Nazım Hikmet Tartışması
-
zaten bu milliyetci guruh nezaman komunizmle ilgili konu acılsa hemen dogu turkistanı atar ortaya.orda azınlık hakları turkiyeye gelince kürt yok tur demi.orda hakm aranmalı türkiyede aranmamalı.fettullahcılar da sık sık sincan diyip duruyorlar.bende onlara diyorum ki sincan daki eziyet neyse semdinlideki de aynısıdır(sincan da eziyet varmıdır?tartısılır).sincanı bırakın da onca kendi ulkemizi kurtaralım...
-
intikam subayı teşekkür ederim.Herşeyi çok güzel anlatmışsın.
Bende bu arada Lenin ve Stalin ile ilgili birşeyler söylemek istedim.
__lenin__
1-Halkın açlık ve savaşın verdiği psikolojiyle zenginlerin çiftliklerine saldırdığı çarlığın halk tarafından son günlerinde nefretle karşılaştığı günlerde iktidarı ele geçiren lenin 25 kasım 1917de kurucu meclis seçimlerine gitti.Bütün parlak sözler ve vaatlere rağmen 35 milyon oydan sadece 9 milyonunu alarak 707 üyeden 175'ine sahib oldu.Bunun üzerine kurucu meclisi dağıtarak proleterya diktatörlüğünü ilan etti! İşçilere proleterya diktatörlüğü öncesi yönetimin geçici olarak komünist partiye verildiği söylendi.ANCAK 70 SOVYET REJİMİNİN SONUNA KADAR PROLETERYA DİKTATÖRLÜĞÜNÜ GEÇİLMEDİ!!_____________________________
2-Komünist ihtilalin başlangıcından itibaren sovyetler birliğinde Leninin 7 senelik iktidarı devrinde 32 milyon insan hayatını kaybetti.Sovyetlerin 2.Dünya savaşındaki insan kaybı bile,sadece lenin zamanında katledilen insan sayısından azdır!____________________________________________________________
3-Lenin komünizmin başarıya ulaşması için ''birinci araç yalan söylemek aldatmaktır.Ne kadar büyük yalan söylerseniz,o kadar başarılı olmuş sayılırsınız'' demiştir,kitaplarını okuyanlar bilir(ama eminim ki böyle bir belge olmadığını söyleyecekler)_____
4-Leninin icraatları Rusyanın durumunu düzeltmedi.Örnek:Buğday üretiminde çarlık rusyasının kendi zamanındaki geri teknolojiyle ulaştığı rakamlara ancak 1960 yılında ulaşılabildi._______________ _____Stalin_______________________________________________________
1-28 sene içinde 50 milyonun üzerinde insana kıydı._______________
2-Stalin leninle beraber 2 aralık 1917de yayınladığı beyannamede rusyadaki müslümanlara ''Çarlar ve zalimler tarafından dinleri tahkir edilen müslümanlar!Dininizin ve kültür müesseselerinizin serbest olduğunu bildiriyoruz.''demişti.Çok azı lenin gerisi stalin zamanında olmak üzere Türkistanda 14.000 cami ve mescit,Kafkasya ve Kırımda 8.000 ,Tataristanda ve Başkürtistanda
4.000 cami mescit yıkıldı ve tahrip edildi.Müslüman din alimleri olarak katledilenlerin sayısı 270.000 in üzerindedir.Bir kısmını da Sibiryada sıfırın altında -65 derece soğuğun hüküm sürdüğü kamplara gönderdi.
3-Stalin din abidelerle süslü Buhara,Semerkand,Hokant,Kazan ,Hayve ,Ufa ,Bakü,Taşkent,,Bahçesaray,DErbent,Timirhan,Kaşgar,Alma Ata,Tirmi vs. şehirlerde mevcud milyonlarca Kuranı Kerim ve hadis kitapları başta olmak üzere bütün dini esrleri toplattırıp yaktırdı,ayaklar altında çiğnetti.(Tıpkı Komünist Çinin Tibette ve Doğu Türkistanda yaptığı gibi)
4-1930 yılında küçük köy ekonomisinden endüstriyel ekonomiye geçmek için 25 milyon köylüyü evlerinden zorla alıp büyük sanayi fabrikalarına taşındı.
5-2.dünya savaşında Kırım türklerini Almanlarla işbirliği yaptıkları gerekçesiyle bir gecede trenlere doldurup yurtlarından sürerken Almanlarla Alman işgalinin ilk yıllarında açıktan işbirliği yapan Ukraynalılara dokunmadı.
