Ne İstiyor Senden?
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------
Haci isyan eden yokta.Durumu oyle bir noktaya getirdiniz ki o elemanin actigi 2konuda , memlekette ekenomik krizmi var "sus" , memlekette sorunmu var "sus" , universitede hocan hakkinimi yiyor "sus" , baban serefsizin tekimi gercekleri yuzune soyleme "sus" ...yani polyannacilik misali oldu.Her isyan her tepki neden Allah'a isyanmis gibi algilaniyor.
Hocam neden bu adam bu kadar dallama demek belki Allah'a isyan olmaz ama bu adamı Allah neden bu kadar dallama yarattı sanki demek isyana girer sorun burada. Turkcu_Dirilis de zaten bu ikinci bahsettiğimle alakalı yazmış hep etrafındaki insanları sorgulamıyor Allah'ı sorguluyor ona isyan ediyordu. Benimde etrafımdaki insanları sorguladığım çok olmuştur ama bahsettiğim şey farklı. -
hicbirseyi sorgulamaktan cekinmeyin. herseyi ama herseyi sorgulamaya caba harcayin diyorum. hasaaa ayiptir günahtır yok efedim carpilcan gibi yok sorgulanamaz gibi aptirik gubdurik seylere kacan varsa zaten o insan daha kendini taniyamamistir yada kendini tanımak istemiyordur..
-
cagatay09 bunu yazdı:
hicbirseyi sorgulamaktan cekinmeyin. herseyi ama herseyi sorgulamaya caba harcayin diyorum. hasaaa ayiptir günahtır yok efedim carpilcan gibi yok sorgulanamaz gibi aptirik gubdurik seylere kacan varsa zaten o insan daha kendini taniyamamistir yada kendini tanımak istemiyordur..
-----------------------------"Doğarken verdiğin ceza yetmedi mi? Daha maç başlamadan neden beni 1-0 mağlup bıraktın? Neydi o küçük bedenimden istediğin? Revamıydı 3 yaşında ki çocuğu akciğerden mahrum bırakmak? Sen değilmiydin bununla yetinmeyip kolumu yakan ve buna rağmen benimle uğraşan? Oysa sen göndermiştin beni buraya hemde bana sormadan... Bumuydu senin adaletin? Neden beni bütün ülkülerimden uzaklaştırdın? Ailemin üstüne şehadet yağmuru yağdırırken neden bana bir damlayı reva gördün? Neden o yeşil elbiseyle yanına gelmemi istemedin? Neden o çocuksu olduğum yıllarda beni o havasız parmaklıklı tabutlara mahkum ettin? Ne istiyordun benden? O yaşımda beni yarım yamalak bırakan birine eğilmemi mi? Ben direttikçe daha çok geldin üstüme. Milyarlarca insan içinde ki tek uğraşın benmiydim? Beni ben yapan tek şeyden aklımdan ne istiyorsun şimdi? Yetmedi mi bu bütün yaptıkların? Ellerimin titremesi, gördüğüm kabuslar, döktüğüm yaşlar yetmedi mi? Yetmedi mi içime akıttığım kanlar? Madem suçsuzsun neden tek delili ortadan kaldırmak için uğraşıyorsun, yani beni? Biliyorum benimle uğraşmaktan vazgeçmeyeceksin. Öyleyse pes ediyorum. Beni buraya göndediğin gibi, yanına çağır artık!... Senden tek ve ilk isteğim bu. Neden almıyorsun yanına? O kadar deneme neden fiyaskoydu? Daha fazla mı uğraşmak istiyuorsun? Buna daha fazla dayanamayacağım. Biliyorum biletim yok yanına gelmeye ama bu gece yanına kaçak olarak geleceğim ve yüzüne soracağım. NE İSTİYORSUN BENDEN?"
Sence bu normal bi yazımı yoksa isyanmı. Haşa Allah sorgulanır mı? Patronun sana bir iş verdiğinde angarya bir iş adama niye bana yaptırıosun bu işi ne istiyorsun benden gibi abuk bi cümle kurabiliyormusun. Adam sana para veriyor karşılığında peki ya rabbimiz. Bu kadar nimete rağmen sen hangi cürretle onu sorgulayabilirsin. Haksızmıyım :|
-
ZoRKaYa bunu yazdı:
-----------------------------cagatay09 bunu yazdı:
-----------------------------"Doğarken verdiğin ceza yetmedi mi? Daha maç başlamadan neden beni 1-0 mağlup bıraktın? Neydi o küçük bedenimden istediğin? Revamıydı 3 yaşında ki çocuğu akciğerden mahrum bırakmak? Sen değilmiydin bununla yetinmeyip kolumu yakan ve buna rağmen benimle uğraşan? Oysa sen göndermiştin beni buraya hemde bana sormadan... Bumuydu senin adaletin? Neden beni bütün ülkülerimden uzaklaştırdın? Ailemin üstüne şehadet yağmuru yağdırırken neden bana bir damlayı reva gördün? Neden o yeşil elbiseyle yanına gelmemi istemedin? Neden o çocuksu olduğum yıllarda beni o havasız parmaklıklı tabutlara mahkum ettin? Ne istiyordun benden? O yaşımda beni yarım yamalak bırakan birine eğilmemi mi? Ben direttikçe daha çok geldin üstüme. Milyarlarca insan içinde ki tek uğraşın benmiydim? Beni ben yapan tek şeyden aklımdan ne istiyorsun şimdi? Yetmedi mi bu bütün yaptıkların? Ellerimin titremesi, gördüğüm kabuslar, döktüğüm yaşlar yetmedi mi? Yetmedi mi içime akıttığım kanlar? Madem suçsuzsun neden tek delili ortadan kaldırmak için uğraşıyorsun, yani beni? Biliyorum benimle uğraşmaktan vazgeçmeyeceksin. Öyleyse pes ediyorum. Beni buraya göndediğin gibi, yanına çağır artık!... Senden tek ve ilk isteğim bu. Neden almıyorsun yanına? O kadar deneme neden fiyaskoydu? Daha fazla mı uğraşmak istiyuorsun? Buna daha fazla dayanamayacağım. Biliyorum biletim yok yanına gelmeye ama bu gece yanına kaçak olarak geleceğim ve yüzüne soracağım. NE İSTİYORSUN BENDEN?"
