Nazım Hikmet Tartışması
-
Şunuda belirteyim yanlış bir tartışma yapıyoruz bugün Türkiye için baş çelişki faşizm ve halk arasındaki çelişki değildir..bugün bizim temel sorunumuz..Emperyalizm ve ülkemiz arasındaki sorun..bugün onunla bununla uğraşmayı bırakıp emperyalizme karşı ortak cephe almak türkiyenin tek çıkar yoludur aksi takdirde esir olmaya mahkumuz...kimse türksün diye sana bulaşmaz gibisinden safsatalar boş...Gelin canlar bir olalım.
-
nazım'ı yakmazsanız nasıl çıkarsınız aydınlığa
yalan yanlış biçok şey yazmışsınız o bu vatan severliğiyle bile kendine rus demişse insanların onu suçlamak yerine kendinin ne olduğunu düşünmesi gerekir...
-
onun gibi insana hain diyenler bu ulkeye ne vermişler ona bakmak lazım...
-
Bak şimdi computerwolf musun ne naneysen;
Adamı hasta etme, bana fetocu diyenin diye bi başlarım sövmeye ....pek hoş olmaz. kafana göre bize lakap uydurma.Hitaplarına da dikkat et yok bebe filan ben sen kırmızı donlarınla komünist uşaklığı yaparken biz hayran kaldığınız sosyalizm mi ne boksa onun eziyetlerini çekiyoduk bulgaristanda.İşçi köylü edebiyatı filan da yapma bana ailem yıllarca köylü olarak yaşamış sonra da Sosyalist Bulgaristandan kaçmak zorunda kalmış ve de şimdi işçiler.Senin sosyalizm diye yanıp tutuştuğun faşizmin ta kendisidir.Bulgararistanda biz sosyalizm safsatasnın eziyetlerini çekerken siz burda komunist naaraları atıyodunuz.Sonra bu sosyalizm çin de uygulanansa benim ordaki Türk kardeşlerimi de sizin o hala savunduğunuz mao sosyalizm için mi öldürdü?Ya da o yolunu takip ettiğiniz eli kanlı lenin denen adamın öldürdüğü Türkler de sosyalizm için mi öldü?daha sayayım mı ne istediğini bilmez adam.Şimdi bu kadar saydım sosyalizmin ne kadar "faydalı" bi şey olduğunu, artık herkes anlamıştır sosyalizm geldiğinde Türkiyedeki Kürt kardeşlerime neler olabileceğini...
-
cehalet kötüdür...Sizin bulgaristan olayları 1950 den önce olmadı 1950 den sonraki dönemde oldu Stalinin ölümünden sonra...Stalin öldükten sonra zaten sosyalizm bitti..sovyetler amerika ile kucaklaştı sosyalemperyalizm halini aldı eli kanlı kapitalist bir diktatörlük oldu..sizin yaşadıklarnızn sorumlusu lenin değil..stalin değil...bizzat sovyet çizgisinden uzaklaşan emperyalizmle iş birliği yapan gorbaçovlar dönemidir..regan ın sovyet dostu olduğu dönemlerdi yani orada size eziyet eden yine emperyalizmdi...Belki staline kırım türklerini öldürdüğü için kızarsınız...ama gerçeği görmek gerekir 2.dünya savaşı sırasında Hitler le işbirliği yapıp sovyetleri arkadan vurduğu için stalin savaş sonra temizlik yapmıştır burada stalin suçlu değil sonuna kadar haklıdır...aynı olay kurtuluş savaşı sırasındada oldu..ve daha önce ermeniler emperyalistlerle işbriliği yaptığı için tehcir yasası çıktı sürüldü...burada olayları iyi süzmek gerekir...Yaşadığınınz o günler hakkında bilgim var kötü ve zor günlerdi...ama sen bana ispat edemezsin lenin mao nun eli kanlı olduğunu..komik olur...
-
Bu arada bak güzel kardeşim geçenlerde trt de bir program vardı çin de sincan uygur bölgesinde çekilmşi sincan uygur çinin en gelişmiş sanayi bölgesi...orada türklere bir katliam falan yapılmadı..bunlar külliyen yalan..oranın halkı bunu söylüyor çin hükümeti hiçbir zaman bize baskı yapmadı diye ağzıyla söylüyor...ama kızdığım nokta bu bak çin safsatasını ortaya atan yine fethullahçılar orada din üzerinden çıkar elde etmek istiyor...birşeyi tam araştırmadan suçalama yapmayın...Mao nun fotoğraflarına bakın böyle boyu 2 metre olan kalıplı çinliler onlar Türk tür çünkü çinde uzun boylu ve kalıplı olan sadece türkler var...ve maonun yanındadır...orada bir soykırım falan yok...otoriteye karşı olan herkesin ezilmesi doğladır....El bebek gül bebek bir dünyada değiliz..iktidar her zaman namluunun ucundadır...
