Nasil Bilirsiniz : Turkcell 3G
-
o değil, turkcell'in bi paket zaafı yüzünden sınırsız internet kullanıyorduk.
1,4 - 5mbps arası bir şeydi. genellikle 1mbps ile dolanıyordum telefonda. daha sonra bu zaaf iyice keşfedildi yayıldı çaktılar davayı.
deli gibi şimdi de paket arıyoruz ama çok pahalılar. ayrıca şu "Kota bitiminde, bağlantı hızı 5 kbps’ye düşer ve paket aşım ücreti yansımaz. " lanet şey yok mu sinir oluyorum. ne kadar cimriler amk.fakat internet konusunda Turkcell bir numaradır.
Daniel-Koo tarafından 09/Eyl/12 00:21 tarihinde düzenlenmiştir -
abicim o kadar laf ediliyor Turkcell'e ama Turkcell hala lider. Deli gibi yatırım yapıyor adamlar. Bir ara Turkcell'ın ar-ge merkezinle iligli bi site vardı (unuttum şimdi) onu inceliyorum, bir sürü projeye destek veriyorlar (öğrencilerin falan) ve bunalrın arasında eve gelmeden önce klima ayarlanması, su ile ilgili olanları falan var. YAnis ağlam bir şirket.
Kullanıcı sayılarına bakarsak ;
Turkcell: 34.43 milyon
Vodafone: 17.84 milyon
Avea: 12.53 milyonpazar payı ;
Turkcell: %53.13
Vodafone: %27.53
Avea: %19,33---
Şimdi niye bunları anlattım ? Şu yüzden ;
İstanbul'da bir fabrikaya giriyorum, vodafone çekmiyor, Turkcell çekiyor. Eskişehirden Sinop'a gidiyorum, Turkcell sadece 3 yerde çekmiyor. Vodafone sürekli koptu. İstanbulda metrodayım, metroda çekiyor yerin artık 30 metre mi aşşağısında ne kadarsa. Tabi yer yer kesiliyor ama vodafone yine tırt. Avea'yı oyuna dahil etmiyorum bile. Bir ara sevgili ayağına aldım, şehrin içinde çekmiyordu.
Turkcell'in çekim için fena yatırımı var. Vodafone'da çok yatırım yaptı ama henüz Turkcell'e yetişemedi. Resmi sonuçlar şöyle ;
"Baz istasyonu dağılımı Turkcell 26.000, Vodafone 18.000, Avea 17.000 adettir"
Yani 18bin vodafone ve 17bin avea var ama baz istasyonundaki özellikler ve ar-ge önemli. Turkcell bu konuda da lider. İŞin özü ;
Turkcell almak çekim kalitesi açısından mantıklı. Ve annem 17 senedir Turkcell kullanıyor. Bir ara ek telsim vardı , düzcedeyken vodafone oldu bıraktı çekmiyordu. Benim hattım, dedemin, anneannemin falan üstüne 5 hat var yani (annemin üzerine). Ve 17 senedir hiç bir sorun yaşamadık.
Bazen sms paketim yokken sms atıp fazla fiyat getirdim, hemen müşteri ilişkileirni aradı indirim yaptı. 4-5 kez indirim yaptırttık. Superonline var şimdi, türktelekom ha bire fatura yolluyor. Superonline'ı aradı, adamlar dava falan açtı, herifler takip ediyor annem takip etmiyor bile.
Yani Turkcell işini yapıyor. Kaliteli, yatırımlara önem veriyor. O yüzden Turkcell bir seçenekse mutlaka seçilmeli diye düşünüyorum. Turkcell al, rahat et.
-
İnternet olarak turkcell vodafone avea üçünü de kullandım ve alt yapıya bakıyor bulunduğun bölgede tüm operatörler iyi çekiyorsa
Avea Yada Vodafone Kullanmalısın ancak vınn 3g olarak degil
Bir ceptelefonu 3g hotspot özelligi olması yeterli (ucuz birşey de olur yani )
Turkcell Sınırsız 3g = 19 TL ( 100MB AKK sonrası 10KB/SN )
Vodafone Sınırsız 3g = 14 TL ( 250MB AKK sonrası 10KB/SN )
Avea Sınırsız 3g = 10 TL (2GB AKK sonrası 10KB/SN)
eğer üçüde çekiyorsa zaten aynı hızda bağlanacaksın sadece ödeyeceğin ücret değişecek. Vınn jet gibi modemler daha pahalıya geliyor.
