folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ne İstiyor Senden?

Ne İstiyor Senden?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek
    deli saçması

bassinyourface
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

morportakal bunu yazdı:
    -----------------------------
    deli saçması

değil. sadece benzetmeli bi hikaye.

ha bu hikayeye aldanmak pek doğru değil görüşündeyim. akıl ve beyin varken ilim varken. düşünüyorsun zamanla tecrübe kazanıyorsun kazandında. herkes işinin en iyisini yapsın yeter.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Bende 30-40 yil once basilan bir Hz.Omer'in hayatini anlatan bir kitap var.Hz.Omer'i okuyan var mi bilmiyorum,hayatindan haberi olan varmi bilmiyorum ama benim derinlemesine bilgim var.500-600 sayfalik bir kitap.Saman kagit zaten.O kitabi okuyun donun gelin gecmis ve bugunku iktidara bakin karsilastirin ya.Hala sus pus olacaksaniz , o zaman inandiginiz dini terk edin.Bi Hz.Omer i okuyorsun donup geliyor akp ye bakiyorsun ve eger muslumanlar bu adamlarin yuzune hala tukurmuyorsa ortada bir sorun var.Ya Hz.Omer o donem baska bir dine gore hareket ediyormus yada simdiki muslumanim diyenler baska birsey olmuslar...

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Bir tane çiftçi varmış.

Bu çiftçinin 9 tane oğlu varmış. Bu oğulları çok işe yaramazmış. Yani bu oğulların en iyisi gidip götünü veriyormuş.

E şimdi bakıyorum bizim siyasi liderlere hepsi birbirinden dönek, adi. Baykal'ında bilmem kiminde iktidara geldiğim zamanları gördük...

Şimdi biz diyoruz ki bizi en iyi olanı yönetsin. Yani götünü veren adam bizim yönetsin.

Bizimde en iyisi Tayyip.

...

Senin bu adaletin temsilcisi Hz.Ömer ile kıyaslaman saçma. Dünyanın hangi yerinde var ki o adalet? Amerikada mı var? Zencileri kestanelerinden jopluyorlar... İngilterede mi var? Müslümanlara terörist diye bakıyorlar... Türkiyede mi var? Adamın parasını resmen cebinden çalıyorlar...

Göster bana Tayyip'ten daha iyi olabilecek adam ben ona oyumu vereyim. Ama Türkiye'de gösteremezsin.

Ama haklısın. Hz. Ömer'in yöneticiliğini kimse yapamaz.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Haci iste sorun sizde , ulan kim dedi size baykal yonetsin diye.Sen beterin beteri mantigiyla gidersen daha cok bikerler.,Kal saglicakla hoca.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Compü şimdi bir toplumda yaşıyorsun.

Ve yönetici adaylarının içinden en iyisini seçiyorsun. Sonra zaman geçiyor. Sonra daha iyi bir yönetici çıkıyor.

Sen bunu bırakıp onu seçiyorsun. Sonra dahada iyisi çıkıyor. Sen onu başa seçiyorsun.

Bence böyle çok mantıklı davranmış oluyorsun... Başka alternatifin var mı? Vardır muhakkak. Ama bizde demokrasiye uysun diye bi terim var. Adet yerini bulsun. Biraz canımız acıyacak ama sonunda en iyisini bulacağız. Bkz. İsviçre

Ama sende haklısın. En kötüdense kötüye bağlanmamı çok saçma görüyorsun. Haklısın ama sabretmek lazım. İsviçre nasıl bugünlere geldi... Sabretti adamlar şimdi onların adalet sistemini kendi ülkemize uyarlamaya çalışıyoruz. koskoca 70 milyon kıç kadar memleketi model olarak alıyor.

Sabır önemli birşey. Eyvalla abi.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Paranoiattack
    Paranoiattack's avatar
    Erkek
    HaYVaN bunu yazdı:

Compü şimdi bir toplumda yaşıyorsun.

Ve yönetici adaylarının içinden en iyisini seçiyorsun. Sonra zaman geçiyor. Sonra daha iyi bir yönetici çıkıyor.

Sen bunu bırakıp onu seçiyorsun. Sonra dahada iyisi çıkıyor. Sen onu başa seçiyorsun.

Bence böyle çok mantıklı davranmış oluyorsun... Başka alternatifin var mı? Vardır muhakkak. Ama bizde demokrasiye uysun diye bi terim var. Adet yerini bulsun. Biraz canımız acıyacak ama sonunda en iyisini bulacağız. Bkz. İsviçre

Ama sende haklısın. En kötüdense kötüye bağlanmamı çok saçma görüyorsun. Haklısın ama sabretmek lazım. İsviçre nasıl bugünlere geldi... Sabretti adamlar şimdi onların adalet sistemini kendi ülkemize uyarlamaya çalışıyoruz. koskoca 70 milyon kıç kadar memleketi model olarak alıyor.

