Mustafa Kemal‘İn Giyim Anlayışı Üzerine Güzel Bi Yazı
-
1-618-GR bunu yazdıkaygusuz bunu yazdızumsuk bunu yazdı1-618-GR bunu yazdı
Hep bu konuları görünce yanarım yanarımda o savaşlarda milyonlarca ölen ama hiç adı sanı geçmeyen adı sanı geçmediği halde gram anılmayan o neferlere yanarım.
Varsa yoksa atatürk abi ilahlaştırmaya çalışıyorsunuz.
En basitinden söylim atatürk'ün traş seti vs demiş, traş erkeği kıza benzemesine sebep olan 1 şey harbiden erkek için pek iyi bir şey değil bunla bile övünüyorsunuz.
100 tane kıza sormuşumdur sakallı sakalsız hesabı ?
Hepside hiç olmasa kirli sakalı olsun demiştir yani, sinek kaydı nedir abi benim çalıştığım müesese, full sinek kaydı traş istiyor gıda sektörü, işe girerken dedim ben sinek kaydı traş olmam arkadaşım alıyorsan al almıyorsan alma.
Konu bundanda derin tonlarca olayı.
O kadar insan nerde ne canlar verdiler ne fedâkarlıkla ama hep 1 kişi konuşuluyor üzülüyorum yahu.
Sanki bu ordunun tek 1 komutanı varmış gibi o dönemde.Al bak, biri biter biri başlar. aklı yok fikri var bunların.
böylelerine diceksin ki :
sen anandan yine doğardında baban kim olur bilemeyecektin diyceksin hacı...
piç olmak isteyen çok nede olsa son günlerde dedikleri laf belli :
akp sayesinde Türk olmaktan kurtulduk diyorlar.
piç olmak çok mu güzel sinirlendirmeyin lan insanı gece gece...ergenmisiniz ne boksunuz daha çocuk aklınızla bi bitmediniz amk.Babam belli olmazdı öylemi o zaman hepinizin babası tek atatürk, belli ya hani.
Çok vasatça yorumlar yapıyorsunuz bakıyorum unili otdülü modunda cool takılıp ama 0 araştırmayla geliyorsunuz ben size diyorum az araştırın siz bana diyorsunuz az araştır.
Ya insanda az bir şey akıl olur, haybeye gidilmez, ist'in feth'inde eyüb sultandan tut akşemseddin, ulubatlı hasandan tut vs vs. tonlarcasının adı geçiyor hatta fsmehmet, kendi bizzat söylemiştir asıl komutan onlar deyip tevâzu etmiştir, ama kimse istanbulda yaşayanlar için diyorum kimse şu lafı kullanmıyor, sen istanbulda yine olurdun ama baban kimdi belli olmazdı vs diye böyle salakça 1 laf kullanılmıyor.
Ayrıca istanbul demek dünyanın en eski şehirlerinden biri demek türkiyenin nüfus olarak 4 bölü 1'i demek. Değer bakımından en zengini demek.
Yinede kimse böyle salaklaşmıyor bu konuda, yok baban belirsizdi şöyleyd vs.SeRDaR bunu yazdıAtatürk Türk ordsunun temsilidir o askerlerinin hespinin Atatürk Türk ordusunun ta kendisidir istersen sayalım tektek mehmetçiklerin isismlerinin böyle bir mantık yapısı böyle bir düşünce olamaz kardeşim
Aklı bir insan bunu anlardı burada kastedilen o değil zaten Atatürk elinde silahı elbette tek başına kurtarmadı bu vatanı o deha fikirleri sayesinde Atatürk ve silah arkaşları komutasında Türk Milleti kazandı bunca zaferi elbette Atatürk'ten bu akdar rahatsız olmayın bence önce ona olan borcunuzu ödemeyi başarırsanız ondan sonra konuşun bence
Sinek kaydı traş erkeğin kıza benzemesinemi sebebp olan şey bu cümle zaten tam bir fiyasko
Neyi fiyasko hocam, git sokakta anket yap dediğim çıkmazsa gel buraya. Fikirler tek komutan tarafından verilmez ayrıca hocam, şu an bile her bölgenin karakolun vs komutanındadır komuta boşuna paşa göndermiyorlar sağa sola hükmetsin diye.Not: 1-618-GRnin ne bok oldugu belli. Yorumlarini kaale almayin, bir havlar, iki havlar sonra susar.Diger Not: Bunlar yobaz olduklari savasi nefer duzeyine indiriyorlar ozellikle. Ataturk'u degersiz gostermek icin. Savasta askere komuta edecek Komutan(Beyin) olmadiktan sonra, tek bir askerin degeri kopegin sictigi bok kadardir.
