Ne Olmak İstemiştin?
-
shockman bunu yazdı:
-----------------------------
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------bana yalan söyleyen Tanrıya nasıl inanırım
bana ne oldugumu söylıyecek bir Tanrı cıksa ve bana sen bir hiçsin dese ona sadece ben ve benim gibiler inansa o sadece bizim olur bu yuzden Tanrı bizi degil hepimizi istiyo ve ben bakıyorum ve göruyromki o onların bizim degil ozaman bizim Tanrımız bize yalan söylemeyen bir gerceklikle hukum vericek gercegi ısıgında bulabilrim ben onu ben yalanı degil gercegi istiiyorum bu yuzden kimilerine göre buyuk bir yanılgı kimilerine göre anlamsılık içersindeyim
Tanrımı arıyom
-----------------------------Hımm anladım ama bir şey vardırki, karıştırmamak adına dikkatini çekerimki, Sana yalan atılmış bir şey yoktur, Sadece Vahim bir şekilde Gizlenenler vardır, Her dediği gerçektir, ve her dediği aynı dediği gibi olmuştur. Ve görünen oki olacaktırda. Sadece Beni ve belkide seni üzen tek şey Doğamıza aşılanmış olan varlık nedenimiz olan, güvende olmama hissidir, Biz kendimizi güvende hissetmeyince huzursuz olan varlıklarız Temelde Bizim çekirdek güdümüz budur. Bu yüzden Kutsal yazıtlarda anlatılan Cehennem bizi ürkütmektedir. Bu ürkütücülük yüzünden sanırım Korkunç bir dehşeti hep beraber yaşamaktayız Açıkçası Cennete gideceğimi sanmamaktayım, Şahsım adına diyeyimki, Ben Çok Rahatsızım Varoluşumdan, Gel sen varol, Varedil Sonsuza kadar bir ateş içerisinde kıvrana kıvrana yan, Çok kötü Ve Eshef verici.
-----------------------------eger Tanrı bizden bir seyleri saklasaydı emin ol sakladıgını ne ben ne sen nede yarattıgı baska bir varlık bilebilirdi bu yuzden benim Tanrım kusursuz ve durusttur bizden bir sey gizlemeye calısması kendi yarattıgı ile görus ayrılıgına dusmeside bir hiçliktir eger mutlak hiçbir sekilde bize dusunce bahsetmiş olmasaydıki bunun için seytan yaratılmıs ozaman bizler melek tasvri kadar hiçlikten uzak olurduk ki seytan insandan baskası degildir aptalları kullananların uydurdugu baska bir safsatadır cunku zeka iyilikten uzaktır cunku iyilik mutlaktır ve kesindir.
-
karatahta bunu yazdı:
-----------------------------karatahta bunu yazdı:
Biz,bir şeyin içindeki bir şey değiliz..Biz bir şeyin içindeki bir hiçiz.(Derviş)-----------------------------
Bu söze anladığım kadarıyla açıklık getiriyim o zaman hocam: Burada "hiçiz" tabiriyle insanın Yaratıcısı karşısındaki kıyas sonucu belirtiliyor ve özellikle de
"Bir şeyin içinde" tabiri kullanılmış,yani insanoğlunun içinde yaşadığı mekanı dahi tam olarak kavrayamadığı vurgulanmış sanırım..Tamamen bu sözü yanlış anlamış
olabilirim,Derviş adlı filmden,Mevlevi Şeyhinin Repliğiydi..
-----------------------------İnsanın içinde yaratıldığı mekanı tanımaması için zaten gereken neyse yapılmış, Onda dahi korkunç güçlü tabusal engeller vardır Örnekleyeyim bu konudaki tabusal engeli Işık hızı yetmiyor Mekanı tnımaya çıkacak bir yolculuk için, Düşünce hızı gerekiyor, Buyrun bunu aşın.
