Neden Google?
-
Alışkanlık. Ayrıca Google basit ve amaca yönelik. Yandex ise tipik Rus malı. Dağ taş tepe gezersin fakat bir fonksiyonu yoktur düz mantıktır. Tasarımdan çok sağlamlığa önem verilmiştir.
-
hızlı
alışılmış arayüz
her yerde olmaları
ama reklamlardan milyon dolarları kazanıp vergi vermemesi ofis açmaması zoruma gitmiyor değil. isterim ki türk şirketi yerine geçsin
-
şimdiye kadar olan cevaplar için teşekkürler öncelikle.
bi kaç cevabım olacak,
@atakan,
sence "arama motoru" algısı diyince google gelmesini akla nasıl kırılabilir? senin aklına alternatif gelmesi için ne yapılmasını istersin mesela?@sserkan,
google'In bu kadar iyi olduğundan nasıl bu kadar emin olabiliyorsun? :)@mizahi,
google'dan daha iyi bi engine aklına geldi ama hiç kullanmadın mı? google ne gibi heryerde appler kıstasında degil search engine olarak düsün mesela?
@daft,
google ile beraber dünyada 2 arama motorunun da tüm interneti indexlediğini biliyor musun? örn: yandex, dünyada interneti indexleyen üç şirketten biri.. google ile beraber :)@holycat,
güzel bakis acisi tek cumleyle özet, tesekkurler.@fcuk,
google'dan daha önce kurulan arama motorları var ama ingilizce ve teknolojik sebeplerden ötürü bu kadar yayın olmaması normal. örn: yandex, yukarıda mizahiye acikladigim ayni seyler burası icinde gecerli.@nurulmac,
biraz daha google ve yandex experienceni anlatabilir misin? detaylı sekilde lütfen.@tustanbakanadam,
mizahi hocama cevabı verdim sanada verdim say hocam :)@armada,
arama motorundan istediklerin bunlar mı yoksa arama motoru denince aklına gelen seyler bunlar mı? örümcekten kastın nedir ek olarak? :)@zalimadam,
arama sonuçlarında ne istiyorsun? örneğin sana object answer verebiliyor mu? 3 adımda yapacagin isi tek adımda yapmanı saglayabiliyor mu? senin istediğin nedir mesela,- arayayım bulayım, linke tıklıyım okuyayım kapatayım.
- arayayım bulayım, islerimi hızlıca halledeyim, zaman kaybetmeyeyim.
iki farklı senaryo var mesela hangisi senin isine gelir ve hangi query de mesela.
örnek: domates soslu spagetti tarifi
@mustafa,
amacın aradıgını hızlıca bulmak mı yoksa buldugunun seni tatmin etmesi mi? her ikisinin de olması mı?
mesela saglamlıgından ne kadar eminsin, eminsen neden kullanmıyorsun? ya da en son ne zaman kullandın? :)@baron_27,
search'e odaklanırsak reklam yerine daha iyi olur. cevapların için teşekkürler :)arada sırada tüm arkadaslara sırayla cevap vermeye calısıcam, gözümden kacan olursa lütfen uyarın zaman buldukca cevaplayacagim, sorularınız icin varsa eger pmde atabilirsiniz. bi gün bi sunumda arastırmaları görürseniz sasırmayın :))
nurk tarafından 23/Tem/14 00:16 tarihinde düzenlenmiştir -
zalimadam bunu yazdı
gugıl sevişmeden önce rahatlatmak için masaj yapar, tütsü yakar, bir duble viski ikram eder ortamı daha yumuşatmak için.
gugul alışılmışın dışında hareket eder , orgazm sigarası içerek ortamı kokutmaz. ten kokusunu his etmemi sağlar.
yani gugıl orgazma odaklanmaz. sex in en derin nimetlerinen yararlanmamı sağlar. ten kokusu vucut sıcaklığı hiss ettiğim nefes sesi ve bir anlık az yakalayabildiğim o çıplak huzur.
anlatmak istediğim : arama sonuçlarından çok tamda istediğim şeyi sunar.
işte bu yüzden gugıl.
6 aydır ağzıma kadın ağzı deymedi bacaklarım uyuşuyor :D
-
nurk bunu yazdı
Selam millet,
Kendi çapımda ufak bir research yapıyorum, aşağıda bi kaç sorum var ve gerçekten merak ettiğim için soruyorum.
Çok uzun olmadan aklınza geldiği şekilde paylaşırsanız, sevinirim. Sorularım tamamıyla search engine ile alakalı, drive - mail etc. gibi appleri düsünmeden search'e odaklanarak cevap verirseniz süper olur.
-alışkanlık + yahoo saçma sapan sonuçlarından daha iyi sonuç veriyor ayrıca reklamı sağlam adamın .
-doğrulundan emin değilim ama genelde tüm istediklerimi benim beklediğimden daha iyi buluyor
-olabilir ama alışkanlık işte
-yandex te kullanıyorum arada ama sani google şekline şemaline alıştığım içindaha iyi
-benim için en sıkıcısı bana göre eksik tarafı mesela canon 1234 printer arattımmı tamam hangi siteye giresem onun reklamı çıkıyor tamamen kapatabilmeliyim neden nasl niçin cevap vermeden reklamı full kapamalıyım .
-
nurk bunu yazdı
@zalimadam,
arama sonuçlarında ne istiyorsun? örneğin sana object answer verebiliyor mu? 3 adımda yapacagin isi tek adımda yapmanı saglayabiliyor mu? senin istediğin nedir mesela,- arayayım bulayım, linke tıklıyım okuyayım kapatayım.
