folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ne Olmak İstemiştin?

Ne Olmak İstemiştin?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek
    shockman bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocam bizler yarattık dediysem Önceki Varyasyonlarımız yada Varyasyonumuz demek istemiştim, Zaten tekrar okursan, orada bir hatanın oluşundan bahsediyorumki bu akla mantıklı geliyor en azından daha etkili bir kuram olmadıkça, Kötülük dediğimiz etken vasıtasıyla bir hata oluşuyor ve Tanrının değişik Varyasyonu olarak bizler varoluyoruz, Ve Kendi varyasyonlarımızı Kopyalayarak Çoğalabiliyoruz. Ancak Yaratma Mantığımız olmadığı için Senin dediğin şekilde Yapay demeyelimde Metrixten esinlenmek istemiyorum zira alakalı bile değil oradaki konu. Mevcut Bilgisel evrenimizin üzerinde bilgilere ulaşabilecek gücümüzün ve Mantık anlayışımızın Kısıtlandığı ve bizlerden bir şeylerin gizlendiğide Aşikardır.

Bir Tabusal engele daha değinmek isterimki, olayı gerçekten içinden çıkılmaz hale getiriyor. Evrende bilinen varlık kavramı içerisinde ele alınan tüm bilinenlerden farklı vede bir biçimi yada Şekli olmayan tek varlık Zekadır. Zekanın bir biçimi ve Şekli yada Bir yerde bulunmak gibi bir ihtiyacı yoktur.

Yaratıcının Zekanın ta kendisi olma ihtimali kanaatimce hiçde azımsanmayacak düzeyde ciddi boyutta ele alınması gereken elimizdeki tek kanıt olabilir. Eşi ve benzerinin olmayışı tek yaratıcı güç olan Zeka olmasından kaynaklanıyor olmalı. Netice itibari ile Yaratıcı Sıfatı taşımayan insanın Yaratıcıdan bir nefes taşıdığı zaten Kuran da da belirtilmişti. Önceki yazımda da dediğim gibi tüm Tespit ettiğim Tabusal Engellemeler içerisinde Düşünerek Seçmeler ve elemeler ile vardığım Sonuçlardır bunlar. Ve bu Sonuçlar Allahın varlığını kanıtlar düzeydedir. İşin ilginç tarafı bu şekilde düşüncede dahi her hangi bir Çelişki düzeyine Rastlamamış olmamdır.

Çelişki yok ama vardığım Sonuç Bizden Gizlenen Korkunç bir gerçeğin varolduğu, Bilmemizin istenmediği bazı Bilgilerin bizden saklandığı Gerçeği Ulu orta adeta Tabusal engellerin ardına bakıldığında ortaya çıkmaktadır.

O halde biz o zaman Kötülük dediğimiz gücün Cennette işlediği Hatanın bedelinimi ödüyoruz, tüm Bilgilerimiz ve becerilerimizin öğrenme arzularımızın bile önüne çekilen gem acaba bizden gizlenen hatanın asıl boyutunun tarafımızdan bilinmemesini sağlamakmıdır.

Ayrıca şunuda belirtirimki Yapay olan Evrenin ta kendisidir, aslında hükmü bilgisayardaki bir kod kadar anca olabilecek varlık dediğimiz şeyin Zeka karşısında hiç bir gerçeklik kavramı ifade etmediğini sadece değişimi ve düzeyleri ifade etmek için Kullanılabilecek alet edavat çantasındaki malzemelerden bir farkı olmadığını vurgulamak isterim. İşte biz O Zekanın Ürünü olan Onun varlığının kendisini görmek için kendis hakkında yargılar üretebilmesi için yaratılmış evrendeki Zeka sahibi yaratıklarından sadece bir Örnek olmaktan öteye asla gidemeyeceğimizi bilmemiz gerekmektedir. Değişik Varyasyonlarımız Zeka sahibi varlıklar olabilir, ama haklarındaki bilgilere ulaşmamız çok uzun zaman alacağa benziyor.

