Ne İstiyor Senden?
-
Arkadaşlar bu konuyu tartışmak tamamen bir saçmalıktan ibarettir. Tanrının var olup olmadığı hala belli değildir. var olabilirde, olmayabilirde. Ama Tanrının varlığından ziyade, dini(kutsal) kitapların doğruluğundan şüphem vardır benim. Mesela bizlere okullarda diğer dinler bozulduğu için müslümanlağın indirildiği öğretildi. Fakat bugün Kuran'ın Türkçe meyaline bakınca gerçeğiyle uzaktan yakından ilgisi yok. Mesela Kuran da kesinlikle türban yer almıyor, fakat türkçe meyalinde türban vardır. Bunu gerçekten arapça bilenler dışında anlamanız çok güçtür. Ozaman müslümanlıkta bozulmuş oluyor. Demekki yeni bir din gelmesi gerekiyor vs. vs.
Eğer gerçekten din varsa bile şuan bizler bozulmuş şeklini öğreniyoruz okullarımızda ve/veya diğer yerlerde. Ayrıca bizler bu devirde gericiliğe izin vermiyecek kadar mantıklı canlılarız ve bilime inanmak zorundayız. Darwin'in ortaya çıkarttığı evrim teorisi'nin birçok ispatı vardır(sağlam ispatlar). Fakat Kuran'da evrimin olamayacağı yazıyor. Bence hem tanrı hem evrim olabilir. İnsanların inanıp inanmalarıda kendilerine özgü bir olaydır. Teistlere nasıl davranılıyorsa Ateistlerede öyle davranılmalıdır.Kimsenin inancı kimseyi ilgilendirmez. Ayrıca müslümanlar 2milyon, hristiyanlar 2milyon, yahudiler 2milyon olsa her halükarda 4milyon kişi aptal durumuna düşüyor. Her dine göre kendileri haklı. Biri bana bunuda açıklasın..
-
Hoca genel olarak bakıyorum kimse karşısındakine saygı duymuyor kendi düşüncelerini dikte etmeye çalışıyor. Herkes istediği gibi düşünür istediği şekil yaşar size ne a.q. kendinize bakın karışmayın başka insanların hayatına, rahat olun rahatsız edilmezsiniz. Unutmayın hacılar osuruktan nem kapanın başına bok yağarmış.
-
IRET bunu yazdı:
-----------------------------
Hoca genel olarak bakıyorum kimse karşısındakine saygı duymuyor kendi düşüncelerini dikte etmeye çalışıyor. Herkes istediği gibi düşünür istediği şekil yaşar size ne a.q. kendinize bakın karışmayın başka insanların hayatına, rahat olun rahatsız edilmezsiniz. Unutmayın hacılar osuruktan nem kapanın başına bok yağarmış.
Hoca eğitim nolacak? Herkes körü körüne inanırsa ne bok yicek bu memleket? İnanmasınlar demiyorum. İnananlar inansın ama hiç açıp okumadan, hiç sorgulamadan değil.
Nedir peki bu şuanki durum?
-Allah warmı?
-Haşaa ne dion lan sen aq. Günah yanacan.
İşte bu olmasın. Bu yüzden bu tür konuların tartışılıp senteze warılması şart.
Önce eğitim, sonra okuma, sonra sorgulama olmalı.
Ama bizde ne war? Doğduğun gün müslümansındır. Allah'a baş kaldırısan ölürsün.
Sigara günah içki günah diyip içmeyen insanlar war. Bi kere şöyle bi konuşma olmuştu.
Bi ark: Yarın şurda içecez vs. vs..
Dine inanan ark: Ne içkisi amq. Günah lan içkimi içilirmiş. Hayatım boyunca içki sigara içmedim günah diye aq.
Ben: Hönk?
Eğitim şart hoca. Cem Yılmaz da öyle diodu bi ara. -
Ayrıca ben şuanda türban takan genç kızlara sonuna kadar destek veriyorum. Neden ?
Okula başladığından beri diğer dinler anlatılmadan sadece müslümanlık öğretiliyor, Hatta müslümanlıkta değil sadece Sünni lik. Daha sonra kızlar üniversitede türban takınca karşı geliniyor. İşte en büyük hata meb. in müfredatındadır
-
The-ExTaCy bunu yazdı:
Hoca eğitim nolacak? Herkes körü körüne inanırsa ne bok yicek bu memleket? İnanmasınlar demiyorum. İnananlar inansın ama hiç açıp okumadan, hiç sorgulamadan değil.
Nedir peki bu şuanki durum?
-Allah warmı?
-Haşaa ne dion lan sen aq. Günah yanacan.
İşte bu olmasın. Bu yüzden bu tür konuların tartışılıp senteze warılması şart.
Önce eğitim, sonra okuma, sonra sorgulama olmalı.
Ama bizde ne war? Doğduğun gün müslümansındır. Allah'a baş kaldırısan ölürsün.