Sen 23423424 kere hakaretten ban yemiş hala uslanmamış birisin, sen kalkıp kimseye 1 şey deme şu düştüğün hale bak, adama sorarlar hiç bir tartışmada mantıklı tartışamadın hep küfür ettin küfür edemesende inceden hakaret ettin hiç mi zekice bir açıklaman yoktu derler sende suratlarına bakarsın aval aval.
Bir konuda mantıklı tartışmanı göster ikili münakaşada zekan veyahut bilgin ile yendiğini göster sadece 1 konu ?oliWeR bunu yazdısaçma sapan konuşmayın arkadaş
savaşlarda kazanan da komutandır kaybedende yani yansıması öyle lur
istanbulu düşün Fatih sultan Mehmetin askerlerinde şehit olanlarından bahseden var mı?
yani sırf muhalefet için konuşmayın konuşacaksanızda boş konuşmayın
Yahu neyini muhalefet olayım diyorum ki ben adam en kötüsünüde yapsa iyi diye lanse ediyorlar hep.
Atatürk şiir vadına yazılmış bir ton ilahlaştırılmış ar bunlarıdamı ben yazdım ?
watch?v=eU00vLx15JI
Başka hiç yorum, yapmam kendi kafanıza takılın..
DeepNote; Ama o küfür ve hakaret edenlerde ayrıca gülüyorum, biraz erkeksi olun.Senin bahsettiğin şahsiyetler Fatih Sultan Mehmet'in yanında olan üst düzey insanlar. Kurtuluş Savaşında da Kazım Karabekir, İsmet İnönü, Rauf Orbay, Celal Bayar, biraz daha eskiye gidersek Seyit Onbaşı gibi şahsiyetler mevcuttur. Arkadaşın dediği doğrudur askerlerden söz edilmez. Söz edilseydi eğer sen bana Yeniçeri ağalarının adını versene?
İstanbul'un fethi ile Kurtuluş Savaşı da temel olarak kıyaslanamaz çünkü İstanbul'un fethi bizim olmayan topraklara düzenlenen bir seferdi. Başarısız olunsaydı eğer "sen istanbulda doğardın ama babanın kim olduğu belli olmazdı" kadar ahmakça bir yorum yapılamazdı. Zaten biraz geriye gidersek Yıldırım Bayezid de İstanbul'a bir sefer düzenlemiş ve başarılı olamamıştır.
Ama Kurtuluş Savaşı'na gelirsek eğer bizim topraklarımıza yapılan bir tecavüz söz konusuydu. İzmir'de ve tüm Anadolu'da Türklere yapılan işkencelerden ve Atatürk'ün örgütleyici ve birleştirici gücünden haberin olsaydı anlardın "Atatürk olmasaydı babamız belli olmazdı" sözünün anlamını. Bu savaş başarısız olsaydı şu an senin adın Yorgo, Dimitri olabilir. Belki de sen olmazdın senin büyük annene önce tecavüz edip sonra onu öldürebilirlerdi.
Yanlış anlaşılmasın eğer bugün davamızı sürdürüyorsak eğer bu Atatürk'ü ilahlaştırdığımız bakış açımızdan değil; Kahraman Türk Şehitlerine olan vefa borcumuzdandır. Ek olarak Mustafa Kemal'in bizzat sözü vardır. Bütün herşeyi Kahraman Türk Milleti'ne mal etmiştir.
----------------------------------------
Ek olarak sana küfredenler var ya; ağızlarına sağlık onların.
-
HighElf bunu yazdızumsuk bunu yazdı
Bu adamın bilgili olmadığı konu yoktur. Üstelik yurt dışına bile gitmemiştir. Çok enteresan. Onca zorluk, onca güçlükle boğuşmuş ve dünyanın lideri olmuştur.
