folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ne Oluyor Bize ?

Ne Oluyor Bize ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karabuyucu
    karabuyucu's avatar
    Erkek

Hocalar bugün ilkokul arkadaşım annesini kaybetti. Allah rahmet eylesin. Ama mesele bu değil.

Facebook a girdim bir baktım hemen fotoğraf koymuş ve; "Arkadaşlar bugün annemi kaybettik. Annem nurlar içinde yat. Cenaze namazına gelmek isteyenler yarın şu şu saatte,şu yerde cenaze namazı var." yazmış.

Sanki parti organize ediyor pezevenk. Arkadaşlar yarın şu mekanda toplanıyoruz parti var kop kop. Arkadaşlar annemi kaybettik nedir ?

Ulan dedim içimden ne oluyor amk? Sanki bayramdan bayrama gördüğü veya bir kaç senede bir görüştüğü akrabası ölmüş gibi yazmış bu yazıyı ve paylaşmış fotoğrafla birlikte.

Bir an kendimi onun yerine koydum annem ölse ne yapardım diye. Değil facebook a yazı yazıp fotoğraf paylaşmak, bir halt yapacak mechalim olmazdı.

Nedir bu sosyal medya çılgınlığı, herşeyi ifşa etme manyaklığı? Bu manyaklık öyle bir noktaya geldi ki artık dünya da ,ölümün ,hastalığın bile önüne geçiyor.

Ölüme ve karanlığa baktığımızda korktuğumuz şey bilinmezliktir, başka bir şey değil. Düşler dünyasına dalıp gerçek dünyayı yaşamayı unutmak doğru değildir, unutma bunu…
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    3Dxsolid
    3Dxsolid's avatar
    Erkek
    karabuyucu bunu yazdı

Hocalar bugün ilkokul arkadaşım annesini kaybetti. Allah rahmet eylesin. Ama mesele bu değil.

Facebook a girdim bir baktım hemen fotoğraf koymuş ve; "Arkadaşlar bugün annemi kaybettik. Annem nurlar içinde yat. Cenaze namazına gelmek isteyenler yarın şu şu saatte,şu yerde cenaze namazı var." yazmış.

Sanki parti organize ediyor pezevenk. Arkadaşlar yarın şu mekanda toplanıyoruz parti var kop kop. Arkadaşlar annemi kaybettik nedir ?

Ulan dedim içimden ne oluyor amk? Sanki bayramdan bayrama gördüğü veya bir kaç senede bir görüştüğü akrabası ölmüş gibi yazmış bu yazıyı ve paylaşmış fotoğrafla birlikte.

Bir an kendimi onun yerine koydum annem ölse ne yapardım diye. Değil facebook a yazı yazıp fotoğraf paylaşmak, bir halt yapacak mechalim olmazdı.

Nedir bu sosyal medya çılgınlığı, herşeyi ifşa etme manyaklığı? Bu manyaklık öyle bir noktaya geldi ki artık dünya da ,ölümün ,hastalığın bile önüne geçiyor.

Kardeş hepsi eğitimsizlikten. Kimi görgüsüz, kimi kıro, kimi hanzo, kimi de paradan puldan şımarmış. İnsanlar beş dakikda bir yediğini içtiğini giydiğini paylaşıyor ama hep sosyal medya gerçekte birşey yok...

Hayırlısı...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

Kendini üzüp parçalayıp içine atsa ne farkederdi hocam?

iyibu! yeniden..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek

hocam çok yanlış bakıyorsun bence olaya ulaşamayacağı insanlar vardır veya cidden katılmak isteyenler vardır taziyeye gelcek olanlar vardır bilemezsin.

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    T3SL4
    T3SL4's avatar
    Erkek

Buna bende dahilim herkez bir hesap bir plan içinde lakin unutulan bir husus var ALLAH'ında bir hesabı bir planı vardır.

Etrafımızdaki eş,dost para,pul sevdiğimiz nesneler bizimle sadece kabire kadar gelecektir beden birşey değildir çürür gider azap ruha yapılır.