7Aydır ceptelefonum daki paket ile laptoptan internete giriyorum hiç bir problemim yok. İstersem aynı paraya 1GB internet paketi de alabilirim ama 1gb yetmiyor.
Zumsuk 5 yıl Turkcell kullandım , 1 yıldırda vodafone kullanıyorum yıllarca turkcell bizi soydu soğana çevirdi daha çok çektiği için yani tekel olduğu için şimdi ise baz istasyonu çekim kalitesi olarak vodafone baya bi yakaladı onu avea da boş durmuyor. Merak ediyorum Avea ve Vodafone da baz istasyonu sayısını aynı seviyeye çıkarttığında turkcell nasıl bu fiyatları sokabilecek millete ? Aynı paraya turkcell li 100mb internet paketi alırken ben sınırsız takılıyorum.
PanxeR tarafından 09/Eyl/12 00:43 tarihinde düzenlenmiştir -
zumsuk bunu yazdı
abicim o kadar laf ediliyor Turkcell'e ama Turkcell hala lider. Deli gibi yatırım yapıyor adamlar. Bir ara Turkcell'ın ar-ge merkezinle iligli bi site vardı (unuttum şimdi) onu inceliyorum, bir sürü projeye destek veriyorlar (öğrencilerin falan) ve bunalrın arasında eve gelmeden önce klima ayarlanması, su ile ilgili olanları falan var. YAnis ağlam bir şirket.
Kullanıcı sayılarına bakarsak ;
Turkcell: 34.43 milyon
Vodafone: 17.84 milyon
Avea: 12.53 milyonpazar payı ;
Turkcell: %53.13
Vodafone: %27.53
Avea: %19,33---
Şimdi niye bunları anlattım ? Şu yüzden ;
İstanbul'da bir fabrikaya giriyorum, vodafone çekmiyor, Turkcell çekiyor. Eskişehirden Sinop'a gidiyorum, Turkcell sadece 3 yerde çekmiyor. Vodafone sürekli koptu. İstanbulda metrodayım, metroda çekiyor yerin artık 30 metre mi aşşağısında ne kadarsa. Tabi yer yer kesiliyor ama vodafone yine tırt. Avea'yı oyuna dahil etmiyorum bile. Bir ara sevgili ayağına aldım, şehrin içinde çekmiyordu.
Turkcell'in çekim için fena yatırımı var. Vodafone'da çok yatırım yaptı ama henüz Turkcell'e yetişemedi. Resmi sonuçlar şöyle ;
"Baz istasyonu dağılımı Turkcell 26.000, Vodafone 18.000, Avea 17.000 adettir"
Yani 18bin vodafone ve 17bin avea var ama baz istasyonundaki özellikler ve ar-ge önemli. Turkcell bu konuda da lider. İŞin özü ;
Turkcell almak çekim kalitesi açısından mantıklı. Ve annem 17 senedir Turkcell kullanıyor. Bir ara ek telsim vardı , düzcedeyken vodafone oldu bıraktı çekmiyordu. Benim hattım, dedemin, anneannemin falan üstüne 5 hat var yani (annemin üzerine). Ve 17 senedir hiç bir sorun yaşamadık.
Bazen sms paketim yokken sms atıp fazla fiyat getirdim, hemen müşteri ilişkileirni aradı indirim yaptı. 4-5 kez indirim yaptırttık. Superonline var şimdi, türktelekom ha bire fatura yolluyor. Superonline'ı aradı, adamlar dava falan açtı, herifler takip ediyor annem takip etmiyor bile.
Yani Turkcell işini yapıyor. Kaliteli, yatırımlara önem veriyor. O yüzden Turkcell bir seçenekse mutlaka seçilmeli diye düşünüyorum. Turkcell al, rahat et.
Katılıyorum, ayrıca müşteri hizmetleri tek kelime ile "harika!" Aldığınız paketle ilgili sorunlar var ise hemen mail yazın ilgileniyorlar ve ona göre yön veriyorlar. Bu konuda çok ciddiyim, belki benimle alakası olmayabilir, tesadüf olabilir bilmiyorum ama bir mail yazdım.
500mb sınırsız internet yapın, fiyatı 12tl olsun. 500mb sınırı aşıldığında hız 5kbps falan değil de, 256kbps düşsün falan diye mail atmıştım. geri dönüş yaptılar bu konu üzerinde düşünüyorduk fikirlerinizi değerlendireceğiz dediler ve bir ay sonra "1gb sınırsız internet" paketi çıktı. :Dcidden, önerdiğiniz mantıklı fikirleri değerlendiriyorlar. Aramanıza gerek yok: mail bırakın arıyorlar sizi.
