Nazım Hikmet Tartışması
-
Kürt gerçeği vardır onlar bizim yurttaşlarımızdır kürt yurttaşlarımız asıl kürt yoktur demek bölücülüktür ihanettir.
-
computerwolf bunu yazdı:
Kürt gerçeği vardır onlar bizim yurttaşlarımızdır kürt yurttaşlarımız asıl kürt yoktur demek bölücülüktür ihanettir.
Kürt gerçeüi vardır tabi.Onlar asla bizim bizim yurttaşımız olamaz.Onlar değil mi T.C kimliği istemiyoruz diyen.Onlar değil mi biz VATAN istiyoruz TÜRKİYEYİ parçalamak isteyen onlar değil mi.PKK gibi bir terör örgütünü kuran onalr değil mi?Farklı dilde konuşan onlar değiil mi.Onların hiçbirinin bu VATANDA yeri yoktur.Elimden gelse Türkiyeden kürt ırkını tamamen silerdim.Bana şimdi Faşist diyebilirsiniz.Deyin ben FAŞİSTİM var mi? -
Bak ic3 arkadaşım.Madem kürt gerçi diye birşey yok 1924 anayasında şöyle bir ibare bulunmaktadır.Türkiye'de iki halk vardır Türk ve Kürt Halkı. Bu söyleyen Türk anayasası ama değiştirildi.Madem yoksa neden anayasanın içinden.
İkinci bir şey ise kürtçe bir dildir.dil araştırmacılarını takip edersen kürtçe'nin dil olduğunu göreceksin.Eğer bir dil varsa ki gerçek bir dil o zaman bir halkı da kabul etmelisiniz.Birşeyin dil sayılabilmesi için grameri,sözlüğü,kitapları ve onu konuşan insanlar olmalı.Eğer araştırısan bunlar da mevcut.
Kurtuluş savaşından sonra 80 li yıllara kadar beklenmiştir.Ama demokratik yollarla hak alınmayınca silahlı mücadeleye girilmiştir.Bunun yanlışlığını fark eden Abdullah Öcalan yalnızca silahlı mücadele ile bieyere gidilemeyeceğini görmüştür.Bunu üzerine Kongra-Gel 'i kurmuştur.Kongra-Gel hem silahlı mücadele için var hemde siyasi bir kuruluş.Ama konu nazım hikmet'ti buraya neden geldi ki böyle
-
BU KONUYA DAHA FAZLA MESAJ YAZMAYACAĞIM....ORTADA VAR OLAN BİRŞEYİ İNKAR ETMEK TUHAF...BULGARİSTANDA TÜRKÇE DERGİ GAZETE ÇIKSIN DİYE GÖTÜNÜZÜ YIRTIYORSUNUZ ..HADİ BİZ DERGİ KİTAPTAN VAZGEÇTİK KÜRT KELİMESİNİ BİLE REDDEDİYORSUNUZ BUDA NASIL BİR ZİHNİYET ANLAM VEREMEDİM...BİRÇOK ÜLKÜCÜ ARKADAŞIM VAR ONLAR BİLE KÜRT VARDIR VE KARDEŞİZ BİR DİYORLAR....VE HALA BİRİLERİ KÜRT İLE PKK YI AYNI TUTUYOR ANLAM VEREMEDİM....EĞER BÜTÜN KÜRTLER PKK AYRILIKÇI TERÖRÖ ÖRGÜTÜNÜ DESTEKLMİŞ OLSAYDI İC3 VE BOSKURT EMİN OLUNKİ ŞİMDİ ÇOKTAN AYRILIRLARDI BUNA NE SİZ NE BEN NE TSK NE BAŞKA BİR DEVLET NEDE BAŞKA BİR ORDU ENGEL OLABİLİRDİ.....BİZ KURTULUŞ SAVAŞINDA EMPERYALİZME NASIL BAŞ EĞMEDİK BAĞIMSIZ OLABİLMEK İÇİN DÜNYA ORDULARI ÜZERİMİZE NASIL GELDİ VE BİZ NASIL DENİZE DÖKTÜK EMPERYALİZMİ VE BAĞIMSIZLIĞIMIZI CÜMLE ALEME DUYURDUK KİMSE ENGEL OLAMADI EĞER KÜRTLER AYRILMAYI İSTESELER KİMSE ENGEL OLAMAZDI AMA BİZ ASYALIYIZ BİZİM BİRLİKTE YAŞAMA KÜLTÜRÜMÜZ VAR...KIZ ALIP VERMİŞİP...BİRLİKTE AÇ KALMIŞIZ....ERZURUMDA KARSTA İSTANBULDA BİRLİKTE SOĞUKTA DONMUŞUZ.....BİRLİKTE GÖNDERMİŞİZ ASKERE ABİLERİMİZİ...BİRLİKTE AYNI SIRALARDA OTURMUŞ AYNI KALEMİ KULLANMIŞ AYNI SİLGİYLE YANLIŞLARIMIZI SİLMİŞİZ....SABAHLARI BİRLİKTE AND İÇİP CUMA GÜNLERİ BİRLİKTE İSTİKLAL MARŞI OKUMUŞUZ....AYNI KAVGADA ÖLÜM PAHASINA OMUZ OMUZA DÖVÜŞMÜŞÜZ...AYNI TOPRAĞI EKİP AYNI ÜRÜNE HAYAT VERMİŞİZ...DAVULLARIMIZ BİRLİKTE ÇALMIŞ BİRLİKTE HAYALA DURMUŞUZ...TÜRK BAYRAĞINI ÇATIYA ASIP BAŞINA SOĞANI BİRLİKTE GEÇİRMİŞİZ...EKONOMİK KRİZ BİRLİKTE BÜKMÜŞ BELİMİZİ...ABD YE BİRLİKTE KÜFÜR ETMİŞİZ...BOZUK YOLLARDA BİRLİKTE YÜRÜMÜŞÜZ...919 LARDA EMPERYALİZMİ DENİZE BİRLİKTE DÖKÜP ÇANAKKALEDE BİRLİKTE CAN VERMİŞİZ....
daha ne olsun...(SON)
-
Bu suçlamaya en iyi cevabı yine Nazım üstad verebilir tabi:
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.
Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet.
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."
Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla,
bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un
66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali
Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira.
"Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."
Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt
hainiyim, ben vatan hainiyim.
Vatan çiftliklerinizse,
kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan,
vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan,
vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın,
fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan,
vatan tırnaklarıysa ağalarınızın,
vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa,
ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan,
vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa,
vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan,
ben vatan hainiyim.
Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla :
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.
28.7.962 -
Bu ülkeyi canı gibi sevem, yüzünü dahi görmediği insanların yarınları için ölümü hiçe sayan bütün "Vatan Hainlerine" bin selam...
-
Buna karar vermek için bence tarihi araştırmanız lazım kulakdan duymakla olmaz bu ülke herzaman kendini kollayanları ipe götürmüştür. sonradan yanlış olduğu anlaşılmıştır ama artık çok geçtir. nazım hikmetin şiirlerinin güzeliiği onun zatan haini olmasını engellemez eğer gerçekten öyle ise..
-
Bunu Nazım Hikmeti ve de Doğu Perinçek'i savunan tüm arkadaşalara yazıyorum;
Sizin o çok sevdiğiniz öve öve bitiremediğiniz Nazım Hikmet beni Stalin yarattı demiştir:
"Moskova Radyosu dün akşamki yayınlarında Kızıl Şair Nazım Hikmet'in Moskova'ya vardığını ve hava alanında beyanatta bulunurken "beni yaratan Stalindir" diye bağırdığını bildirmiştir. Gene Moskova Radyosu'na göre, kızıl şair, Stalin'i göklere çıkaran şu sözleri de sarf etmiştir:" Gözlerimin ışığını Staline borçluyum, her şeyimi ona borçluyum, o beni yarattı, o beni yaşatıyor." (Cumhuriyet, 30 Haziran 1951)"
Stalini kendine yaratıcı olarak benimseyen bir kişi vatan haini demek olmaz haklısınız çünkü böyle bir kişi hakkında o kelime o kadar hafif kalır ki...
