Müridlerin Muhasebe Sorularını Cevaplıyorum.
-
hocam muhasebe ile mi ilgili bilmyorum ama şöyle bi sorum var.
çaliştiğim yerde bizden asgeri geçim indirimimi ne öyle bi terane isminde 50 tl civarinda bi para kesiliyor.
öğrendiğime göre bunu devlet veriyormuş yani kurumlada alakası yok ama calistiğim yer bunu maaşa yansitmiyor veya eldende vermiyor.
maaş bordrosunu hesapladiğimizda o dediğim kesinti hep dısarda kaliyor yani maaşin içinde cıkmyr ama elimize de gecmiyor .
böyle bişey için nasil hak iddaa edebiliriz veya ne yapilmasi gerekiyor ?
-
bizim karaktersiz ev sahibi galiba bizim verdiğimiz kiranın vergisinin vermiyor. başta banka hesabına yatırılacak diye anlaşmıştık ama sonra elden istedi. daha doğrusu bundan sonra kapıcıya elden verin dedi. bizde kapıcıya veriyoruz. ev sahibini sadece kontrat imzalarken gördük. uzun zamandır da ortalarda yok.parayı verdikten sonra makbuz dekont vs. birşey vermiyorlardı, bu böyle olmaz dedim şimdide kapıcı parayı aldıktan sonra kontratın arkasındaki yere imza atıyor. ev sahibinin ihtiyacı filan olsa anlarım ama sadece benim bildiğim 3 dairesi var ve en az aylık 3000tl getirisi var. ben evsahibinin vergisini verip vermediğini nasıl öğrenirim? vermiyorsada şikayet edersem ne kadar girer?
-
ivy bunu yazdı:
-----------------------------bizim karaktersiz ev sahibi galiba bizim verdiğimiz kiranın vergisinin vermiyor. başta banka hesabına yatırılacak diye anlaşmıştık ama sonra elden istedi. daha doğrusu bundan sonra kapıcıya elden verin dedi. bizde kapıcıya veriyoruz. ev sahibini sadece kontrat imzalarken gördük. uzun zamandır da ortalarda yok.parayı verdikten sonra makbuz dekont vs. birşey vermiyorlardı, bu böyle olmaz dedim şimdide kapıcı parayı aldıktan sonra kontratın arkasındaki yere imza atıyor. ev sahibinin ihtiyacı filan olsa anlarım ama sadece benim bildiğim 3 dairesi var ve en az aylık 3000tl getirisi var. ben evsahibinin vergisini verip vermediğini nasıl öğrenirim? vermiyorsada şikayet edersem ne kadar girer?
-----------------------------Bence bunu ev sahibinle konuş indirim iste :D
-
Bir sorum var benimde. Hizmet sektorunde is yapip ona gore fatura kesiyoruz. Ama bu sektorde kesilen faturalarda ozel gelir vergisi odenmesi gerekiyormus. Bunu odemek istemiyorum. Kilifima uygun bir cozum var midir? Kdv'ye yeni alismisken buda fazla geldi artik. Tsk.
-
antivirus bunu yazdı:
-----------------------------hocam muhasebe ile mi ilgili bilmyorum ama şöyle bi sorum var.
çaliştiğim yerde bizden asgeri geçim indirimimi ne öyle bi terane isminde 50 tl civarinda bi para kesiliyor.
öğrendiğime göre bunu devlet veriyormuş yani kurumlada alakası yok ama calistiğim yer bunu maaşa yansitmiyor veya eldende vermiyor.
maaş bordrosunu hesapladiğimizda o dediğim kesinti hep dısarda kaliyor yani maaşin içinde cıkmyr ama elimize de gecmiyor .
-----------------------------bölge çalısmaya gidiyosun şikayet ediyosun. ya müfettiş yollarlar yada tebligat.götleri tutuşur.
agiyi işveren işçiye verir, muhtasardan mahsup eder.
ayrıca en düşük asgari gecim indirimi tutarı 59 küsür lira
-
cemnet bunu yazdı:
-----------------------------
Bir sorum var benimde. Hizmet sektorunde is yapip ona gore fatura kesiyoruz. Ama bu sektorde kesilen faturalarda ozel gelir vergisi odenmesi gerekiyormus. Bunu odemek istemiyorum. Kilifima uygun bir cozum var midir? Kdv'ye yeni alismisken buda fazla geldi artik. Tsk.
-----------------------------hizmet sektörü derken ana faaliyetiniz nedir. özel gelir vergisini ilk kez duyuyorum
-
antivirus bunu yazdı:
-----------------------------hocam muhasebe ile mi ilgili bilmyorum ama şöyle bi sorum var.
-----------------------------170'i arıyorsun ve bilgileniyorsun eğer bu durumdan şikayetciysen dosya açtırıp takip ettirebiliosun. Çalışma bakanlığı ilgileniyor hocam. Eğer cidden dediğin gibiyse gelmiş geçmiş tüm paranı alabilirsin.
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı:
-----------------------------İşcinin giriş-çıkış kıdemi tazminat hesapları nasıl yapılıyor,
-----------------------------çalıstıgı yıl sayısı x son aldıgı brüt ücret
-
Media bunu yazdı:
-----------------------------Robinson_Crusoe bunu yazdı:
-----------------------------İşcinin giriş-çıkış kıdemi tazminat hesapları nasıl yapılıyor,
-----------------------------6 ay mı 1 sene mi olması lazım ? birde ben çok rapor aldım işten çıkarırlar mı ? :D çıkarırlarsa bi hakkım mevcut mu ?
-----------------------------en az bi sene çalısırsan kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanırısın. 6 aydan ile 1 yıl arasında çalısırsan ihbar tazminatı alırsın. çok rapor aldın diye işten cıkarırlarsa tazminat ödemek zorunda kalırlar.
-
umit bunu yazdı:
-----------------------------cemnet bunu yazdı:
-----------------------------hizmet sektörü derken ana faaliyetiniz nedir. özel gelir vergisini ilk kez duyuyorum
Web sitesi isleri hocam. Ozel kelimesi yoktu herhalde direk gelir vergisi.