Okuldaki Ortama Kolay Adapte Olabilmenin Yolları!
-
Bazı arkadaşlarımız memleketimizin değişik illerinden geldiği için biraz dışarı alışmak zor ola bilir onlar için pratik bir konu öyle haber okurken gözüme carptı ekleyim dedim...
Yeni başlangıçları sevinç ile karşılarken yeni okul, arkadaşlar ve öğretmenler konusunda heyecanlı olabilirsin. Bu heyecanı yenmenin ve yeni bir ortama ayak uydurmanın basit yollarını haberimizde bulabilirsiniz…
Şimdi yeni başlangıçları sevinçle karşılarken yeni okul, arkadaşlar ve öğretmenler konusunda tedirgin olabilirsin. "Acaba nasıl bir ortam olacak, yeni arkadaşlar edinebilecek miyim, ya beni aralarına almazlarsa?" diye endişelendiğini duyar gibiyiz. Ne kadar girişken, konuşkan ya da kolay arkadaş edinen biri olsan da yeni arkadaşlıklar her zaman belirsiz ve heyecan vericidir.
Peki, Yeni Bir Ortama Kolay Adapte Olabilmek İçin Neler Yapılabilir?
1) Öncelikle şunu aklından çıkarma: Yeni arkadaşların seni hiç tanımıyor ve özgüvenini aşağıya çeken duygulardan haberdar bile değiller. Yani öncesinde kiminle, ne yaşamış olursan ol, içindeki “iyi”yi çıkarmak senin elinde.
2) Okulun kapısından içeri ilk girdiğin andan itibaren hiç kimseyi tanımıyor olsan bile 'güler yüzle' etrafına bakman arkadaşlarının gözünde olumlu bir ilk izlenim sağlayacaktır. Unutma, kimse asık suratlı ve mutsuz görünen birine yaklaşmak istemez.
3) Tören sırasında yanında beklediğin ya da sınıfta tesadüfen yanına oturduğun arkadaşınla kurduğun ilk iletişim seni keyifli ve güzel bir dostluğa götürebilir.
4) Uzaktan bile olsa gülümseyerek kurduğun göz temasıyla okuldaki bir yeri (kantin vs.) birine sormak güzel bir sohbeti ve arkadaşlığı başlatabilir.
5) Arkadaşlarınla konuşurken onların isimlerini aklında tutmaya ve sohbet esnasında isimleri kullanmaya özen göstermen muhteşem bir başlangıç olabilir. Ona ait detayları can kulağıyla dinlemen arkadaşının kendini sana daha yakın hissetmesini sağlayacaktır.
6) Arkadaşlarının seni tanımak adına getirdikleri davetten, ilk zamanlarda reddetme. Bahçeye çıkıp dolaşmak için yapılan bir teneffüs davetini reddetmek, daha sonra 'biz aramıza almak için uğraştık ama o istemedi, ne yapalım...' ifadelerine dönüşebilir.
7) Olumlu bir imaj yaratmak için asla olmadığın biri gibi davranma. Öncelikle gözlemci olmak ve kişileri tanımaya çalışmak en iyisidir. İyi bir imaj için inanılır ve uyumlu olmak, nazik ve pozitif olmak yeterlidir.
8) Çevrendeki insanların sana nasıl davranacağını aslında sen belirlersin. Dolayısıyla sana nasıl davranılmasını istiyorsan karşı tarafa da öyle davranmaya özen göster.
