folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Neden Ekonomik Kriz Olmadı

Neden Ekonomik Kriz Olmadı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek
    BLaCkH4cK bunu yazdı:
    -----------------------------
    SiyanojeN bunu yazdı:

musty28 bunu yazdı:
    2001 yılında Türkiyeden 15 milyon dolar çıktı kriz oldu. Kapatma davasından sonra 25 milyon dolar bi anda çıktı hiç bişi olmadı.

neden olsunki o zamanki savsak devletle bu zamanki aynımı işi bilen işinin ehlinde insanlara emanet bu ülke tabi anlayana ;) 

O sizin savsaklığınız :) Hala utanmadan bide yazabiliyosunuzya hayret ediyorum yemediğiniz bok kalmadı hala konuşuyosunuz şimdi anlatmaya kalksam cilt kitap serisi yaparım.Yani illaki yazmamızmı lazım yaza yaza bi hal olduk zaten duvara anlatsaydım duvar anlardı siz hala nato mermer nato kafa,durmak yok nato kafalığa devam :) 

terbiye bir noktada önemli dime?

benim ney düşündüğüm seni ilgilendirmez sana anlat diyen kimki?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    haytaTayfa
    haytaTayfa's avatar
    Erkek
    thrbtcell bunu yazdı:
    kafkafkaf bunu yazdı:

Cevap sıcak parada ama oda kesilecek bi süre sonra işte o zaman tayyip gemiciğine binip ibiza sahilleine kaçtığında bizde burada "Ada sahillerinde bekliyorum/ Herzaman yaollarını gözlüyorum..." Diye türküler yakacağız. Ekonomi iyi diyenler bana

1- Akp başa geçtiğinden beri olan iç ve dış borç toplamını söylesin

2- Akp'den önceki borcu söylesin

3- Borsadaki yabancı yüzdesini, bu yüzdenin menşeğini ve akp öncesi ve sonrası karşılaştırmasını

4- Yerli işletmelerin akp hükümeti süresince yüzdesel ve sayısal batma(kapanma) oranları ve bunların kriz dönemiyle karşılaştırılması

5- Uygulanan enflasyon hesaplarından Pimpon topu, Araba çekme halatı, Gazyağı lambası gibi temel kullanım (!!!!) eşyaları çıkarılarak yapılan hesaplamaları

6- Akp hükümeti süresince elde edilen birikimlerin nekadarının satıldığını (mülk ve toprak)

7- Kendisine muhalif olanların önünü keserek hitlerden sonra en büyük faşizmini göstermiş olmasını

BUNLARI TEKTEK İSTİYORUM. EĞER CEVAP VERECEK YÜZÜNÜZ YADA BİLGİNİZ YOKSA SİZ YA BİLMEDİĞİNİZ KONULARDA AHKÂM KESEN APTALLARSINIZ YADA ONLAR GİBİ SATILIK BİRER PEZEVEKSİNİZ! Tabiiki cevap verirseniz bilemem. Bu arada bu karşıt görüşlülere edilen küfür değil artık memleket meselesi olmuş konuda, bu 2 kurtuluş savaşımızda saf belirlemektir.

evet yaw su sorulara bir cevap alabilsek akp tarafatari iktisatcilardan, en azindan fikir edinebilirdik.. 

biladerrr biz hepsını nasıl bilelim ..sen gündemi biraz takip etsen zaten bunları sormazdın..basbakan erdoğan zaten hemen hemen butun konusmalarında fırsat buldukça bunların hepsini rakamlarlarla ortaya döküyo ..gerek ulsa sesleniş konusmalarında ,gerekse diğer katıldıgı toplantılarda .yanı cok sama ıs yapıyosunuz bide burdakı uyelerden mı ıstıyosunuz bu acıklamaları :D:D ..inanın adamı gülmekten kırıyosunuz ya .. 

Binaaneleyh, üzerine gonuşmaya değmez.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    graph4n
    graph4n's avatar
    Erkek
    efrasyap bunu yazdı:

kriz = doların yükselmesi   değildir

anadolu hala 2001 krzinden çıkamadı ki..

tamamen katılıyorum! 

Hip-Hop Sendromu
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek
    yazık...