Sigara günah içki günah diyip içmeyen insanlar war. Bi kere şöyle bi konuşma olmuştu.
Bi ark: Yarın şurda içecez vs. vs..
Dine inanan ark: Ne içkisi amq. Günah lan içkimi içilirmiş. Hayatım boyunca içki sigara içmedim günah diye aq.
Ben: Hönk?
Eğitim şart hoca. Cem Yılmaz da öyle diodu bi ara.
-----------------------------Birey okumadan kendine pompalananlarla yetiniyor ve cahil kalmak istiyorsa hakkıdır, bırak cahil kalsın değiştiremezsin. Sana müdahale ederse gülüp geçersin dostum dikkate almayacak ve dışlamayacaksın evcilleşecek. Günah diye içmeyenle güzel diye içene aynı mesafede durmalısın. Müslümanım günah olduğunu bilerek içki içiyorum, farklı kadınlarla yaşıyorum, evimde kedi beslerim, müşterilerime yalan söylediğim oluyor, param banka faizinde. Bütün bunlar bir tarafa Allaha inanıyorum cumaya giderim, ölüm korkusu taşıyorım. Kafama eser beş vakit kılarım, benim günahlarım kimseyi ilgilendirmez her koyun kendi bacağından asılır. Hocam benim yaşantım böyle. Sen ateist yaşayabilirsin, aşırı dindar olup çarşaflı dört karınla çarşıya çıkabilirsin, puta ineğe ota tapabilirsin bunlar beni ilgilendirmez. Bana gösterdiğin dostluğa bakarım. Rejimin değiştirilmesinden, hak ve özgürlüklerinin elinden alınmasından korkuyorsun, ülkenin bölüneceğinden endişelisin katılıyorum ama unutma dostum iyi - kötü kararı çoğunluk verecek.
-
ComputerWolf bunu yazdı:
Haci isyan eden yokta.Durumu oyle bir noktaya getirdiniz ki o elemanin actigi 2konuda , memlekette ekenomik krizmi var "sus" , memlekette sorunmu var "sus" , universitede hocan hakkinimi yiyor "sus" , baban serefsizin tekimi gercekleri yuzune soyleme "sus" ...yani polyannacilik misali oldu.Her isyan her tepki neden Allah'a isyanmis gibi algilaniyor.
-----------------------------Abi dinin misyonu asırlardır zaten bu olmamış mı? Patronuna biyat et, reisine/devlet başkanına... itaat et. Bunlar yok mu dinlerde
-
Özgür irade neresinde bu hikayenin ?
-
AmoR bunu yazdı:
-----------------------------Özgür irade neresinde bu hikayenin ?
Özgür irade neresinde hayatın? neresinde evrenin? -
lordvader89 bunu yazdı:
AmoR bunu yazdı:
-----------------------------Özgür irade neresinde bu hikayenin ?
Özgür irade neresinde hayatın? neresinde evrenin?
-----------------------------Sanırım kader ile kaza yı karıştırıyorsun... Hayatın karşımıza getirdiği şeylere verdiğimiz tepki özgür iradedir. Benim bu soruya cevap vermem kaderin, verdiğim cevap ise özgür iradenin ürünüdür. Burda daha farklı şeylerde yazabilirdim ama iradem sayesinde bir tercih yaptım. İşte bu benim irademin eseridir.
Eğer diğer açıdan bakarsak (inanmayan biri olarak) her eylemimiz özgür iradenin ürünü sayılabilir. Yaratıcının varlığına inanmıyorsan zaten özgür iradenin varlığınada şartsız biat etmiş bulunmaktasındır.
En kısa böyle cevap verebilirim sanırım. Eksik var fazla yok :)
-
gkhn759 bunu yazdı:
-----------------------------ComputerWolf bunu yazdı:
Haci isyan eden yokta.Durumu oyle bir noktaya getirdiniz ki o elemanin actigi 2konuda , memlekette ekenomik krizmi var "sus" , memlekette sorunmu var "sus" , universitede hocan hakkinimi yiyor "sus" , baban serefsizin tekimi gercekleri yuzune soyleme "sus" ...yani polyannacilik misali oldu.Her isyan her tepki neden Allah'a isyanmis gibi algilaniyor.
-----------------------------Abi dinin misyonu asırlardır zaten bu olmamış mı? Patronuna biyat et, reisine/devlet başkanına... itaat et. Bunlar yok mu dinlerde
tabi ki degil.patronum,devlet başkanım,reisim haksizsa haksizligini dile getiririm.memlekette sorun varsa şikayetimi de ederim,gerekeni de yaparim.üniversitede hocam hakkımı yedi,cok kere düzellttim.ancak her seferinde aksam yataga yatarken sahip olduklarima şükrederim.
zira şikayetim Allah a degil,kullarına...karıştırmamak gerekir!