İnternet, Çekim gücü, Kalite her şey Turkcell. Ben memnunum Turkcell'den. -
Daniel-Koo bunu yazdızumsuk bunu yazdı
Katılıyorum, ayrıca müşteri hizmetleri tek kelime ile "harika!" Aldığınız paketle ilgili sorunlar var ise hemen mail yazın ilgileniyorlar ve ona göre yön veriyorlar. Bu konuda çok ciddiyim, belki benimle alakası olmayabilir, tesadüf olabilir bilmiyorum ama bir mail yazdım.
500mb sınırsız internet yapın, fiyatı 12tl olsun. 500mb sınırı aşıldığında hız 5kbps falan değil de, 256kbps düşsün falan diye mail atmıştım. geri dönüş yaptılar bu konu üzerinde düşünüyorduk fikirlerinizi değerlendireceğiz dediler ve bir ay sonra "1gb sınırsız internet" paketi çıktı. :Dcidden, önerdiğiniz mantıklı fikirleri değerlendiriyorlar. Aramanıza gerek yok: mail bırakın arıyorlar sizi.
İnternet, Çekim gücü, Kalite her şey Turkcell. Ben memnunum Turkcell'den.O sınırsız internet paketi fikri vodafone undu (cepnet paketi ) 7 lira ve sınırsız idi. Turkcell mahkemeye verdi ve bu fiyata böyle internet olmaz diye davayı kazandı ardından anlaşmaya vardılar vodafone fiyatı 2 katına çıkarttı turkcell ise 19 tl yaptı avea da aynı paketi kendine uyarladı. Üstte bilgileri verdim.
Yani seninki mahkeme kararının hemen sonrasında olmuş bir durum , turkcell aptal mı en çok parayı paket aşımından kazanıyorlar (dakika sms ve internet )
geçen gün turkcell de joker paket diye bişi duydum 60mb 60sms 60dk , abi şaka gibi bişi ya adam 70 TL fatura ödüyor daşşak geçer gibi böyle birşey veriyorsun ve onu kullanırken paket aşımına uğrayıp 100 TL ye kadar çıkıyor paket.
Turkcell sikebildiğini siken bir firma başka birşey değil. Ha kaliteli mi kaliteli biraz daha fazla çekiyor ama değer mi ? değmez.
-
PanxeR bunu yazdı
İnternet olarak turkcell vodafone avea üçünü de kullandım ve alt yapıya bakıyor bulunduğun bölgede tüm operatörler iyi çekiyorsa
Avea Yada Vodafone Kullanmalısın ancak vınn 3g olarak degil
Bir ceptelefonu 3g hotspot özelligi olması yeterli (ucuz birşey de olur yani )
Turkcell Sınırsız 3g = 19 TL ( 100MB AKK sonrası 10KB/SN )
Vodafone Sınırsız 3g = 14 TL ( 250MB AKK sonrası 10KB/SN )
Avea Sınırsız 3g = 10 TL (2GB AKK sonrası 10KB/SN)
eğer üçüde çekiyorsa zaten aynı hızda bağlanacaksın sadece ödeyeceğin ücret değişecek. Vınn jet gibi modemler daha pahalıya geliyor.
7Aydır ceptelefonum daki paket ile laptoptan internete giriyorum hiç bir problemim yok. İstersem aynı paraya 1GB internet paketi de alabilirim ama 1gb yetmiyor.
Zumsuk 5 yıl Turkcell kullandım , 1 yıldırda vodafone kullanıyorum yıllarca turkcell bizi soydu soğana çevirdi daha çok çektiği için yani tekel olduğu için şimdi ise baz istasyonu çekim kalitesi olarak vodafone baya bi yakaladı onu avea da boş durmuyor. Merak ediyorum Avea ve Vodafone da baz istasyonu sayısını aynı seviyeye çıkarttığında turkcell nasıl bu fiyatları sokabilecek millete ? Aynı paraya turkcell li 100mb internet paketi alırken ben sınırsız takılıyorum.
Hocam zaten bulunduğun bölgede hepsi iyi çekiyorsa ve gittiğin yerlerde durum öyleyse avea haricinde bir operatör kullanılmayabilir. Fakat yazın bir yere giderisn, alırsın iPad'ini tam birşey okuyacaksın pat çekmiyor. Deli edici bir durum.
