Nurcuların Ve Akpnin Bop İçindeki Misyonu
-
TorNaVida bunu yazdı:
-----------------------------
Mayrip bi önceki konuda da belirttim.
Kürt said isyanı başlattı.Saidi Nursi ise yatakcılık ve yardım etti.-----------------------------
Şeyh said denen it idam edildi. isyan çıkardığı için doğuda ingilizlerle işbirliği yaptığı için. musul ve kerküğü kaybettirdiği için. GOOGLE şey said isyanı okuduğunda bediüzzaman said nursi ile ilgili bi yazı bul bende öğreneyim. öyle bişey olduğuna inanmıyorum.
inanmıyorum yatakcılık vs. sürekli sürgünde olan birisi nasıl yatakcılık eder !!! talebeleriyle rus askerlerine karşı savaşmış. bunu biliyomuydun. rus askerlerine esir düştüğünde rus askerlerinin önünde eğilmemiş.günlerce hapis tutulduğu yerde ibadet etmiş.
BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ hz. iftira atmaktan utanın. hayatını okumadan yazmayın. ben pek bilmesemde. saygı duyuyorum. gençliğin kurtarıcısı diye düşünüyorum.
youtubeye girin izleyin hayatını bu kadar. anadoluda ilk üniversite açma hayaliyle yanıp tutuşan eğitim eğitim ilim ilim diye bastıran birisine iftira atmayın.
burda onun hayatını yazmak istemiyorum. sadece bilmeden laf atmamanızı öneriyorum. sevende olur sevmeyende. saygı duyulmalı.
-
Ruslara karsı özgür türkiye için mi yoksa kürdistan hayali için mi.Üniversitelere gelince onunda kürt genclerinin egitim alması için yapmıştır.Bence biraz sen arastır.İslam alimi diye hayda hurra demeyin.
Risalenin girdigi heryer Kutsaldir.Bu ne demek hacı.Compü kitabını okumus bun lafını görmüş dedigi gibi bu ALLAH a şirk koşmak değildirdirde nedir.? -
Gerçekten yazık.Bir taneniz çıkıp Atatürke nursinin dediklerinden dolayı "kınamada" bulunmazsınız?atamıza deccal demiş bi haysiyetsizi nedir bu savunma merakı?
risale i nur kutsalmış ne kutsalı ?kur an mı bu?allah mı indirdi yeryüzüne?ilahi kitap mı?allaha şirk koşuyosunuz,nasıl kıt insanlarsınız siz? -
AntiOksidan bunu yazdı:
Gerçekten yazık.Bir taneniz çıkıp Atatürke nursinin dediklerinden dolayı "kınamada" bulunmazsınız?atamıza deccal demiş bi haysiyetsizi nedir bu savunma merakı?
risale i nur kutsalmış ne kutsalı ?kur an mı bu?allah mı indirdi yeryüzüne?ilahi kitap mı?allaha şirk koşuyosunuz,nasıl kıt insanlarsınız siz?
-----------------------------Bilgisi kıt olan $ahsiyet; Risale-i Nur Allah tarafından gönderilmedi.
Bediüzzaman Allah tarafından gönderildi.Olayları analiz edersen ne dendiğini anlarsın umarım.
-
ayrı bi dert anti :)
-
bu sait denen yaratık yaptıgı hainlikler bir kenara onlardan bahsetmeyecegim, soyledigi salakca sozlerinin sorumlusu degildir aslında. cunku bu zat delinin tekidir. bu nedenledirki kedilerle konustugunu idda edip radyonun icinde melekler oldugunu soylemis, kendini peygamber gibi gormus ve kur'an a ortak kosmustur. Medresetü'z-Zehra dedigi okul projesi icin 1907 de istanbula geldiginde tutuklanmıstır. bu zat ittihatcılar ile yakınlastıgı zamanlar II.Abdulhamitten doguda kurulacak Kürtçe eğitim veren bir üniversite(bahsettigim proje) istediginde Abdulhamit tarafından tımarhaneye attırılmıstır. birde Abdulhamit tahttan indirildiginde bu assalık zat Abdulhamit icin yasasın zalimler icin cehennem demistir.
-
DkN Tarih bilgine hastayım :)
-
-
DkN bunu yazdı:
bu sait denen yaratık yaptıgı hainlikler bir kenara onlardan bahsetmeyecegim, soyledigi salakca sozlerinin sorumlusu degildir aslında. cunku bu zat delinin tekidir. bu nedenledirki kedilerle konustugunu idda edip radyonun icinde melekler oldugunu soylemis, kendini peygamber gibi gormus ve kur'an a ortak kosmustur. Medresetü'z-Zehra dedigi okul projesi icin 1907 de istanbula geldiginde tutuklanmıstır. bu zat ittihatcılar ile yakınlastıgı zamanlar II.Abdulhamitten doguda kurulacak Kürtçe eğitim veren bir üniversite(bahsettigim proje) istediginde Abdulhamit tarafından tımarhaneye attırılmıstır. birde Abdulhamit tahttan indirildiginde bu assalık zat Abdulhamit icin yasasın zalimler icin cehennem demistir.
-----------------------------Sen İngiliz kaynaklarına itibar ediyorsun.Tabi insan geri zekalı olunca anca bo$ laf atmasını biliyor.Tarihte böyle bir$ey yoktur ve ya$anmamı$tırda.
-
bi siktirgit aq DkN geniş tarih bilgisine sahip bu forumda sayılı kişilerdendir benden sonra :P
Doğrular neden bu kadfar cok zorunuza gidiyo anlamıyorum aq.