Neredeyse Hiç Bir Birikimi Olmayan Birinin Bir Anda 500Bin Gayrimenkul Satın Almaya Kalkması Durumu?
-
piyango filandır :D gömü, define v.s
-
mesela kendi arazimde gömü buldum dese %kaç devlete vermesi gerekiyor. Bildiğim kadarıyla devlet arazisinde bulmakla kendi arazinde bulmak ayrı şeyler.
-
1milyona kadar sallamazlar..
-
Gayrimenkul alacaksan parayı elden ver. tapuda veya diğer devlet dairelerinde kaç paraya aldığınla ilgili bilgi isterlerse 10.000 tl dersiniz. kım nerden bılecek sneın 500000 verdiğini.
-
http://tr.wikipedia.org/wiki/Sebepsiz_zenginleşme
-
parayı yurt dışına kaçırırsan ve ordan geri getirirsen bir miktar vergi ile yasallaşıl. Önceden yasa çıkmıştı . yurtdışından gelen paralardan hesabı sorulmadan sadece bir miktar vergi alınarak Türkiye ye gelmesine müsade edildi. BU şekilde sokabilir.
-
Liquid bunu yazdı
parayı yurt dışına kaçırırsan ve ordan geri getirirsen bir miktar vergi ile yasallaşıl. Önceden yasa çıkmıştı . yurtdışından gelen paralardan hesabı sorulmadan sadece bir miktar vergi alınarak Türkiye ye gelmesine müsade edildi. BU şekilde sokabilir.
%2 vergisi var hatta. ama parayı nasıl çıkarıcaksın ?
mesela taksi plakası alsan, vergi de verilmiyor onun kirasına sanırım
glaurung tarafından 09/Ara/13 22:25 tarihinde düzenlenmiştir -
nukeshore bunu yazdı
Gayrimenkul alacaksan parayı elden ver. tapuda veya diğer devlet dairelerinde kaç paraya aldığınla ilgili bilgi isterlerse 10.000 tl dersiniz. kım nerden bılecek sneın 500000 verdiğini.
konuya sırf bunu yazmak için girdim ama hocam sen benden çok yaşıcaksın :) evet @ nukeshore hocam haklı bunu yaparsan bir sıkıntı olmaz...
-
glaurung bunu yazdı
mesela kendi arazimde gömü buldum dese %kaç devlete vermesi gerekiyor. Bildiğim kadarıyla devlet arazisinde bulmakla kendi arazinde bulmak ayrı şeyler.
Hocam aslında arasında pek bir fark yok. Zira, sizin araziniz olduğunda devlet size sadece toprağın üstü senin diyor. Farz edelim sizin bir araziniz var ve yaptığınız olası bir kazıda bir gömü veya bir maden yatağına rastladığınız. Bu durumda, "bu arazi benim, bu bulduğum da benim" diyemiyorsunuz. Devlete göre toprağın üstü ayrıdır, altı ayrıdır.
Sorunuzun yanıtını kendi bildiğimce vermek isterdim ama uzmanlık alanım olmadığından fikir beyan etmek istemiyorum. Diğer arkadaşların verdiği fikirler kullanılabilir gibi görünüyor :)
-
opusdei bunu yazdıtelekom bunu yazdıIsi saglama almak icin bankadan kredi alip is yeri acarsin, sonrasinda isler iyi gider ve zengin olursun.
Ya da parayi biraz daha bolersiniz (yolla hocam :))İşler iyi gitti ve parayı kazandın madem vergisi ne olacak ? Hani fatura ? Hani KDV ? Hani gelir vergisi ?
Bu işin muhasebe boyutu da var. Gerçekleri konuşalım
İşte işi resmiyete bağlayacak, tabi 500.000 TL'nin tamamını hesabına geçirememiş olacak. Süreç içerisinde atıyorum elinde yasal 400.000 TL kalır + bakarsın kurdukları iş ciddi anlamda tutar, ekmek parası çıkar.