Turkcell'de bunun farkında ama diğerleri Turkcell'i kolay kolay yakalayamaz. Turkcell gözünü internete çevirdi. Daha dün şöyle birşey denk gelmişti ;
http://www.finansglobal.com/featured/turkcell-1-57-milyar-liralik-baz-istasyonu-yatirimi-yapacak/
1.57 milyar liralık yatırım yapıyor. Tamam vodafone dünya çapında ama Türkiye ayağı bunu kaldırmaz. Yani 2 katına çıkartmaları lazım ama çok zor. Turkcell superonline'a yatırım yapıyor , kendine yatırım ypaıyor. Turkcell'i artık düşürmek zor. En azından 5-6 senelik süreçte çok zor.
Turkcell diğerlerine göre çok daha iyi kazanıyor. Zaten Turkcell'e para veren adam çekim kalitesi, müşteri desteği vs.. için geliyor. Yani olay müşteriye güzel duyguyu yaratmak. Kaldı ki pazarlama stratejileri ve markalaşma için yüksek fiyat şart. E görüyoruz ki (sayılardan) , Turkcell bunu başarmış.
500 bin'e yakın kaybı var Turkcell numara taşıma ile. Fakat sayı orda sabit kalır. Yani Turkcell yine piyasanın %50'sinden fazlasına hakim olacak. E bu kadar yüksek fiyat varken adamlar niye hala Turkcell'i seçiyor ? Ya bu adamların para konusunda kaygısı yok olmuşken Turkcell diyorlar, yada uygun tarifelerle kaliteyi denk getirmeye çalışıyorlar.
Avea ve vodafone bu süreden sonra Turkcell'i zor yakalar abicim. Cem Uzan telsim'e deli gibi yatırım yaptı da o yetişememişti.
-
Asıl bu zamandan sonra yakalayacağını öngörüyorum ben avea reklamlarındaki gibi ''Lütfen bilinçlenelim.''
Türkiye de şuanda kar eden tek operatör turkcell bunun da sebebi avea ve vodafone un büyük alt yapımı yatırımı yapmaları ve gelirlerinin henüz bu yatırımları karşılayacak düzeyde olmaması.
Her gün 3 tarafta yatırım yapıyor ama belli bir çekim kalitesinin üstüne geçtiklerinde (ki ben şuan vodafone un bunu yakaladığına ama biraz daha fazlasını yapmasının gerektiğine inanıyorum ) durumlar eşitlenecek.
En iyi 3g lisansı turkcell de ama turkcell de 40mbps vodafone da 20mbps avea da 10mbps değil hızlarımız aşağı yukarı hepsi 7mbps 6mbps arasında seyrediyor ki ben vodafone ile rahat rahat 7 yi görüyorum avea da 6 oluyor genelde ama turkcell 8 olmuyor. Ve bu hızda yeterlidir.
Turkcell superonline i besliyor evet kendine de iyilik yapıyor çünki ileride sms ve dakika satamıycak her iletişim internet paketi üzerinden gerçekleştirilecek ( wassap viber bunların bizi ne kadar etkiledininin farkındasınız)avea zaten turktelekom ve ttnet ile ortak ona pek koyan birşey yok
vodafone da geçenlerde biri adsl i sanırım (koç net olarak geçiyor olmalı.) adını unuttum her neyse fiber döşeyen bir şirketi satın aldı ve oda turkcell gibi bu işe girdi.
Yani sonuç olarak çok büyük bir yol ayrımı yok türkiye de vergilendirme haniç (faturalarımızın yaarısı vergi ) fiber ve mobil alt yapı iyi gelişiyor.Onların rekabeti bizim faydamıza.
-
PanxeR bunu yazdıDaniel-Koo bunu yazdızumsuk bunu yazdı
İnternet, Çekim gücü, Kalite her şey Turkcell. Ben memnunum Turkcell'den.O sınırsız internet paketi fikri vodafone undu (cepnet paketi ) 7 lira ve sınırsız idi. Turkcell mahkemeye verdi ve bu fiyata böyle internet olmaz diye davayı kazandı ardından anlaşmaya vardılar vodafone fiyatı 2 katına çıkarttı turkcell ise 19 tl yaptı avea da aynı paketi kendine uyarladı. Üstte bilgileri verdim.
Yani seninki mahkeme kararının hemen sonrasında olmuş bir durum , turkcell aptal mı en çok parayı paket aşımından kazanıyorlar (dakika sms ve internet )
geçen gün turkcell de joker paket diye bişi duydum 60mb 60sms 60dk , abi şaka gibi bişi ya adam 70 TL fatura ödüyor daşşak geçer gibi böyle birşey veriyorsun ve onu kullanırken paket aşımına uğrayıp 100 TL ye kadar çıkıyor paket.
