Normal Bir El Fenerinden Yakıcı Bir Lazer Tabancası Yapmak
-
Athzai_Khaine bunu yazdı:
-----------------------------CodeMaster bunu yazdı:
-----------------------------
Excalibur001 bunu yazdı:
Sonuç : http://www.nolur.com/
evet şimdilik bole :D
-----------------------------beceriksiz tosağa :|
sia :D abi harbi lens sorunu. diyot calısıyo, ısık alıyoruz. ama bi naneye yaramıo. daha kalite bi lens lazım -
Dostum onu bunu bilmem ama lazer printer lazeri kullanırsan...
-
Emrow bunu yazdı:
Dostum onu bunu bilmem ama lazer printer lazeri kullanırsan...
abi bizim işimiz ztn fotokopi printer satıs tamir vs. de, o printerların lazerler nasıl bilmiorm. aslında teknik servise bakmak lazım varsa eski bişe parcalayabilirim.. ama bi de şu var. bizim sorunumuz ztn laaser diode degil lens. laser printer parcalasam yine lens sorunumuz olacak. o pirnterların lazerleri donen aynalı bi tekerlek gibi bişieyin içinde duruo -
bende o 1milyonculardaki gibi lazerlerden söküp lazer diyotu bağlamıştım yani kısaca devresi enerji ve lazer katodu arasına bağlı seri dirençli bişi neyse çalıştırmadı yarın üşengeçlik yapmazsam daha kaliteli bir lazer pointer alacağım ve elektronikçilere gideceğim soracağım 1-2 şey
ayrıca lazerlerin içindeki kalın kenarlı mercek yani küçülteç diyenbilirz bunun üzerine :D cd rom writer dvd rom writer larda kaliteli mercekler var onlarlada deneyebilirsin.
-
tufansaba bunu yazdı:
-----------------------------bende o 1milyonculardaki gibi lazerlerden söküp lazer diyotu bağlamıştım yani kısaca devresi enerji ve lazer katodu arasına bağlı seri dirençli bişi neyse çalıştırmadı yarın üşengeçlik yapmazsam daha kaliteli bir lazer pointer alacağım ve elektronikçilere gideceğim soracağım 1-2 şey
ayrıca lazerlerin içindeki kalın kenarlı mercek yani küçülteç diyenbilirz bunun üzerine :D cd rom writer dvd rom writer larda kaliteli mercekler var onlarlada deneyebilirsin.
abi bunlar gercek lazer degil. lazer e benzio sadece. gercek lazer, birisi %100 sırlı, digeri yaklasık %97 sırlı iki aynanın arasına elektrikle ısıldayan ortam bulunur (co2, he, ar, zumrut...) elektrik verildiginde olusan ısık aynalardan yaznısıyıp durur. bu sırada yansıyan ısıklara, ortamın olusturdugu yeni ısıklarda (yada foton dielim) katılır ve bu ısık sureklki guclenir. en sonunda %97 sırlı aynanın ısık gecirme esigini astıgında buradana cıkar.. şimdi bvizim ugrastıklarımız nasıl onlara gelelim, ısık sacan bir diyotun onune, bir mercek konuyor. bu mercek gelen ısıkları, asal ekseni uzerinde toplayıp yolluyo.. etrafa dagılmadan tek bi noktaya dogru giden ısık dolayısıyla sidfdetli oluyor ve uzaklara gidebiliyor. bunlara lazer dioruz ama aslında lazrer degiller. -
adım adım nasıl yapılacağını anlatan site
http://www.instructables.com/id/EWM4YR2F4WY1LQ2/
Videoda kullandığı lazer devresini nereden alabilirim diyenler için
650nm 5mw 12X30mm brass case $4.50 USD ($2.50 shipping will be added)
http://mfgcn.com/_wsn/page2.html
Ayrıca bu adamın yaptığı diğer işler için (biraz manyaklık var elinde evinde ne varsa dağıtıp bişiler yapıyor sanırım :D)
-
ben bi bok anlamadım devre işi nereden çıktı yahu??
-
Tayok bunu yazdı:
ben bi bok anlamadım devre işi nereden çıktı yahu??
devreye fln ihtiyac yok abi, o adamda devre kullanmıo zatn. lazeri direkt baglıyo pile. sadece bi lazer lensi lazım -
üsttede belirttiğim gibi adamın kullandığı lazer pointi satın alacağınız yeri yazdım
ve o adam lazer pointi alıp lazeri çıkartıyor ve sonrada dvd rw lazerini alıp ona takıyor
neyse bilgidğiniz gibi yapın kolay gelsin
-
ben lens sorununu da anlamadım. Bu vidyodaki adam lens probleminden bahsetmemiş ? :S