Tanrının varlıgını kanıtlamak bizim gibi bizlere bakararak yorumlamaktan baska hiçbir dayanagımız yok.eger Tanrı varlgını ve gercekligini bizim uzerimizden bizlere aktarıyorsa karsımızdakine bakmaktan baska caremiz yok.biz hayvanların dogasını örnek aldık ama kendiizi kutsadık ve bu kutsanmıslık bizi yapaylgın yalanına surukledi simdi bizler gercek dogayı örnek almadıgmız surece ve yapay olan insan dogasından yine insana bakarak Tanrıyı sorgularsak bir sure sonra dedigim gibi yeni Tanrıyı görucez.ama bu Tanrı yapayın hukmunu vericek ve bu hukumu katkıda bulunanda bziler olmus olucaz sen ben digerleri ysadıgmız dogdugmuz buyudugmuz zaman dusunduklerimiz ve uygluladıgmız kavramlar etkiliyecek yeni Tanrının hukumlerini sorarım ozaman Tanrı hukmediciyse yeni Tanrı bizim baskanlarımızdan farksız bir hal alıcak cunku bir duzenin cıkar ve sorunları uzerinden hukum vercek ve biz onu etkilemiş olucaz eger öyleyse Tanrı insandan farksızdır ve bizim caresizligmizdir he eger karsı cıkanlar varsa onlar gercegi ancak yapaylıktan kurtuldugu takdirde görucek ama uyguluyacak demiyorum bu yuznden bir yalan içinde ölmıyecekler bu yuden iki yol oldugnu dusunuyorum ya cenneti ve cehennemi dunyada yasıyacagız yada aglayarak acı cekicez ve gercek ki dogrulugu tartıslırır mutlak ölumden sonraki hayatı duslıyerek ezilecez ve ben göruyorum ki yeni Tanrının hukmu de tam bu noktada olucak cennet ve cehennemin dunyadaki varlıgını kutsayarak yukselicek ve benimsinecek ve yeni Tanrı eskisini dövucek

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek
    Biz,bir şeyin içindeki bir şey değiliz..Biz bir şeyin içindeki bir hiçiz.(Derviş)

Çekil,Önümden Çekil...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    BAAL bunu yazdı:

Tanrının varlıgını kanıtlamak bizim gibi bizlere bakararak yorumlamaktan baska hiçbir dayanagımız yok.eger Tanrı varlgını ve gercekligini bizim uzerimizden bizlere aktarıyorsa karsımızdakine bakmaktan baska caremiz yok.biz hayvanların dogasını örnek aldık ama kendiizi kutsadık ve bu kutsanmıslık bizi yapaylgın yalanına surukledi simdi bizler gercek dogayı örnek almadıgmız surece ve yapay olan insan dogasından yine insana bakarak Tanrıyı sorgularsak bir sure sonra dedigim gibi yeni Tanrıyı görucez.ama bu Tanrı yapayın hukmunu vericek ve bu hukumu katkıda bulunanda bziler olmus olucaz sen ben digerleri ysadıgmız dogdugmuz buyudugmuz zaman dusunduklerimiz ve uygluladıgmız kavramlar etkiliyecek yeni Tanrının hukumlerini sorarım ozaman Tanrı hukmediciyse yeni Tanrı bizim baskanlarımızdan farksız bir hal alıcak cunku bir duzenin cıkar ve sorunları uzerinden hukum vercek ve biz onu etkilemiş olucaz eger öyleyse Tanrı insandan farksızdır ve bizim caresizligmizdir he eger karsı cıkanlar varsa onlar gercegi ancak yapaylıktan kurtuldugu takdirde görucek ama uyguluyacak demiyorum bu yuznden bir yalan içinde ölmıyecekler bu yuden iki yol oldugnu dusunuyorum ya cenneti ve cehennemi dunyada yasıyacagız yada aglayarak acı cekicez ve gercek ki dogrulugu tartıslırır mutlak ölumden sonraki hayatı duslıyerek ezilecez ve ben göruyorum ki yeni Tanrının hukmu de tam bu noktada olucak cennet ve cehennemin dunyadaki varlıgını kutsayarak yukselicek ve benimsinecek ve yeni Tanrı eskisini dövucek

