folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Nurcuların Ve Akpnin Bop İçindeki Misyonu

Nurcuların Ve Akpnin Bop İçindeki Misyonu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sky
    Sky's avatar
    Erkek

Verilen bilgilerde yanlislar var. Seyh Said isyanindaki said Said Nursi diildir. Seyh Said ayaklanma icin buyuk nufusa sahip olan Said Nursiden deskter ister, Said Nursi de bu halkın evlatlarini birbirine kırdırma diyerek onay vermez karsi cikar.Bahsedildigi gibide bi Türk düsmanligindan söz edilemez.Said Nursinin mucedalesinin esas amaci iman esaslarini anlatip ogunun kosullarinda Yurda cesitli yollardan girmeye calisan Komunizmin onunu kesmekti.Zaten hayatinda kendisininde bahsettigi gibi 2. doneme ayirir 1.Said donemi 2.Said donemi. 2.Said doneminde Siyaset ile kesinle ugrasmamis ellerindeki davanin iman hakikatlerinin siyaset yada onun gibi dunyevi konulardan daha onemli oldugunu savunmustr.

edit: Yukarida Sufi nin bahsettigi gibi Said Nursi idam edilmemistir

Ona aşık olmak, cehennemde çakmaklara gaz doldurmak gibi bir şeydi...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    intibaH
    intibaH's avatar
    Erkek

Mehmet Akif: ''Doğrudan doğruya Kur'an'dan alarak İlhâmı Asrın idrakine anlatmalıyız İslâm'ı.'' şeklinde güzelce ifade ettiği özlemi, Bediüzzaman, Risale-i Nur'la kısmen gerçekleştirmiştir.

Paylaşıyorum o halde varım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scaryhim
    scaryhim's avatar
    Erkek

yaw ben yıllardır nurcularla iç içe yaşamış üstadlarının hayatını baştan sona öğrenmiş bir kişi olarak bazı yanılgıları düzeltmem gerek.

1-said nursi idam edilmedi, urfa'da hastalıktan öldü,

2-bu adam gerçek keramet sahibi bir adam. Defalarca en ağır zehri yemeğine katmalarına rağmen adama hiçbişe olmuyo,

3-Şeyh Sait ile Said-i Nursi nin uzaktan yakından alakası yok, isim benzerliğinden bir süre mahkum olarak tutuluyor(o zamanlar soyismi denen bi kavram yok)

4-Said Nursi 31 mart ayaklanmasını Bastırmak için İsyancılarla görüşmeye gitmiştir,

5- Cumhuriyetin ilk yıllarında mebusluk yapmıştır,(bunu her yere yazmazlar)

6- Halk tarafından takdir edilen bir insandır kendisi,

7- Bu insan   hiç kimseye elini dahi öptürmeyen bir adam

ve ayrıca sen bu insanı anlatan kaç kitap okudun?

Ben bu adam hakkındaki piyasadaki tüm kitapları okudum, ve Bu insanın Davası Cumhuriyetle Laiklikle deildi,

Bu adamın davası kendinden sonra gelecek İnsanların Az da olsa bir kısmını cehennem ateşinden korumaktır,

Ayrıca Fethullah Gülen dediğimiz şahsın kendi emekli maaşının ve yazdığı kitaplardan gelen telif ücretini tümüyle bu cemaate bağlı vakıflara bağışladığını ve bu paralarla darfura yardım gönderme, dünyanın çeşitli yerlerinde TÜRK okulları açıp göndere TÜRK BAYRAĞI ÇEKİP İSTİKLAL MARŞININ OKUTULDUĞUNA bizzat gözümle şahit oldum,

Bana ne gözle bakacaksınız bilmiyorum ama ben öyle bir fotoğraf karşısında kim ne derse desin, Nurculara Saygı duyuyorum...

Tarikatın Avukatı alicancicek@gmail.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

şeyh said' le SAİD nursi nin alakası yok. ayrıyettten Fethullah gülenlede bi alakası yok hee şöle bi bağdaşım var onlarda said nursi yi bilirler ve kitaplarını okurlar. ben nurcuların yurdunda kaldım bir ara ama fethullahçılarla alakamız olduğunu hiç sanmıyorum. şeyh said ayaklanmasıda farklıdır ? bununla bi ilgisi yok yane

Living Death
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

Bilgi kirliliği.

matematik24.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Erkek

+forum kirliği

herkes kafasına göre senaryo hazırlıyo bunların bi yararı yok hayal gücümü genişletmek istiorm diosan ayrı mesele...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek

scaryhim bunu yazdı:
    -----------------------------

4-Said Nursi 31 mart ayaklanmasını Bastırmak için İsyancılarla görüşmeye gitmiştir

Saidi Nursi 31 ayaklanması bastırmak için isyancılarla görüşmemiştir.Kürt said isyan isyan diye ısrar ediyodu Saidi nursi ise erken diyodu.31 Mart ayaklanmasında Kürt sait önderliği çekmiş saidi Nursi ile arka planda kalmıştır.