-
BAAL bunu yazdı:
eger Tanrı bizden bir seyleri saklasaydı emin ol sakladıgını ne ben ne sen nede yarattıgı baska bir varlık bilebilirdi bu yuzden benim Tanrım kusursuz ve durusttur bizden bir sey gizlemeye calısması kendi yarattıgı ile görus ayrılıgına dusmeside bir hiçliktir eger mutlak hiçbir sekilde bize dusunce bahsetmiş olmasaydıki bunun için seytan yaratılmıs ozaman bizler melek tasvri kadar hiçlikten uzak olurduk ki seytan insandan baskası degildir aptalları kullananların uydurdugu baska bir safsatadır cunku zeka iyilikten uzaktır cunku iyilik mutlaktır ve kesindir.
-----------------------------Ben olsam buna o kadar emin olmazdım nihayetinde zaten bilmiyoruz, Sadece Bilmememiz için koyduğu engeller birazcık olayın iç yüzünü görmesini bilen zihinler için aralamaktadır. Ki farkındasındır ben Tabusal Engellerin ardında olabilecek bazı güçlü belirtileri sadece yorumladım, Asılları içerisinde mutlaka ağır bilgiler yeralır.
-
shockman bunu yazdı:
karatahta bunu yazdı:
-----------------------------karatahta bunu yazdı:
Biz,bir şeyin içindeki bir şey değiliz..Biz bir şeyin içindeki bir hiçiz.(Derviş)-----------------------------
Bu söze anladığım kadarıyla açıklık getiriyim o zaman hocam: Burada "hiçiz" tabiriyle insanın Yaratıcısı karşısındaki kıyas sonucu belirtiliyor ve özellikle de
"Bir şeyin içinde" tabiri kullanılmış,yani insanoğlunun içinde yaşadığı mekanı dahi tam olarak kavrayamadığı vurgulanmış sanırım..Tamamen bu sözü yanlış anlamış
olabilirim,Derviş adlı filmden,Mevlevi Şeyhinin Repliğiydi..
-----------------------------İnsanın içinde yaratıldığı mekanı tanımaması için zaten gereken neyse yapılmış, Onda dahi korkunç güçlü tabusal engeller vardır Örnekleyeyim bu konudaki tabusal engeli Işık hızı yetmiyor Mekanı tnımaya çıkacak bir yolculuk için, Düşünce hızı gerekiyor, Buyrun bunu aşın.
-----------------------------İçinde bulunduğu mekanı tanıma konusunda ben daha minimal düşündüm hocam,sadece dünyayı..Galaksileri düşünmedim..Kaldı ki daha dünyayı kavrayamazken
tam olarak,galaksiler için düşünce hızına da ulaşsak,enerji olup oraları görsek,dünya dışı varlıklarla fikir teatisi içine girsek bile gene de tam olarak bu evreni
tam olarak algılayamayacağımızı düşünüyorum
-
Sonuç itibari ile arkadaşlar korkunç bir şekilde kendime acıyorum. Ve Korkunç bir korku içerisindeyim, ama elimden bir şey gelmiyor, Rahmet sahibi olduğunu bildiren yaratıcının hepimiz için Affedici olmasını diliyorum kendisinden, Bizi Cehennem Ateşinde yakmamasını istiyorum, Aksi halde Hemen şimdi burada varlığımı Sonlandırmasını istiyorum, Yola devam etmek istemiyorum, Çünkü Emin değilim Doğru yoldan tamamlayacağıma.
Bu arada Karatahta Hocama şunu büyük bir açık Gönüllülükle belirtirimki yanılıyorsun, düşünce hızında yol alabilse idik kısa zamanda evren hakkında çok ciddi bilgiler toplayabilir, Yaşadığımız Ortamı yer üstü yer altı Denizlerin altı, Evrenin enücra köşesi dahi olsa Net analiz edebilirdik. İnan bana harika olurdu, bu hızla bir çok kanıtlanamamış bilgiyi kanıtlayabilirdik.Kaldıki bahsettiğim düşünce hızı Meleklere bile tahsis edilmemiştir. Melekler Işıktan daha hızlı varlıklardır, ama Düşünce hızı inanın bana bilinen tüm hızlarında üzerinde bir hızdır. Sanırım Düşünce hızına sahip tek varlık yine yaratıcının bizzat kendisi olarak karşımıza çıkıyor, bunlar korkunç düşünce şekilleridir, ve temelinde Aşılamayan Tabu engelleri vardır.