Sabır önemli birşey. Eyvalla abi.

hocam bende bir kaç konuda bunu anlatmaya calıstım su anda elimizdekilerin en iyisi tayyip alternetifi yok  ama daha iyi birisi cıkınca ona good bye.

dün için aglamiyorum zira siradan bir dünya var orada.. bir şekilde bunu bulacagim ve siradan bir dünyada yolumu bulmaya çalışırken yaşamayı ögrenecegim..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

Hiçbir şey istemiyor ,biz kimizki bizden bişey istesin? hiçbirşye ihtiyaç duymadığına göre..

asıl isteyen bizleriz .

bana inanıyorsanız kendiniz için bunları yapacaksınız diyor.

çağatay09  araştırmayı zaten Kuran da emrediyor.

compi.. hz.ömer zamanı ile şimdiki zaman bir değil,ozamanki halk ve genel toplum ahlakıyla şimdiki toplum ahlakı aynı değil. teknoloji bir değil...

ama bunlar ne yazıkki sadece bahane olmakla kalıyor.

ve bahsettiğin o yüze tükürecek kaç müslüman var? yada kaç gerçek müslüman var?

hani diyorsunya hep oda beterdi şu daha beterdi gibi laflar yapmayın bana diye.

bende senden akp= islam yada = müslüman anlayışına artık bir son vermeni istiyorum.

halkı yani ona oy veren halkı tayyipi  mehdi gibi algılamış ve oy vermiş gibi görüyorsun.

oy verdiysek dini saunduğu için vermedik elimizdekilerin iyisi olduğunu düşünerek verdik.

arın başkasına inanırsam ona oyumu veririm. mesela hepar ın muhafazakar bir parti olduğunu söyleyemeyiz ama oyum kendisinedir.dinle alakası yok.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

bu mantikla zerre bir yere varilamaz o zaman.

Bir matematik problemi dusunun.2sayfalik cozumu olsun.Yani 2sayfalik islemler sonucunda cozume ulasacaksiniz.Ama yarim sayfalik kismina kadar gelip ileriye gitmek icin ugrasmadan cozum bu derseniz , o soruyu cozmus olmassiniz.

Bu arada benim chp yi savundugum 1tane yorum cikarip gostersin arkadaslar.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ComputerWolf bunu yazdı:
    Bende 30-40 yil once basilan bir Hz.Omer'in hayatini anlatan bir kitap var.Hz.Omer'i okuyan var mi bilmiyorum,hayatindan haberi olan varmi bilmiyorum ama benim derinlemesine bilgim var.500-600 sayfalik bir kitap.Saman kagit zaten.O kitabi okuyun donun gelin gecmis ve bugunku iktidara bakin karsilastirin ya.Hala sus pus olacaksaniz , o zaman inandiginiz dini terk edin.Bi Hz.Omer i okuyorsun donup geliyor akp ye bakiyorsun ve eger muslumanlar bu adamlarin yuzune hala tukurmuyorsa ortada bir sorun var.Ya Hz.Omer o donem baska bir dine gore hareket ediyormus yada simdiki muslumanim diyenler baska birsey olmuslar...

Compüterwolf , Hz.Ömer (ra)  hakkında bende bilgi sahibiyim , Hz.Ömer (ra) hayatını detaylı bilen müslümanlar geçmiş iktidarlar dahil hatta Osmanlı zamanının son dönemi dahil hepsinin yüzüne tükürür.

Basit bir de örnek vereyim sana , Hz.Ömer (ra) olsaydı mesela şapka kanuna muhalefet bahanesiyle insanların asılmasına izin vermezdi.Tersine kafirlere benzenmesini hoş karşılamazdı.İstersen o sözünü  ettiğin  Hz.Ömer (ra) ın  hayatını anlatankitabın ismini ver ben sana ondan da göstereyim.

Biride ben müslüman değilim diyor devamında da  Türban Kuranda yazmıyor diyor.Müslüman olanlar zaten laf olsun diye başlarını örtüyorlar.O kadar genç kız laf olsun diye üniversite kapılarında sürünüyor. Her konuyu siyasete çekmeseniz olmaz zaten.

edit : Osmanlı son dönemi diye ve müslümanlar diye düzeltme yaptım , müslüman olmayanlar için Hz.Ömer (ra) ın uygulamaları onlara göre iyi olmayabilir.

Toplam Hit: 4303 Toplam Mesaj: 44