Öldükten Sonra Allah"I Görecek Miyiz ¿?
-
Allah bir Cisim olmadığı için Göremeyeceğiz Malesef. O varlıktır, Sanırım ifade etmekte zorlanıyorum ama Öz varlıkta diyemeyecem ama Tüm varlıkların Cisimsel olsun yada olmasın bilinen olsun yada olmasın Kaynak yaratımını Elinde tutan bir Varlık biçimi dersem İnşallah Günaha girmemiş olurum.
Ayrıca Öz fikrimi Beyan edecem Allah' a İnanıyorum, O var biliyorum Gözlerim Kör değil Varlığının Mükemmel yaratılmışlar arasında Yarattığı ince her Ahenkde görmekteyim, ama Cennetten Kovulmuş olmamıza Anlam veremiyorum, O lanet olasıca Elmayı yemek neden bu denli büyük bir Suç sayıldıki, Kafam orasını almıyor oysa biz Dünyada Her gün Her an O Elmayı Yemenin Suçundan çok Daha Büyük Suçlarıda işlemekteyiz. Neden buna Zorlandık. Sadece bu noktayı Araştırıyorum.
-
tam ismini hatırlayamıyorum bir peygamber çok istiyor yalvarıp yakarıyor günlerce ve Allah en sonunda kabul ediyor bu isteğini ve
-karşı da ki dağ a bak diyor peygambere dağ da nur beliriyor o anda
peygamber bakar bakmaz bayılıyor ve uzun süre öyle kalıyor kendine geldiğinde ise Allah şöyle buyuruyor;
-sen daha şu ufacık nur a dayanamadın beni nasıl görebilirsin ki ??
benm bildiğim her inanan insan günahlarının cezasını çektikten sonra cennet e gidecek ama bununla bitmeyecek cehennem mühürü vurulacak ve uzun zaman silinmeyecek cehennem kokusu da sinecek ruh a daha sonrasını anlatacak kadar zihnim açık değil bilen müridler kaynaklı anlatır aklınızı bulandırmak istemem..
-
shockman bunu yazdı:
-----------------------------Allah bir Cisim olmadığı için Göremeyeceğiz Malesef. O varlıktır, Sanırım ifade etmekte zorlanıyorum ama Öz varlıkta diyemeyecem ama Tüm varlıkların Cisimsel olsun yada olmasın bilinen olsun yada olmasın Kaynak yaratımını Elinde tutan bir Varlık biçimi dersem İnşallah Günaha girmemiş olurum.
Ayrıca Öz fikrimi Beyan edecem Allah' a İnanıyorum, O var biliyorum Gözlerim Kör değil Varlığının Mükemmel yaratılmışlar arasında Yarattığı ince her Ahenkde görmekteyim, ama Cennetten Kovulmuş olmamıza Anlam veremiyorum, O lanet olasıca Elmayı yemek neden bu denli büyük bir Suç sayıldıki, Kafam orasını almıyor oysa biz Dünyada Her gün Her an O Elmayı Yemenin Suçundan çok Daha Büyük Suçlarıda işlemekteyiz. Neden buna Zorlandık. Sadece bu noktayı Araştırıyorum.
-----------------------------Abi İslam'da Hz. Adem'in elma yiyerek Cennet'ten kovulduğuna dair hikayeler çok zayıftır.. Elma yenilerek Cennetten kovulmanın İslami herhangi bir dayanağı yok..Bu mevzu ne hadislerle ne de ayetlerle sabittir..
-
mont-blanc bunu yazdı:
-----------------------------
shockman bunu yazdı:
-----------------------------Allah bir Cisim olmadığı için Göremeyeceğiz Malesef. O varlıktır, Sanırım ifade etmekte zorlanıyorum ama Öz varlıkta diyemeyecem ama Tüm varlıkların Cisimsel olsun yada olmasın bilinen olsun yada olmasın Kaynak yaratımını Elinde tutan bir Varlık biçimi dersem İnşallah Günaha girmemiş olurum.
-----------------------------Abi İslam'da Hz. Adem'in elma yiyerek Cennet'ten kovulduğuna dair hikayeler çok zayıftır.. Elma yenilerek Cennetten kovulmanın İslami herhangi bir dayanağı yok..Bu mevzu ne hadislerle ne de ayetlerle sabittir..
-----------------------------Olurmu yahu Hz. Muhammed Peygamber efendimizin 40 Sual Kitabındaki Hadislerde bile geniş bir şekilde Konu yer alıyor, bence Sen iyi bir araştır, Cenetten Kovulmuş oluşumuz Hakkında Ayrıca Kuran' dada Geniş Anlatım mevcuttur. Hade Şeytan baş kaldırdı, Ben diyorumki O Mel um yaratığı neden Yokol diyip Yoketmedi Huzurundan da Yaptıklarının Bedelini biz insanlar Öder olduk, Olacak işmi bu yahu onu demeye uraşıyorum. Cevapları Oradan buradan bulamayacağım belli bende kaynağa yaratılışın ilk noktalarına gidiyor oradaki bilgilerden esinlenerek bir sonuca varmaya uraşıyorum kısacası. ( eh eh Sanırım biraz NEO vari oldu ama idare edin. )
-
olur mu hoca yaa naptınn sen :) elma yeme olayı aynen bilindiği gibi Kuran'da yazıyor burada mühim birşeyden bahsediyorsun Kuran'ı okumuş ve böyle birşey yokmuş gibi söz ediyorsun :S Nasıl hadislerle ve ayetlerle sabit oluyo boyle bir olayın olmadıgı orasını anlayamadım :S aksine böyle bir olayın oldugu hadislerle ve ayetle sabittir hoca tövbe de :)
Cennetten kovulma kısmına sizin gibi bakmıyorum.Bu sadece yaradılışımızın bir parçası,bir aracı oldu.Zira Allah'tan bahsediyoruz burda elmanın yenceni de dünyaya inicemizide halimizi de ahvalimizide geleceğimizi de geçmişimizi de bilenden.. Bence neden bir elma yuzunden kovulduk olayına bu mantıkla bakmalısınız yoksa Hz.Adem'in işlediği günah bize neden kesilsin ¿? Allah'ın adaletini böyle mi algıladınız ? -
varsa görürsün heralde.
-
snnyk bunu yazdı:
varsa görürsün heralde.
varsa değil ,o görmeni isterse görürsün. -
göremicez..
-
erkan07 bunu yazdı:
-----------------------------snnyk bunu yazdı:
varsa görürsün heralde.
varsa değil ,o görmeni isterse görürsün.
amin -
Arkadaşlarım!
Hz. Adem (a.s.) in Cennetten ELMA YEDİĞİ İÇİN KOVULDUĞUNA dair bir hikayenin aslı yoktur İslam'da.. Yani kesinlikle böyle birşey yok yalan demiyorum, Hz. Adem Cennetten çıkarılmıştır ama bunun elma sebebiyle olduğu kesin değildir..
Elma yediği için insanoğlunun Cennetten kovulup dünyaya gelmesi Yahudilerin ve Hristiyanların hikayesidir.. Zaten bilirsiniz, bu hikayeler okuldaki hocalardan, camideki imamlardan, anne ve babalardan aktarılarak anlatılıyor.. Yani hadis ve ayet dayanağı yok.. Varsa bile ben görmedim, ki şunu söyleyeyim yıllardır Tefsir Hadis Fıkıh ilmi okuyorum..