Gelelim Doğu Perinçek konusuna, bu adamı savunan bir iki arkadaş gördüm ki onlara sadece gülmekle yetiniyorum.Yok ona çamur atılıyormuş yok efendim Doğu Perinçek çok vatansevermiş...Yok artık beyler biraz tarihi hatırlayın bu kadar unutkan bi millet olmamalıyız...Bu adam TSK Kıbrıs çıkartması yaparken ordumuza faşist düzenin ordusu diye hitap edip Kıbrıs çıkartmasını engellemek için elinden gelen herşeyi yapan adam değil mi.Ya da gidip bölücübaşıyla konuşan...Bu adam değilmi ki önce maoist sonra kürtçü şimdi de başımıza ulusalcı kesilen.Bi de bir arkadaşımız demiş ki adamın son haline bakalım olur güzel kardeşim bakalım ii hoş da bu adama güvenilmiyorki.Adam tam bir matruşka.İnsan bi fikire sahip olur yanlış olduğunu farkeder sonra doğru yola döner de doğru yolu bulmak bu kadar mı sürer...
Ha bi de biri de yok efendim abdullahöcalan silahlı mücadeleyi haksız görmüş,kongarageli kurmuş yok Kürt milletinin silahlı mücadelesi...Bi kere şu Apo denen şerefsizin adını yazarken bile ellerim büyük harfi layık görmüyo.Kürt halkının silahlı mücadelesi lafına gelince hiç bir mücadele beşikteki bebekle yapılmaz tabi şeref kelimesinin ne demek olduğunu bilenler için geçerli bi söz bu.Hiçbir Kürt kardeşimizin varlığını inkar etmiyoruz fakat onlarda yıllarca ekmeğini yedikleri devleti inkar etmesinler.Daha çok şey yazmak isterim ama şimdilik bu kadarı yeter herhalde...
-
insanın fetoşçu(fethullahçı) olduğu nerden belli oluyor...AKSİYON oku a.q :))...Doğu perinçek kıbrıs çıkartması sırasında tsk ya faşist dememiştir..işgalci demiştir...ancak o zamanki 70 kıyımlarından sonra ordunun yanında yer alan ki o zaman tsk gerçekten faşist dikta bir kurumdu Atatürk devrimlerinden uzaklaşmış emperyalizmin uşağı olmuş bikurumdu...kıbrıs konusunda 1976 tikp kongresi kararlarına bakarsanız orada görürsünüz kıbrıs konusunda yanlış politika izlendiğinin özeleştirisi vardır...ek olarak İşçi Partisi tüzüğünde Marksist-Leninist-Maouzedung düşüncesini benimsemiş Emekçi iktidarı savunan..Milli demokratik devrimi(kemalist devrim) tamamlayıp Sosyalizme geçmeyi program edinmiştir ve resmen bu tüzükte vardır..Maocuydu ulusalcı oldu falan yanlış...Mao zedung düşünceerini halen savunuyorun lenin..Mustafa Kemal..bunları halen savunuyoruz..ancak birileri türkiyenin nesnel şartlarındaki çıkış yolunun Kuvayı Milliye ruhu olduğunu görmediği için Perinçek n ulusalcı demeçler vermesinden rahatsız oluyor kimmi bknz:Fetoşçular....Daha nesnelllik nedir..diyalektik nedir bilmeyen bebe gelmiş burada aklınca siyaset yapıyor..Mustafa Kemal ülkenin kurtuluşu verdiği birçok demeçte Padişahı kurtaracağız demiştir..daha bunu kavrayamamış ortaçağ zihniyetli insanlar ileri gerikonuşmasın...Perinçek apo ile görüşmüş lan mehmet ali brand -fatih altaylı bunlarda görüştü bunlar neden konuşulmuyor perinçeğin görüşmesimi suç..bu görüşmeler sonucunda perinçeğe dava açılmış ve perinçek aklanmıitır yargı karar vermiştir...Birileri perinçeği apo cu olarak gösteriyor..ama apo verdiği ifadede Perinçeği yıllar önce dinleseydim bugün ne 30000 bin asker nede bir o kadar pkk lı ölmeyecekti kan dökülmeyecektir demiştir..ama holding medyası bunun üstüne örtüyor...kendini milliyetçi sana birkaç kişiye gaz verip perinçeğe saldırtıyor..sen kimsin ki perinçeğe laf söylüyorsun amerikadaki ibne fetoş un ne mal olduğu mahkemece ortaya konmuştur..Kemalist laik anayasal düzeni yıkmak