Neden Siyah Giyilir ?
-
insan istediği gibi giyinir müziğe göre kasmak zorunda değilsindir.. ama dinlediğin müziğin kendinle bütünleşmesini sağlıycak ruh hali ve dinlediğin müziğin kökeniyle ilgili müziğin düşüncesi senin hoşuna gitmiş ve devam ettirmek istiyorsan giyimin benzer..Ki ben bunu güzel buluyorm (:
metal dinliyenlerin genellemesine bakınca siyah giyinim ön plandadır..
punk dersek ..rengarenk giyinimler renkli saçlar punk kültürü tamamını yaşayan punkdr..ama kolpalığın en çok arttığı tarz artık punkdr .. çoluk çocuk işine döküldü artık günümüzde..ve punk's dead ..
tikky dersek bunu da kolpa olarak tikky olan değil ..(heryerde aptal sohbetleri yapmaya kasan;kıyafet markalarını söyleyen ) harbiden kaliteli yaşamı seven ve kalite olduğunu söylemeden kaliteli olan insanlara tikky denebilir .. ve bu ezilecek dalga geçilecek bir durum değildir .. (:
-
• Mavi: Genellikle yıldızları, geceyi, insan sıcaklığını, kalıcı ve derin duyguları, düşünceyi ve dinlenmeyi simgeler. Maviyi sevenler genellikle romantik ve duygusal bir kişiliğe sahiptirler. Yalnız maviyi kesinlikle benimsemeyenlere de dikkat! Bu kişiler de romantiktir, ama duygularını farklı biçimde göstermektedir. Giyside mavi, sosyal bir kişiliğin göstergesidir. Çevreye uyumu hatırlatır. Mavi giyenlerin ´ciddi ve iyi bir insan´ olduğu imajı yaygındır. Yatak odası, banyo ve çalışma odası için ideal renktir. Sinir sistemi bozukluğuna da bire birdir. Bu nedenle sıkıntılı olduğumuz zaman denizi ya da gölü seyrederek yatışmamız, sakinleşmemiz söz konusu olabilir.
• Kırmızı: Hareketi ve hızı simgeler. Kırmızı sevenler, duyguları yoğun yaşayan kişilerdir. Ne var ki, aşırı kırmızı sevgisi, kişide aynı zamanda despotik bir yan ve sinirli bir kişilik göstergesi de olabilmektedir. Başkalarının dikkatini çekmek isteyenler kırmızı renkli elbiseler giyerler. Yemek masasının kırmızı bir çiçekle ya da kırmızı peçetelerle süslemekte atmosferi daha sıcak bir hale getirebilir. Ayrıca erotizmin de vazgeçilmez renkleri arasındadır.
• Sarı: Güneyin rengi; aynı zamanda umudun, ilginin, iyimserliğin ve evrensel aşkın rengidir. Sarıyı sevenler genellikle herkesle konuşan, geniş bir kültür hazinesine sahip sosyal tiplerdir. Elbiselerinde bu rengi tercih edenler, iyimser ve neşeli kişilerdir.
• Kahve: Bu rengi sevenlerin tipik özelliği, heşeyin mükemmel olmasını istemeleridir. İçinde bulunulan ortamı sıcak gösteren bu renk oturma odası ve salon dekorasyonunda sıkça kullanılır.
• Yeşil: Dikkatin ve konsantrasyonun rengidir. Bu, yemyeşil bir ormana dalan kişideki ilk refleksi olması ile izah ediliyor. Bu rengi sevenler, sağlam bir iradeye ve başkalarını kontrol etme yeteneğine sahiptirler. Aşırı yeşil, kişinin süper denetimini, hafif yeşil ise boşvermişliği simgeler.
• Siyah: Varolma ve gençlik başkaldırısının tipik rengidir. Korku ve umutsuzluğun yanı sıra ölümü de çağrıştıran siyah seromoni ve tören giysisi rengi olduğu gibi cazibenin de rengi haline dönüşebiliyor. Ölçülü kullanılıdğı takdirde, dekorasyonda belli bir zerafetin işaretidir.
• Beyaz: Bütün toplumların kutsal rengidir. bazılarında ´ölümü´ simgeleyen beyaz, aynı zamanda ´öteki hayatın´ başlangıcı sayılıyor. Bu rengi sevenler, çatışmadan uzak, farklı ve özgür bir dünyanın arayışı içinde olan insanlardır. Beyaz, aynı zamanda saflığın ve aydınlığın simgesidir.
