Neredeyse Hiç Bir Birikimi Olmayan Birinin Bir Anda 500Bin Gayrimenkul Satın Almaya Kalkması Durumu?
-
RaNGeR bunu yazdıglaurung bunu yazdı
mesela kendi arazimde gömü buldum dese %kaç devlete vermesi gerekiyor. Bildiğim kadarıyla devlet arazisinde bulmakla kendi arazinde bulmak ayrı şeyler.
Hocam aslında arasında pek bir fark yok. Zira, sizin araziniz olduğunda devlet size sadece toprağın üstü senin diyor. Farz edelim sizin bir araziniz var ve yaptığınız olası bir kazıda bir gömü veya bir maden yatağına rastladığınız. Bu durumda, "bu arazi benim, bu bulduğum da benim" diyemiyorsunuz. Devlete göre toprağın üstü ayrıdır, altı ayrıdır.
Sorunuzun yanıtını kendi bildiğimce vermek isterdim ama uzmanlık alanım olmadığından fikir beyan etmek istemiyorum. Diğer arkadaşların verdiği fikirler kullanılabilir gibi görünüyor :)
Bulduğunun yarısını alabiliyorsun o da tarihi değerinden çok altınsa mesela ağırlığı bedelinden ödeniyor.
-
Baya bi beyin fırtınası koptu, anladığım kadarıyla parayı kayıtdışı kullandığımız takdirde bir problem çıkma ihtimali en azından şu anki yasalar çerçevesinde epey düşük. Yorumlarınız için çok teşekkür ettim :)
-
500k para değil ki, holdingler ebesinin amı gibi para aklıyor veya kaçırıyor. Haaaaa sen onlar kadar tecrübeli değilsen seni sikerler orası da ayrı bir gangbang konusu ama velhasıl kelam milf iyidir iyi...