-
Tanrı bizleri yaratıysa bir fiil bizlerde Tanrının biryerde temsilcisiyiz eger Tanrıyı temsil ediyorsak onu sorgulamadan sıgınmak ona ne kadar buyuk hakaretse sorguladıktan sonra ulasıcagımızın fikrin sonucuna vericegi cezasıyla kendine hakaret etmiş olmaz mı
benim Tanrım böyle bir seye zeval vermez o mukemmeldir
ve simdi izliyorum yeni Tanrının dogusunu tıpkı bin yıllar öncesindekiler gibi
-
ComputerWolf bunu yazdı:
Cocuklugumdan beri soyledigim seydir,guzel bir sahil kasabasi ,yada yakinlarinda akarsu olan bir kasaba olacak ,balik tutabilecegim...yesil olacak,kislari biraz cetin gececek,odunumu ben kiracagim,sobami yakacagim...kopeklerim olacak...bir ciftlik veya bir koylunun yaninda isci olarak calisacagim.Ama agir bir is olmayacak,temel ihtiyaclarimi giderecek kadar para kazanayim vs...Tom Sawyer manzarasi yani :)
-----------------------------compu fantazini sikiyim abi baska bise demiyorum ya :D
-
Karatahta ben biraz duygusalımdır.Açtığın konu beni çok duygulandırdı.(Shockman ve baal) konuşmaları hariç tabiki.Ben başlıyayım şimdi.Ben hep Mimar olmak istemişimdir.İlk okulda her yaptığım resimle resim derslerinde dikkatlerimi üzerime toplamışımdır.Ortaokulda hayata yeni bir açıdan bakıyordum hep.Doğayı farklı algılıyordum.7'ye geçtiğimdi karşım bir sene sonra bir dev çıkacaktı LGS.Onun için yediden itibaren çizimi bırakıp derslere konsantre olmaya başlamıştım.Netler çok iyiydi 7 de hatta derecler bile yapıordum.8 de anlatmayı uygun bulmuyorum çok büyük talihsizlikler oldu.Kendimi boşlukta gibi hissediyordum.Ve Lgs sınavını kazanamadım.Ailem bu günden sonra beni yönlendirdi.İstemediğim bir liseye gittim.Meslek lisesi Bilgisayar bölümü.Daha sonra istemye istemeye 4.80 ortalamayla şu anda lise 3 teyim.Ama ailem beni bilgisayar bölümüne gönderirken nereden bilebilirdim bilgisayarın grafik denen özelliğini.Şu anda bir web tasarımı şirketinde stajerim ve en güzeli mutluyum güzel bir ailem var.Benim için ellerinden gelenleri yapıyorlar.Bu güne kadar onları pek memnun edemedim çok üzdüm.Ama bundan sonra artık ailem için yaşıyorum.Onları hayatta bir kere memnun etmek istiyorum Çok iyi bir Üniversite kazanarak.Lütfen dualarınızı benden eksik etmeyin.
-
shockman bunu yazdı:
-----------------------------Sonuç itibari ile arkadaşlar korkunç bir şekilde kendime acıyorum. Ve Korkunç bir korku içerisindeyim, ama elimden bir şey gelmiyor, Rahmet sahibi olduğunu bildiren yaratıcının hepimiz için Affedici olmasını diliyorum kendisinden, Bizi Cehennem Ateşinde yakmamasını istiyorum, Aksi halde Hemen şimdi burada varlığımı Sonlandırmasını istiyorum, Yola devam etmek istemiyorum, Çünkü Emin değilim Doğru yoldan tamamlayacağıma.
