Nazım Hikmet Tartışması
-
bence vatan hainidir o.evet öyledir.önceden miilli duygular içeren şiirleri olmuştur ancak soınraları rus radyolarında ben rusum demiştir,Turkiye ye dönemk isteyen vatandaqşların pasaportlarını yırmalarını isteyen bir insan.sonradan bozulmuştur.
sen bana söyle bakıyım computerwolf arkadaşım.şu anda ben de doğu perinçeği destekliyorum ulkenin satılmasına,vatan hainlerine karşı çıkan nadir liderlerden biri.
ancak o değil miydi ki geçmişte kürt kimliğini kabul etmeliyiz,türkiyelilik önemlidir tezini koyan kişi değil midir.shplilerle konuşmalar yapan kişi değil midir.
ence bunları düşün.insanların son hali önemlidir ilk değil!!!
-
çoook yanlış düşünüyosun N.Hikmet'in şiirlerini okursan onun nası bi vatan sevgisine sahip olduğunu...Vatan hasretiyle yanıp tutuştuğunu anlardın
-
vatan hasretiyle tutşmuş ve ben rusum dien bir insan kendisi..;)
-
hayatını ve şiirlerinin tamamını okumadığını düşünüyorum
-
ben şimdi be nrusum desem ve milliyetçi yazılar yazsam ne dusunursun
-
Bak ic3 siyaset demek o dönem ülkenin nesnel şartlarını göz önünde tutup çıkış politikası üretmek demektir...bazen isabetli politikalar koyarsın bazende yanlış politikalar...İşçi partisi dahil birçko parti bugünde diyor..Kürt vardır ve varolacaktır ancak Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız ve Türküz..Üst kimliğimizi Türk'tür ama alt kimlikte Türk olan Kürt olan Çerkez olanlar vardır bunlar inkar edilirse o yurttaşlar yurttaşlıktan uzaklaşır bölücü olur...Burada partiyi tartışmıyoruz partinni Kürt konusunda yaptığı tek hata Federasyonu bir dönems aunmuş olmasıdır(Körfez savaşından önce..Baktı ki ABD körfez savaşıyla irakı parçalayıp federe devlet kuracak..o zaman parti yanlışını gördü demekki emperyalisttler federe devleti savunuyor(emperyalizmin doğrusu bizim yanlışımızdır) deyip doğru olanı ulus devleti savundu...parti hiçbir zaman pkk ile aynı siyasi çizgide durmadı..birileri Doğu Perinçek in Apo ya karanfil uzatırken fotoğraflarını yayınlıyor onları gördükçe gülüyorum o fotoğrafları yıllar önce biz kendimizi yayınladık yanlış bişe yapsak zaten yayınlamzdık..orada Doğu Perinçek bir gazeteci kimliğiyle gitmiştir Beka vadisine ve Apo ya bu silahlı mücadele yanlış siyasi mücadele etmelisiniz aksi takdirde çok kan dökülür ülkemiz kaybeder demiştir...ama Mehmet ali brand da görüşmüştür ve apo ya dünyada devleti olmayan tek ırk siz kürtler siniz devlet kurma hakkınız var demiştir neden ona hiç bir tepki gösterilmedi şaşılır...Yoksa birileri Doğu Perinçek e çamur at izi kalsın politikasımı izliyor(neyse bu parti tartışmasını kaptalım konu NAzım)
Sen bana Nazım ın rus radyolarından ben rusum dediğini ve Türklere hakaret ettiğini ispat edemezsin kulak dolma bilgidir bu...Nazım milli duygular yazdığı şiirlerin çoğunu 1960 tan sonra yazmıştır 40 yıllarda Kuvayı Milliye Destanın yazmıştır...Her dönem vatan ve dünya şairiydi Nazım...Ama kulaktan dolma bilgilerle NazımBen rusum ...Nazım rus ajanıdır..Nazım Türkiye düşmanıdır....vs bilgiler temelsiz içi boş bilgilerdir...Ama Komitern toplantısında Menşevikler Türkye alehtarı sözler sarf ederken Türkiyeeden Kars ve Ardahanı isteme fikrini ortaya atarken Nazım ölüm pahasına Karşı çıkmıştır Misaki Milliyi savunmuştur orda...ve birilerinin kırım Türklerini öldürdü diye(((((ki almanlar işbirliği yapıp sovyetleri arkadan vurmak isteyen kırım Türkleriydi ki vurmayada çalıştılar--nasıl Ermeniler 1.dünya savaşından sonra bizi arkamızdan vurdu sonra Tehcir yasası ile sürüldü işte sovyetleride orada Kırımlılar arkadan vurdu bu olayı değerlendirirken bunu göz önüne al)))) nefret beslediği Stalin de Türkiyenin yanında yer almış Menşeviklere Çanakkale zeferini hatırlatmıştır ve böyle bir talep insanlığa ihanet olur demiştir...Bu arada Nazım Türk vatandaşlığından çıkarıldığı için Polonya vatandaşıdır bilginize.
Son sözüm Nazım Hikmet'in Vasiyet şiirinden bir bölüm
"ÖLÜRSEM ANADOLUDA BİR KÖY MEZARLIĞINA GÖMÜN BENİ"
-
Hocam sen nazım hikmete takmışsın.Şunu da belirteyim,konunu başlığını yanlış yazmışsın.Çünkü NAZIM HİKMET RAN TARTIŞILMAZDIR
-
ya çok bilgisizce kulaktan dolma bilgilerle yazılmış nazım hikmet bugün ben vatanseverim diyen çoğu kişiden çok daha fazla vatansever bunların tartışılması çok gereksiz
-
bak computerwolf arkadaşım turkiyede kürt gerçeği var demek vatana ihanettir.zamanında shp aynısını yaptı bu işlerin.kürt gerçeği dediler meclise giri pkklıar şehid oluyor dediler.bununla birlikte türkiye de kürt gerçeği yoktur...
bir mozaik değiliz biz.bugün ben kürdüm diyenlerin hepsinin hayallerinde barzani ve talabani önderliğinde ki sözde kürdistan vardır.
hepimiz vatanımızı seviyoruz ancak yollarımız farklı.yöntemlerimiz farklı.dediğim gibi...
türklüğünü inkar eden biri vatan hainidir...
-
bu ararda pkkyasilahlı mucadele çözüm değil demek siyasi yoldan bölün demektir.doğu pernçek takdir ettiğim bir insandır ancak geçmişte ki hatası çok büyüktür
-
Nazım Hikmet için Vatanını Sattı Sovyet Vatandaşı oldu derler , tamamiyle yanlıştır. O zaman ki Tc Hükümeti Nazım Hikmeti satmış vatandaşlıktan atmıştır. Bu durumda Nazım Hikmet vatansız kalmamak için Sovyet Nüfuslarında gösterilmiştir. Ve memleket sevdası ile yanıp tutuşmuştur...