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    kafkafkaf bunu yazdı:

Cevap sıcak parada ama oda kesilecek bi süre sonra işte o zaman tayyip gemiciğine binip ibiza sahilleine kaçtığında bizde burada "Ada sahillerinde bekliyorum/ Herzaman yaollarını gözlüyorum..." Diye türküler yakacağız. Ekonomi iyi diyenler bana

1- Akp başa geçtiğinden beri olan iç ve dış borç toplamını söylesin

2- Akp'den önceki borcu söylesin

3- Borsadaki yabancı yüzdesini, bu yüzdenin menşeğini ve akp öncesi ve sonrası karşılaştırmasını

4- Yerli işletmelerin akp hükümeti süresince yüzdesel ve sayısal batma(kapanma) oranları ve bunların kriz dönemiyle karşılaştırılması

5- Uygulanan enflasyon hesaplarından Pimpon topu, Araba çekme halatı, Gazyağı lambası gibi temel kullanım (!!!!) eşyaları çıkarılarak yapılan hesaplamaları 

6- Akp hükümeti süresince elde edilen birikimlerin nekadarının satıldığını (mülk ve toprak)

7- Kendisine muhalif olanların önünü keserek hitlerden sonra en büyük faşizmini göstermiş olmasını

BUNLARI TEKTEK İSTİYORUM. EĞER CEVAP VERECEK YÜZÜNÜZ YADA BİLGİNİZ YOKSA SİZ YA BİLMEDİĞİNİZ KONULARDA AHKÂM KESEN APTALLARSINIZ YADA ONLAR GİBİ SATILIK BİRER PEZEVEKSİNİZ! Tabiiki cevap verirseniz bilemem. Bu arada bu karşıt görüşlülere edilen küfür değil artık memleket meselesi olmuş konuda, bu 2 kurtuluş savaşımızda saf belirlemektir.

madde madde ne kadar sen biliyorsan söyle , bak ben sana başbakanın verdiği rakamalrı alıntılayayım ,

http://www.haber7.com/haber/20080716/Erdogan-yine-muhalefete-yuklendi.php

''2005 YILINDA 270 MİLYAR YTL OLAN TOPLAM NET BORÇ, 2008 YILININ İLK ÇEYREK SONU İTİBARİYLE VERİYORUM, 147 MİLYAR YTL'YE GERİLEMİŞTİR''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2005'te 270 milyar YTL olan toplam net borcun, 2008 yılının ilk çeyrek sonu itibariyle 147 milyar YTL'ye gerilediğini belirterek, ''Türkiye'nin net dış borcu, 2002 yılında 88 milyar YTL idi. Bugün 10 milyar YTL'ye gerilemiştir'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Ankara Sanayi Odasının (ASO) yeni hizmet binasının açılışında Zafer Çağlayan Meclis Salonu'nda yaptığı konuşmada, muhalefete yönelik eleştirilerde bulundu ve muhalefetin ekonomi adına ezberlediği tek verinin borçlar olduğunu söyledi.

Muhalefetin bu konuda yaptığı eleştirileri her seferinde yanlış verilerle açıkladığını kaydeden Erdoğan, kamu net borç stokunu açıkladı. Erdoğan, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin kamu net borç stoku, tarihinde ilk kez 2005 yılından itibaren gerilemeye başlamıştır. 2005 yılında 270 milyar YTL olan toplam net borç, 2008 yılının ilk çeyrek sonu itibariyle veriyorum, 147 milyar YTL'ye gerilemiştir.

Dış borçtaki gerileme daha hızlıdır. Türkiye'nin net dış borcu, 2002 yılında 88 milyar YTL idi. Bugün 10 milyar YTL'ye gerilemiştir. Küsuratları söylemiyorum. Gayri Safi Yurtiçi Hasılaya oranladığınızda borçlarımızın nereden nereye geldiği daha net görülecektir. 2002 yılında yüzde 64.3'tü, bugün yüzde 29. Bunu konuşmuyorlar, halbuki bunun altının çizilmesi gerekiyor. Gövden ne? Kilon ne? Görelim, zafiyetini ona göre ölçelim. Sizin milli geliriniz veya Gayrı Safi Milli Hasılanızı söylemiyor, geliyor borcunuzu söylüyor. Eğer sen borca bakarsan, dünyanın en borçlu ülkesi Amerika. Trilyonlarca dolar borçları var ama kimse Amerika küçük bir ülke, Japonya küçük bir ülke, şu kadar borcu var der mi? Çünkü adamların Gayrı Safi Yurtiçi Hasılası, bir diğer ifadeyle milli geliri almış başını gidiyor. Konuştukları zaman da bizdekiler de ne yapıyor, bunu çarpıtıyor? Bu millet değerlendirmesini yapıyor, kimin ne yaptığını gayet iyi biliyor. Aynı zamanda bu millet kimin ne ürettiğini çok iyi biliyor.

