folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Müridlerin Muhasebe Sorularını Cevaplıyorum.

Müridlerin Muhasebe Sorularını Cevaplıyorum.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Erkek

hocam muhasebe ile mi ilgili bilmyorum ama şöyle bi sorum var.

çaliştiğim yerde  bizden asgeri  geçim indirimimi ne  öyle bi terane isminde  50 tl  civarinda bi  para kesiliyor.

öğrendiğime göre bunu  devlet veriyormuş yani  kurumlada alakası yok ama  calistiğim yer bunu maaşa yansitmiyor  veya  eldende vermiyor.

maaş bordrosunu hesapladiğimizda  o dediğim kesinti hep dısarda kaliyor yani maaşin içinde cıkmyr ama elimize de gecmiyor .

böyle bişey için nasil  hak iddaa edebiliriz  veya ne yapilmasi gerekiyor ?

Nev-i Şahsına Münhasır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ivy
    ivy's avatar
    Erkek

bizim karaktersiz ev sahibi galiba bizim verdiğimiz kiranın vergisinin vermiyor. başta banka hesabına yatırılacak diye anlaşmıştık ama sonra elden istedi. daha doğrusu bundan sonra kapıcıya elden  verin dedi. bizde kapıcıya veriyoruz. ev sahibini sadece kontrat imzalarken gördük. uzun zamandır da ortalarda yok.parayı verdikten sonra makbuz dekont vs. birşey vermiyorlardı, bu böyle olmaz dedim şimdide kapıcı parayı aldıktan sonra kontratın arkasındaki yere imza atıyor. ev sahibinin ihtiyacı filan olsa anlarım ama sadece benim bildiğim 3 dairesi var ve en az aylık 3000tl getirisi var. ben evsahibinin vergisini verip vermediğini nasıl öğrenirim? vermiyorsada şikayet edersem ne kadar girer?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

ivy bunu yazdı:
    -----------------------------

bizim karaktersiz ev sahibi galiba bizim verdiğimiz kiranın vergisinin vermiyor. başta banka hesabına yatırılacak diye anlaşmıştık ama sonra elden istedi. daha doğrusu bundan sonra kapıcıya elden  verin dedi. bizde kapıcıya veriyoruz. ev sahibini sadece kontrat imzalarken gördük. uzun zamandır da ortalarda yok.parayı verdikten sonra makbuz dekont vs. birşey vermiyorlardı, bu böyle olmaz dedim şimdide kapıcı parayı aldıktan sonra kontratın arkasındaki yere imza atıyor. ev sahibinin ihtiyacı filan olsa anlarım ama sadece benim bildiğim 3 dairesi var ve en az aylık 3000tl getirisi var. ben evsahibinin vergisini verip vermediğini nasıl öğrenirim? vermiyorsada şikayet edersem ne kadar girer?

Bence bunu ev sahibinle konuş indirim iste :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek
    Bir sorum var benimde. Hizmet sektorunde is yapip ona gore fatura kesiyoruz. Ama bu sektorde kesilen faturalarda ozel gelir vergisi odenmesi gerekiyormus. Bunu odemek istemiyorum. Kilifima uygun bir cozum var midir? Kdv'ye yeni alismisken buda fazla geldi artik. Tsk.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Erkek

antivirus bunu yazdı:

çaliştiğim yerde  bizden asgeri  geçim indirimimi ne  öyle bi terane isminde  50 tl  civarinda bi  para kesiliyor.

öğrendiğime göre bunu  devlet veriyormuş yani  kurumlada alakası yok ama  calistiğim yer bunu maaşa yansitmiyor  veya  eldende vermiyor.

maaş bordrosunu hesapladiğimizda  o dediğim kesinti hep dısarda kaliyor yani maaşin içinde cıkmyr ama elimize de gecmiyor .

bölge çalısmaya gidiyosun şikayet ediyosun. ya müfettiş yollarlar yada tebligat.götleri tutuşur.

agiyi işveren işçiye verir, muhtasardan mahsup eder.

ayrıca en düşük asgari gecim indirimi tutarı 59 küsür lira

le le le sakine
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Erkek

cemnet bunu yazdı:
    Bir sorum var benimde. Hizmet sektorunde is yapip ona gore fatura kesiyoruz. Ama bu sektorde kesilen faturalarda ozel gelir vergisi odenmesi gerekiyormus. Bunu odemek istemiyorum. Kilifima uygun bir cozum var midir? Kdv'ye yeni alismisken buda fazla geldi artik. Tsk.

hizmet sektörü derken ana faaliyetiniz nedir. özel gelir vergisini ilk kez duyuyorum

le le le sakine
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saftiriksincap
    saftiriksincap's avatar
    Erkek

antivirus bunu yazdı:

170'i arıyorsun ve bilgileniyorsun eğer bu durumdan şikayetciysen dosya açtırıp takip ettirebiliosun. Çalışma bakanlığı ilgileniyor hocam. Eğer cidden dediğin gibiyse gelmiş geçmiş tüm paranı alabilirsin.

Hayat Murat Boz un memesi gibi, Rasim Ozan Kütahyalı çenesi gibi, Vahdettin in son senesi gibi, Bakir kızın Coşkun a veresi gibi, İran la İsrail arası gibi,Durum değişir kerhane numarası gibi, Çömelene birisinin vurası gibi,Yazı diyince bozukluğun turası gibi,Koç ya da Sabancı parası gibi, Oy verdiklerin niye yarasa gibi?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Erkek

Robinson_Crusoe bunu yazdı:

İşcinin giriş-çıkış kıdemi tazminat hesapları nasıl yapılıyor,

çalıstıgı yıl sayısı x son aldıgı brüt ücret

le le le sakine
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Erkek

Media bunu yazdı:

Robinson_Crusoe bunu yazdı:

İşcinin giriş-çıkış kıdemi tazminat hesapları nasıl yapılıyor,

6 ay mı 1 sene mi olması lazım ? birde ben çok rapor aldım işten çıkarırlar mı ? :D çıkarırlarsa bi hakkım mevcut mu ?

en az bi sene çalısırsan kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanırısın. 6 aydan ile 1 yıl  arasında  çalısırsan ihbar tazminatı alırsın. çok rapor aldın diye işten cıkarırlarsa tazminat ödemek zorunda kalırlar.

le le le sakine
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek
    umit bunu yazdı:

cemnet bunu yazdı:

hizmet sektörü derken ana faaliyetiniz nedir. özel gelir vergisini ilk kez duyuyorum

Web sitesi isleri hocam. Ozel kelimesi yoktu herhalde direk gelir vergisi.
Toplam Hit: 4774 Toplam Mesaj: 33