Mustafa Kemal‘İn Giyim Anlayışı Üzerine Güzel Bi Yazı
-
by_Tet bunu yazdı
Hocalar ne yaptığınızı sanıyorsunuz anlamıyorum. Daha da birşey denilmez size. Yahu adam akıllı bir yorum yapınca adam akıllı bir cevap veremiyormusunuz? Atatürk 0 göbekli falan değildi arkadaşım dedik diye anti-atatürkçü mü olduk? Adamın birşeyini övmesinin altında "fötr şapka giymeyen Anadolu çocuğuna bir dokundurma" var dedik diye atatürk'e küfür mü ettik.
Yapmayın gözünüzün yağını yeyim.
Etmeyin be. Hadi yobaz dedik birilerine cahil dedik onlar yapıyor da bari siz yapmayın be.
bişey demedik.. durup dururken o da insandı ya bağlaman itici geldi sadece.. onu belirttim, genelde bunu O'nu yermek isteyenler önce ortamı hazırlamak için kullanıyorlar. yoksa bizde biliyoruz ironman olmadığını insan olduğunu.
-
by_Tet bunu yazdı
akepeci veya yobaz yaptınız dakkasında bravo :)
atatürk 0 göbek filan deyince öyle dedim. genelde alttaki dizelerin sahibi insanı alkışlayan onun şiirlerini dillerinden düşürmeyen sözde "kemalist"lere karşı bir atatürkçü olarak söyledim dediğimi. kusura bakmayın artık.
Burjuva Kemal'in omzuna binmiş,
Kemal kumandanın kordonuna.
Kumandan kahyanın cebine inmiş,
Kahya adamların donuna.
Uluyorlar.
Hav, hav, hav.... Hak tu.....Kardeşim olayın olduğu zamanlara göre tahlil yaparsan daha sağlıklı sonuçlar elde edersin.
Bu şiirin Komunisit lider Mustafa Suphi'nin öldürülmesi üstüne yazıldığını biliyorsundur. O zamanlar Nazım daha genç ve kanı kaynayan bir şairdi.
Bu olayın arkasında Atatürk'ün olduğunu düşünerek bir tepki olarak yazmıştır bu şiiri genç şair Nazım Hikmet. O şiirde Nazım'ın görüşlerinden çok olay karşısında bir tepki söz konusudur.
Zira daha sonra 39 yılında yazdığı Kuvayi Milliye Destanı'nda ise Nazım Hikmet bambaşka bir Mustafa Kemal'den bahseder. Zaten bu şiiri Nazım hayattayken yayınlamamıştır, o öldükten sonra ortaya çıkmıştır.
-
The_Cure bunu yazdı
Kardeşim olayın olduğu zamanlara göre tahlil yaparsan daha sağlıklı sonuçlar elde edersin.
Bu şiirin Komunisit lider Mustafa Suphi'nin öldürülmesi üstüne yazıldığını biliyorsundur. O zamanlar Nazım daha genç ve kanı kaynayan bir şairdi.
Bu olayın arkasında Atatürk'ün olduğunu düşünerek bir tepki olarak yazmıştır bu şiiri genç şair Nazım Hikmet. O şiirde Nazım'ın görüşlerinden çok olay karşısında bir tepki söz konusudur.
Zira daha sonra 39 yılında yazdığı Kuvayi Milliye Destanı'nda ise Nazım Hikmet bambaşka bir Mustafa Kemal'den bahseder. Zaten bu şiiri Nazım hayattayken yayınlamamıştır, o öldükten sonra ortaya çıkmıştır.
Hocam açıklayıcı ve "sakin" cevabın için teşekkür ederim :) daha yazacağım bu dediğin konu hakkında bilgim var ama burdan yazmak iyice konuyu çorbaya çevirecek o yüzden birşey demiyor ama pm atacağım :)
-
İcinde ataturk yada din gecen bi konudada tartisma cikmasin :)
-
Hep bu konuları görünce yanarım yanarımda o savaşlarda milyonlarca ölen ama hiç adı sanı geçmeyen adı sanı geçmediği halde gram anılmayan o neferlere yanarım.
Varsa yoksa atatürk abi ilahlaştırmaya çalışıyorsunuz.
En basitinden söylim atatürk'ün traş seti vs demiş, traş erkeği kıza benzemesine sebep olan 1 şey harbiden erkek için pek iyi bir şey değil bunla bile övünüyorsunuz.
100 tane kıza sormuşumdur sakallı sakalsız hesabı ?
Hepside hiç olmasa kirli sakalı olsun demiştir yani, sinek kaydı nedir abi benim çalıştığım müesese, full sinek kaydı traş istiyor gıda sektörü, işe girerken dedim ben sinek kaydı traş olmam arkadaşım alıyorsan al almıyorsan alma.