Sence bu normal bi yazımı yoksa isyanmı. Haşa Allah sorgulanır mı? Patronun sana bir iş verdiğinde angarya bir iş adama niye bana yaptırıosun bu işi ne istiyorsun benden gibi abuk bi cümle kurabiliyormusun. Adam sana para veriyor karşılığında peki ya rabbimiz. Bu kadar nimete rağmen sen hangi cürretle onu sorgulayabilirsin. Haksızmıyım :|
Kendi dusuncene gore haklisin ama...Gercek senin icin senin neyi gercek olarak kabul ettigine bagli.Sonucta patron var olan bisey,ama Allah yok bana gore.Dolayisiyla seni hakli gormem mumkun degil.. -
Savunanlar da sıçmış, saldıranlarda.
Allah'a hamd etmek ve sabır gibi konular öyle her başına gelene "eyvallah" çekmek değildir bilader. İsyan İslâm'ın temellerinde zaten vardır. Haksızlığın olduğu yerde isyan etmeyen zaten İslâm'a aykırıdır, tam iman etmemiştir, isyan sadece Allah'a oldumu işler değişir. Lâkin iman etmemiş birine de neden isyan ettiğini sormak ayrı bir gerzekliktir.
-
HolySeclorum bunu yazdı:
Kendi dusuncene gore haklisin ama...Gercek senin icin senin neyi gercek olarak kabul ettigine bagli.Sonucta patron var olan bisey,ama Allah yok bana gore.Dolayisiyla seni hakli gormem mumkun degil..
Farkındayım (: Yani arkadaşların herşeyi sorgulayın laaaann. Çarpılırsınız, gnahtır fln bunlar olmayan şeyler demeside bahsettiğin şeyin aynısıdır. Yani if there is Allah, günahta var demektir, isyanda günahtır. Allah'a inanan günahada inanmalıdır falan filan hede hödö boş yere tartışıyoruz.Sonuç: Allah'a isyan belli bir yerden sonra şirke, küfre girer ve dinden çıkarır. Ne yapıyorz isyan etmiyoruz edenleri uyarıyoruz.
edit: @kürdo neyine s*çmışım abi :| patronun dediklerini kabul etmezsen işten çıkarsın peki Allah'ın işinden kulluğundan nasıl çıkacaksın tüm kainat alem onun nasıl kurtulacaksın tek bir açıklaması var oda cezalandıralacağı yani cehennem. E inanmayan ne yapacak sorgulayacak. olay bundan ibaret yani s*çmayalım s*çanları uyaralım :|
-
Aklı başında bi adam. İnanmaya bilir. Ne dersenız diyin hatta komple kuran-ı kerımı buraya koyun yinede onu kararından vazgeçiremezsınız.
-
@ZoRKaYa
Allah nimet weriyo diyelim. Eğer insanlar onu sorgulamasaydı Allah warolurmuydu? İnsanlar "Allah" war dedikleri için "Allah war".
Sen tanrılara inancın olmadığı bi zamanda doğsaydın Allah war diyebilirmiydin? Diyemezdin çünkü Allah yoktu. Dünyanın %90 bunu kabulleniyor. O yüzden "Allah" war.
Diğer %10 u için "Allah" yoktur.
@HolygaN
Hocam eğer dini diyosan bişey diyemem. Ama Allah'ın dinle Kuran'ka weya aklının başında olmasıyla ilgisi yok.
Edit:
Şimdi birileri inançsız falan der. Allaha inanmıyon cehennemde yanacan der:) Ben deistim. Biçok kişi deist nedir bilmez. Ateisti bilirler deisti bilmezler.
O yüzden şu körü körüne hiçbişey bilmeden inananlar bi baksınlar deiste. Az biraz okusunlar:) -
Aklı başında derken çocuk değil yani. Neyin ne olduğunu bilecek yaşta. Eğer inanmıyorsa kafasında bişeyler kurgulamıştır. Ya da bişeyleri yanlış anlamıştır. Bi kere anlatmaya çalışırsın. Eğer anlamıyosa boşverirsin.
-
HolygaN bunu yazdı:
Aklı başında derken çocuk değil yani. Neyin ne olduğunu bilecek yaşta. Eğer inanmıyorsa kafasında bişeyler kurgulamıştır. Ya da bişeyleri yanlış anlamıştır. Bi kere anlatmaya çalışırsın. Eğer anlamıyosa boşverirsin.
Ha oke. Aynen katılıyorum bunada:)
Yani tbt de şu dini araç kullanıp insanlara laf sokanlar yada benzerleri yapanlar bu tür konularda boşa diretmesin:)