Yaratıcının varlığı hususunda Kanıtlamak tabiri aslında çok derin bir konudur. Ben sadece Tabusal Engellerin ardına bakmakla yetinebildim, ayrıca Görünen odurki, Tabusal engeller Önemli bir açık olmaktadır, Zira o engellerin ardındaki şeyi düşündürdüyse bana, demekki orada bir açık söz konusudur Saklanmakta olan Şey hakkında. Gel gelelim ben insana bakarak Kanıtlamak durumunu vurgulamadım, Esasen En mantıklı Kanıt olabilecek şeyin Zeka olduğunu Vurguladım, Ve o Zeka bizde vardır. Bizde olan Zeka ondan bir parça aldığımızı ifade ederki, Kuran da dahi bu belirtilmiş bir husustur. Çelişki Bulamadım Çünkü Her ne kadar tabusal Engeller arada olsada Bildirilen her şey Aynen Bildirildiği şekildedir. Sadece Biçimler ayrıntılanmamış olay budur, Ve Sanırım Bu bilinmezlik Bu Gizlenenlerdir bir kısmımızın Canını sıkan. Bu noktada aynı Acıyı yaşamaktayız.

Şunuda belirtmeden edemeyecem, Biz insanlar Doğanın bir parçası olmadığımızı Her fırsatta zaten Yaşam tarzımızla Vurgulamaktayız hemde farıkında bile olmadan. Zira Yaşadığımız Tabiat dediğimiz Ortamı yoketmekte bize uygun yapılar içerisinde yaşamaya kendimizi daha layık görmekteyiz, Sanırım buda Dünya dışı bir yaratılıştan gelmiş olduğumuzu sanırım kanıtlar bir bulgu olsa gerek. Zira Doğaya baktığımızda her şey ama her şey bir mikrop bile Dünyayı sürekli olarak onarıyor bir düzeni sağlamaya amaçlanmışçasına çalışmaktadır. İnsan Bu Doğaya ait olmadığını Çıplak gözle bile Bakıldığında İspatlayabiliyor.

Bu Sonuçlar neticesinde Şu Muhakemeyi yaparsak sanırım çok ama çok uygun gidecektir. Esasen Tanrı, Yaratıcı yada Allah dediğimiz Yaratıcının varlığından da önemli olan bir Kaçınılmaz sonuç karşımıza çıkıyor, buda sanırım bu şekilde düşünebilmenin bir meyvesi olsa gerek, Zekanın tanımı, Zeka nedir.?

Zeka işte asıl zor ve karmaşık soru budur, Zeka basit tanımlamayla kendini yenileyebilen, Varoluşu için varolduğu aşamadan itibaren hiç bir şeye ihtiyacı olmayan bir varoluş biçimidir. Yani  Bildikten sonrasından itibaren hep bilen bilgi, Asıl Zor ve Çıkmaz şimdi geliyor, Peki Benlik, Benlik nedir. Nerenden ileri geliyor, Kaynağı nerelerdedir. Ben kimim Düşünebiliyorum, Yazabiliyorum Muhakeme edebiliyorum, ama ben kimim sorusu karşısında Susuyorum, Çünkü Benliğimin kaynağını bilmiyorum, Bu konuda her hangi bir kanıt yok.

Tabusal Engellere baktığımızda sadece şunu görebiliyorum, İlk yaratan zeka, ondan geldik, Eğer Bu Doğru ise ki kanıtlayamamaktayız, Ve Sanırım Kanıtlanmayacak evrende Tek bakir bilgi Budur, O Zaman Yaratıcı ile aramızda ciddi derecede bir yakınlık vardır, bu yakınlık kaynağımızın onun derin engin Zekası içerisinde olduğu biçimindedir. Daha basitleştirerek anlatımı sanırım söz konusu olamaz ve tabi Kanıtıda. Sadece Tabusal Engellemelerdeki gizlenen şeylerden ortaya çıkabilecek çok çarpıcı bir düşünce şeklidir şimdilik. 

