folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Olası İsrail-İran Savaşı Üzerine Askeri Tartışma

Olası İsrail-İran Savaşı Üzerine Askeri Tartışma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juba
    Juba's avatar
    Erkek

AntiOksidan bunu yazdı:
    -----------------------------
    ruslara gelince.Ruslar uzun bi süre bence kendilerini kaşımaya devam etmeli,sovyetler dağıldıktan sonra doğru düzgün şeyler üretemiyorlar.en özel birlikleri spetznatz bile ak-74 ak-47,rpd gibi  çağın gerisinde kalmıışsilahları kullanan "psikopatlık" hariç pek bi özelliği bulunmayan birimler.havakuvvetleri de eskisi kadar iyi değil.
    çin güçleniyo o ayrı mesele ama çin/rusya şu an bana askeri teknolojiler konusundahiç güven vermiyor.

rusyanın hava kuvveti konusunda yanılıyorsun . spetsnaz konusunda falan pek bilgim yok ama rus özel kuvvetleri fena değildir. sonuçta rusyada askerlik 3 yıl ister istemez adam olmak zorundasın . Vikipedia da bi yazı vardı ama türkçesi yoktu bulursam koyucam . bu rus uçak yapımcılarından biri alenen abd ye duello teklif etmişti istediğiniz yerde istediğiniz zaman uçaklarımızı kapıştırırız diye ve bunda iddialı olmasının nedenindede gerçekten haklıdır .şuan dünya en iyi uçaklarından biri olan su-47 berkutu  (çok maliyetli bi uçak ama) üretiyorlar googleden bakarsınız muhteşem bi uçak manevra kabiliyeti vs aşmış .bi dönem abd rusyadan mig serisinden bi kaç uçak almış fakat mig leri kullanmak pilot kabiliyetine baktığı için vazgeçmişler . rus uçakları gerçekten pilotun becerilerine bakan uçaklardır her babayiğidin harcı değildir o uçakları kullanmak . dkn bilir belki söylediğim uçağı . ve 1 ekleme daha yapıcam rusyanın üzerinde çalıştığı bir kaç piyade tüfeği görmüştüm ak serisinden değil gerçekten muhteşem modern savaş aletleri . ellerinde ak serisi rpd olması bişey değiştirmez . dediğim tüfekler henüz gelişim aşamasında .

Demiri demirle dövdüler; biri sıcak biri soğuktu, İnsanı insanla kırdılar; biri aç biri toktu. Pir Sultan Abdal
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dikdatoraa
    dikdatoraa's avatar
    Erkek

arkadaşlar savaşta önemli olan tek şey bu kadar bombam var uçağım var değil onları kullanacak eğitim ve daha önemlisi istihbarattır yani bi savaş olduğunda düşmanın askeri stratejik noktalarını öğrenmek uçakların tankların füzelerin nerelerde olduğunu öğrenmek ona göre bir strateji geliştirmektir artık meydan muharebesi yok önemli olan bunlar bu yüzden iran kaybeder ki israil-iran savaşı diye bir şey olmaz zaten israil,amerika,ingiltere,fransa,..... -iran savaşı olur

yenilmenin acısını yaşamadan kazanmanın zevkine hiç bir zaman varamazsınız... mağlubiyet son derece motive edicidir dibe vurduğunuzda en tepeden başka gidecek yeriniz kalmaz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adanakebap
    Khaine
    Khaine's avatar
    Erkek
    AntiOksidan bunu yazdı:

iranda yaşadın mı ki iranda rüşvet vbnin olmadığını idda edebiliyorsun?
    teknolojide tabii ki öndeyiz İrandantartışmak bile yersiz bunu.İki ülkenin şehirlerinin resimlerine bile bakarsan bu açıkça görünür.Trafik kazaları,İran news falan mı izliyosun haberlerden bilgin vaR?hepsini salladım İranda yol var mı araba olsun :D İranın pkk operasyonlarını izle asker taşıdıkları bi tane asfalt yol göremzsin :D çok ileri bir ülke gerçekten.
    Hızlı treni de yok iranın maalesef,ne de dış ülkelere bizim gibi askeri ihracat yapabiliyorlar.Türkiye komşu ülkelerin (en soon mısırn komşu deil gerçi) f-16 modernizasyonu için anlaştı,orta irtifa hjava savunma sistemleri,zırhlı aeraçlar satıyor,İsraile bile zırhı araç sattı Türkiye.Kendi atak helikopterini,tankını üretiyor hem de ABDninkileri boyayıp biz yaptık diyerek değil.Uzun zamandır süren GERÇEK bir projeyle.Kendi balistik füzelerini,füze bataryalarını üretiyor.Yerli uçak bile düşünülüyor ileride.Sadece askeri düşünmeyelim.Bilişim sektörüne bak,hizmet sektörüne,diğer sektörlere bak,Türkiyeyi iranla kıyaslayamazsınız.
    İran teknolojide dahaa çoooook ekmek yemesi lazım Türkiyeyle boy ölçüşebilmesi için,kaldı Amerikası :)