Savaşlardan kazanarak çııp ; üke urduktan sonra komşu ve diğer ülkelerle barışçıl politika izlemiştir. Bugün bile bunu yapabilecek başbakan yok.
hocam özür dilerim ama atatürk için mi yurtdışına çıkmadı dedin tam anlamadım da
evet hocam, Türkiye (yada savaştığı dönemlerde Osmanlı) topraklarının dışına çıkmamıştır. Bütün dünya liderleri (daha doğrusu görüştüğü), Türkiye'ye gelmiştir.
http://arsiv.sabah.com.tr/2006/05/02/siy93.html
Ama bu yurtdışından bihaber olduğu anlamına gelmiyor. Sürekli elçiler ve yasa, hüküm vs.. gibi şeyleri araştırmaları için ; yurtdışına damlar gönderirdi.
Mu Kıtası'ını bile araştırmak için adam görevlendirmiştir.
-
Yazımı burada da yayınlıyorum o zaman
Bunların Atatürk 'te insandı demesinin altında başka boklar yatıyor.
OSmanlı padişahları dünyayı kurtarır tek başlarına ; fakat Atatürk tek başına olmaz. Atatürk'e gelince oda insandı.
Atatürk'ün insan olmadığını söyleyen mi var ?
Atatürk bir semboldür. Atatürk'ü git alevilere sor. Bu ülkedeki en Atatürkçü kesim alevilerdir. Çünkü dinlerine, katledilmelerine özgürlüğü getirmiştir. Alevilerin Atatürk ile bağı bambaşkadır.
Atatürk bu ülkede ; Avrupa ve Amerika'dan önce kadına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının sembolüdür. Tabi bu dincilerin işine gelmez.
Atatürk bu ülkede ; her inanışa sahip olanların özgürce yaşamasının sembolüdür. Tabi buda dincilerin işine gelmez.
Atatürk bu ülkede ; insanların özgürce dolaştığı ve onca savaştna sonra sanayi, tarım, hayvancılık gibi alanlarda belkide dünyanın önüne geçmesinin sembolüdür. Atatürk'ün attığı adımlar sayesinde 1941'de uçak fabrikamız oldu. Uçmayı başaran uçaklar ürettik. Tabi bu da yobazların işine gelmez.
Atatürk bu ülkede ; barışın, her kesimden adamların rahatça yaşamasının sembolüdür. Giynişiyle, davranışıyla, halkına olan yaklaşımıyla bir semboldür Atatürk.
İlah değildir ama bu kadar saygı ve sevgi gösterilmesinin nedeni ; dünyada başka hiçbir liderin yapamadığını yapmıştır. HAtta o çakma komünistlerden önce emperyalizme baş kaldırmıştır , ülkeden kovmuştur. O çakma milliyetçilerden çok daha milliyetçidir. Herkesin inancına hoşgörülü olduğu için ; herkesden daha dindardır.
Atatürk'ün ilahlaştırılmasına karşı mısın ??? Böylesine derinlemesine bir adam, saygıyı, sevgiyi sonuna kadar hakeder. BU dini bir obje gibi görmek değildir ; bu başka birşeydir.
---
Bu sıçtımın yobazları Amerikan dincileridir.
http://www.odatv.com/n.php?n=6.-filoyu-kible-bilip-neden-namaz-kildiniz-1512101200
Burada olay güzel güzel açıklanmıştır.
Amerika ve dünya ; onlara karşı yapılan bu başarılı direnişi kırmak istiyor. Hınç almaya çalışıyor. Bu yüzden ameirkan dincileri ve diğer köpekler dahil ; bu ülkede Atatürkçülüğü bitirmeye çalışıyor. Atatürkçülük biterse, direniş bitecek.
Fakat dangalak erdoğan fark etmeden ; o paşaları içeri atarak süper birşey yaptı. ARtık insanlar uyanmaya başladı. TGB gibi topluluklar bir çok yerde gösteri yapmaya başladı. Artık işler değişiyor. Solcular, Atatürkçüler yıllardır orduya güvendi. İrtica gelmez diye. Götnü kaldırıp iş yapmadı. Şimdi ordu içeri girince ; akılları başlarına gelmeye başladılar. ben TGB'ye üye oldum , yarın ülke için ne gerekirse yaparım. Düzgün bir parti çıkarsa (belki DSP olur) , onların gençlik kollarına üyede olurum. Fakat CHP dahil hiçbirini desteklemiyorum
---
Olayın özü ; Atatürk bu medeniyetin ve özgürlüğün sembolüyken , Taksimdeki medeniyet anıtını yıkmaya çalışmalarının, heykelleri yıkmaya çalışmalarının nedeniyle aynıdır. Atatürk'e besledikleri kin ve nefret.