---------------------------

ASO’nun yeni hizmet binasının açılışında konuşan Başbakan Erdoğan bu açıklamayı basın önüne yapmış .Devlet İstatistik kurumunun verileriyle karşılaştırın .Ynalışsa doğrusunu kaynak vererek yazın.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asi
    Asi's avatar
    Dişi

Kriz olmadınımı sanıyorsunuz türkiye krizin içinde firmaların bir çoğu aylardır maaş ödeyemiyor. kim bilir kaç esnaf batacak bu yıl

Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chelishky
    chelishky's avatar
    Erkek

madde madde ne kadar sen biliyorsan söyle , bak ben sana başbakanın verdiği rakamalrı alıntılayayım ,

http://www.haber7.com/haber/20080716/Erdogan-yine-muhalefete-yuklendi.php

''2005 YILINDA 270 MİLYAR YTL OLAN TOPLAM NET BORÇ, 2008 YILININ İLK ÇEYREK SONU İTİBARİYLE VERİYORUM, 147 MİLYAR YTL'YE GERİLEMİŞTİR''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2005'te 270 milyar YTL olan toplam net borcun, 2008 yılının ilk çeyrek sonu itibariyle 147 milyar YTL'ye gerilediğini belirterek, ''Türkiye'nin net dış borcu, 2002 yılında 88 milyar YTL idi. Bugün 10 milyar YTL'ye gerilemiştir'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Ankara Sanayi Odasının (ASO) yeni hizmet binasının açılışında Zafer Çağlayan Meclis Salonu'nda yaptığı konuşmada, muhalefete yönelik eleştirilerde bulundu ve muhalefetin ekonomi adına ezberlediği tek verinin borçlar olduğunu söyledi.

Muhalefetin bu konuda yaptığı eleştirileri her seferinde yanlış verilerle açıkladığını kaydeden Erdoğan, kamu net borç stokunu açıkladı. Erdoğan, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin kamu net borç stoku, tarihinde ilk kez 2005 yılından itibaren gerilemeye başlamıştır. 2005 yılında 270 milyar YTL olan toplam net borç, 2008 yılının ilk çeyrek sonu itibariyle veriyorum, 147 milyar YTL'ye gerilemiştir.

Dış borçtaki gerileme daha hızlıdır. Türkiye'nin net dış borcu, 2002 yılında 88 milyar YTL idi. Bugün 10 milyar YTL'ye gerilemiştir. Küsuratları söylemiyorum. Gayri Safi Yurtiçi Hasılaya oranladığınızda borçlarımızın nereden nereye geldiği daha net görülecektir. 2002 yılında yüzde 64.3'tü, bugün yüzde 29. Bunu konuşmuyorlar, halbuki bunun altının çizilmesi gerekiyor. Gövden ne? Kilon ne? Görelim, zafiyetini ona göre ölçelim. Sizin milli geliriniz veya Gayrı Safi Milli Hasılanızı söylemiyor, geliyor borcunuzu söylüyor. Eğer sen borca bakarsan, dünyanın en borçlu ülkesi Amerika. Trilyonlarca dolar borçları var ama kimse Amerika küçük bir ülke, Japonya küçük bir ülke, şu kadar borcu var der mi? Çünkü adamların Gayrı Safi Yurtiçi Hasılası, bir diğer ifadeyle milli geliri almış başını gidiyor. Konuştukları zaman da bizdekiler de ne yapıyor, bunu çarpıtıyor? Bu millet değerlendirmesini yapıyor, kimin ne yaptığını gayet iyi biliyor. Aynı zamanda bu millet kimin ne ürettiğini çok iyi biliyor.

---------------------------

ASO’nun yeni hizmet binasının açılışında konuşan Başbakan Erdoğan bu açıklamayı basın önüne yapmış .Devlet İstatistik kurumunun verileriyle karşılaştırın .Ynalışsa doğrusunu kaynak vererek yazın.

Hocam Akp 2002 de  88 milyar dolar dış borçla hükümeti eline almıştır.Neden tayyep efendi 2005 ten itibaren olanı veriyor???zaten o fiyata fırlatan onlar amk kendi fırlattığı rakamı bi nebze düşürmüş,bunu yaparken ülkenin gelir ettiği kaynakların çoğunu satmış.Sokiim böle gerilemeye,2002 den itibaren hesap yapsın tayyep efendi 2005 ne??

chelishky.wordpress.com|| Büyük devrimlere gereksinimin kalmayacak kadar devrimci kal yeter!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chelishky
    chelishky's avatar
    Erkek
    Hükümetle, muhalefet arasında polemiğe neden olan Türkiye'nin dış borç rakamını TGS ortaya çıkardı....

Türkiye Gazetecileri Sendikası (TGS) tarafından yapılan açıklamada resmi verilere göre, kamunun borcunun, 2002-2007 döneminde (son veriler itibarıyla) 86,9 milyar dolar artışla 170,6 milyar dolardan 257,5 milyar dolara yükseldiği belirtildi.

