Ne Olmak İstemiştin?
-
mütercim tercümanlık okumak isterdim
ama sayısalım
-
küçükken biraz büyümek istemişimdir
biraz büyüdüğümde 1. sınıfa başladıgımda. bilgisayar mühendisi olacak benim oğlum sesleri yankılandı kulaklarımda...
5. sınıfa geldigimde hep sınıf öğretmenligi isterdim...ama kulagımda hala aynı ses yankılanıyordu...'bilg. mühendi...'
7. sınıfa geldigimde hep aklımda fikrimde polis kolejine girmek yada askeri liseye gitmek vardı...
8. sınıfa geldigimde askeri lise istiyordum artık kesinleşmişti..çizmiştim gelecegimi...buarada kulagımda ki yankı degişti..."hukuk okuyacak benim oglum..."
liseye geldigimde askeri liseye katılamamın verdigi üzgünlükle reklamcılık istiyordum...
lise sona geldim hala reklamcılıktı tercihim ve tabiki askeriye...ikisinden biri olsun yeter derdim...
öss'ye girdim...yaptıgım puan hayallerime degil sadece beni ist. dışına kaçırmaya yetiyordu...
üni. okudum turizm ve otelcilik işletmeciligi...bu ne amk. nie burdayım demeye kalmadan...1 sene sonunda ayrıldım okuldan...
şimdi ne mi yapıyorum...sikik bi dersanede yeniden ÖSSye hazırlanıyorum...
ne okumakmı istiyorum...SİYASİ BİLİMLER...veya...İÇ MİMARLIK...
ama kulagımdaki yankı değişerek devam ediyor..."Ziraat müh." ama bilmiyorlarki EA'dan girilmiyor...
ama herşeyi bir kenara bırakıp..bu hayatta siktir olup gitmek daha iyi geliyor bazen...
-
amk bilgisayar okuom ama geçemicem galiba konular da çok zevksiz zaten amk hee bide futbolda lisansım war şu futbol hayatımda ele avuca gelcek bi yerlere gelsem bana yeter oku oku nereye kadar amk
-
amk öss ye hazılanırken üni. gidn rht olun dediler kapagı at gerisi gelir dediler bizde yedik taby işn kötüsü üni. öss den zor amk en az 5 yıl diorum şimdiden tekrar baslamk istiom hytıma:( hep calıs neryee kdr...
-
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------dostum zamanda yolculuk edilmiş ölumsuzluk bulunumus bunlar bana bir dolu safsatadan baska hiç bir sey ifade etmiyo zamanda yolculuk etsek ne olucak sınırmız ömrumuz,bizim acizligimiz bu en basında zaten en buyuk olay olucak diye baktıgmız zaman yolculugu,zaten bizlere bahsedilen zaman olgusundan öte degilmi ben bunu kuyrugunu yakalamanın yolunu bulmus köpege benzetirim sonuc ne eger bizleri Tanrı yarattısysa ölumsuzlugu hiçbir zaman bulamıyacaz eger bulursak Tanrı yoktur bulmus ama soınradan yok edilir söylemleri sanki gazı kacan ama sonradan farkdilip vanası kapatılan bir tupe benzer Tanrı mukemmelse böyle bir seye zeval vermeden önce önlemini alamazmı
karıncalar yuvaları dısnda ve cevresinden baska uzerinde yasadıkları dunyayı hayal edebilirlermi he kaldıki ettiler sonuc ne olurdu hiç,aynı insan gibi belki bizde hayal edemedimiz dunyada bir karıncayız ama sonuc tıpkı karınca gibi bir hiç.bizim sınırmız var oda ölum işte bu bizi mukemmmel kılmıyo
insanın mukemmeli kendisi gibi olanlara kibirlenmesinden öte gitmeyecek bu böyle geldi ve gidecek
-----------------------------Düşünce Temelini anladım ama Buradan sonrasını Malesef Destekleyemeyecem, Araya Bilgi Farkları giriyor, Yada Öğrenim Tecrübe farkları. Allah yok diyemem, Çünkü var olduğunu biliyorum, Allah Mükemmel olsaydı Zamanda yolculuk yada Ölümsüzlüğe olmadan engel olabilirdi, Diyorsun ama bir şeyi unutuyorsun Hocam. Hemde Çok Önemli bir şey, İnsana Hür ama Tamamen Hür bir İrade verdiğini. Senin örneklemendeki gibi olsaydı, Bir insan diğer bir insana işkence ederken, İşkence eden Seçimini bu yönde kullananan sadist bir kişiliktir, İşkenceye maruz kalanda O kişinin Mahkumu vaziyetindedir. Allaha ne kadar yalvarırsa yalvarsın, O İşkencecinin elinden Allah Onu almayacaktır. Ama Öldüğü andan itibaren ferahlamasını sağlayabilecek bişiler ile onu rahatlatabilir. Çünkü müdahale etmesi demek, İşkence eden Şahsın Seçimine Müdahale olacaktır. Onun Hür İradeye Koyduğu kendi kurallarınada Çelişmesine neden olma durumu vardır. Her neyse Hocam işte ben Bir bilim adamı olmak isterdim ama Hayat şartları insanın her olmak istediği gibi bir şey olmasına her zaman elverişli olamıyabiliyor.
