folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Neden Ruslar Hack Ve Bilişimde Çok Üstün ?

Neden Ruslar Hack Ve Bilişimde Çok Üstün ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

Ben herhalde güzel bi örneğim;

ortaokulda hack olaylarına merak sardım. dial-up zamanları. bi yandan tahribata takılıyorum 2001 yılı :)

neyse newbie denilen türden, az da olsa bişeyler yapıyom ediyom fakemail sistemi hazılrıyorum felan.

telefon faturası zavallı işçi babama o zamanın parasıyla 100 milyon gelince canı yandı benim de canımı yaktı. tuttum kendimi yine de 60 anca geldi.

Bunlar bizim 3-4 haftalık tatil paramız 4 kişi ailecek tüm masraflarıyla.

O zamandan sonra 2 ay öncesine kadar evimde internet şansı yakalayamadım. geçen zamanı hesap edin.

Çok hevesliydim hacker olcaktım ama noldum? hiçbişey!!

Şimdi üniversitedeyim, bakıyorum neler yapabilirim diye, tekrar nerden başlayacağımı dahi bulamıyorum. Duygusal bi çöküş.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Chingis bunu yazdı:
    -----------------------------

spyrex bunu yazdı:

Chingis. "büyük rekabet içerisindeler" demişsin.Yine yanıldın hoca.Konu bikaç yıl önce de açılmıştı.

Ben sana şeyhimizin sözü ile yanıt vereyim.

"Bizde de çok sağlam adamlar var ama ruslarda çok daha fazla."

böyle bir şey olsa savas gibim bişey,ruslar bizi ters yatırıp düz miker"

Konu hakkında bilgim çok az fakat , Rus-Türk Hack Savaşı'nda neden sikemediler büyük bir üstünlükle ?

Cidden bilmiyorum , o yüzden soruyorum .

Hocam Allahını seviyosan sen ne diyorsun ya.Cıkıp 2 tane lamer birbirleriyle oyun oynayınca savaş mı oluyor ?

Hem öle bişey olsa bile Ruslardan kaç kişi gelir ki ? :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

adamlar lise de c, c# örenirken bizim liselerde hala vbasic,pascal anlatılıo :D

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AciyaGulmek
    AciyaGulmek's avatar
    Erkek

onların bir çogundada türk kanı var ondan burdan idda ediyorum rusyada dna testi yapılsın 5 kişiden biri türk çıkar yazları turizmde çile çektiğimden kendimden biliyorum

De Get Yalan Dünya...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sorpix
    Sorpix's avatar
    Erkek

Yapılan yorumları okumadım direk baslıga gore cevap vericem...

rusların dunyada on planda olmasının nedeni...

teknoloji tv yi bircogunuz biliyosunuzdur oraya katılan dunyanın  en onemli guvenlik yazılım firmasının turkiye temsilcisi soyluyor...

bu ulkelerde diger ulkeler kadar bilişim sektoru suc yasası gelişmemiştir rahatlık bundan doguyor

ayrıca...

bu ülkelerde cok iyi sayılabiliecek guvenlik tedbirleri yok yani bilişim sektorunde admin yetkisine sahip insanları bulmak cok zor

ulkede baglantılar zayıf yada yuksek hız baglantılar cok pahalı

bu durumuda bi avantaj olarak kabul ediyorlar

cunku bu insanların bircogu iş guc para sahibi insanlar

yani birkac kişi toplanıp sırf bu iş için yuksek hızlı baglantı satın alabiliyorlar...

bilgilerini dısa paylasım oldukca gelişmiş

bir kişinin bildigini herkes bilmeli dusuncesi var adamlarda

ve bence en onemli faktor...

hacker denilen insanlar ki bunlar gercek anlamda ustun insanlardır... rus gruplar bir eyleme baslamadan aylar once bilgi toplamaya baslıyorlar

adamlar sosyal muhendislik

sistem ogrenme

baglantı sekli

gelen giden paketlerin takibi

ve bunun gibi bircok olayı gozden gecirip son anda vuruyorlar

yani genel olarak adamların yaptıgı kendi milletine ait olan bi siteye sadece index basıp....'Biz bu vatanın koruyucusuyuz yasasın turk milleti hacked by fasa fiso gibi şeyler degil

adamlar kendi aralarında bile savas içindeler

ben bu tur olayları destekliyorum ve begeniyorum ama dedigim gibi gercek bilen kişileri...

Falan Filan...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    bayzin bunu yazdı:

ne diyorsun ya.Cıkıp 2 tane lamer birbirleriyle oyun oynayınca savaş mı oluyor ?

Sen ozamanlar parkta kumdan kale yapmakla mesguldun canım kardesim, o lamer dedigin adamlar bizdik. o lamerlerin içinde Holyone dan reneye, ir2 den shopen e kadar aklına gelebilecek herkez vardı. karşımızdaki lamerlerde asechka ve mazafaka gibi lamerlerdi ! asabını bozmayın adamın.