• Pembe: Kadınlara huzur veren bir renktir. Kimileri açık, kimileri daha sivri tonların düşkünüdürler. Oysa erkeklerin çoğu pembeyi ´iğrenç, sıradan´ bir renk olarak değerlendirir. Pembe, erkekleri kaçırır ve isteğini söndürür.
• Mor: ´Erotizmin sonu´ anlamını taşıyan renktir. Mesleki açıdan da ikili ilişkiler açısından da seçilecek en yaşlı renktir. Sanatçı ruhlu insanların, meraklarını fantezileriyle yaşayanların tutkun oldukları bu renk, işin ehili aşıkların kopamadıkları renkler arasında yer alır.
• Gri: Ağırbaşlılığın, sadakatin ve sessizliğin simgesidir. Bu rengi tercih eden insanlar, genellikle işlerine gereğinden fazla önem veren, ciddi ama asla hırslı olmayanlardır. İkili ilişkilerde de gözleri yukarda değildir. -
sıyah gıymek bır sanattır sıyah ınsanın sınırını ofkesını dunyaya haykırısını temsıl eder o yuzden gıyerız
-
metal müzik yapan insalar , siyah giyiniyorlar diye, bu rengi bir müzik türüyle özleşleştiriyor insanlar. fakat dinlediği müziği üstüne taşımak zorunda değil hiç kimse. siyah bir saklanma çabası oldu metal müzikte. o yüzden metallica'nın ilk albümünün kapağı sadece siyahtı. müziğin bir rengi olamaz, açıkçası olmamalı da. ne her siyah giyen metal dinler diye bir kural var, ne de her metal dinleyen siyah giymeli diye . bu sadece bakış açısı en fazla bir tecih olabilir. tahminimce 80 lerde siyah metal müzik ile özleşleşti çünkü o dönemde metal müzik dinlemek açıkça bir başkaldırıydı. fakat durum şu anda böyle değil. heavy metal dinlyior diye sokakta hiç kimse dayak yemiyor. grupların albümlerini bulmak eskisi kadar zor değil ve çok az bir kesim ( metal müzik yapan gruplardan , kişilerden bahsediyorum ) kendi reklamını yapmaya gerek duymuyor.
"metal müzik dinliyorum, başkaldırıyorum, benden öncekilerde böyle yapmış , e bende siyah giyineyim bari" düşüncesi bu yüzden çok yanlış. önemli olan kişinin, üzerinde taşıdığı rengin kendisi için ne anlama geldiğini bilmesidir. müzik yapmak kadar, iyi bir dinleyici olmakta çok zor bir iş.
-
gfb_soldier bunu yazdı:
-----------------------------DeAd_BoDiEs bunu yazdı:
-----------------------------
Fistandantilus bunu yazdı:
hocam ben metal dinlerim 80ler heavy metali aynı zamanda blues 670ler rock filanda dinlerm ama siyah giydiğim gibi punklar gibi abzürt renkleri giymeyi de seviyom. bu insanın beğenisiyle ilgili..
bu fistanı görseniz cıvıl cıvıl a.q :D
bi insan ancak bu kadar tikky olur :D
-----------------------------abi bi punkcı veya rockcıyla tikkyleri nasıl aynı kefeye koyuyosunuz anlamıorum la :D tikky dediğin marka giyinir ve marka giyindiğini sagda solda belli eder mal mal konusur bunlar ayrıca fistan gibi rexx moda k.köy vs. de takılmazlar:)
abi ben kendimi böle isimlerlen etiketlerlen sınırlandırmak istemiyorum. normal bi insanım böle abzürt şeler giymek hoşuma gidiyor. öte yandan bu dead bodies şerefsizi benlen chaoser 1 ytllik yarım ekmek dönerlen zehirlenirken ben burger kinge gittircem diye tutturmuş bi ipnedir :D -
Siyah insana daha cazip geliyor ondandır ama ben beyaz giyerim arda bir bukalemon gibi Renk de değiştiryorum (:
-
kotusirine bunu yazdı:
Siyah insana daha cazip geliyor ondandır ama ben beyaz giyerim arda bir bukalemon gibi Renk de değiştiryorum (:
bukalemun kokainman bi kere :) -
pembe mi giysinler :)