folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Öldükten Sonra Allah"I Görecek Miyiz ¿?

Öldükten Sonra Allah"I Görecek Miyiz ¿?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kehanet
    Kehanet's avatar
    Erkek
    şimdi neden cennetten kovulduğumuz olayına gelirsek... nikoteen de dediği gibi olaya o acıdan bakmamalısınız... cunku o muşteşem guzellıklerı ebedı hayatı ve cennetı hak edebılmek ıcın mutlaka bırseylerı feda edebılmemiz ve bunu hak etmek ıcın bı caba gostermek lazım... yoksa dunyada kı sınav nefsimiz ve seytanın bızı gunaha tesvık etmesı olmasaydı meleklerden bı farkımız kalmazdi tıpkı melekler gibi olurduk...

kimileri Hz.Adem elma yediği için kimileride buğday yediği için diyor... orasını kesin bilmiyorum ama şunu demek ıstıyorum yanı elmadan olmasaydı baska bı sebeple gene dunyaya gönderilirdik... çunku dediğim gibi o guzellıklere sahıp olabılmek ıcın bı çaba gosterılmesı gerekir..

şunu da soylıyım şöyle bırseyde gecer ya kur'an da yada hadıslerde okumuştum... Allah katında insanlar meleklerden daha üstündür... ama sadece nefsıne ve şeytana rağmen Allah'a inanan ve ona ibadet edenler...

Ayrıca Ademoğlu dünyaya zevk ve sefa için gelmemiştir bır sınav ıcın dunyaya gönderilmiştir... ve ancak inancıyla,ıbadetiyle bu sınavı gecenler Cennete ve Allah'ın huzuruna nail olabilirler...

Benimkisi kuvvet, zevk ve kudret. Benim adım "Kehanet"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Erkek
    Benim Duydugum Herkesin KaLbindeki İman Kadar GörebiLEcegi. YanLış Fetva VermeyeLim Tam Emin DeiLim ...

Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek
    okulda din dersi veriyolarmı yav.

yunusozturk.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Knightkib
    Knightkib's avatar
    Erkek

Kendi sahsi görüsümce..

Ben kendi acımdan düsündügüm zaman ölümle dogum hemen hemen aynı gibi geliyor.. 

Dogmadan öncesi olmadıgı gibi benim için ölümden sonra da bişey olmayacak gibime geliyor. Şöyleki..

Ruh olarak bilinen varlıgın herhangi bir bedeni, beyni olmadıgı için (kendi sahsi gorusumce) ölümden sonra kendi hakkında pek bişey bilecegini sanmıyorum.. Bu durumda allahi görsek bile bu bizim icin nekadar anlam ifade eder bilinmez.  Yine bence Ruh bir enerjidir ve öldükden sonra ruh geldigi yere (galaksideki kozmik güce karışacak ve belki evrenin baska bir yerinde farklı bir bedende yeni bir kimlikle uyanacak) donecek. Bu benim kişisel görüşüm Allah diye varlıgını kabul ettigimiz büyük güç belkide etrafımızı çevreleyen büyük enerjidir belli bir varlgı yokdur çünkü o sonsuzdur.. galaksiyi kapsar o heryerdedir..

I am a Gamer. Not because I dont have a life, but because I choose to have Many.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    burda görme kastedilirken dünyamızdaki gibi görmek değildir beyler onun bilincinde olarak soruyu cevaplayın :)
    o seviyeye gelebilmek kolay değildir

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek

BuZuL bunu yazdı:
    -----------------------------
    burda görme kastedilirken dünyamızdaki gibi görmek değildir beyler onun bilincinde olarak soruyu cevaplayın :)

seviyesidemi var bu işin. bukadar kibirlilikde pes dogrusu. 

ümit dünyası

bassinyourface
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Erkek
    morportakal bunu yazdı:

BuZuL bunu yazdı:

seviyesidemi var bu işin. bukadar kibirlilikde pes dogrusu. 

ümit dünyası

Hakkaten ya,hem bizi yaratıyo hemde onu görebilme seviyesine gelmemizi istiyo.Hem ölüm korkusu bilmiyo hemde ölüm korkusu duyacak canlılar yaratıyo..Enteresan şeyler bunlar..

Her Hakkım Saklıdır
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    teodos
    teodos's avatar
    Erkek
    Eğer Allahı görünce helak olup gideceksek ben görmek istemiyorum. Ben helak olmadan görünecekse her türlü kabulümdür tabiki o da arzu ederse. Görünce ne olacak çok merak ediyorum. Allah benim kaderime onu görünce nasıl olacağım konusunda ne yazdı acaba. Meraklandım şimdi kaderimce. 

? z ı n ı s ı m a d n ı k r a f __ n i n e k i l h e T
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Knightkib
    Knightkib's avatar
    Erkek
    :D ölü bir adam daha nekadar helak olur bilemem! Düsünsenize okadar beklicen allahı gormek icin :) bide bakıcan bi yazı :D allah sizinle görüşemiyecek kadar meşkuldur! Kolaymı koca evrenle ugrasmak!

I am a Gamer. Not because I dont have a life, but because I choose to have Many.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    paintmaster
    paintmaster's avatar
    Erkek

Dalga geçer seviyede bi dünya mesaj ... Arkadaşlar burda tartıştığımız mevzunun ne olduğunu anlamayan o kdar arkadas warki ..!

Aşk Bir Sabunsa Köpürt Beni Pakize :)
Toplam Hit: 8123 Toplam Mesaj: 52