Konuya gelelim, bunun tek cevabı eğitim. Rusya da ki eğitim oranına bakarsak halkın tamamına yakınının yuksek lisans derecesinde egitim almıs oldugunu goruruz. Bizde kendini hacker diye tanımlayan insanlar yazılım ile uzaktan yakından alakası olmayan insanlardır. basit bir ornek vermek gerekirse, zumsuk bizde kimse acık bulamıyor falan demis, bu acık dedigimiz seyler kot pantolondaki defo falan degil hocalar, iki goze sahip olmakla gorulemiyor malesef. acık bulmasını umdugun adam ne asp biliyor ne sql ne bilmemne, sonra bu adamdan asp ile kodlanmıs sitede acık bulmasını bekliyorsun, nasıl bulsun? bizde hacker diye nitelenen insanlar google da keyword arayarak brezilya manav sitelerini deface eden insanlardır. İşte bu yüzden Ruslar bilişimde üstün durumdalar, çünkü bu dalgayla ugrasan adamların %95i muhendis. Gunumuzde bu fark kalmadı ama, eskiden imkan meselesi de vardı. Rus savaşında adamlar bize server kiralayıp saldırırken biz 56k internetle saldırıyoduk.

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DE5TROY3R
    DE5TROY3R's avatar
    Erkek

duyduğuma göre programlama dersleri var geçemeyen kalıyor bilgisyarla çok haşir neşir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sorpix
    Sorpix's avatar
    Erkek

Tolgajan bunu yazdı:

duyduğuma göre programlama dersleri var geçemeyen kalıyor bilgisyarla çok haşir neşir

evet bizdede tıbbi deliyi geciriyolar torpille...

Falan Filan...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    narkozMRT
    narkozMRT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Avira bunu yazdı:

Arkadaşlar hep aklıma takılan birşey var bu işlerde neden hep Ruslar,bilişim güvenliğinde olsun en iyi programları yazan bu adamlar [Kaspersky,Outpost,Dr.Web] gibi ve adamların alfabeside çok acayip ve ona rağmen ingilizce öğrenip yazıyorlar.Onun dışında Hack konularında adamlar zararlı yazma konusunda aşmışlar botnet keylogger trojan gibi araçları yazmaktalar ayrıca çoğunluğu cc işleri yapmakta.Örneğin bir Amerikalı kendi dilinle yazdığı okuduğu şeyleri programlara neden dökemiyor ? neden bi Ruslar kadar bir antivirüs yapmışlıkları yok ? veya neden Hack konularında Amerikalıların adları hiç duyulmamış ? Rusların yani sizce bu alandaki başarıları neden kaynaklanmakta ?

bilmediği şeyleri merak ederler kardeşim herkes bu merak sonucuda ortafa böle bişi çıkmış bence.. merak ve hırs bence

Ne Olursan Ol Beni Bul ; https://www.facebook.com/izmirliyimmm
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

DkN bunu yazdı:
    bayzin bunu yazdı:

ne diyorsun ya.Cıkıp 2 tane lamer birbirleriyle oyun oynayınca savaş mı oluyor ?

Sen ozamanlar parkta kumdan kale yapmakla mesguldun canım kardesim, o lamer dedigin adamlar bizdik. o lamerlerin içinde Holyone dan reneye, ir2 den shopen e kadar aklına gelebilecek herkez vardı. karşımızdaki lamerlerde asechka ve mazafaka gibi lamerlerdi ! asabını bozmayın adamın.

Konuya gelelim, bunun tek cevabı eğitim. Rusya da ki eğitim oranına bakarsak halkın tamamına yakınının yuksek lisans derecesinde egitim almıs oldugunu goruruz. Bizde kendini hacker diye tanımlayan insanlar yazılım ile uzaktan yakından alakası olmayan insanlardır. basit bir ornek vermek gerekirse, zumsuk bizde kimse acık bulamıyor falan demis, bu acık dedigimiz seyler kot pantolondaki defo falan degil hocalar, iki goze sahip olmakla gorulemiyor malesef. acık bulmasını umdugun adam ne asp biliyor ne sql ne bilmemne, sonra bu adamdan asp ile kodlanmıs sitede acık bulmasını bekliyorsun, nasıl bulsun? bizde hacker diye nitelenen insanlar google da keyword arayarak brezilya manav sitelerini deface eden insanlardır. İşte bu yüzden Ruslar bilişimde üstün durumdalar, çünkü bu dalgayla ugrasan adamların %95i muhendis. Gunumuzde bu fark kalmadı ama, eskiden imkan meselesi de vardı. Rus savaşında adamlar bize server kiralayıp saldırırken biz 56k internetle saldırıyoduk.

Bişey biliyorsan doğru düzgün anlatamazmısın !

İllada senin seviyene inip sana hakaret mi edeyim ?!

Toplam Hit: 8804 Toplam Mesaj: 58