Müridlerin Muhasebe Sorularını Cevaplıyorum.
-
cemnet bunu yazdı:
-----------------------------
umit bunu yazdı:
-----------------------------cemnet bunu yazdı:
Bir sorum var benimde. Hizmet sektorunde is yapip ona gore fatura kesiyoruz. Ama bu sektorde kesilen faturalarda ozel gelir vergisi odenmesi gerekiyormus. Bunu odemek istemiyorum. Kilifima uygun bir cozum var midir? Kdv'ye yeni alismisken buda fazla geldi artik. Tsk.
-----------------------------hizmet sektörü derken ana faaliyetiniz nedir. özel gelir vergisini ilk kez duyuyorum
Web sitesi isleri hocam. Ozel kelimesi yoktu herhalde direk gelir vergisi.
-----------------------------gelir vergisi kısaca gelirile giderin arasındaki farka kâr de. devlet bu kârın %20 sini vergi olarak alır. 3 ayda bir gecici vergi olarak ödersin.. giderleri fazla gösterip vergiden kaçınabilirsin ki bunu tavsiye etmem. muhasebecinle bi görüş o yol gösterir
-
Smirnoff bunu yazdı:
-----------------------------HannibALgan bunu yazdı:
-----------------------------İlk soru benden olsun o zaman...
OpenCard veya diğer e-ticaret yazılımlarının kendi fatura formatları var ve her siparişten sonra yapılan ticareti faturalamak da mümkündür. Peki adi işletme veya adi ortaklık olduğumuzu farzedersek; OpenCard'ın kendi düzenlediği faturayı kendi işletme kaşemle kaşelediğimde Maliye Bakanlığı'nın Fatura Standartlarına uygun olarak işlerimi faturalamış olur muyum?
Not: Cevabı biliyorum, konu pratiğe dökülsün e-ticaret yapan müridler faydalansın diye soruyorum.
Saygılar
Ben bunun cevabını bilmiyorum biliyosan cevapla öğrenelim.
-----------------------------Muhasebe alanında yardımcı olurum vaktim oldukça
şimdi gelelim ilk soru nun detayları
1- Aşama vergi mükellefi olmak
2- şuan elektronik fatura sistemi gerçek kişi mükelleflere uygulanmıyor yani halen fatura kargo vsre le gidip gelmekte
3- a.ş ve ltd yani tüzel şirketlerde bu uygulama mevcut gerekli prosüdür
4-http://www.efatura.gov.tr/ daha detay isteyen siteyi inceledikten sonra kafasına takılan vsre sorularını yöneltebilir yanıtlarım
Şeyhim program yazmaktan bahsetmişsin böyle bi niyetin varsa mutlaka web tabanlı Luca yazılımını incelemeni önerrim şimdilerde ondan gerisinin hiçbir anlamı yok küçük işletmeler için koza ürünü var http://www.luca.com.tr/ana_sayfa.asp