Kimsenin inançına bu zamana kadar birşey demedim lakin ÖLÜM gerçek be hacım ister şah ol ister vezir işte 2 metrelik çukur ile 1 metrelik cepsiz kefen.

Bakkal hüseyin abinin terazisi şaşar lakin ALLAH'ın terazisi gram şaşmaz.

Stay hungary Stay foolish
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

sosyal medyanın yanlış yansımaları

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HellAngel
    HellAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bence dediklerinizle zerre ilgisi yok. Sosyal medya , eskiden içe kapanmış , yalnız kişilerin kullandığı ve sanal ortamda kendi dünyasını oluşturabileceği bir mecra haline gelmiş. Bu nedenle o arkadaşta eskiden olduğu gibi içine kapanmak yerine bu yöntemi kullanmış. Tamam doğal olan bu değil fakat keşke göz yaşı döktüğümüzde , dökülen gözyaşının nedeni yerine gelse ve eskisi gibi olabilse...

Bir kadın asla unutmaz. Asla
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

evet ilginç şeyler duyunca bende şaşırıyorum.

mesela şöyle bir olay gözlemledim eski mahallemizde : 

bir ara kavga çıkmıştı aşşağı indik. adam karısını dövmüş komşularda toplanıp ayırmışlar. mevzu ne dedik ? cevap: karısına perdeleri kapalı tut demiş karısı defalarca unutunca herif namus öfkesine girip kadını dövmüş.

aradan 3 ay geçti : 830 lira maaş alan adam 2k lık telefonla evin her köşesini çekip feyzbuka koyyor. eee bakıyorsun karısı ev haliyle çocuğu sofrayı herşeyi çekip koymuş. ne anlamı kaldı şimdi kadını dövmenin.

madem namus kabadayısısın bütün dünyaya niye evin içini public ediyorsun amk. 

bir diğer örnekte dini değerlerinden ödün vermeyen bazı aileler memeleri yeni çıkmış kızın evdeki fecaset fotoğraflarına birşey demiyor. ama kız dışarı çıktığında meydan dayağı atıyor niye böyle giyindin diye :S

ilginç şeyler oluyor. çirkin suratlı kızlarında editlenmiş fotoları ile kendileini kandırması ayrı bir olay zaten.

ulan tanıyorolabileceğin kişilerden bir kızı ekledim feyzbuktan bizim otelde çalışıyormuş. dedim bende bilgi işlemem filan.. kabul etti filan. barda çalışıyormuş. yanına bir gittim ödüm patladı korkudan.

fotoğrafla alakası yok. bizim kaportacı osman abi gibi. naalet olsun dedim. 

bir kızla tanıştıysanız eğer gidin sıcak araba yıkama makinası ile taziykli su ile yüzündeki boyaları bir yıkayın. kaportanın altında ne çürükler çıkıyor görün.

bu kızların suçu değilki. tanrının suçu. güzellik çirkinlik kavramını var etmeseydi bunlar olmayacaktı.

tanrı için çirkinin dünyada piskolojik eziyet çekmesi çok harika birşey çünkü. 

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Sosyal medyanın amacı budur zaten, ulaştırmak istediğini hızla ulaştırırsın. Belki oradaki mesaj olmasa cenazeye gitmek isteyen pek çok kişinin haberi dahi olmayacak, işe bir de bu yönden bak.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    3Dxsolid bunu yazdı
    karabuyucu bunu yazdı

Kardeş hepsi eğitimsizlikten. Kimi görgüsüz, kimi kıro, kimi hanzo, kimi de paradan puldan şımarmış. İnsanlar beş dakikda bir yediğini içtiğini giydiğini paylaşıyor ama hep sosyal medya gerçekte birşey yok...

Kesinlikle katılıyorum. Eğitim derken lise/üniversite değil insanın kendini eğitmiş olması önemli. Dünyanın en zengin en elit kesiminden insanlar bile neredeyse sıçtığı boku sosyal medyada paylaşıyor. 

