni kurulan bir şahıs ltd yada aş firmanın muhasebesini tutabilecek birşeyin database ini uretebilirsen boyle bir girisim baslatmak isterim.
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Hocam benim aklımda uzun süredir bişey var. biliosun piasada bircok muhasebe programı var, bunlarin ota boka entegrasyonu icin bircok sirket çalışıyor ve genelde sıkıntılı işler.
Hayalim, Open source bir muhasebe programı yapmak. Bu program bir muhasebe programından beklenen temel işleri yapacak ve açık kaynak kodlu herkezin didikleyebilecegi birşey olursa, daha detaylı moduller gelistirmek icin de arayuz verilirse ve açık kaynak kod lisansıyla sunulursa acaip tutar.
Bu lisanstan kastim bunu alip kullanmak bedavadir ama plugin yazarsan source unu açık verecen.
Kazanç: diger muhasebe firmalarini batirma ve milleti muhasebe programi ucretlerinden kurtarma + kisisel tatmin.
Fakat tabi muhasebeden zerre anlamıyorum fakat çok karışık olduğunu biliyorum. fakat temel düzeyde yeni kurulan bir şahıs ltd yada aş firmanın muhasebesini tutabilecek birşeyin database ini uretebilirsen boyle bir girisim baslatmak isterim.
-----------------------------kalın yaptıgım kısım cok önemli detaylı bi mail atıyorum.
Edit : gönderdim maili.