folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Neden Ekonomik Kriz Olmadı

Neden Ekonomik Kriz Olmadı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mer-ha
    Mer-ha's avatar
    Erkek
    konuyu açan arkadaş neredeyse kriz çıkmıyor diye küfredecek. Nedir bu para hırsı :| Nasıl bir ülke, millet sevgisidir ki böyle..

Yakalayamazlar demeyin, YAKALARIZ :) Sıradaki gelsin..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dengesiz
    dengesiz's avatar
    Erkek

Mer-ha bunu yazdı:
    -----------------------------
    konuyu açan arkadaş neredeyse kriz çıkmıyor diye küfredecek. Nedir bu para hırsı :| Nasıl bir ülke, millet sevgisidir ki böyle..

e herkesin bi zaafı var kiminin kadın kiminin para kiminin makam 

Doğru kişi olmak meselenin yarısıdır, diğer yarısı; doğru zamanda, doğru yerde, doğru kişilerle karşılaşmış olmanızdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nakamura2
    nakamura2's avatar
    Erkek
    dengesiz bunu yazdı:

nakamura2 bunu yazdı:
    Hocam o dolarları sakın satma hatta elinde para varsa onlarıda şu dşk fiyattan dolar al...Benim tavsiyem değildir,dirrek bu işin krallarından alınmış bir tüyodur.

hiç tavsiye etmem turk lirasına güvenin bence

dolar artık bu saateen sonra oyle kriz zamanı olduu gibi bi gecede 2 katına falan cıkmaz cıkamaz 

Hocam büyük para kazanmak için illa doların 2 katıan çıkması mı lazım?Büyük oynarsın ufak bi dalgalanma olur köşeyi dönersin...Ülkemin menfaatini kendiminkinden çok düşünürüm,kriz ortamındayız  şuan inşallah atlatırız,Dolara yatırım diyorum.Konuyu açan arkadaşım eğer 40.000-50.000 le felan kşeyi dönmeyi bekliyosa boşa beklemesin..

Memento Mori...Blossom Geri Döndün:C Mitozla çoğalan milletleri sevmiyorum:|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ManiakRhifat
    ManiakRhifat's avatar
    Erkek
    eskiden krizde hiç değil se para dönüyordu şimdi kriz var diyonuz piyasada hiç iş yok artı bütün herkesin parası bankalara gidiyor ne olacak bu işin sonu bilmiyom ama bu akp hükümeti krizden beter etti esnafı keşke ecevit dönemindeki gibi kriz olsaydı

eğer bir domates ışık hızına ulaşırsa kendisi ışık olur. bu sebeple ampulü yakdığınızda yanınızdan geçenlerin ışık mı yoksa domates mi oldunu bilemezsiniz. eğer ışık diyorsanız ışıktır, domates diyorsanız domatezdir. buna röletivite deriz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilie_jean
    bilie_jean's avatar
    Erkek

bu ara gizli kriz var memlekette.ama çaktırmıyolar o ayrı. ayrıca doğu ya son  2 yılda para akıyor.sürekli oraya yatırım yapıyo devlet.

sana şunu söyliyim sadece.o kadar çok yolsuzluk varki artık.(ilk zamanlar pek yoktu akp'de).ankaranın yarısından fazlası sadece 1 şahısa ait.ve bu insan bir belediye başkanı.

yinede kötünün iyisi demem lazım bazı şeyler yaptılar.

ama bokunu çıkardılar son zamanlarda.

bizden 10 alıyolar 9 u indiregandi.

güvenecek parti kalmadı aq.

twitter.com/KezzapliMakarna
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Imba
    Imba's avatar
    Erkek
    neden olsunki?

Kibar ve sertimdir, çok iyi dans ve ısrar ederim..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chelishky
    chelishky's avatar
    Erkek

student bunu yazdı:

Muhalefetin bu konuda yaptığı eleştirileri her seferinde yanlış verilerle açıkladığını kaydeden Erdoğan, kamu net borç stokunu açıkladı. Erdoğan, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin kamu net borç stoku, tarihinde ilk kez 2005 yılından itibaren gerilemeye başlamıştır. 2005 yılında 270 milyar YTL olan toplam net borç, 2008 yılının ilk çeyrek sonu itibariyle veriyorum, 147 milyar YTL'ye gerilemiştir.