-
Tanrı nın olmadıgını idda etmiyorum sadece insanları kutsamanın yanlıs oldugunu söyluyorum bizler ölumsuzlugu hiç bir zaman bulamıyacaz bulursak sınırımız kalkar acizligimiz kaybolur Tanrıyı insanların yarattıgını anlamıs oluruz butun ilahi dinleri baz alrarak söyluyorum ordakiler Tanrı nn dusunceleri ise bize verdigi en buyuk sınır ölumdur.
-
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------
Tanrı nın olmadıgını idda etmiyorum sadece insanları kutsamanın yanlıs oldugunu söyluyorum bizler ölumsuzlugu hiç bir zaman bulamıyacaz bulursak sınırımız kalkar acizligimiz kaybolur Tanrıyı insanların yarattıgını anlamıs oluruz butun ilahi dinleri baz alrarak söyluyorum ordakiler Tanrı nn dusunceleri ise bize verdigi en buyuk sınır ölumdur.
-----------------------------Hocam Özür dileyerek o halde devam ediyorum konuyu yorumlamaya. Zaten Ölümsüzlük Bulunacak diye bir tez ortaya atmadım atamamda Çünkü, Dediğin gibi Tabusal ciddi engeller var. Sonuç itibari ile Evrende Her yaratımın ister Canlı olsun ister Cansız olsun bir Ömrü vardır. Aramızda oluşan fikirleşmeye son nokta olarak konuyuda dağıtmamak adına Söylemeliyimki, İnsanoğlu Tabu engellerini hepsi değil ama kısmi olarak aşabilecektir. Bunu destekleyen Tarihi kanıtlarda bulunmuştur. Ve Yaşanmış Rivayetlerde bazı tabuların insan tarafından aşılabileceği yöndedir. O halde Şunu demek Doğru olacaktır İmkansız Diye bir Şey yoktur.
-
abi ben hatırlıyorumda ban sorduklarında mal mal bakıodum lan ben millete :S o soruya 1 kere bile cvp verdiğimi hatırlamıyorum :S şu an 22 yaşındayım karanlığın ve yanlızlıığımın içinde yaşıyorum amk bi hedefim ama o hedef uzak yakın bilemicem aile baskısı falan filan derken geldik bu duruma haa şunuda söylemeden geçemicem ben büyüdüm ama ailemin ilgili olduğu ben değildim :s bi başkasıydı bu bazen adama koyar çifte sıtandart olayı ama eyw. önemli değil şu an için söylüyebilicem tek şey Gitarist olamk istememdir ama böle sağlam gitaristlerden o kadar.
-
shockman bunu yazdı:
-----------------------------BAAL bunu yazdı:
-----------------------------Hocam Özür dileyerek o halde devam ediyorum konuyu yorumlamaya. Zaten Ölümsüzlük Bulunacak diye bir tez ortaya atmadım atamamda Çünkü, Dediğin gibi Tabusal ciddi engeller var. Sonuç itibari ile Evrende Her yaratımın ister Canlı olsun ister Cansız olsun bir Ömrü vardır. Aramızda oluşan fikirleşmeye son nokta olarak konuyuda dağıtmamak adına Söylemeliyimki, İnsanoğlu Tabu engellerini hepsi değil ama kısmi olarak aşabilecektir. Bunu destekleyen Tarihi kanıtlarda bulunmuştur. Ve Yaşanmış Rivayetlerde bazı tabuların insan tarafından aşılabileceği yöndedir. O halde Şunu demek Doğru olacaktır İmkansız Diye bir Şey yoktur.