Tutturmuşlar bi Atatürk ilahlaşıyor. Bu denyoların sevgi ve saygı ne demek bilmedikleri barizdir. Peygamberi, dini ilahlaştırırlar. Fakat cehennemden korktukları için. Gerçekten anlayıp sevmezler, saymazlar. Bizde aynı şeyi yapıyoruz sanıyorlar.
Bizim yaptığımız başkadır. Biz Atatürk'ün ilke ve inkilaplarına bağlı olarak yetişiyoruz. Yani ; şu denyoların ağız oyunlarına gelme. 'Atatürk'ün ilahlaşmasına karşıyım ne demek ??? Bizde karşıyız. FAkat Atatürk'ü ilahlaştıran kesim zaten Atatürkçü adamlar değil.
Dini alıp, götüyle anlayan tiplere tepki gösteriyor mu yobazlar ? Göstermez. Bende göstermiyorum o zaman. Atatürk'ü seven, sayan ama nasıl sevip sayacağını bilmeyen adama tepki göstermiyorum. Hatta koruyorum. Aksine destek çıkıyorum ve nasıl sevilmesini gerektiğini öğretiyorum. Başka Nutuk okutturuyorum.
Ama kardeşim ; karşı çıkmıyorum. Hatta yeri gelir evet bende ilahlaştırıyorum sorunu olan mı var derim.
Eğer yeri gelirse ; Atatürk'e tapıyorum, o benim için tanrı, peygamberdir derim. Kimse kimsenin dinine karışamaz; hangi dinin doğru olduğuna siz karar veremezsiniz şimdi siktir git derim.
Çünkü Atatürk benim inancımsa, onlar nasıl inançlarına laf söylettirmiyorsa ; bende Atatürk'e laf söylettirmemek için onu ilahlaştırdım diyebilirim.
Kimsede ağzını açıp laf söyleyemez. Siktimin yobazları.
---
Düşünce özügürlüğümüş. Küfür etmedne birşey olmazmış. Bak içerde 5 senedir yatan adamlar var. Bu ülke için hizmet eden yazarlar, askerler var. Haklarında 1 tane belge bile gösterebilmiş değiller. Sen neyin özgürlüğünden bahsediyorsun ?
Sikerim özgürlüğünüde, demokrasisinide. Bu orospu çocukları için demorkasi ve özgürlük yok. İzin vermiyorum. Bu şekilde dil uzatan piç kuruları , sırf küfür etmediği için bu forumda kalmamalı.
Dedim ya, benim için din. O zaman yetkililer gereğini yapsın ; benim için kutsal olan birşeye laf söyledi. Var mı itirazı olan ?
---
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/22428457.asp
Şunu bi oku bakalım. Özgürlük ve demokrasi anlayışları neymiş gör. Özgürlük ve demorkasiden anlamayan adamlara ; özgürlük ve demokrasi sunmak kadar saçma birşey yok. Ağzımıza sıçtılar senelerdir be. ÜLken in anasını siktiler.
Ne düşünce özgürlüğünden bahsediyosunuz ?
-
Ulan şu adamı gavurlar bile türklerden çok seviyor ne diyim ben daha. Bütün dünya hayrandı ona burda bi kaç densiz yorum atıyo hala
-
zumsuk bunu yazdıHighElf bunu yazdızumsuk bunu yazdı
Bu adamın bilgili olmadığı konu yoktur. Üstelik yurt dışına bile gitmemiştir. Çok enteresan. Onca zorluk, onca güçlükle boğuşmuş ve dünyanın lideri olmuştur.
Savaşlardan kazanarak çııp ; üke urduktan sonra komşu ve diğer ülkelerle barışçıl politika izlemiştir. Bugün bile bunu yapabilecek başbakan yok.
hocam özür dilerim ama atatürk için mi yurtdışına çıkmadı dedin tam anlamadım da
evet hocam, Türkiye (yada savaştığı dönemlerde Osmanlı) topraklarının dışına çıkmamıştır. Bütün dünya liderleri (daha doğrusu görüştüğü), Türkiye'ye gelmiştir.
Ama bu yurtdışından bihaber olduğu anlamına gelmiyor. Sürekli elçiler ve yasa, hüküm vs.. gibi şeyleri araştırmaları için ; yurtdışına damlar gönderirdi.