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek
    zeka hiçbir zaman kanıt olamaz cunku onun getirileri etrafımızda var olmus olan seytleri yorumlayıp ona göre davranmamızdan ileri gitmez su göturmez bir gerceklik varsaki oda her saniye dısarsı ve sehir ve tarih oda yeni tanrının dogacanın mujdeliyicisi insan eger gercekten kendi cıkarları dogrultusunda hukumvermeyen bir Tanrı yaratırsa ki bu önumuze baktıgımızda yeni gelicek olanı görmemiz bize bnun hiç bir zaman olmıyacagının kanıtırdır işte ozaman insanın gucu acizligini yenerek gercek bir metebeye erişecektir hepimiz bu sistemin içinde yasıyoruz ozaman hepimiz yeni Tanrının dogamasına katkıda bulunuyorz insanın egemenligi ve acizligini yenişi bence mutlak reddedişden sonra gerceleşicek evredir işte ozaman ne tabu nede zihnin uyusturlma cabası ortadan kalıcak ki bu her dogan canlı için dogrulugu arayısın bir sonu oldugu gibi onu aramakta harcadıgı her seyi kendini ve cevrsindekileri aydınlatmak için kullanıcak ama buda onun sadece kendinin ve bir hiç oldugnu gördugu an yıkılısı olucak oyuzden insan kendi hiçligini görmesi için ilk önce ona dayanabilcek gucu elde etmesi gerekir buda mutlak reddedişle elde edilebilir.yoksa Tanrının cehennemi bizle dalga gectigi gercegi olmaktan öte gitmiyecek.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

BAAL bunu yazdı:
    zeka hiçbir zaman kanıt olamaz cunku onun getirileri etrafımızda var olmus olan seytleri yorumlayıp ona göre davranmamızdan ileri gitmez su göturmez bir gerceklik varsaki oda her saniye dısarsı ve sehir ve tarih oda yeni tanrının dogacanın mujdeliyicisi insan eger gercekten kendi cıkarları dogrultusunda hukumvermeyen bir Tanrı yaratırsa ki bu önumuze baktıgımızda yeni gelicek olanı görmemiz bize bnun hiç bir zaman olmıyacagının kanıtırdır işte ozaman insanın gucu acizligini yenerek gercek bir metebeye erişecektir hepimiz bu sistemin içinde yasıyoruz ozaman hepimiz yeni Tanrının dogamasına katkıda bulunuyorz insanın egemenligi ve acizligini yenişi bence mutlak reddedişden sonra gerceleşicek evredir işte ozaman ne tabu nede zihnin uyusturlma cabası ortadan kalıcak ki bu her dogan canlı için dogrulugu arayısın bir sonu oldugu gibi onu aramakta harcadıgı her seyi kendini ve cevrsindekileri aydınlatmak için kullanıcak ama buda onun sadece kendinin ve bir hiç oldugnu gördugu an yıkılısı olucak oyuzden insan kendi hiçligini görmesi için ilk önce ona dayanabilcek gucu elde etmesi gerekir buda mutlak reddedişle elde edilebilir.yoksa Tanrının cehennemi bizle dalga gectigi gercegi olmaktan öte gitmiyecek.

Hayır Yeni bir tanrı şekli çıkabilir, bu konuda bir şey diyemem, ancak ister yenisi çıksın ister çıkmasın, asla bazı gerçekleri silemeyecektir, şunada eminimki, insanın Bilebileceği gerçekler o tanrı ilede gelmeyecektir. Tam tersine Daha çok zihin karmaşası olacaktır, Çekilen Acılar artacaktır. Tanrı dediğimiz varlığın kendi Çıkarları ile hüküm verdiği şeklinde her hangi bir kanıt yoktur, Sadece Tabusal engeller vardır, Bu Engellerin korunması için Kurallar vardır, Sanırım varsada bir çıkar sadece Tabusal Engellerin Korunabilmiş olmasıdır, Bunun ne kadar bir çıkar olabileceği tartışılır çünkü insanın varloşunu ortadan kaldırabilecek bir hatanın tekrar yaşanmasına sebep olabilecek paradoksa neden olabilir ki bu yaratıcıyıda yokedeilme ihtimalli bir hata olabilir, Nitekim İnsanın onun son icadı olduğunu bilmekteyiz. Ve Sanırım bu icatta bir çok şeyi riske etmiştir, bu risklerden dolayı saklanan bir çok bilgi oluşmuştur. Bu saklanmışlık canımızı sıksada yazıtlarda denilenlerin olmasını sağlayacak olanda odur. Yeni tanrı bunu yapamayacaktır, çünkü onu seninde dediğin gibi bizler yaratacağız. Oysa ben bizleri yaratan asıl Yaratıcı olandan bahsetmekteyim.