Bu arada Karatahta Hocama şunu büyük bir açık Gönüllülükle belirtirimki yanılıyorsun, düşünce hızında yol alabilse idik kısa zamanda evren hakkında çok ciddi bilgiler toplayabilir, Yaşadığımız Ortamı yer üstü yer altı Denizlerin altı, Evrenin enücra köşesi dahi olsa Net analiz edebilirdik. İnan bana harika olurdu, bu hızla bir çok kanıtlanamamış bilgiyi kanıtlayabilirdik.Kaldıki bahsettiğim düşünce hızı Meleklere bile tahsis edilmemiştir. Melekler Işıktan daha hızlı varlıklardır, ama Düşünce hızı inanın bana bilinen tüm hızlarında üzerinde bir hızdır. Sanırım Düşünce hızına sahip tek varlık yine yaratıcının bizzat kendisi olarak karşımıza çıkıyor, bunlar korkunç düşünce şekilleridir, ve temelinde Aşılamayan Tabu engelleri vardır.
-----------------------------Hocam,düşünme hızında yol alabilseydik net analizlere ulaşacağımızı belirtip,açık gönüllülükle yanıldığımı söylüyorsun,amacım haklı çıkmak değil,ancak şu durumda
ne sen,düşünce hızına çıkarsak evreni anlayabiliriz tezini ispatlayabilirsin,ne de ben,anlayamayacağımızı ileri sürebilirim..Teori bunlar,pratik imkanımız yok : )
Esconda,tüm öss'ye giren müridlere duacı olduğumuz gibi,sana da duacıyız,umarım istediğin bölüm olur
-
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------Tanrı bizleri yaratıysa bir fiil bizlerde Tanrının biryerde temsilcisiyiz eger Tanrıyı temsil ediyorsak onu sorgulamadan sıgınmak ona ne kadar buyuk hakaretse sorguladıktan sonra ulasıcagımızın fikrin sonucuna vericegi cezasıyla kendine hakaret etmiş olmaz mı
benim Tanrım böyle bir seye zeval vermez o mukemmeldir
ve simdi izliyorum yeni Tanrının dogusunu tıpkı bin yıllar öncesindekiler gibi
-----------------------------Gerçek Ve Mutlak yaratıcı Allah tır. Ve biz onun temsilcileri değiliz, Temsilci değil icatlarından birisiyiz sadece. o Utanç duyulacak ve Hakaret Sayılacak her şeyden uzak olandır. O Allahtır, Sen istediğin gibi bir Tanrı yaratabilirsin kendine ona inanabilirsin, ama bu korkunç gerçeği yinede değiştirmeyecektir. Kıyamet günü ve hesap vakti yine gelip çatacaktır. Konu içerisindeki arkadaşlar ksurumuza bakmayın, bir Fikir anarşisi oluştu sanırım, umarım kimse rahatsız olmadı, BAAL kardeşim bu konuyu burada düğümlesek sevinirim. Başka zaman yine tartışabiliriz farklı bir başlıkta.
Bu arada Karatahta kardeşim, Düşünce Hızı Gerçek zamanlı olarak evrende istediğin her köşeye varmak demektir. Gerçek zamanlı olarak Zamanında Çok çok önünde Zamana hitiyaç duymayan ulaşımlar yapılabilseydi, bir çok şeyin kanıtlanabileceği mümkündür dememde ispat edilemeyen ne olabilirki, bu teorik olarak mümkündür, Sadece yapılamaması bunun doğru olmadığını iddia etmeye yetecek kanıt olamazki. Çünkü bilinen en yüksek hızda istediğin yere varman demek, orası hakkında istediğin bilgiyi alabilmenle eş anlamlı bir olgudur o yüzden Açık gönüllülükle yanıldığını ifade ettim.
Böyle bir şey mümkün kılınabilseydi, insanoğlu 500 milyar yılda Evren hakkında elde ettiği Araştırmalarını 10 Yılda elde edebilecekti, Çünkü araştırmada en çok Zaman alan yolculuk Mesafesidir.