Yanlışın var hocam; Atatürk yurtdışı seyahatlerinde bulunmuştur.
Daha Vahdettin şehzade iken kendisiyle birlikte Avrupa seyahati olmuştur.
Bunun yanında Mustafa Kemal, 12 Eylül - 18 Eylül 1910'da Fransa'da düzenlenen Picardie Manevraları'na gönderildi.
Askeri Ateşeliğini de Avrupa'da bir ülkede yapmıştı fakat aklımda değil şu anda.
-
The_Cure bunu yazdızumsuk bunu yazdıHighElf bunu yazdızumsuk bunu yazdı
Bunun yanında Mustafa Kemal, 12 Eylül - 18 Eylül 1910'da Fransa'da düzenlenen Picardie Manevraları'na gönderildi.
Askeri Ateşeliğini de Avrupa'da bir ülkede yapmıştı fakat aklımda değil şu anda.
hocam bende hiç çıkmaıd diye biliyodum ama senindediğini öğrenince şöyle bir şey olabilirdiye düşündüm cumhuriyet döneminde ve resmi olarak hiç bir yere gitmemiş olabilir.
-
o kadar ucuz siyaset yapıyorsun ki sana cevap verirken tiksiniyorum şu an, ağzından ya da klavyeye basan parmaklarından cehalet akıyor resmen.
Gelip dediğin lafa bak; sakal traşı olmakla övünüyorsunuz, sakal traşı erkeği kız yapar, sokaktaki 100 kıza sorsan sakallı erkek isterlermiş
Bu dediğine şimdi yobazlık desem kalkıp siz her dinciye yobaz demeye devam edin dersin.Ama sen koca bir yobazsın hatta faşistsin böyle genellemeye yapabilmek faşistlik gerektirir, sakal traşı olan erkeği kadınsı görmek tahmin ediyorum ki milattan önce bilmem kaç yüzbinli yıllara sirayet eder hani erkek avlanır kadın toplar, erkek avı getirir yedirir felan. Tabi bu sikindirik düşünce orda da kalmadı.Bizim geri kalmış( bunu söylerken inanmayacaksın ama üzülüyorum) ve hiç bir zaman da insan olmanın erdemlerine ulaşamayacak aşırı dinci müslüman toplumlarda hala etkisini gösteriyor.
Senin bu dediğini fransa'da ne biliyim ingiltere'de söylesen taşak geçmezler bile, derler yazık amk neanderthal in son örneği, elleşmeyin.
Nasıl bir çevrede yetişiyorsun bilmiyorum ama senin bu dediğine karşılık eli yüzü temiz olsun sakaldan hoşlanmıyorum diyen onlarca kadın tanıyorum.
Bak ben de bir genelleme yapayım hoşuna çok gidecek; dinciler vücudunu sağlıklı olsun olmasın önemsemezler, spor yapan dinci de çok az görmüşümdür. boş kaldıkça aynı kitabı okumaktan göt göbek bağlarlar hatta göğüsleri bile çıkar, sakalsız olsalar kadına benzerler bunun için sakal bırakırlar ki "ulan arada bizi de sikmesinler" diye. Nasıl hoşuna gitti mi? Böyle tespit sıçması kolaydır.
Saptaman doğru türkiye'de oranlarsak 100 kadının en az 90'ı sakal olsun der ancak bu doğuştan beri erkekleri sakallı olarak bilinç altına kazıdıkları içindir.Ergenlikte bile tel tel bıyıklarıyla övünmüyor mü türkiye'deki erkekler? O tel tel bıyıklar onun erkek olduğunun kanıtıydı hani.Sen de ergenlikte tel tel bıyıklarıyla dolaşmışındır baya. Sonra çatallaşmış sesini kalınlaştırmaya çalışarak en ergence sesinle konuşmuşundur.Çünkü erkek olmak, sesi kalın olmak sakalın olmaktan ibarettir senin için. Aynı soruyu batı ülkelerinin kızlarına sorsan cevabı farklı olduğu için bu tespitinle ilgili daha fazla konuşmak istemiyorum.