Kaynak:Cosmo Girl -
Karı Kız Ortamından Hiç Söz Etmemiş.Bizim Sınıfta En Yakışıklı Olan Benim Ama Kızı Başkaları Götürüyor 1 sene sınıfta kalan tipsiz bir velet Kapmış Kızı Götürüyor Bende Kızlarla Temas Kuramıyorum Bilene Nedenini anlayamadım Gitti :/
-
MUHTARINTORUNU bunu yazdı:
-----------------------------
Karı Kız Ortamından Hiç Söz Etmemiş.Bizim Sınıfta En Yakışıklı Olan Benim Ama Kızı Başkaları Götürüyor 1 sene sınıfta kalan tipsiz bir velet Kapmış Kızı Götürüyor Bende Kızlarla Temas Kuramıyorum Bilene Nedenini anlayamadım Gitti :/
-----------------------------her zaman yakısıklı olan değil atılgan, aktif eleman götürür :)
-
-----------------------------bu devirde ağzı laf yapan,iyi zarf atan götürüyo tiple araba yol almıyoki xD
-
tiplede yol alıyo yha bizim sınıftada (9.sınıf) en yakışıklı benm bunu ben değil başkaları söyliyor ama benm kızlarla aram biraz kötü iletişim kuramıyorum fakat kızlar gelip benle iletşm kuruyor ;) ama yinede etrafta yawşaklaşarak dolaşma gizemli bi tip ol yeter =)
-
Böyle Sınıfta Sessizimdir Erkeklerle Bilene Konuşmam Beden Dersinde Futbol Oynamam Alırım Cola'mı Tostumu Sınıfta Otururum Paşa Paşa Kızlarla Bakışıyoruz Arada Bi Sınıfta 2-3 Kız Var Güzel Olaraktan Arada Ben Yakalıyorum Kızın Bana Baktığını Arada Ben Ona Bakarken Birden Bana Bakıyor Gözlerimiz Aynı Hizaya Geliyor.Sıkıntım Var Aney :D
-
hoca kızın yanına yaklaşan meraba diyecen kusura bakma ama bunu söylemek zorundayım diyeceksin düngece bir rüya gördüm ne hikmetse senle beraber bir şelaledeyiz ikimiz beraber cimiyoruz diyeceksin ben yeşil sabunla yıkanıyor 3 kere ağzıma 3 kere burnuma su veriyorum diyeceksin sende su Isıtıyon Dove sampiyonla yıkanıyor diyecen anlar o zaman senin nedemek istediğini :)
-
Böyle Sınıfta Sessizimdir Erkeklerle Bilene Konuşmam Beden Dersinde Futbol Oynamam Alırım Cola'mı Tostumu Sınıfta Otururum Paşa Paşa Kızlarla Bakışıyoruz Arada Bi Sınıfta 2-3 Kız Var Güzel Olaraktan Arada Ben Yakalıyorum Kızın Bana Baktığını Arada Ben Ona Bakarken Birden Bana Bakıyor Gözlerimiz Aynı Hizaya Geliyor.Sıkıntım Var Aney :D
bende senin gibiydim... sonra buradan kefilim olan Rmk ile kanka olduk... işte biraz açıldım... lanet olasıca antepli hayatımı mahvetti... -
WarHead bunu yazdı:
hoca kızın yanına yaklaşan meraba diyecen kusura bakma ama bunu söylemek zorundayım diyeceksin düngece bir rüya gördüm ne hikmetse senle beraber bir şelaledeyiz ikimiz beraber cimiyoruz diyeceksin ben yeşil sabunla yıkanıyor 3 kere ağzıma 3 kere burnuma su veriyorum diyeceksin sende su Isıtıyon Dove sampiyonla yıkanıyor diyecen anlar o zaman senin nedemek istediğini :)
Zaaaaaaaaaa :D sonrada kızdan Yicem Sktr'i sonra hiç Görüşemicez demi ? :D -
MaliAcikgoz bunu yazdı:
bende senin gibiydim... sonra buradan kefilim olan Rmk ile kanka olduk... işte biraz açıldım... lanet olasıca antepli hayatımı mahvetti...
Valla Bu Olay canımı Sıkmaya başladı. Çirkinmiyim Acep ? Düşüncesine Girdim :D -
hoca o zaman arkadaş doğrudan saldırıya gecsin kıza desin beraber ders calışa bilirmiyiz bizim evde desin kızda tamam der erkek evine gelen kız %50 göze almıştır kesin aklında bişeyler gecer belkide hayal eder bana gelse sarılsa öpse felan dese bunuda düşünecen erkekler nasıl hayal kuruyorsa kızlarda kurar :) direkten saldırıyı dene &50 şansın vardır bir acılırsan kimse seni tutamaz okulda kız bırakmazsın :) dikkat et erkeksi kızlara sonra tüfekten olma