suçundan davası var fetoşun...sen bana Doğu Perinçek in butür bir davasını gösteremezsin...kulaktan dolma bilgilerle bana burada ahkam kesme...gidip 25-30 yıl öncesinden bir iki kelime getirip karalama yapma madem 25-30 yıl öncesine döneceksin..o iki kelimeyi değil bütün yazıları koy ortaya tamamı okununca ne söylenmek istendiği çok kolay anlaşılır olayları çarpıtma...sonra gelelim pkk nin asiıl destekçeinin said kürdi diğer adi said nursi olan adamın müritleridir...onun müridi kim fetoştur pkk destekçilerinin çoğu said kürdicidir nurcudur...nerden biliyorsun diorsan...üniversitede r1 die bir yemekhane var orada apocular var duvar apo posteri diğer tarafta said kürdi resmi ellerine risale i nur denen zerzavat....tabi onları geçen sene basıp orayı dağıtan üniversitede yıllar sonra ilk defa apoculara darbe vuranda İşçi Partili-Ülkücü-chpli-bilmem neyli demeden gençlerin bir araya gelip r1 den onları siktir ederek üniversiteyi dar edende yine bizleriz....Çocuk Doğu Perinçek dediğin adam yıllardır bu ülkede siyaset yapıyor söyledikleri o an komik geliyor ama 4-5 yıl sonra haklı olduğu her defa ispatlanmıştır...örnek vereyim...Karenfogg un e-postaları adlı bir kitap çıktı...baya oluyor..orada o dönem ab nin türkiye gelişme sorumlusu karenfogg denen bir karının elektronik postaları ele geçirildi bilgisayarı takip edildi mail adresine gelen maillerin kopyası binlerce yedeklenerek belge haline getirildi...bu mailler önce MHP ye gönderildi mhp bu mailleri 6 ay kasasında tuttu yayınlamadı niye sıkar çünkü ab ve abd deki abiler hops der...sonra muhsin yazıoğluna gödnerildi oda yayınlayamadı...chp ye gitti yayınlayamadı....en son Doğu Perinçeğe...İstanbul il örgütünde Hüseyin Karanlık (başkan yardımcısı) na verildi..ve ertesi gün öğleden sonra Doğu Perinçek basın toplanstısı yaptı ve belgeyi açıkladı..sonra karenfogg aynı gün ülkeyi terk etti bürüksele gitti..ve aynı gün mehmet ali birand...cengiz çanda..gün zileli...çetin altan...ahmet altan...mehmet altan...ve birkaç isim daha arkasına bakmadan bürüksele kaçtılar...sence neden..o maillerde...bu yukardaki yazarlara bir görev verilmiş hemde aylık o zaman 40.000 yuro maaşla ab nin kalemşörlüğünü yapmak için....maillerden bir örnek verim m.ali birand ve gün zileli ye gönderilmiş bu mailler...şöyle diyor özetle...Türkiyeyi bölmek için en güçlü noktası olan gençliğinin temelini sarsmamız gerek 1.olarak etnik çatışma(kürt-türk)..2.olarak kültürel sömürü....ab leşme hayalleri aşılama..vs.....ancak bu şekilde bölebiliriz size düşen görev gazete ve tv lerde bunları empoze etmek"........daha fazlasını Kaynak Yayınlar"Karenfogg un e-postalları" kitabından edinebilirsiniz...Hepsi ispatlanmış belgelerdir....Ama holding medyası bunun da üzerine örttü....Yani son sözüm bir sözü demek için 2 kere düşünmek gerekir...öyle ağzını açıp 30 kupona alınmadı bu vatan demek falan kolay...yılda 1 kez aponun itleri yıldıramaz bizleri demek kolay...gerçek anlamda mücadeleye gelince iş sıkıyor..işte fark burda..
-
bide nazım hikmet beni stalin yarattı demiş yaw bi susun gözünü sevim..cumhuriyet gazete 1954 yılında falan hangi msiyonu üsteledi önce bunu araştırın bi..ismet inönünü bokunu yicez diye faşistleştiler...bazı kürt milliyetçilerinin Tc faşist demesinndeki etkne ismet inönüdür 1940 lı yılları araştırın da görün faşizmi...Mustafa Kemal e ihanet ederek a.q du memleketin...