Bir Noktayıda Hocama netleştirmek isterimki, İnsan bir hiç değildir Tam tersine ne kadar sana zıt gelsede Kutsanmış anlamında değil, Gerçeğin ta kendisidir, Bunu anlamak için sadece Benlik bilgisinin varoluşun temeli olduğunu düşünmen bile, Evrende bulunan her şeyden insanın daha gerçek olduğunu ortaya serecek aslında bir kanıttır.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

onuda bizler yaratıtık simdi yenisini yatıcagız ve onları dövusturecegiz biz bizden öncekiler devamlı bu sistemin içindeydi ve cıkarları ona göre sekilllendi.ve insanın eski Tanrının hukumleri ile ters dusmeye basladıgı bu sistemde yeni tabular yaratıcagız ve onları kendi cıkarlarımız için sahiplenicegiz eski Tanrı bize iyilik altından kötuluk yapmayı ögretti ama yenisi bu yalanı ortadan kaldıracak ve insan zihninin uyusturulmasından vaz gecemedigi gibi mutlak guce cabuk ulasma sevdasıyla ve bunu reddedemesiyle ve kendinin bir hiç oldugunu kabul edememsiyle yeni Tanrıya eskisnden daha cok sahip cıkacak cuknu insan kendi hiçligini kabul edemez hala getiren yeni sistem insanın yalanla kutsadı ve onla yıkadı ki yeni dedigim cok uzun bir zaman önce basladı bu yuzden tek gerceklik hiçtir Tanrılar degişsede degişmeyen tek bir sey olucak oda Tanrıların insanı kutsaması eger gercegi bize söyleseydi ona kim inanırdı kim?.

insanın hiç olmamakla sende kutsamıs oluyosun bu yalanı hersey sistemiin habersiz mektupları gibi zihinleri uyusturuyo işte hiç olmamak yalanı gibi o yalanki en temel unsur ve vazgilmeyen olmıyacagı için yeni Tanrının varolusun en temel sebebi olucak ve insan ki bu Tanrıyı reddemeye kakarsa yasayamacak hale gelicek cunku insan gerekli oldgu sandıgı seyleri sistemde yattıgana inandı ki bu yuz yıllardan beri sure gelen bir yalan.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

BAAL bunu yazdı:
    onuda bizler yaratıtık simdi yenisini yatıcagız ve onları dövusturecegiz biz bizden öncekiler devamlı bu sistemin içindeydi ve cıkarları ona göre sekilllendi.ve insanın eski Tanrının hukumleri ile ters dusmeye basladıgı bu sistemde yeni tabular yaratıcagız ve onları kendi cıkarlarımız için sahiplenicegiz eski Tanrı bize iyilik altından kötuluk yapmayı ögretti ama yenisi bu yalanı ortadan kaldıracak ve insan zihninin uyusturulmasından vaz gecemedigi gibi mutlak guce cabuk ulasma sevdasıyla ve bunu reddedemesiyle ve kendinin bir hiç oldugunu kabul edememsiyle yeni Tanrıya eskisnden daha cok sahip cıkacak cuknu insan kendi hiçligini kabul edemez hala getiren yeni sistem insanın yalanla kutsadı ve onla yıkadı ki yeni dedigim cok uzun bir zaman önce basladı bu yuzden tek gerceklik hiçtir Tanrılar degişsede degişmeyen tek bir sey olucak oda Tanrıların insanı kutsaması eger gercegi bize söyleseydi ona kim inanırdı kim?.

BAAL Hocam korkunç bir yanılgı içerisinde olma ihtimalini biraz düşünmeni rica ediyorum, Neticede onuda biz yarattık diyorsun, O zaman bizim varolmamızı neye borçluyuz, Biz onu yarattıysakda esasen varoluşunu ona hatırlatan benlik bilgisi olabiliriz kendi açısından onun için, bizim onu yaratma şeklimiz zaten varolanı tanımak olmalıdır Zannımca, Tanıyorsan o sende kendini görüyorsa, Benliğini kazanmış demektir yani.