Turkcell sikebildiğini siken bir firma başka birşey değil. Ha kaliteli mi kaliteli biraz daha fazla çekiyor ama değer mi ? değmez.
abi yapma gözünü seveyim araştırmadan, kampanyalara bakmadan turkcell sikiyor diyor herkes çok denk geldim bak ;
http://www.turkcell.com.tr/bireysel/kampanyalar/Sayfalar/Bizbize-Destek-Paketleri.aspx
Turkcell'lilere 1.500, her yöne 500 ayda 20 lira. 1gb internet 10 lira eder 30 lira toplamda.
dersenki ben öğrenciyim sms falan filan var ;
http://www.turkcell.com.tr/bireysel/kampanyalar/Sayfalar/Indirimli-Full-Paket.aspx
Geçen 10 bin her yöne aldım. Arkadaştan öğrendim. 5 binde varmış. bin sms'te var. Araştırman lazım Turkcell'de. 1 ayda her yöne 500 dakika konuşmazsın zaten.
Fakat isteyenler için 79 liraya 1000 dk her yöne, 5000 turkcellilere, 1 gb internette 79 lira. Bu gün ortalama bir paket 30-4 civarı olmalı. E konuşma 20 lira, 1 gb internet 10 lira zaten.
---
Tamam avea kadar ucuz olamaz ama avea'da Turkcell kadar yatırım yapamaz. Turkcell zorla sikmiyor ya. İSteyen avea'ya geçsin. Fakat Turkcell kalitesi avea'da bulunmaz. Vodafone'da da eksik kalır. Alışkanlık.
al bak : Heryöne: 1.000 DK + 1.000 SMS + 1 GB+Turkcell'lilerle haftada iki gün bedava
http://www.turkcell.com.tr/bireysel/Sayfalar/konusmavemesajlasma/faturalihat/Full-Paket-yeni.aspx
60 lira. Öyle uçuk birşey değil bence.
her yöne konuşmalıyı bulamadım, kendi içinde 20 : http://www.avea.com.tr/tr/sta/bireysel/paketler/konusmanetsms.shtml?pagemenu=paketler.konusma.faturasiz.konusmanetsms&pagemenu=paketler.konusma.faturasiz
bak burda ne var ;
her yöne 1000 dk , 30 lira. Yukardaki 20 liralık internet, sms paketini koy napar ? : 50 lira.
Vallahi vodafone'un ve avea'nın internet sitesi karışık (belki hiç girmediğimden);
http://www.vodafone.com.tr/Tarifeler/cep-kamu-1000.php
bak cep kamu diyor ki 42 liraya her yöne 1000 e bunu interneti ve sms'i var.
---
Vodafone 42 her yöne, itnernetti smsti 50-60 lira.
Avea hepsi 50 lira
Turkcell gördüğün gibi 59 , yuvarlak hesap 60 lira.Turkcell'in siktiği yok abicim.
-
5 bin sms her yöne 500 dk her yöne sınırsız internet
35 TL ödüyorum. Aynı paket avea 30 tl (tahaddütle ama 1 yıl sonra 40 tl oluyor istersen iptal edebiliyorsun)
5 yıl kullandım turkcell hep sikti hep sikecek çünki okadar para almazsa milleten o firma nasıl para kazanacak. Daha kalite daha çok para
turkcell kullanan kişiler ya sms yapıyor da dakika yapıyor ikisini birden hele her yöne ve internet ile yapanların faturaları 80 den aşagı gelmiyor.
ben yeterince uzun süre araştırma yaptım paket fiyatlarına da baktım en basit aynı internet paketinin fiyat farkından bile kimin kime ne yaptıgı ortada.
Ama diyorum Turkcell mecbur en pahalı olacak Vodafone 2. Avea 3.
Zaman gerek değişim için. 4G Lisansını yine Turkcell alırsa bu işi 5-7 yıl daha kendi lehine uzatmış olur ama internete de el attıkları için rahatlar.
Turkcell e yapılan en büyük darbe numara taşıma zımbırtısı oldu şimdi hepimiz mecbur her yöne dakika almak zorundayız kimin ne oldugu belli degilki fatma avea dan geçiyor ahmet turkcellden geçiyor normal dakikaların önemi kalmadı aile ve sevgiliniz dışında kimse ile konuşmuyorsanız o ayrı tabi.
PanxeR tarafından 09/Eyl/12 01:22 tarihinde düzenlenmiştir -
vallah bu başlığı görünce gömün gitsin a.... diyesim geliyor tövbe est