not:İmzamdan sen ve mayripin adını çıkarıcam ama madem bu kadar çirkin ve sizde bu kadar duyarlısınız diğer arkadaşın imzasına neden tek kelime etmediniz hayret :)

hacı bu mesajını okuyunca aklıma bi yıl kadar önce gördüğüm bi linktekiler aklıma geldi

http://conflictiran.blogspot.com/2006/04/inside-iran-city-life.html aha buyur sende baksan iyi edersin ;)

http://www.irandefence.net/showthread.php?t=32 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fivestar
    fivestar's avatar
    Erkek
    o füzeler boşuna mı var saniyede 12 tane atan ?

Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    savaşa gerek kalmadı. israil savunma bakanı bugünlerde ankaraya geliyor. türkiyem yine barış ortamı deyip savaşı sona erdiriyor :))) ayrıca bize insansız uzay aracı satacakmış.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ömer Kerem
    MuTReFT
    MuTReFT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

O değilde muhtemel bir İran - İsrail savaşında olabilecek bir çok senaryo var, eğer ki iran iyi hamle yaparsa Diğer dünya ülkeleri, Çin, Japonya, Cuba, Rusya vs.vs ülkeler amerika, israil, fransa, ingiltere gibi ülkelere diş bileyen devletleri izleyeceği politika ile kendi tarafına çekerse görün siz o zaman yeni dünyanin haritasını :) linkteki video biraz olsun nasıl birşey olacağı hakkında fikir verir size...

3. Dünya savaşı senaryosu, The end (Son)

http://www.metacafe.com/watch/503598/the_end 

Mecburi not: Cahilliğin verdiği CESARET ile ettiği lafın nereye gideceğini hesap edemeyen, düşünemeyen, fikir yoksunu mahlukatlara CEVAP vermiyorum. Adalet Ve Kalkınma Partisi - İstanbul Beyoğlu Teşkilatı 2024/1 dönem aktif üyesi.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek

Leonidas;
    Spetznatz kötü demiyorum ama pek iyi değil.Kullandıkları ekipmanlar ne israil,ne türk,ne abd kuvvetleri kadar iyi,sadece eğitimleri iyi ve rusyanın terörle mücadele politikasındaki katı tutumundan dolayı "psikopatlar".Beslan okul basknın da bunu gördük,füze kullandılar rehinleien olduğu bir eylemde,sadece teröristi etkisiz hale getirmekle özel kuvvet olunmaz bence psikopatlık ve askerlik farklı şeylerdir.bugün angola özel kuvvetleri bile gerillaları etkisiz hale getirebilirler ama nerde ne yağacaklarını bilen birlikler değil,ekipmanları da öyle değil,hala ak serisi kullanıyorlar,bkc kullanıyorlar,sırf karşı çıkmak olsun diye amerişkan silahları kullanmıyorlar ki bence bu büyük bir yanlış,hala özel kuvvetlerin eelinde ak-47,dragunov var :)
    diğerk onu ben Rus ekipmanlarına hiç güvenemiyorum maalesef.Irak savaşında da gördük bunu diğer savaşlarda da.Rusya bi aralar öndeydi ABDden ama o devir geçti,sovyetlerin de dağılmasıyla zayıfladılar ve ABD günn geçtikçe kendini güçlendirdi.Ha evet şu var avrupanın en önemli ordusudur rus ordusu,büyük zırhlı birlikleri,geniş filolarıyla ama kaliteli bi ordu olduğu konusunda sana katılmıyorum.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nakamura2
    nakamura2's avatar
    Erkek
    yunusemre bunu yazdı:

İran olur

1_Asker olan adamlar savaşda ölünce direk cennete gitceklerine inanıyolar

2_Hani hep derler dünyada Türk askeri deki cesaret kimsede yok İranlılarda bizden kat kat falza

3_İranlılar çok akkıllı adamlar askeri gündem hiç düşmezler paso ucaktır silahdır her türlü askeri mühimmatını gelişriyo

Edit:Tabi biz hiçbir zaman bilmeyiz ama tahmin işte.. 