Dış borçtaki gerileme daha hızlıdır. Türkiye'nin net dış borcu, 2002 yılında 88 milyar YTL idi. Bugün 10 milyar YTL'ye gerilemiştir. Küsuratları söylemiyorum. Gayri Safi Yurtiçi Hasılaya oranladığınızda borçlarımızın nereden nereye geldiği daha net görülecektir. 2002 yılında yüzde 64.3'tü, bugün yüzde 29. Bunu konuşmuyorlar, halbuki bunun altının çizilmesi gerekiyor. Gövden ne? Kilon ne? Görelim, zafiyetini ona göre ölçelim. Sizin milli geliriniz veya Gayrı Safi Milli Hasılanızı söylemiyor, geliyor borcunuzu söylüyor. Eğer sen borca bakarsan, dünyanın en borçlu ülkesi Amerika. Trilyonlarca dolar borçları var ama kimse Amerika küçük bir ülke, Japonya küçük bir ülke, şu kadar borcu var der mi? Çünkü adamların Gayrı Safi Yurtiçi Hasılası, bir diğer ifadeyle milli geliri almış başını gidiyor. Konuştukları zaman da bizdekiler de ne yapıyor, bunu çarpıtıyor? Bu millet değerlendirmesini yapıyor, kimin ne yaptığını gayet iyi biliyor. Aynı zamanda bu millet kimin ne ürettiğini çok iyi biliyor.

ARKADAŞIM DİKKAT ÇEKSİN BAK BEN DE BÜYÜK YAZIYORUM.NEDEN RTE 2005 TEN İTİBAREN OLAN İSTATİSTİKLERİ VERİYOR.2002 2005 ARASINI DA VERSE YA.2005'E KADAR ANASINI AĞLATSIN 88 MİLYAR DOLAR OLAN DIŞ BORÇ,270 E ÇIKSIN BUNA BİŞEY DEMESİN DE 2005 DEN SONRA AZALMIŞ ONU SÖYLESİN.BU MİLLET DEĞERLENDİRMESİNİ YAPIYOR,KİMİN NE YAPTIĞINI İYİ BİLİYOR.RAKAM OYUNLARI İLE KANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR BAŞKA YAPTIKLARI BİŞEY YOK.AÇIKLAYIN HADİ BUNU???

chelishky.wordpress.com|| Büyük devrimlere gereksinimin kalmayacak kadar devrimci kal yeter!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pc-ErrOr
    Pc-ErrOr's avatar
    Erkek
    köşede 60 eurom var düştümü euro :| :| :@:@

Dalgasız denizde herkes kaptan.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Anidamage
    Anidamage's avatar
    Erkek

2008 sonu yada 2009 başlarına sarkacağını düsünüyorum krizin.

Türk lirasi dünyada en cok faiz getirsi getiren para birim: ) Hala faiz arttirimlari gündemde. Bu kadar faiz arttırmaya merakli bir merkez bankamiz varken döviz alırken iyi düsünmek lazim.

Türkiyede ki cari acik gecmis dönemlerde finansa edildiğinden pek sorun olmuyordu. Ama bu denli büyük bir cari acık finanse edilemezse cok büyük sorun gündeme gelir. Amerika'nin resesyona gitmesi.. General Motors gibi firmaların iflasın eşiğinde olması. Dow Jones yeni dipler görüp duruyor olması. Emtia fiyatlarinin şişkinlik.Petrol'de rekor seviyeler. vs vs vs.

Dünyada ki küresel ekonomik kriz en cok bizim gibi gelişmekte olan ülkeleri etkiler. Bu kadar yüksek faiz ve kontrolsuz

sıcak para akışı  hiç iyi değil.

Döviz veya altin trade etmek kolay iş değildir. Teknik ve temel analiz ister. Makro ekonomik gelişmeleri iyi izlemek lazim.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek
    karabasan351 bunu yazdı:
    arkadaşlar ben bu kapatma davası açıldıktan sonra az miktar paramı tuttum dolara yatırdım hani kriz olacak dolar baya bir artacak diye hatta ergenekon muhabbeti olunca bir nebze sevindim ama dolar ve euro düştü ne yapılmalı sizce neden kriz olmuyor ??
    :):):):):)

Dünya'nın para cambası SAROZ ' Hayatımda gördüğüm en büyük global kriz!' diyor,

Başbakan ve AKP medyası pembe rüyalarda ' İhracatımız 125 milyar dolar!' diyor...

Sende bir zavallı Türk vatandaşısın,sokakda durum belli-medyada yalan haber...

Sence kriz (de) misin?

Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
Toplam Hit: 8164 Toplam Mesaj: 74