Olası İsrail-İran Savaşı Üzerine Askeri Tartışma
-
dai Putin geliştiriyo eyvallah ona sözüm yok.Ama ben güveneiyorum sistemlerine bu adamların.bkc mesela bi süre sonra silah sapıtıyo.dragunov keza pek sağlam bi silah değil.tankı delebilen anti-materyal silahları var zaten bu ekstra bi başarı değil bana kalırsa,o senin görüşün saygı duyuyorum ama trmilitarye de reismleri ve haberleri dışında pek güvenmiyorum çünkü adamlarda yabancı hayranlığıvar biraz : D
hava savunma sistemleri olsun,tüfekleri olsun ilgimi çekmiyor.yani bir tek o değil.opera baskınında da iyi iş yapamadı spetznatz.ha çeçenlee karşı başarıları oldu,özel kuvvetler zaten psikopatlar.ama normal piyade harektlerinde rusya çeçenlere karşı çok kayıp verdi mesela, bi sürü sebep var gerçi bi tek bunlar değil,rus silah sistemlerini kullanan ülkeler başarılı olamadı savaşlarında pek falan filan -
İran gözümde herzaman banko'dur...olası bir savaşta çıkacak bir karışıklık filistinide iyice karıştırır...bi yandan hamas ve el-fetih çatışır..bi taraftan israile saldırılar iki taraftan gelir..Ama böyle bir savaş durumunda sadece hava bombardımanları olur onuda gözden kaçırmamak gerekiyor..hava harekatında'da banko İRAN diyorum :D
-
bildiğim kadarıyla rusya elektromanyetik savunmada avrupa ve amerikanın gerisinde kaldığı için mekanik ağırlıklı savunma ve saldırı sistemleri geliştiriyodu ama şimdi ne yapıyolar eskisi gibi takip edemiyorum
-
habib_mx_tr bunu yazdı:
-----------------------------bildiğim kadarıyla rusya elektromanyetik savunmada avrupa ve amerikanın gerisinde kaldığı için mekanik ağırlıklı savunma ve saldırı sistemleri geliştiriyodu ama şimdi ne yapıyolar eskisi gibi takip edemiyorum
-----------------------------
evet o yüzden rus sistemlere güvenmemek lazım.bu arada bu başlıkta iran ve tr karşılaştırması yapanlara;
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=57759&sayfa=6#532783
koskoca bi konudaki tek mesaj yeterli bi cevap olacaktır. -
AntiOksidan bunu yazdı:
-----------------------------
dai Putin geliştiriyo eyvallah ona sözüm yok.Ama ben güveneiyorum sistemlerine bu adamların.bkc mesela bi süre sonra silah sapıtıyo.dragunov keza pek sağlam bi silah değil.tankı delebilen anti-materyal silahları var zaten bu ekstra bi başarı değil bana kalırsa,o senin görüşün saygı duyuyorum ama trmilitarye de reismleri ve haberleri dışında pek güvenmiyorum çünkü adamlarda yabancı hayranlığıvar biraz : D
hava savunma sistemleri olsun,tüfekleri olsun ilgimi çekmiyor.yani bir tek o değil.opera baskınında da iyi iş yapamadı spetznatz.ha çeçenlee karşı başarıları oldu,özel kuvvetler zaten psikopatlar.ama normal piyade harektlerinde rusya çeçenlere karşı çok kayıp verdi mesela, bi sürü sebep var gerçi bi tek bunlar değil,rus silah sistemlerini kullanan ülkeler başarılı olamadı savaşlarında pek falan filan
-----------------------------dediklerine kısmende olsa katılıyorum . bkc dragunov artık işe yaramaz tsk da artık elinden çıkartmaya başladı bu tür silahları . tank delebilen mermi olayı 2 sene falan oldu sanırım okuyalı o zamandan bu zamana ne kadar gelişti bilmem ama senin dediğine göre geri kalmışlar demek . bu arada çanakkale savaşında tüfeklerimizi sovyetler birliğinden almıştık hatırlatırım . o savaştata ellerine pekala verdik yani :D . spetsnazında asıl işi zaten adam öldürmek rehine olayına girdiler beslanda sıçıp sıvadılar . çeçenlere gelince ruslar düzenli ordu karşıda nerde olduğun belli olmayan gerillalar var ordan burdan çıkıp tarıyorlar fazla asker kaybı vermesi bence normal . daha uzatmıyım .
dediğim uçağa biraz bak araştır harbi sağlam uçaktır . sukhoi(su)-47 berkut(bir kartal adı)
-
israil döver.