-----------------------------ölumsuzlugu sadece temel alıyorum senin tezin demiyorum eger insan kendi Tanrısını yaratamayacaksa ki ölumlu oldugu için ve Tanrı varsa hiçbir zaman buna cagre bulamıyacagı için basit bir varlıktır.dogada ki herseyin yada evrendeki cesitli buluslarla ortaya cıkarmak ve bunu kahramnasallıstırmak sadece zihnimizi uyusturmaktan öte gitmiyecegi gibi insanı kutsamaktan baska bir seyede yaramıyacaktır işte biz gercek dunyaa katlanmak için kendimiz kutsuyorruz aksi takdirde zihnimizi bu sekilde uyusturmasak intihar ederiz en mantıklısı bu ama hepimisizn sonu gibi ölum bizi bu gercegi anca ozaman verdigi takdirde bizleri asaglamaktan öte gitmiyecek yani bir yalanla ölmus olmakla kalmayıp basitin kutsanmıslıgını zirve yapıp ona baglanmakta bizim ne kadar basit oldugumuz gösterir bir yalanla yasamaktansa dogruyu bil öl eger bir cehennem varsa oda bize yalanın içinde yasayan aptallar oldugumzu yuzumuze vuran ölumdur.aksi taktirde acı ceken gercek bize hediyesini ölumle verir.
-
BAAL bunu yazdı:
shockman bunu yazdı:
-----------------------------BAAL bunu yazdı:
-----------------------------ölumsuzlugu sadece temel alıyorum senin tezin demiyorum eger insan kendi Tanrısını yaratamayacaksa ki ölumlu oldugu için ve Tanrı varsa hiçbir zaman buna cagre bulamıyacagı için basit bir varlıktır.dogada ki herseyin yada evrendeki cesitli buluslarla ortaya cıkarmak ve bunu kahramnasallıstırmak sadece zihnimizi uyusturmaktan öte gitmiyecegi gibi insanı kutsamaktan baska bir seyede yaramıyacaktır işte biz gercek dunyaa katlanmak için kendimiz kutsuyorruz aksi takdirde zihnimizi bu sekilde uyusturmasak intihar ederiz en mantıklısı bu ama hepimisizn sonu gibi ölum bizi bu gercegi anca ozaman verdigi takdirde bizleri asaglamaktan öte gitmiyecek yani bir yalanla ölmus olmakla kalmayıp basitin kutsanmıslıgını zirve yapıp ona baglanmakta bizim ne kadar basit oldugumuz gösterir bir yalanla yasamaktansa dogruyu bil öl eger bir cehennem varsa oda bize yalanın içinde yasayan aptallar oldugumzu yuzumuze vuran ölumdur.aksi taktirde acı ceken gercek bize hediyesini ölumle verir.
-----------------------------Hımmm Vaybe hocam baya ama baya bi derin düşünce şekli bu sendeki, her kesin kafası bu fikirleri kavrayamaz zannımcaki nihayetinde ben bile şaşkın durumdayım ne diyeceğimi şu an için bilmiyorum. peki kafama takıldı, o halde Kutsanmışlığın yalanları altında, Kısa devre etmeden varoluşunu Tazeleyebilen insan, Cehennem yada Cennetin olmadığı bir Aleme belkide hiçliğe Bürünürken öldüğünde, İyi İle Kötünün durumu nedir sizce. ?
Bir Söz vardır Zalimler için yaşasın Cehennem, yoksa Aciz insanların Zulme uğrayanların kendilerini avutmasımıdır bunlar.?
Peki bunlarıda Geçtik, Kötülük eden insanların Lanetlenmek tabirinde uğradıkları, Kötü ve ters giden hayat şekli, Yada Tofanların Durumu bunları nasıl açıklayabilirsiniz.?