Ve ek olarak o  gittigin yerlerde sana Saidi Nursi yüzünden Musul ve Kerkük ü alamadıgımızı söledilermi?

47 ermeni köpeğini tek başına geberten KAHRAMAN TÜRK ŞEHİTİ MÜBARİZ İBRAHİMOV.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scaryhim
    scaryhim's avatar
    Erkek
    TorNaVida bunu yazdı:

scaryhim bunu yazdı:

4-Said Nursi 31 mart ayaklanmasını Bastırmak için İsyancılarla görüşmeye gitmiştir

Saidi Nursi 31 ayaklanması bastırmak için isyancılarla görüşmemiştir.Kürt said isyan isyan diye ısrar ediyodu Saidi nursi ise erken diyodu.31 Mart ayaklanmasında Kürt sait önderliği çekmiş saidi Nursi ile arka planda kalmıştır.

Ve ek olarak o  gittigin yerlerde sana Saidi Nursi yüzünden Musul ve Kerkük ü alamadıgımızı söledilermi?

Musul Ve Kerkükle Saidi Nursinin ne Alakası var Bana açıklar mısın bunu?

yani bilmediğimden soruyorum ukalalıktan deil yanlış anlama,

Said Nursinin yazmış olduğu Risale-i Nur Eserlerinden birinde 31 marta dair İsyana Ne kadar şiddetle karşı olduğunu, onlarla konuşmak için gittiğini fakat onların onu başlarından savdıklarını, ve o isyancıların Dış güçler tarafından kışkırtıldığını bizzat kendisi yazmıştır,

Ulu önderimiz kendisinin bir kaç kez ziyaretinde bulunmuştur,

Lakin Atatürk'ten pek hazetmezmiş. Fakat araları iyiydi.  Hatta Yine bu Risale-i nur eserleinden birinde Deccal'i tarif ederken M.Kemal Atatürk'ün belirgin bir çok özelliğini tarif etmiş,

mesela insanlara şapka giydirecek sol gözü görmeyecek(Bu arada Atamız Sol gözünü trablusgarpta geçirdiği şiddetli bir hastalık sonucu kaybetmiştir. bu da her yerde yazmaz.) 

Şu an hatırlayamadığım bir kaçtane daha var. Fakat söylediğim gibi atatürkün yaptığı devrimi her zamandestekleyen isimlerden biriydi Said Nursi...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek
    bu yazıyı yazan adam Said Nursi nin Teşkilat-ı Mahsusa nın bi elemanı olduğunu biliomuymuş acaba
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scaryhim
    scaryhim's avatar
    Erkek

adamcağızın her yerde geçen hayat hikayesi :)

Said Nursi . ( 1876)- (1960)

1876 yılında Bitlis’in Nurs köyünde doğdu. Geleneksel dini eğitim gördü. 1908’de II.Meşrutiyet’in ilanından hemen önce İstanbul’a geldi. 1909 tarihinden sonra hayatını Doğu Anadolu’da sürdürdü. 1911’de İstanbul’a döndü. I.Dünya Savaşı’nda Teşkilat-ı Mahsusa’da çalıştı. Doğu Cephesi’nde Ruslar’a karşı savaştı. 1915-1917 arasında Ruslar tarafından savaş esiri olarak alındı. Savaştan sonra ülkeye döndü ve Cemiyet-i Müderrisin ve Kürt Neşr-i Maarif Cemiyeti’nin kurucuları arasında yer aldı. Milli Mücadele hareketine katıldı. 1923’te iktidardan desteğini çekti. 1925 yılında çıkan bölücü isyanlara karşı milli bütünlükten yana tavır aldı.
    Önce Isparta yakınlarında bir köye ardından Eskişehir (1935), Kastamonu (1936), Denizli (1943) ve Afyon Emirdağ’a (1945) sürüldü. 1950’de DP iktidara gelince serbest bırakıldı. Risale-i Nur Külliyatı adı altında topladığı eserleri kaleme aldı. 1960 yılında vefat etti.

ayrıca şöyle bişi geçio

O yıllarda İstanbul’un gündemini hürriyet ve meşrutiyet tartışmaları oluşturuyordu. Said Nursî de bu tartışmalara katıldı ve gazetelerde yayınladığı makaleleriyle hürriyet ve meşrutiyetin İslâma aykırı olmadığını bilakis istibdat ve mutlâkiyetçi yönetimlerin İslâma aykırı olduğunu savundu.
    kaynak: biyografi.net

Toplam Hit: 7573 Toplam Mesaj: 52