Post akoliptik filmlerdeki gibi bizim sonumuzu teknoloji getirecek. Çünkü ruhsuzlaşıyoruz, esir olmuş durumdayız, kendimizi resmen pazarlıyoruz

İnsanlar sosyal medyanın orospusu durumdalar ve bunu farketmiyorlar. Kusura bakmayın ağır konuşuyorum ama red light street'teki camekanlarda bedenini sergileyen kadınlarla, sırf sosyal medyada paylaşmak için şekilden şekile girip fotoğraf çekilmek ve bu fotoğraflara gelen her beğeniyle tatmin olmak arasında bir fark göremiyorum.

Sadece sosyal medyada paylaşmak için aktivite yapıyoruz/yapıyorlar. Beğeni almak için yeni yerlere gidip check in yapıyoruz ama bir arkadaşımız gel yeni yerler görelim dediğinde aniden halsizleşip gitmek istemiyoruz.

Hayatında fotoğraf çekilmekten nefret eden insanlar bile sırf sosyal medyada paylaşmak için nikon makineyle fotoğraf çekiliyor.

Trafik kazası geçirip hayatta kalanlar hastane yatağında selfie yapıyor !

Bir insanın hayatı söz konusuysa veya ölmek üzereyse tehlike anında telefonlarımıza sarılıp videoya kaydediyoruz. Ertesi gün herkes benim videomu izleyecek yuppi !

İşin en acı tarafı ise yukarıda yazdığım gibi serzenişte bulunan insanların çoğunun sosyal medya müptelası olması. Yaradan dışında hiçbirşey, hiçkimse artık dünyaya yardım edemez. Gittikçe batıyoruz.

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

Ya biriniz de sosyal medyada paylaşım yapmanın kötülüğünü söylesin ne ruhsuzlaşıyor?

Ya anlamıyorum yani, ben foto falan paylaşım yapmıyorum facebook twitter kullanmıyorum. Snapchat var whatsapp var instagram var. Vassapta ğek yazanım yok. İnstagramda da cezmi kalorifer falan var güldürüyor bazen. Bazı kız arkadaşlarım erkek arkadaşlarım var komik ev hallerini atan da var kedi severken atan da eyfele dayayıp atan da var yani hiç biri abes kaçmıyor.

Kan aranıyor hop paylaş bul.

Partimiz var hop paylaş toplan.

Cenazen varmış işte o acılı halinle herkese tek tek annem öldü demektense ver komşu çocuğuna böyle böyle kötü durumdayım bi yazıver gören gelir şeklinde paylaş.

Düğünlerde ya da alışveriş merkezlerinde veya herhangi bir ortamda iphone telefonun bilmem ne marka gömleğin bilmem ne marka ayakkabın kıravatın ve hanımındaki saçma sapan onlarca altından gümüşten bileziklerle gösteriş yapacağına rakı sofrabı paylaşıp gösteriş yap ne farkeder?

Altın gibi über saçma bir madene binleri bayılıp gerdanına takan hatunlar tek taş takan hatunlar gösteriş delisi olmuyor, tek amacı beğenilmek olan ergen kız retricalı fotolar atınca voaaaav.

E lüks arabalara binmeyin bence toros gayet güzel, hadi clio falan alın biraz comforlu. Neden porsche istersiniz ki hem de altın kaplamalı falan?

Yani saçmalıyorsunuz ruh yokmuş yeni nesil aptallaşıyormuş bla bla. Memesini gösteren ahlaksızlaşıyorsa sahiller kapatılabilir, beğenilmek isteyenler kaka ıyk ise moda yokedilebilir, gösteriş yapmak iyyyrençse markalar yokedilebilir, annen öldüğünde üzülmek anneni geri getiriyorsa milyonlar toplanılıp ulusal yas ilan edilebilir. Fakat bu ve benzeri sorunların (eğer sorunsa) hiçbirinin sebebi veya çözümü medya ile internet ile alakalı değil.

iyibu! yeniden..
Toplam Hit: 8071 Toplam Mesaj: 73
kafayı yedik sosyal medya manyaklığı