Müridlerin Muhasebe Sorularını Cevaplıyorum.
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Hocam benim aklımda uzun süredir bişey var. biliosun piasada bircok muhasebe programı var, bunlarin ota boka entegrasyonu icin bircok sirket çalışıyor ve genelde sıkıntılı işler.
Hayalim, Open source bir muhasebe programı yapmak. Bu program bir muhasebe programından beklenen temel işleri yapacak ve açık kaynak kodlu herkezin didikleyebilecegi birşey olursa, daha detaylı moduller gelistirmek icin de arayuz verilirse ve açık kaynak kod lisansıyla sunulursa acaip tutar.
Bu lisanstan kastim bunu alip kullanmak bedavadir ama plugin yazarsan source unu açık verecen.
Kazanç: diger muhasebe firmalarini batirma ve milleti muhasebe programi ucretlerinden kurtarma + kisisel tatmin.
Fakat tabi muhasebeden zerre anlamıyorum fakat çok karışık olduğunu biliyorum. fakat temel düzeyde yeni kurulan bir şahıs ltd yada aş firmanın muhasebesini tutabilecek birşeyin database ini uretebilirsen boyle bir girisim baslatmak isterim.
-----------------------------
Şeyhim eğer böyle bir düşüncen varsa sana Netsis'i didikle derim. Muhasebeyi simgeleştirerek çok güzel modüller geliştirmişler. Birde açık kaynak olduğunu düşünürsek dadından yinmez. Genel muhasebe de hesap kodları ve alt hesapları var ve karmaşık bir düzene sahip. Ön muhasebe daha yüzeysel, ekseriyetle 5-6 modülü olur. Kasa, Stok, Cari, Fatura, Entegrasyon gibi modüller var. Programlamadan anlamam ama muhasebe konusunda elimden geleni yaparım. -
Netsis açık kaynak kodlu mu?
Oyle ise zaten benden once dusunmusler aq=)
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Netsis açık kaynak kodlu mu?
Hayır şeyhim Netsis açık kaynak değil, güncellemelerde veya modül aksaklıklarında haşırt diye geçiriyorlar/geçiriyoruz ((: -
Tekir var,
Tekir LGPL lisansıyla yayınlanan, kaynak kodları açık ve özgür bir yazılımdır.
Tekir'in tüm özellikleri ücretsiz olarak, sınırsız kullanılabilir. Piyasadaki benzerlerinin aksine, kullanıcı, istemci, şube, cari kayıt sayılarında herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.
Tekir'in üzerinde dilediğiniz gibi değişiklik ve geliştirme yapabilir, kendi uygulamalarınıza entegre edebilir, kod parçalarını kendi uygulamalarınızda kullanabilirsiniz. -
HannibALgan bunu yazdı:
-----------------------------Smirnoff bunu yazdı:
-----------------------------HannibALgan bunu yazdı:
-----------------------------İlk soru benden olsun o zaman...
OpenCard veya diğer e-ticaret yazılımlarının kendi fatura formatları var ve her siparişten sonra yapılan ticareti faturalamak da mümkündür. Peki adi işletme veya adi ortaklık olduğumuzu farzedersek; OpenCard'ın kendi düzenlediği faturayı kendi işletme kaşemle kaşelediğimde Maliye Bakanlığı'nın Fatura Standartlarına uygun olarak işlerimi faturalamış olur muyum?
Not: Cevabı biliyorum, konu pratiğe dökülsün e-ticaret yapan müridler faydalansın diye soruyorum.
Saygılar
Ben bunun cevabını bilmiyorum biliyosan cevapla öğrenelim.
Peki ben cevaplıyayım.Öncelikle fatura basımı işini ''Maliye ile anlaşmalı'' matbaadan yaptırmak zorundayız. Bu mali bir zorunluluk. Fatura koçanında ki fatura ve seri numarasını matbaa Maliye Bakanlığına bildirmek zorunda. Bu yüzden de diğer formatlarda hazırlanan faturalar MALİYE BAKANLIĞI NEZDİNDE GEÇERSİZDİR. Ancak elektronik ticarette bireye dayalı ticaret söz konusu olduğundan. Malı satan kişi ADİ İŞLETME veya ADİ ORTAKLIK vasfı taşıyorsa; kullandığı fatura sistemini ve seri numaralarını bildirmek zorundadır. Faturasının geçerliliğinin olması için KAŞELİ OLMASI gereklidir. Fakat bunlara rağmen vergilendirme de ki problemler sebebi ile Gelir İdaresi Başkanlığının yaygın uygulamaları arasında değildir.
Uzun lafın kısası eğer fatura bastırabiliyorsanız daha iyidir ama o durumda değilseniz; kullandığınız yazılımı ve bastığı fatura serilerini onaylatmak ve fatura kestiğinizde de kaşelemek zorundasınız. Türkiye'de elektronik ticarete düzenleme getiren yasalarda ki boşluklar sebebi ile muallakta ki bir konudur hala...
Saygılar
-----------------------------o ne la :D biliyon niye sordun denemek için mi :D
-
arkadaş soruların cevaplarını özel olarak niye atıyorsunki.
-
PyramiD bunu yazdı:
-----------------------------arkadaş soruların cevaplarını özel olarak niye atıyorsunki.
Soruların cevaplarını değil hacım , Holy'le konustugumuz baska bi konu yeni bi proje var onunla alakalı. -
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Hocam benim aklımda uzun süredir bişey var. biliosun piasada bircok muhasebe programı var, bunlarin ota boka entegrasyonu icin bircok sirket çalışıyor ve genelde sıkıntılı işler.
Hayalim, Open source bir muhasebe programı yapmak. Bu program bir muhasebe programından beklenen temel işleri yapacak ve açık kaynak kodlu herkezin didikleyebilecegi birşey olursa, daha detaylı moduller gelistirmek icin de arayuz verilirse ve açık kaynak kod lisansıyla sunulursa acaip tutar.
Bu lisanstan kastim bunu alip kullanmak bedavadir ama plugin yazarsan source unu açık verecen.
Kazanç: diger muhasebe firmalarini batirma ve milleti muhasebe programi ucretlerinden kurtarma + kisisel tatmin.
Fakat tabi muhasebeden zerre anlamıyorum fakat çok karışık olduğunu biliyorum. fakat temel düzeyde yeni kurulan bir şahıs ltd yada aş firmanın muhasebesini tutabilecek birşeyin database ini uretebilirsen boyle bir girisim baslatmak isterim.
----------------------------- -
Robinson_Crusoe bunu yazdı:
-----------------------------Tekir var,
Tekir LGPL lisansıyla yayınlanan, kaynak kodları açık ve özgür bir yazılımdır.
Tekir'in tüm özellikleri ücretsiz olarak, sınırsız kullanılabilir. Piyasadaki benzerlerinin aksine, kullanıcı, istemci, şube, cari kayıt sayılarında herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.
Tekir'in üzerinde dilediğiniz gibi değişiklik ve geliştirme yapabilir, kendi uygulamalarınıza entegre edebilir, kod parçalarını kendi uygulamalarınızda kullanabilirsiniz.
Tekir var ama cok kullanisli degil ben hic sevmedim daha iyi olabilirdi -
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Netsis açık kaynak kodlu mu?
-----------------------------Benimde aklımda açık kaynak kodlu bulut alt yapısına sahip bir servis yapma fikri var.
Güçlerimizi birleştirelim.