Konu bundanda derin tonlarca olayı.
O kadar insan nerde ne canlar verdiler ne fedâkarlıkla ama hep 1 kişi konuşuluyor üzülüyorum yahu.
Sanki bu ordunun tek 1 komutanı varmış gibi o dönemde. -
1-618-GR bunu yazdı
Hep bu konuları görünce yanarım yanarımda o savaşlarda milyonlarca ölen ama hiç adı sanı geçmeyen adı sanı geçmediği halde gram anılmayan o neferlere yanarım.
En basitinden söylim atatürk'ün traş seti vs demiş, traş erkeği kıza benzemesine sebep olan 1 şey harbiden erkek için pek iyi bir şey değil bunla bile övünüyorsunuz.
Hepside hiç olmasa kirli sakalı olsun demiştir yani, sinek kaydı nedir abi benim çalıştığım müesese, full sinek kaydı traş istiyor gıda sektörü, işe girerken dedim ben sinek kaydı traş olmam arkadaşım alıyorsan al almıyorsan alma.
O kadar insan nerde ne canlar verdiler ne fedâkarlıkla ama hep 1 kişi konuşuluyor üzülüyorum yahu.
Sanki bu ordunun tek 1 komutanı varmış gibi o dönemde.Al bak, biri biter biri başlar. aklı yok fikri var bunların.
-
zumsuk bunu yazdı1-618-GR bunu yazdı
Sanki bu ordunun tek 1 komutanı varmış gibi o dönemde.Al bak, biri biter biri başlar. aklı yok fikri var bunların.
böylelerine diceksin ki :
kaygusuz tarafından 05/Şub/13 00:55 tarihinde düzenlenmiştir
sen anandan yine doğardında baban kim olur bilemeyecektin diyceksin hacı...
piç olmak isteyen çok nede olsa son günlerde dedikleri laf belli :
akp sayesinde Türk olmaktan kurtulduk diyorlar.
piç olmak çok mu güzel sinirlendirmeyin lan insanı gece gece...ergenmisiniz ne boksunuz daha çocuk aklınızla bi bitmediniz amk. -
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü överim arkadaş. Hem de tek başına onu överim başkasını değil. Nedensiz yere falan da değil. Peki neden mi? Zaten biliyorsunuzdur ya yine de okuyun;
Gazi Mustafa Kemal, onca olanaksızlığa ve imkansızlığa, yok sayılan bir ülkenin lideri olmasına, yanındaki askerinin giyecek elbisesi, yiyecek yemeği olmamasına rağmen kendi ülkesinin gücünden kat be kat fazla olan askeri gücü, o zamanın koşullarında dünyanın süper gücü olan ülkelerin askeri varlığını, Türk'ün gücü karşısında diz çöktürdü. Kuyruğunu kıçına sıkıştırıp kaçmak zorunda bıraktı o muhteşem gücü...
Doğru mudur?
(Burada, kurtuluş savaşında şehit olan Türk Askerlerinin kudretinin yine Mustafa Kemal'den geldiğini hatırlatmama gerek yoktur herhalde. Zira cihan tarihinde bir ilk olmak üzere bir başkomutan cephenin en ön saflarında savaşa katılmış, onu gören Türk askeri adeta ölüme koşarcasına savaşmıştır.)
Burada hemfikiriz herhalde. Değilsek bile biraz tarih okumanızı öneririm.
Atatürk'ün karşısında diz çökmek zorunda kalan, sadece kişilerden ve ordulardan ibaret değildir. O muhteşem adam, sadece askeri dehasıyla değil beyin ve akıl gücüyle de, tamtamına 43 ülkeyi aynı anda karşısında diz çöktürmüştür.
(Olayın açıklaması aşağıdadır:
"Dünyanın en büyük uluslararası topluluğuna Türkiye`nin katılması için yapılan öneri karşısında Gazi Mustafa Kemal şöyle dedi: "Başvurmayı düşünmüyoruz fakat davet ederlerse katılırız."
Topluluk, `başvurma zorunluluğu`nu uygulamaktan ilk kez vazgeçti ve 43 üyenin oybirliğiyle Türkiye`nin topluluğa davet edilmesine karar verildi. Bu davet üzerine Türkiye, Milletler Cemiyeti`ne katılmayı kabul etti. Yıl 1932 idi.)"
Bunu sen, ben demiyoruz. Belgeleriyle tarih yazıyor..
Bir yanda korumalarından kurtulmak için türlü hilebazlıklara başvurup halkın arasına karışmak için türlü cambazlıklar yapan bir büyük insan, bir muhteşem lider, diğer yanda da yanındaki 400 küsür koruma, helikopterlerdeki ve yüksek binaların tepelerine konuşlanan keskin nişancıları ile gezen sözüm ona bir lider var..