6-AYRICA HİTLERLE SALDIRMAZLIK ANTLAŞMASI İMZALAYAN _HADİ ONU ŞARTLAR GEREĞİ DİYE GEÇELİM- ,2.DÜNYA SAVAŞI BİTTİĞİNDE YALTA KONFERANSINDA DÜNYAYI KAPİTALİST EMPERYALİZMLE PAYLAŞAN STALİN VE ONUN KOMÜNİST EMPERYALİZMİ DEĞİLMİYDİ.STALİN DE DAHİL BÜTÜN SOVYET YÜÖNETİCİLER DOĞU BLOKUNDA VE DİĞER YERLERDE KOMÜNİST PARTİLERİYLE KUKLA HÜKÜMETLER KURUP DAHA SONRA BU ÜLKELERİN KANINI EMMİŞLERDİR.YANİ BU KADAR AÇIK KONUŞUYORUM BATI EMPERYALİZMİNİN KENDİ İÇİNDEN ÇIKAN KAPİTALİZM;FAŞİZM VE KOMÜNİZM HEPSİ EMPERYALİSTTİR.(ÇARPICI BİR ÖRNEK:İhtilal öncesi ücretlerin eşitliğinden söz eden Sovyet yönetimi zamanında işçi ücretler 150-3000 ruble arasındayken parti yöneticileri 100.000 ruble alıyorlardı.Yaşasın yoldaşlar (!)
Önemli not:Söylediğim şeylerin belgeleri bizzat Sovyet arşivlerindedir.
Bu arada doğu perinçek kimdi ya amerikan mallarına boykot!,amerikan parasına hayır eylemine Amerikan malı son model jipiyle gelen halkçı! lider mi? Bence Doğu perinçek ile cengiz çandar ve Mehmed Ali Birand arasında pek fark yok.Çandar açıktan perinçek el altından amerikanın değirmenine su taşıyor.Mehmed Ali Birandda ABnin.
Anti emperyalist olmak gibi bi iddiası olanlar converse ve timberland ayakkabılarını satsalar.Eh burberryden montta almayıp haftanın bazı günleri daha az içip para biriktirseler bence bi devrim yapıcak kadar bütçe oluştururlar.
Ayrıca Said Nursi denilen insanın kürtçülükle bir damla ilgisi yoktur.İsteyen cumhuriyet devrinde yargılandığı davaların iddianamelerini araştırabilir.Ayrıca ne yazıkki pek çok Kürt vatandaşımızın aklına Osmanlı ve TC devrinde hep ezildikleri fikri sokulmuştur.Bu sebeble bu fikir Sağcı veya solcu demeksizin pekçok kürdü etkisi altına almşıtır.Şimdi düşünün bakalım siz bir Kürt olsanız Cumhuriyetimize karşı silahlı mücadele etme fikrinde olsanız,ve aynı zamanda bazı dini kaygıları taşıyan bir insan olsanız acaba kim sembol olarak seçerdiniz FİDEL CASTROyu mu? -
Merhabalar,
Tüm mesajlari okuma geregi duymadim.
Cünkü mevzu kisilerin capini asarak farkli boyutlara getirilmis.
Saygi unsuru ise zaten bulundurulmamis.
Nazim Hikmet Ran`den baslayip daha sonra Vladimir I. Lenin ve Josef Stalin e kadar konu saptirilmis.
Hatta en son Fidel Castro ya bile deginilmis.
Konuyu acan kisi ve destekcilerinden tek arzum, sirf karalamak ve kendi propagandasini yapmak icin konu acip ve buna tartisma ismini koymaniz yanlistir.Böyle yapilmamalidir.
Gidishati ve sonucu belli olan konuya tartisma denilmez.
Sizlere ters olan ideoloji böyle elestirilmez.Politik ard edep , ahlak vardir.
Herkezin kendi inandigi dava, izledigi bir ideoloji vardir.
Bundan dolayi direkmen insanlari bir kalipa koymak hicbirsekilde dogru degildir.Fasist,Emperyalist,Kapitalist,Demokratik,Sosyalist,Komünist v.s v.s
bircok teorik saptamalar serpistirilmis yazilara.
Kullandiginiz her kelime zamana uygunmudur sizce.
Nazim Hihmet Ran bir sairdi.
Ve enternasyonel taninmisligi vardi.
Böyle bir kisiyi degerlendirirken herkez önce bi haddini bilmelidir diyorum.
Nasil dini bütün insanlar dine karsi terbiyesizlik yapildimi tepkisiz kalmazlarsa,
ayni sey bu konu icinde gecerlidir.Temel olarak anlatmak istedigim.
Konu ne ise saygili bir sekilde, farkli hatlara kaymayarak objektif tartisilmalidir.
Ancak su durumda bunun mümkün olmadigini görüyorum.
Teorik gerek bilimsel yaklasma yerine, bircok kisi kulaktan duyma laf salatasi yapmaktadir.
Baska politik bir konuda görüsmek üzere...
D.S -
corvette arkadaşım...Nurcu Fetoşcu olduğun ortada...belirtmişsin said kürdiyi savunarak...