Kutsal tüm yazıtlarda ortak olan bir nokta vardır, O ezelden beridir hep varolandır. Demekki biz yokkenlerden çok önceleri, Zamanında yaratılmamışlığından daha öncelerinden beridir yani Ezel belirsiz vakitten beridir vardır deniliyor, o halde Bu bilgininde saklananlar arasında olduğunu hesabada katarsak sanırım kanıt olmasada onun ilk varolan ve kendinden varolan, ve kendisi vasıtasıyla vareden olduğunu düşünmemizde sanırım bir sakınca yoktur.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

bana yalan söyleyen Tanrıya nasıl inanırım

bana ne oldugumu söylıyecek bir Tanrı cıksa ve bana sen bir hiçsin dese ona sadece ben ve benim gibiler inansa o sadece bizim olur bu yuzden Tanrı bizi degil hepimizi istiyo ve ben bakıyorum ve göruyromki o onların bizim degil ozaman bizim Tanrımız bize yalan söylemeyen bir gerceklikle hukum vericek gercegi ısıgında bulabilrim ben onu ben yalanı degil gercegi istiiyorum bu yuzden kimilerine göre buyuk bir yanılgı kimilerine göre anlamsılık içersindeyim

Tanrımı arıyom

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    BAAL bunu yazdı:

bana yalan söyleyen Tanrıya nasıl inanırım

bana ne oldugumu söylıyecek bir Tanrı cıksa ve bana sen bir hiçsin dese ona sadece ben ve benim gibiler inansa o sadece bizim olur bu yuzden Tanrı bizi degil hepimizi istiyo ve ben bakıyorum ve göruyromki o onların bizim degil ozaman bizim Tanrımız bize yalan söylemeyen bir gerceklikle hukum vericek gercegi ısıgında bulabilrim ben onu ben yalanı degil gercegi istiiyorum bu yuzden kimilerine göre buyuk bir yanılgı kimilerine göre anlamsılık içersindeyim

Tanrımı arıyom

Hımm anladım ama bir şey vardırki, karıştırmamak adına dikkatini çekerimki, Sana yalan atılmış bir şey yoktur, Sadece Vahim bir şekilde Gizlenenler vardır, Her dediği gerçektir, ve her dediği aynı dediği gibi olmuştur. Ve görünen oki olacaktırda. Sadece Beni ve belkide seni üzen tek şey Doğamıza aşılanmış olan varlık nedenimiz olan, güvende olmama hissidir, Biz kendimizi güvende hissetmeyince huzursuz olan varlıklarız Temelde Bizim çekirdek güdümüz budur. Bu yüzden Kutsal yazıtlarda anlatılan Cehennem bizi ürkütmektedir. Bu ürkütücülük yüzünden sanırım Korkunç bir dehşeti hep beraber yaşamaktayız Açıkçası Cennete gideceğimi sanmamaktayım, Şahsım adına diyeyimki, Ben Çok Rahatsızım Varoluşumdan, Gel sen varol, Varedil Sonsuza kadar bir ateş içerisinde kıvrana kıvrana yan, Çok kötü Ve Eshef verici. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

karatahta bunu yazdı:
    Biz,bir şeyin içindeki bir şey değiliz..Biz bir şeyin içindeki bir hiçiz.(Derviş)

Bu söze anladığım kadarıyla açıklık getiriyim o zaman hocam: Burada "hiçiz" tabiriyle insanın Yaratıcısı karşısındaki kıyas sonucu belirtiliyor ve özellikle de

"Bir şeyin içinde" tabiri kullanılmış,yani insanoğlunun içinde yaşadığı mekanı dahi tam olarak kavrayamadığı vurgulanmış sanırım..Tamamen bu sözü yanlış anlamış

olabilirim,Derviş adlı filmden,Mevlevi Şeyhinin Repliğiydi.. 

Çekil,Önümden Çekil...
Toplam Hit: 6611 Toplam Mesaj: 55