İstanbulun fethi ile Kurtuluş savaşını kıyaslaman ise tam bir komedi.Bak sana iki harita vereyim;Kurtuluş savaşı öncesi, Osmanlı Padişahının kabul ettiği emperyalistlerin hak iddaa ettiği harita;
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/60/Sevres_Anla%C5%9Fmas%C4%B1.png
Bu da Tarafların güçleri(Wikiden kaynak vermeme laf edebilirsin ama rakamların yaklaşık olarak böyle olduğunu sen de biliyorsun)
Commanders and leaders Mustafa Kemal Pasha
Fevzi Pasha
Kâzım Pasha
Ali Fuat Pasha
İsmet Pasha
Henri Gouraud
Louis Franchet d'Esperey
Anastasios Papoulas
Georgios Hatzianestis
Somerset Arthur Gough-Calthorpe
Charles Harington Harington
Drastamat Kanayan
Movses Silikyan
Süleyman Şefik Pasha
Giorgi Kvinitadze
Mark Bristol
Strength May 1919: 35,000[12]
Oct. 1920: 86,000[13]
Creation of Regular Army;
Aug. 1922: 312,000[14]80,000 (Dec. 1919)[15]
1922: 200,000[16]-250,000[17][18]
10,150[19] (south) and 20,000[20] (east)
36,000[21]
Revolts: 50,000+[22][23]
By April 1920:
59,000[13]
38,000[13]
17,900[13]
Casualties and losses 13,000 killed[24]
~23,000 died of disease[25]
35,000 wounded[24]
7,000-22,000 (POW)*[26]Total: 78,000 - 90,000
19,362 killed
18,095 missing
48,880 wounded
4,878 died outside of combat
10,000 prisoners[g][27]
1,100+ killed[28]
3,000+ prisoners[29]
~2,000
Total: ~107,315
Bu da çok övdüğünüz İstanbul'un fethinden bir harita;
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Eastern_Mediterranean_1450_.svg
Bu da Taraflar;
Commanders and leaders Strength Aradaki farkı görüyor musun?
Bir tarafta eline silah bulamayan altına kıyafet bulmakta bile zorlanan ama yedi düvele karşı zafer kazanan ordu, bir tarafta kendi ordusunun %10 u bile kadar olmayan duvarlardan başka savunacak şeyi kalmamış bir devleti fethi.
-
The_Cure bunu yazdızumsuk bunu yazdıHighElf bunu yazdızumsuk bunu yazdı
TBMM açılışından sonra (1920), Atatürk yurtdışına çıkmamıştır. Onun öncesinde de, vahdettin zamanında görevlendirme ile gitmiştir.
http://www.yenidenergenekon.com/90-ataturkun-avrupa-gezileri/
Gezdiği ülkelerde yazıyor. Fakat;
http://arsiv.indigodergisi.com/arsiv/doc41.htm
Gördüğün gibi ziyarete gelen ülke liderlerine gitmemiştir. Gezmeye, yada başka birşeye gitmemiştir. Gençliğinde, atanarak gitmiştir.
Doğru gitmemiştir demek biraz yanlış olur. Bilgiyi tamamlamam gerek ; başa geldikten sonra yurtdışına gitmemiştişr.
-
XpertVision bunu yazdı
o kadar ucuz siyaset yapıyorsun ki sana cevap verirken tiksiniyorum şu an, ağzından ya da klavyeye basan parmaklarından cehalet akıyor resmen.
Gelip dediğin lafa bak; sakal traşı olmakla övünüyorsunuz, sakal traşı erkeği kız yapar, sokaktaki 100 kıza sorsan sakallı erkek isterlermiş
XpertVision hocam bu tur itleri kaale alip cevap vermek bile hata. Yazik cevap yazacam diye harcadigin zamana.
Sakal birakmak erkegi erkek yaparmis, sokayim senin sakalina taaaaa buradan oraya kadar.
-
sniperscope bunu yazdıXpertVision bunu yazdı
XpertVision hocam bu tur itleri kaale alip cevap vermek bile hata. Yazik cevap yazacam diye harcadigin zamana.
Sakal birakmak erkegi erkek yaparmis, sokayim senin sakalina taaaaa buradan oraya kadar.
XpertVisiyon ;
ters çevirip düz ....
----
Eee bilirsin bunlar erkekliği böyle şeylerde arar. Bunların erkekliği kadını dövmek, ne yapacağnı söylemek vs.. Oturup insan gbi bakıpta konuşamaz. Onlara göre kadın, 4 tane alınacak birşeydir.
Şunu sorgulamak gerek ;
Senin erkekliğin sakallı kesince gidiyorsa , erkekliğini tekrar gözden geçir