Fide CASTRO dediğin adam Mustafa Kemalin heykelini Küba Devrim Meydanına diktiren adamdır...Fidelcastro çıkıp demiştir halk konuşmalarında milyonlarca kübalıya...La Hasta La Victoria (Ya İSTİKLAL Ya ÖLÜM)..ve eklemiştir ..Anadolu ihtilalci Mustafa Kemal bizim Küba nın bağımsızlığı için yola çıkmamızda rehber olmuştur..Ezilen ulusların emperyalizme karşı bağımsız olabileceğini ilk defa tarihte Mustafa Kemal Türkler göstermiştir demiştir...ve Mustafa Kemal benden daha büyük devrimcidir..o hem emperyalizme hemde ortaçağı savunanlara karşı savaşmış hem bir ihtilal hemde kültür devrimici yapmıştır..biz ise sadece sosyalist bir devrim yaparak bağımsızlığımızı kazandık demiştir....(bunların belgesini KübaDostlukDerneğinden edinebilirsiniz ses kayıtları mevcuttur..belgeler mevcuttur..hatta bide şey vardı bir yazarın Fidel ile sohbeti vardı kitap halinde oradada çok şey söylüyor)
Atatürkün Kübadaki Heykelinin Fidel bilinçli olarak ABD ye sırtı dönük şekilde yaptırmıştır....
Gidip araştırmadan iki tane risale 2 tane fethullahçı demeç okuyarak gelip burada ileri geri konuşmayın....
-
Computerwolf ben olayı fidele getirmedim.Fidelden komünizmle alakalı birşey söylemek için bahsetmedim bu biiir.
nurcu falan değilim Fethullah Güleni de pek sevmem bu ikiii.
sokakta rahat rahat söyleyemediğin şeyleri burada haykırarak kahramanlık yapma bu üç.
Fidel castro ve Che benim sevdiğim ve az çok saygı gösterdiğim sayılı komünistlerdendir. ben fidel hakkında birşey söylemeden nutuk atmaya balamışsın ne diyim SANA YAKIŞTI.Zaten vereceğin ne cevap vardı ki.Bu dört
Fikrini savunmak yerine yok fidel atatürkün heykelini dikmiş yok bilmemne.Atatürk türkiyede komünist fikirlerin yayılmasını engellemişti,ne ,ilginç dimi.Atatürk mason derneklerini de kapatmıştı ama daha sonra masonlar tekrar açılınca Atatürkün bunu zarar görmemeleri için yaptığını iddia ettiler.Bu fikrine göre masonlarında en büyük atatürkçüler olmaları gerekiyor.
bu beeş
Yukarıda yazının başında yazmışın yok fetoşçusuın falan ulan doğruyu söyledikten hatalıysam hatamı kabul ettikten sonra.Ha fetoşçuyum ha komünistim ha anarşistim ha devrimciyim ha bilmemneyim sanane!Ama senin işine gelen slogan atıp cevapları geçiştirmek dimi.Bu da 6idi.
Ve son olarak nazım eninde sonunda bir şairdir.Hatta sizin aksinize biz nazımın şiirlerini okumakta beis görmeyiz.Yada Necip Fazılı kahraman ilan edip sonrada size ona saygı duymuyorsunuz diye saldırmayız.neyse...
Bu topic burada bitsin artık bence.Computerwolf sen birşey yazarsan yaz.Ama kimsen computerwolftan sonra ek birşey yazmasın.Çünkü olay Nazım Hikmetin olayını aştı ve baya saptı.
Böyle muhabbet etmeye devam ettikçe siyasi fikirlerimiz Tahribatın belli kesimleri arasında bir ayrışmaya sebep olucak.Bu da hiç hoş olmayacak.
Saygılar...
-
"Cumhuriyetimize karşı silahlı mücadele etme fikrinde olsanız,ve aynı zamanda bazı dini kaygıları taşıyan bir insan olsanız acaba kim sembol olarak seçerdiniz FİDEL CASTROyu mu? "
Güzel kardeşim herşey yukarda formu baştan aşagı okursan görürsen kim konuyu saptırmış..ek olarak ben burda söylediğimden daha fazlasını sokakta söylerim beni tanımadan konuşma...
-
güzel kardeşim öncelikli olarak böyle bi konu açman yanlış.dikkatleri üzerine çekmek istiyosan başardın ama bunu nazım hikmetin adını kullanarak yapman bana yanlış geldi.çünkü nazım hikmet gibi birini vatan haini diye tanıtmaya çalışıyosun.nazım hikmetin nası biri olduğunun hayatını okuyanlar iyi bilir.oyüzden birkaç bilgiyle o şerefsizdir diyemezsin.şerfsizdir diyemezsin diyorum çünkü vatan hainine şerfsiz derinm ben.senden ricam nazım hikmet gibi türk edebiyatına çok eser kazandırmış birine böyle hitap etmek yanlış olur.tamam zamanında düşünce suçundan çok hapis yedi.ama bi insanı düşünüyo diye vatan haini demek çok yanlış dimi kardeşim