folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Olası İsrail-İran Savaşı Üzerine Askeri Tartışma

Olası İsrail-İran Savaşı Üzerine Askeri Tartışma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    __d_mode__ bunu yazdı:
    -----------------------------

Tabiki israil tokatlar iranı, iran dediğiniz ülke nedir ki? israildeki teknoloji son derece ileri kesinlikle siler iranı, ama iranda kendi çapında bişeyler yapar diye inanıyorum.

tokatlar değil mi?Çanakkale de de böyle düşündüler.Kurtuluş savaşında da.Kat kat güçlüydüler ve mermileri vardı.Peki durum ne oldu?Eğer bir yeri savunuyorsan zaten üstünlük sendedir.Almaya gidiyorsan avantajların düşüktür.Amerika da çok iyidi ne oldu ırakta hüsranla bitti sonra bir sürü hikaye ile ırakı karıştırdı.Yok demokrasi dedi bilmem ne dedi öyle aldığını sandı.

Buyrun;

-------------

Tarık bin Ziyad inançlı bir Müslüman, iyi bir kumandan ve yılmaz bir cesaret adamıdır. İnanmış olduğu dini Avrupa kıtasına taşıyabilmek için, emrindeki çok az askerle İspanya kıyılarına çıkar. Gemiden indikten sonra içlerini korku kaplayan askerler, komutanlarına bu kadar az askerle dev gibi bir kıtada ne yapabiliriz, buraya ölmek için mi geldik, diye sorular yöneltirler. Tarihe geçmiş olan o meşhur sözünü işte o an söyler; “Gemileri yakın”. Gemiler yanarken askerlerini toplayarak bir konuşma yapar: “Bundan sonra geri dönmekle ilgili hiç bir şey düşünmeyin. Sizlerin de gördüğü gibi gemilerimiz yanıyor. Artık düşüneceğimiz tek şey, bu yeni kıtada nasıl tutunabiliriz ve de davamıza nasıl hizmet edebiliriz olmalıdır”

Bu şuurla hareket eden, sayıları az olmasına rağmen cesurca davranan bu değerli insanlar İspanyol köylülerini etkileyerek sevgilerini kazanmış; askerler de kahramanca savaşarak, mucize olarak nitelendirilebilecek başarılar elde etmişlerdir.

Avrupa kıtasında yaşanan bu gelişmeler, bütün Müslüman dünyasında çok büyük sevinçle karşılanır. Tarık bin Ziyad’ın çok daha üstündeki tüm İslam ordularının baş komutanı da bu başarıyı gözleriyle görmek için, o bölgeye bizzat gelir.Elde edilen başarının büyüklüğü gözlerini kamaştırdığı için, tarih önünde bu başarıyı kendine mal edebilmek adına, Tarık bin Ziyad’ı kargaların bile güleceği bahanelerle suçlar. Sözde bahanelerle de yargılayarak idama mahkum eder.

İçindeki korkuyu yok edebilmek adına geldikleri gemileri yaktıran, bir kıtayı İele geçiren Tarık bin Ziyad, bir itibar hırsızının, kompleks sahibi bir caninin emri ile öldürülür. Ama adalet Tarık bin Ziyadın ismini bu dünya var olduğu sürece ölümsüzleştirmiştir. Bizler normal muhabbetlerimizde Cebelitarık Boğazı ismini her ağzımıza aldığımızda onun ruhu şad olmaktadır. Bu büyük komutanın ismi, o bölgedeki boğaza verilerek ölümsüzleşmiştir.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiGGest
    BiGGest's avatar
    Erkek

kafamı karıstıran bazı seyler var söylemeden gecemicem ..

bi kaç ihtimal var..

1 - israil ve iran'ın karsı karsıya geliğceini pek sanmıyorum

2 - geldiler diyelim.. İsrail maçı alır diye düşünüyorum

3- neden mi ..çünki.. Kıyamet'e dogru büyük bir yahudi devletinin varlıgını o zaman kadar koruyacagı söylenmektedir..ben o ülkenin İsrail olucagını düşünüyorum..

kafamı karıstıran şey şu .. İran'ın kararlılığı.. %) 

BiGGest was here! [ C.r {YesileV GrandMaster} ]
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    retrem
    retrem's avatar
    Erkek
    iş ne kadar teknoloji ve askeri güçte bitsede ben israil in bişi yapıcağını sanmıyorum

4 milyonluk bi israil 60 küsür milyonluk bi iran a kafa tutamaz

teknolojik güçse iran daki gözardı edilmemeli

böyle bi savaş olursa

amerika nın karışıcağınıda sanmıyorum

ayrıca dkn amerika nında ırağa sınırı yok

lübnan ı müttefik i kabul etmesi bu açıdan önemli olur
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    habib_mx_tr
    habib_mx_tr's avatar
    Erkek
    Kim kazanır bilemem ama İran kazanırsa Rusya Orta Asya'ya girer.