Sana kesinlikle katılmıyorum özellikle 2. maddeye,İranlılar mı bizden daha cesurlar,madem öyle cesurlardı niye tarhin her döneminde biz batıya sefer'e gittiğimiz anlarda arkamızdan vurdular,bizden kat kat cesur insanlar niye bizim önümüze çıkamadılar da arkadan vurmayı tervih ettiler..(hakimiyet altına alındıktan sonraki dönemi kastediyorum) Ayrıyetten beni kimse Türklerden daha cesur,daha zeki,daha güçlü bir ırkın varlığına inandıramaz...Olası bi Iran-ısrail savaşı olacağına inanmıyorum,İran-Amerika olabilir ve Amerika Irak'ı ettği gibi dümdüz eder ama Irak'takinden çok daha fazla zarar görür,belkide çıkamaz bataklıktan...Benim düşünncem bu yönde...

Memento Mori...Blossom Geri Döndün:C Mitozla çoğalan milletleri sevmiyorum:|
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ummeti_bela
    ummeti_bela's avatar
    Erkek
    PeRsLer alir diorum ban savasi))

yok biSi
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juba
    Juba's avatar
    Erkek
    AntiOksidan bunu yazdı:

Leonidas;
    Spetznatz kötü demiyorum ama pek iyi değil.Kullandıkları ekipmanlar ne israil,ne türk,ne abd kuvvetleri kadar iyi,sadece eğitimleri iyi ve rusyanın terörle mücadele politikasındaki katı tutumundan dolayı "psikopatlar".Beslan okul basknın da bunu gördük,füze kullandılar rehinleien olduğu bir eylemde,sadece teröristi etkisiz hale getirmekle özel kuvvet olunmaz bence psikopatlık ve askerlik farklı şeylerdir.bugün angola özel kuvvetleri bile gerillaları etkisiz hale getirebilirler ama nerde ne yağacaklarını bilen birlikler değil,ekipmanları da öyle değil,hala ak serisi kullanıyorlar,bkc kullanıyorlar,sırf karşı çıkmak olsun diye amerişkan silahları kullanmıyorlar ki bence bu büyük bir yanlış,hala özel kuvvetlerin eelinde ak-47,dragunov var :)
    diğerk onu ben Rus ekipmanlarına hiç güvenemiyorum maalesef.Irak savaşında da gördük bunu diğer savaşlarda da.Rusya bi aralar öndeydi ABDden ama o devir geçti,sovyetlerin de dağılmasıyla zayıfladılar ve ABD günn geçtikçe kendini güçlendirdi.Ha evet şu var avrupanın en önemli ordusudur rus ordusu,büyük zırhlı birlikleri,geniş filolarıyla ama kaliteli bi ordu olduğu konusunda sana katılmıyorum.

5 10 sene evvel ki için konuşsan tamam derdimde putin başa geçtikten sonra inanılmaz derecede güçlendi rusya özellikle askeri ve sanayi alanında . beslan baskınını biliyorum. ama rus silah sanayisi gerçekten dünyada sayılı sanayilerdendir . trmilitary.com da okumuştum tabi ne kadar doğru tartışılır ama 1. olarak putin yüzyılın kıyamet silahını bulduk diyordu(dünyaya düşen bir gök cisminin enerjisinden faydalanarak)  ve 2. olarakta tank zırhı delen piyade tüfeğü ürettiklerini söylüyordu . şuanda putin yanlılarınında putinin istifa etmemesini istemesinden putinin rusyayı eskisinden çok daha ileriye taşıdğını söyleyebiliriz bence . ak -47 dışında akın 100 lü serileri gayet modern ordular için gayet iyi ve kullanışlı silahlardır .

Demiri demirle dövdüler; biri sıcak biri soğuktu, İnsanı insanla kırdılar; biri aç biri toktu. Pir Sultan Abdal
Toplam Hit: 9789 Toplam Mesaj: 67