-
Evet haklısın ispat edemem, çünkü sen onların doğru olduğuna o kadar inanmışsın ki ben sana ne desem boş. Stalin haklı dersen Hitleri Yahudileri kesmekte de haklı görmemiz lazım. Hitler de Yahudileri savaş esnasında öldürmüştür. O sırada Yahudiler Alman Devleti Aleyhine faaliyet gösteriyorlardı. Bir de unutma ki stalin sadece Kırım Türklerini öldürmemiştir. her milletten bir sürü insan kesmiştir. Bunun en açık örneği Ahıskalılar, Çeçenler, Tacikler, Hive' de öldürülen Türkmenler.... Herhalde bunların hepsi Almanlarla işbirliği yapmışlar. Madem bu kadar antiemperyalistsin sor bakalım büyüklerine sen belki bilmezsin 1978 aydınlık nerde basılıyordu?
Yeni mesajlar da atmışsın onlara da cevap yazayım. Çin sincan bölgesinde Türk nüfusu 1948den sonra büüyk bir düşüş yaşanmıştır. bunun asıl sebebi de bu yıllarda orada yapılan katliamlardır. Orada kalan az sayıdaki Türk de Çinlilerle evlenmek zorunda bırakılarak asimile edilmeye calışılmıştır. Uygur-Sincan bölgesi en gelişmiş sanayi bölgesiymiş diyorsun o yüzden mi Çin hükümeti nükleer denemelerini orada yapmakta. Bu hadiseyi gündeme taşıyanlar da fettulahçılar değil ülkücülerdir.
Bir de "otoriteye karşı olan herkesin ezilmesi doğladır" demişsin cok güzel madem Nazım Hikmet' te otoritye baş kaldırmıştır vakti zamanında o zaman onun da vatandaşlıktan cıkarıloması normal midir? Komünizm de otoriteye başkaldırmaktadır, eğer onların da başı ezilmiş olsaydı ülkede hali hazırda komünist kalmazdı.
Cahillikle beni suçluyorsun, çünkü sadece kendi bilgiklerinin gerçek doğrular olduğunu düşünüyorsun, fakat yazdıklarınla çelişiyorsun.
-
bak güzel kardeşim nazım hikmetin ezilmesi doğaldı çünkü otoriteyi baş kaldırdı doğru bunda birşey yok ben neden nazım ezildi diye yakınmıyorumda bir mücadelenin içindeydi ve nazım bunu göze almıştı zaten...diğerleri hakkında konuşmuyorum fazla...kendi bilgimin doğru olduğunu kabul etmiyorum sadece benim bilgim doğrudur demiyorum öyle bir iddaam yok..ancak sen olaylara tek açıdan bakmışsın...tek bir kaynak üzerinden gtmişsin...sincan uygurla ilgili birçok belge bilgi var sen sadece türkler ezildiyi okumuşsun...araştırmamıisn yeterince...olaya sadece türk o zaman sahip çık o zaman haklıdır diye bakıyorsun....hitler in kavgam kitabında yahudileri ihanet ettiği için katletmedi...yahudileri aşağılık bir ırk olarak görüyordu...stalinle farkı orada...bak cumhuriyetin ilk yıllarında da binlerce insanı idam etmişizdir neden çünkü devrim yeni vetaze öyle demokrasiyi falan sindiremez herkes herşeyi söyleyemez hemen...sadece menemen olayları yüzünden onlarca masum insanda asılmıştır bunlar doğal olaylardır..birçok isyanıcının köyünü MustafaKemal haritadan silmiştir...eğer bunları yapmazsa devrim ayakta kalamazdı...gerçeği görmek gerekir..duygusal yaklaşlmamak gerekir...Hayat Türklerden ibaret değildir..
1978 yılında aydınlık Sökede bir mağarada basılyordu...yoksa sana Çinden yada moskovadan geldiğini mi söylediler :))
-
Vallahi doğrudur belki de bir mağarada basılmıştır ama o dönemde aydınlıkta boy boy fotografları ve de adresleri verilenlerin araştırmasına göre Aydınlık o dönemin tercümanında basılıyordu. Güzel tarafı Ilıcak' a neden bastırdığı sorulunca verdiği cevaptır."parası dışardan geliyor" olmuştur. Rusya' dan geldiği kadar aptalca bir fikre sahip olmam mümkün değil çünkü rusların kendi komünist hareketlerini 2ye böldürecek kadar salak olmadıklarını biliyorum. Bunun bölünmesinin de en çok kime yaradığını da biliyorum.
Beni tek taraflılıkla suclamışsın. Tama ben tek taraflıyım, düz beyinliyim, faşistim güzel kardeşim.
-
ılıcak mı söyledi sana onları :))..geç gözüm geç varsa elinde faturası makbuzu belgesi gel..yoqsa onun bunun lafı bağlamaz...