!!!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiGGest
    BiGGest's avatar
    Erkek

iran israil bi yana beni korkutan japonlar :(

adamlar şirin bi kaç robot yapıyo fln ama gün gelicek bu adamlar savaşlarda robot asker kullanıcakmış gibi geliyo bana.. 

BiGGest was here! [ C.r {YesileV GrandMaster} ]
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

Savaş kadar aptal bişey olamaz.  savaş olursa aç kalırız. ekonomi çöker.

asker olarak iran israilin ebesini şey eder. teknolojik olarak it israil önde gözüküyor.

sakın savaşmayın. iran aptal araplar gibi ezik değildir. 

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibosoft
    ibosoft's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    her önüne gelenin ekonomist kesildiği ülkemde yine her önüne gelen strateji uzmanı olmuş,

dizi dizi incisin danalıkta birincisin
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mr66tr
    mr66tr's avatar
    Erkek
    ibosoft bunu yazdı:
    her önüne gelenin ekonomist kesildiği ülkemde yine her önüne gelen strateji uzmanı olmuş,
    Sayın arkadaşımız sözlerine katılıyorum.Genetik bazı nedenlerden dolayı Her Türk Asker Doğar.İşte bu gibi sebeplerden dolayı Her Türk evladının savaş konusunda mutlaka söyleyeceği birşeyler olacaktır.B bize Allah tarafından verilmiş bir özelliktir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibosoft
    ibosoft's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

mr66tr bunu yazdı:
    ibosoft bunu yazdı:
    Sayın arkadaşımız sözlerine katılıyorum.Genetik bazı nedenlerden dolayı Her Türk Asker Doğar.İşte bu gibi sebeplerden dolayı Her Türk evladının savaş konusunda mutlaka söyleyeceği birşeyler olacaktır.B bize Allah tarafından verilmiş bir özelliktir.

:D şu durumda beni güldürdün ya allahta seni güldürsün emi 

dizi dizi incisin danalıkta birincisin
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

Kim demiş iran ın israil ile sınırı yok diye ?

suriye ile yapılan anlaşma defter yaprakları dolsun diye yapılmadı.

arap israil savaşı ile israil iran savaşını bir tutmak cahillik olur.

kafadan düşünüyorsunuz .

konu eğer Türkiye ile iran savaşsa olsaydı hepiniz biz kazanırız derdiniz ki abd yi bile haşat etmiştik nüfuslarını çoğaltmış ve bayıltmıştık . zamanında bir konu açıldığında.

Türkiye ile iranın bir çok ortak yönü var mesela savaşçı ikiside tarihteki büyük imparatorlukların devamı.

iş teknolojiye kalıyor füzelere hava savunma sistemlerine vs vs vs .

siz söyleyin hangimizin teknolojisi daha iyi? bizimmi onlarınmı? bir kere ekonomileri sağlam.

ırak,abd ırak savaşında  onlarca scud fırlattığı halde  israil neden tek füze atamadı ? çünkü iran israilin karışması durumunda bunu islam cumhuriyetlerine bir saldırı olarak kabul edeceğini bildirmişti.(1991)

şimdi hala güçleri yetmiyor  ve biliyorlarki irana dokunulması halinde dünyanın heryerinde terör meydana gelir hizbullah elkaide hamas vs vs vs bunlara destek veren kim?

iranı çantada keklik sanmaya devam edin :)

http://www.youtube.com/watch?v=A05Gj3HEr9o 

biz bir tüfek yaptığımızda top yaptığımızda oley çekerken adamlar atombombası peşinde ve sayısız füzeler icad edip kendi uçaklarını arabalarını yapıyorlar biraz akıl akıl biraz daha akıllı düşünmek lazım.

eğer Türkiyenin coğrafi bölgesi yani sınırları onların elinde olsa şimdiye kadar çoktan yeni bir islam imparatorluğu kurmuşlardı.

akdenize sınırları olsa bizim kıbrıs harekatı gibi bir harekat yeterdi 6 saat ve israil finito.

not; nüfusu kaale almayanlar bir topun başındaki iki kişinin öldüğünü düşünsün. o mermi kendiliğindenmi sürülecek namluya ?

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
Toplam Hit: 10285 Toplam Mesaj: 67