Nargile Zararlı Mıdır?
-
DrKill bunu yazdıTelekinesis bunu yazdı
Hocam, 3-4 yıldır düzenli içerim bunun 2,5 yılında nakhla içmeye başladım diğer tütünlere istinaden biraz daha ağırdır. Çok şükür daha yan etkisini görmedim ancak zararı vardır elbet.
Müritler nakhla tütünü için o zaman diğer tütünlerin hiçbirin içmez bırakırsınız, dışarıda bulmanız biraz zor isteyene temin edebilirim.
250 gramı 15 liraya. Başka yerden alırsınız ancak, normal elma ile karışım verirler. Nargile kültürü farklıdır, nakhla bambaşka. :) Birebir hasını temin edebilirim yani.
El Fakher in yanında Nakhla saman gibi kalır. 2 yıldır evde EN AZ günde 2 kere nargile çeviren biri olarak söyleyebilriim bunu.
Türkiye piyasasında El Fakher ve Nakhla bolca çakması bulunmakta. Orjinalini bulmaya çalışın. Gerekirse yurt dışından getirtin.
http://www.alfakher.com/
Usta bu işin ciddi boyutunu yapan arkadaşım el fakher in anasonlusunuda içtim anason elmada anason portakalda. Ancak orjinal nakhlayı hiçbirşeye değişemem. Yeri geldi 5 tane farklı tütün oldu nakhla bitti hiçbirine dokunamadım çünkü nakhla gibi sarmıyor.
Genelde nakhlayı araplar içer ve adamlar o kadar müptelası ki türkiyede nargile cafeye gittiklerinde kendi ülkelerinden getirdikleri tütünü verirler al bunu yap diye. Çünkü cafelerde ki ve piyasadaki nerdeyse bütün tütünler rosanna adı verilen merdiven altı tütün ile karışımıdır ve bir tadı yoktur.
-
Telekinesis bunu yazdıDrKill bunu yazdıTelekinesis bunu yazdı
Hocam, 3-4 yıldır düzenli içerim bunun 2,5 yılında nakhla içmeye başladım diğer tütünlere istinaden biraz daha ağırdır. Çok şükür daha yan etkisini görmedim ancak zararı vardır elbet.
Müritler nakhla tütünü için o zaman diğer tütünlerin hiçbirin içmez bırakırsınız, dışarıda bulmanız biraz zor isteyene temin edebilirim.
250 gramı 15 liraya. Başka yerden alırsınız ancak, normal elma ile karışım verirler. Nargile kültürü farklıdır, nakhla bambaşka. :) Birebir hasını temin edebilirim yani.
El Fakher in yanında Nakhla saman gibi kalır. 2 yıldır evde EN AZ günde 2 kere nargile çeviren biri olarak söyleyebilriim bunu.
Türkiye piyasasında El Fakher ve Nakhla bolca çakması bulunmakta. Orjinalini bulmaya çalışın. Gerekirse yurt dışından getirtin.
Usta bu işin ciddi boyutunu yapan arkadaşım el fakher in anasonlusunuda içtim anason elmada anason portakalda. Ancak orjinal nakhlayı hiçbirşeye değişemem. Yeri geldi 5 tane farklı tütün oldu nakhla bitti hiçbirine dokunamadım çünkü nakhla gibi sarmıyor.
Genelde nakhlayı araplar içer ve adamlar o kadar müptelası ki türkiyede nargile cafeye gittiklerinde kendi ülkelerinden getirdikleri tütünü verirler al bunu yap diye. Çünkü cafelerde ki ve piyasadaki nerdeyse bütün tütünler rosanna adı verilen merdiven altı tütün ile karışımıdır ve bir tadı yoktur.
nasıl buluruz nakhlayı?nasıl temin ederiz orjinal?
-
swordfish bunu yazdı
Sanılanın aksine sigaradan daha az zararlıdır.
Nargile tütünü üzerindeki nikotein değeri ile bir paket parlament üzerindeki nikotein değerini bakın. 100 gram da sigaradaki nikotein oranı nargile tütününe göre tam 23 kat daha fazla.
Ayrıca sigara akciğer ve gırtlak kanseri yapar.Akciğer ve gırtlak kanserine neden olan etmenleri araştırın bakalım birde nargile ile karşılaştırın :)
Son olarak dün çektiğim iki resimi sizle paylaşıp "Zararlıysa zararlı Koy götüne ben içerim arkadaş" Diyenleri bu akşam her zamanki yerimde erenlerde nargileye bekliyor saygılar sunuyorum :D

o közleri öyle neden yaptın? espirisi nedir? (folyosuz direk tütünün üzerine)
-
mataramasuko bunu yazdıTelekinesis bunu yazdıDrKill bunu yazdıTelekinesis bunu yazdı
nasıl buluruz nakhlayı?nasıl temin ederiz orjinal?
İstanbulda bir kaç yer var sadece orjinal satan onlarda öyle tanımadığı adama vermez, güvendiği adama çıkarır gizli yerden verir. Başka yerden alırsınız adam nakhla verir ama içince hiç bi etkisini göremezsin rezalet merdiven altı yapımıdır, cafeden istersin normal elmayla karışık normal tünününde hafifini verirler.
İsteyen mürid olursa ben temin edebilirim.
-
ankaradayım bn hocam kargoyla gönderirim dersen çok makbule geçer
-
Kaç yıldır evimde nargile bulunur sık sık yapar içerim El Fakher kullanırım tütün olarak.
Hocam Nargile sigaradan daha güzel olduğu için sigara üreticilerinin sıktığı bir yalandır bu.
Söylenen laf şudur nargilenin bir nefesi bir paket sigaraya bedel.
Bir paket sigarada 20 tanemi ne sigara var diye hatırlıyorum.
1 nefesde 20 tane sigara içiyorsan direk başağrısından mide bulantısından hastanelik olursun hoca.
yok öyle bir muhabbet.
Nargile dumanı o sudan geçince nemden yapışıyor ciğerlere diyen arkadaşlarada şunu sormak istiyorum.
Sigara içerken yapışmıyormu bu duman ciğerlere ? yapışmıyorsa neden ciğerdeki delikler dumanla tıkanıp.
Kansere yol açıyor ? -
-
Ya zararını siktir edinde bütün tahribat çorluluda takılıyo lan, belkide yanyana oturduk, belki mustafa abi
aynı gün herkesle muhabbet etti vs vs.
Adapazarından ve b.çekmeceden sadece nargile için çorluluya gitmişliğim var.
bigün çorluluda toplaşsak ya la.
@swordfish geçen hafta ordaydım hacı folyosuz hiç görmedim olayı ne tütün nasıl yanmıyo :| -
Arkadaşlar o folyosuz içtiğim özel bir tütündür.Çok serttir :) Her delikanlı içemez..
Ama tadı bi başkadır.Lezzetlidir.
Neredeyse her gün çorluludayım.Vakti olanı beklerim o zaman size gösteririm o folyosuz nasıl oluyor :)
-
Zararlıdır.