TGS tarafından yapılan ekonomik analize göre, 2002-2007 döneminde, toplam dış borçlar (özel sektör ve kamu toplamı) ise 83,3 milyar dolar yükselerek 130,1 milyar dolardan 213,4 milyar dolara çıktı. 2002-2007 döneminde özellikle özel sektör dış borçlarındaki artış vahim denecek boyutlarda. Çünkü 2002 sonunda 44,5 milyar dolar olan özel sektör borçları bu yılın Mart ayında 126,4 milyar dolara ulaştı.

Analize göre, 184,5 milyar dolardan 410,7 milyar dolara çıkan Milli Gelir'in. 128,1 milyar doları, YTL'nin değer artışından kaynaklandı. 1998 fiyatlarıyla milli gelir 282,6 milyar doları ancak buluyor. Bu arada, kişi başına milli gelirin de reel olarak 5,559 dolara çıkmayacağı ve 1998 fiyatlarıyla 3,825 dolarda kalacağı kaydedildi.

CARİ AÇIK...

Analize göre, 2002 yılında 1,5 milyar dolar olan cari açığın bu yıl sonunda 20 kattan fazla bir artışla 30,4 milyar dolara çıkacağı hesaplanıyor. Bu rakam, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin bir rekoru olarak kabul ediliyor. 2002-2007 döneminde dış ticaret açığı 54 milyar doları (54,7 milyar dolar) aşacak. İthalatın da bu yılın sonunda 150 milyar dolara (149,7) dayanacağına dikkat çekmek gerektiği vurgulandı.

İŞSİZLİK...

TGS'nin analizine göre, işsizlik rakamları da gerçekleri yansıtmaktan hayli uzak. 2002-2007 döneminde resmi işsiz sayısı 98 bin artışla her ne kadar 2 milyon 562 bine çıktığı belirtilse de artık iş bulma ümidi olmadığı için iş aramayıp ama iş bulursa çalışmaya hazır, yani aslında resmen işsiz 2 milyon 318 bin kişi ile yılın 3-4 ayı çalışan, diğer aylarında işsiz gezen 720 bin mevsimlik çalışanı da işsiz sayılması gerekiyor, bu durumda ise işsiz sayısı 5,6 milyona çıkıyor.

Analize göre, işçinin, memurun, emeklinin ve köylünün geliri artmak bir yana yerinde sayarken, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile uygulanan program gereğince maaşlar enflasyona karşı korunurken ama reel olarak da artmazken, vergi yükü yine kayıtlı mükellefin ve özellikle maaşlarından doğrudan vergi alınan ücretlinin üzerine yıkıldı.

Gelir vergisinin yüzde 58,04'ü ücretlilerden karşılanıyor. Ülkenin dev sanayi ve hizmet kuruluşları bir bir satılırken, çoğu işletme yabancıların eline geçerken, çok büyük yatırım projeleri yapılmamasına, işsizlik daha da kötüleşmesine rağmen yine de hem iç hem de dış borçların son sürat artış gösteriyor.

****Bu da biraz yardımcı olur belki :)

chelishky.wordpress.com|| Büyük devrimlere gereksinimin kalmayacak kadar devrimci kal yeter!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

hoca git bi sanayinin durumuna bak..

yaz mevsiminde bu derece iş yokluğunu daha önce hiç görmedim.esnaf kan ağlıyor.sanayi bomboş.iş yokluğundan esnafın tamamı çay ocaklarında gününü geçiriyor.

kimse iş yaptığı fabrikalardan parasını alamıyor.adını söylemiyorum ama hepinizin bildiği büyük fabrikalar bile parasızlık çekiyor.88yılından beri iş yaptığımız ve parasını hiç aksatmayan fabrika aylardır parası olmadığı için bize ödeme yapmıyor.tek kendimi örnek vermiyorum sanayinin alayı böyle.

sanayi olmazsa türkiye kalkınamaz.tarım desen o biçim fena halde.

araba ve emlak satışlarına bak ve son 1-2 ayda ki çoğalmayı gör.millet eline nakit para geçsin diye herşeyini satıyor.

bankalar piyasada ki paralarını almak için daha bi sıkıştırıyor.

benim beklentim morgage kredisi midir ne halttır ondan piyasaya çok büyük bir darbe olması.işte o zaman paranı dolara yatırmalısın.

Türkiye'yi çok zor günler bekliyor.böyle bir yaz geçirdiysek kışı düşünemiyorum.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Toplam Hit: 8178 Toplam Mesaj: 74