- arayayım bulayım, islerimi hızlıca halledeyim, zaman kaybetmeyeyim.
iki farklı senaryo var mesela hangisi senin isine gelir ve hangi query de mesela.
örnek: makarna tarifi?
aslında mevzu şu: genelde bir sorunu çözmek için arama motorunu kullanırız . ve hatayı nasıl yazacağımızı bilmeyiz.
ama birkaç harf yazdığımızda gugıl bunu hemen tamamlar. ve bu tamamlamayı çok iyi yapar.
bir cihazın kronik sorununda belliki türkiyede binlerce kişi o hatayı aramaya başlar.
mesela discovery şarj soketi çözümü. bunu disco yazdığım anda en çok aranan sonuçları çıkartır. buda benim çok işime yarar.
yani arayayım bulayım işlerimi hızlıca halledeyim. vakit kaybetmiyeyim .
artı olarak sorunumu arattığımda bana en üstte en çok girlip sorunu çözülmüş siteye yönlendirsin. bunu iyi başarıyor.
adamlar arama motorunu öyle geliştirmiş ki kullanıcının derdini yapmak istediğini ve yapması gerekeni en iyi şekilde şekillendirmişler.
buda hemen yapılacak bir şey değil. yılların bilgi birikimi bence.
edit: ben gugılın arama çeviri ve arada harita hizmetinden başka hiçbir hizmetini kullanmıyorum. gmailden nefret ediyorum.
depolama ve mail işlermi yıllardır microsofttan hallediyorum. mail hizmeti olarak bana en kullanışlı outlook daha iyi geliyor.
gmail ile outlook arasında bağlantı kurdum gmailin her servisine outlook hesabımı girerek hallediyorum.
zalimadam tarafından 23/Tem/14 00:34 tarihinde düzenlenmiştir -
Google daha çok insan gibi davranıyor. Girdiğim her siteyi bir şekilde kayıt altına alıyor ve tercihlerime ve yaşam biçimime göre arama sonucu ve reklam çıkarıyor. Yandex'tede bu olay var güya ama tam çalışmıyor.
Yandex mail - Yandex disk - Yandex haritalar bu üç Yandex servisini faal olarak kullanıyorum.
-
nurk bunu yazdı
Selam millet,
Kendi çapımda ufak bir research yapıyorum, aşağıda bi kaç sorum var ve gerçekten merak ettiğim için soruyorum.
Çok uzun olmadan aklınza geldiği şekilde paylaşırsanız, sevinirim. Sorularım tamamıyla search engine ile alakalı, drive - mail etc. gibi appleri düsünmeden search'e odaklanarak cevap verirseniz süper olur.
-Google'ı neden kullanıyorsunuz? İhtiyaç- Alışkanlık mı? ya da ?
-Google Sonuçlarının %100 doğru olduğuna emin misiniz? Ya tüm doğru sonuçları sana vermiyorsa?
-Bu zamana kadar hep google kullandığınızı varsayıyorum ama google'dan daha iyi search engine olabilceği aklınıza geldi mi?
-Hiç aldattınız mı? dfgjhfdg yani hiç alternatifini denediniz mi? :) (denediyseniz hangisi, ne gibi eksiklikler alternatiflerde gözünüze çarptı?)
-Eksik gördüğünüz noktalar neler, sunun google da olması beni etkiler desen aklına ne gelir mesela?
teşekkürler millet,
-Google artik aliskanlik oldu. Bunun disinda telefonumun browserindan yaptigim aramalari otomatik senkoornize ettigi icin bilgisayarin browserindan da keza ayni gecmis aramalarimi gorebiliyorum. Kullanisli bisey.
-%100 dogru oldugunu dusunmuyorum. ama dogruluk orani yuksek ve dogru kelimeler ile rama yapinca %90 aradigimi buluyorum.
-Google dns veya baska bir nedenle kullandigim cihazda yavas ise tabiki bing tercih ediyorum. Kullaniyorum. Ama sonra yine google.
-Google da sponsorlu baglanti olayi biraz artmis. Bence azalmasi lazim. Birde son zamanlarda film aramasi yapinca bazi arama sonuclarinin cikartildigi sayfanin en altinda yaziyor. Su aralar buna bozuluyorum biraz ama cok cok onemli degil.
-
Bu arada Yandex video arama candır. Her türlü film ve diziyi bulabilirsiniz.
-
Hocam bana göre iyi değil ama bizim toplumumuz bulaşık deterjanını bile calgon olarak öğrenen bir toplmumuz . bu tip şeylere örnek verebiliriz . yerleşmiş bir algıyı silmek oldukça zordur. bana sorarsan yandex öncü oldu artık zamanla bilinçlenen internet kullanıcıları kullanmaya başlarlar
ben bile ilk google a bakarım nedeni sonuç çok bulması orada bulamaz isem
- bing , yandex e bakarım
Bing gayet başarılıdır .
Ayrıca söyle bir durum söz konusu :
yandex---habertürk aramasında bulunan sonuç sayısı: 502k sonuç
bing ---habertürk aramasında bulunan sonuç sayısı: 3.010.000 sonuç
google --- habertürk aramasında bulunan sonuç sayısı : Yaklaşık 7.580.000 sonuç bulundu
csr288 tarafından 23/Tem/14 00:50 tarihinde düzenlenmiştir