Bir Atatürk vardır, bir de onun kirli çamaşır torbası bile olamayacak miraskondular...
Yapmayın Allahaşkına. Kıyaslamak bile haksızlık olur.
Bakınız çoğu kişi bilmez çok özel iki mektup vardır Atatürk'e yazılmış olan.
İlki, Arjantin'in dağlık bölgelerinde konuşlandırılan bir manastırda görevli rahibeler tarafından yazılan ve içeriği şöyle olan;
"Büyük Mustafa Kemal. Hastalığınızı işittiğimiz günden beri burada görevli olan tüm rahibeler sağlığınız için tanrıya dua etmekteyiz. Lütfen iyileşiniz. Sizin yaşamanız lazımdır. Sizin yaşamanız insanlık için lazımdır. Sizin gibi bir lider dünyaya lazımdır. Ulu Tanrı ve İsa sizinle olsun..."
Diğeri de Avustralyanın yine dağlık köylerinden yazılan bir mektup ve mektup muhteviyatında gönderilen bitki köklerinden ibarettir. Mektubu yazan köylü şöyle der;
"Büyük Lider.. Hastalığınızı üzüntüyle işittik. Hastalığınızın ne olduğu konusunda buradaki gazateler bilgiler yazmışlar. Bakınız size gönderdiğim kökleri, içine yazdığım tarif dahilinde hazırlatıp suyunu içiniz. Bunlar size iyi gelecektir. İyileşmeniz haberlerini okuyabilmek dileğiyle.."
(Bunlar şehir efsanesi değildir. İsteyen, daha doğrusu tanıdığı olan araştırabilir, Genelkurmay Arşivlerinde mevcuttur.)
Atatürk benim yegane Atamdır. Gerisi teferruattır..
-
1-618-GR bunu yazdı
Sanki bu ordunun tek 1 komutanı varmış gibi o dönemde.Atatürk Türk ordsunun temsilidir o askerlerinin hespinin Atatürk Türk ordusunun ta kendisidir istersen sayalım tektek mehmetçiklerin isismlerinin böyle bir mantık yapısı böyle bir düşünce olamaz kardeşim
Aklı bir insan bunu anlardı burada kastedilen o değil zaten Atatürk elinde silahı elbette tek başına kurtarmadı bu vatanı o deha fikirleri sayesinde Atatürk ve silah arkaşları komutasında Türk Milleti kazandı bunca zaferi elbette Atatürk'ten bu akdar rahatsız olmayın bence önce ona olan borcunuzu ödemeyi başarırsanız ondan sonra konuşun bence
Sinek kaydı traş erkeğin kıza benzemesinemi sebebp olan şey bu cümle zaten tam bir fiyasko -
Melik bunu yazdı
Bizim kadar Atasına saygı duyan, özlemle anan hayatındaki, karakterindeki her ayrıntıyı dikkatle inceleyen, özleyen bir millet yoktur.
Bizim kadar Atasina ihanet eden, dusman olan, nefret eden, kin kusan, kuduz kopek gibi salya akitan, birak hatirasini adina bile tahammul edemeyen bir millet yoktur.
by_Tet bunu yazdıBiraz abartı var gibi sanki. Vücudu fitti diyor? Karizmaydı o yüzden yakışıyordu dese anlarım da hocam fitti ne demek? Her askerin sahip olduğu bir vücuda sahipti ki fotoğraflardan anlıyoruz sonra o da hantallaştı göbeklendi. O da insandı sonuçta abartmaya ne gerek var.
--
Bir yorum daha: yazıyı tekrar tekrar okudum. Artık eminim yenilikçiliği; çağdaşlığı giyim kuşamda göstermeye çalışan batılılaşmayı yanlış anlayan kemalistlerin aşırıya gitmemiş çok ama çok hafiften dokundurmuş (tek cümleyle) bir hali var yazıda. yine abartı var tabiki. ve yine cahil köylüye laf çarpıtılmış.
Benim hoşuma gitmedi yazı ve atatürke olan hayranlığım/saygım ve sevgimden ötürü hoşuma gitmedi bu yazı.
Hantallasip, gobeklenmesi siroz hastaligindan dolayidir. Gerci doktorlar daha bilir ama duydugum; siroz hastalarinin karin bosluklarinda su birikiyor.
Not: 1-618-GR nin ne bok oldugu belli. Yorumlarini kaale almayin, bir havlar, iki havlar sonra susar.
Diger Not: Bunlar yobaz olduklari savasi nefer duzeyine indiriyorlar ozellikle. Ataturk'u degersiz gostermek icin. Savasta askere komuta edecek Komutan(Beyin) olmadiktan sonra, tek bir askerin degeri kopegin sictigi bok kadardir.