folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Öldükten Sonra Allah"I Görecek Miyiz ¿?

Öldükten Sonra Allah"I Görecek Miyiz ¿?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Knightkib
    Knightkib's avatar
    Erkek
    BuZuL bunu yazdı:
    -----------------------------
    Knightkib bunu yazdı:
    BuZuL bunu yazdı:
    Knightkib bunu yazdı:

Öldükden sonra ruhun benligini bilip bilmemesi ? Kafama takılan en büyük soru işareti bu.

Ruh olarak söz edilenin evrende varolan enerji türlerinden biri oldugunu dusunuyorum.. Öyle bir enerji ki yaşadıgı süre zarfındaki anıların (ki bunlar da enerjisel bilgidir benim için) yogunlasmasıyla görünebilen ( Bildigimiz Hayalet vakaları) bilinçsiz bir enerji türü..

Cennet , Cehennemin varlıgının kanıtı oldugunu sanmıyorum ki "Kanıt" olarak görülebilecek şeyler kişiden kişiye degişir

reenkarnasyon olayını azcık incele dostum.
    hem islami hemde parapsikolojik açıdan biraz incele bu olayı her okudğun bişeyde kafandaki soru işaretleri yer değiştirir.

Reenkarnasyon hakkında biraz bilgim var bi kitab okumusdum hastasının ismini vermek istemeyen bir doktorun yazdıgı.. hastası eski mısırdan, büyük savaslardan ve nasıl öldügünden, öldügü zaman aldıgı derslerden bahsediyordu. Hatta hastasıyla seansları sırasında 1-2 kez yüksek bilgili bir varlıgın bedene girip onunla diyaloglar kurup ölümden sonra tekrar dünyaya gelme konusunda bilgi verdigini anlatıyordu.

Reenkarnasyon benim düşüncemle uyuşuyor çünkü varolan enerji yeni bir bedende yeniden can bulma potansiyeline sahiptir.. Önceki yaşamından hatırlayabilecekleri ise sadece "Anılarıyla" sınırlıdır. Öldükden sonra allah olarak tanımladıgımız varlıgı görmemiz olanaksız. çünkü biz zaten onun bir parçasıyız. Öyle degilmi ?

valla baba bu işler karışık işlerdir.ne kadar çok araştırırsan o kadar bilgin olur saan tek tavsiyem tek bir kaynağa bağlı kalma.

Zaten okudugum bilgilerle kendi düşüncelerimi pekiştirip bazı şeyleri yerine oturtmaya çalışıyorum ve bu güne kadar kesinlikle emin oldugum birşey varsa her maddenin hava yoluylada olsa birbiriyle baglantılı oldugu.. En küçük örnek hayatımızda verdigimiz kararların sadece bizi degil çevreyi de olumlu yada olumsuz etkiledigidir ki bunu kendim için çok acı bir olayla ögrendim. Yaptıklarımızdan pişman olmamak için yapacagımız şeylerin sonuclarını iyi deyerlendirmeliyiz ki geri donup baktıgımızda keşke yapmasaydım demeyelim..

Başlık konusundan baya saptık :) Başka yönlere yelken aciyoruz :P 

I am a Gamer. Not because I dont have a life, but because I choose to have Many.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    Knightkib hocam,

Sen şimdi olaya tamamen bilimsel yaklaşıyorsun amma iki şeyi unutuyorsun ; 1-)Bilim ölümden sonrasın hiç bir zaman açıklayamıcak çünkü giden kimse geri gelmedi daha... 2-)Ruha bilimsel açıdan yaklaşıyorsun enerji vs. diyorsun hoja haberın yoksa diyivereyim bilim henüz ruh die birşeyin varlığını kabul etmiş değil ;)

Bazı arkadaşlar gerçekten olaya kendi inanç(sızlık)larını da aşarak tamamen dalgamsı açıdan yaklaşmışlar.Hep merak etmişimdir abi öldükten sonra ebedi yokluk bu insanlara nasıl oluyorda mantıklı geliyor :) Tamam dünyevi halde bana cennete ebedi yaşamda mantıklı gelmıyor sonucta ebedi bir kavram ama öldükten sonra dirilmemek tamamen yok olmak hele hele baska yerde baska sekıllerde dirilmek bundan ıkı kat daha mantıksız gelıyor.Enrjiden Allah olur mu hiç :) Gözünüzün üstünde kirpik var olmasaydı kör olurdunuz burda bir düşünce yok mu ? Bunu yapan enerji mi ? Enerjinin düşüncesi var mıdır :)

Bir tek dahi insan olmamıştır yeryuzunde en ufak bir sıkıntı dahi çekmemiş olsun.Bu sıkıntı illede buyuk sıkıntı olmayabılır mesela canı ceker ferrarim olsa der ama olamıcanı bilir bunada sıkıntı denir.Yani ille madddi değil manevi de olsa her istediğine ulaşan bir insan göstersenie bana ömrü hayatı boyunca hiç keşke dememiş bir kişi göztersenize bu dünya için yaradılMadığımızı ne kadar açık...

Troubles'll come & they'll pass
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Knightkib
    Knightkib's avatar
    Erkek

nikoteen bunu yazdı:
    Knightkib hocam,

Sen şimdi olaya tamamen bilimsel yaklaşıyorsun amma iki şeyi unutuyorsun ; 1-)Bilim ölümden sonrasın hiç bir zaman açıklayamıcak çünkü giden kimse geri gelmedi daha... 2-)Ruha bilimsel açıdan yaklaşıyorsun enerji vs. diyorsun hoja haberın yoksa diyivereyim bilim henüz ruh die birşeyin varlığını kabul etmiş değil ;)

Bazı arkadaşlar gerçekten olaya kendi inanç(sızlık)larını da aşarak tamamen dalgamsı açıdan yaklaşmışlar.Hep merak etmişimdir abi öldükten sonra ebedi yokluk bu insanlara nasıl oluyorda mantıklı geliyor :) Tamam dünyevi halde bana cennete ebedi yaşamda mantıklı gelmıyor sonucta ebedi bir kavram ama öldükten sonra dirilmemek tamamen yok olmak hele hele baska yerde baska sekıllerde dirilmek bundan ıkı kat daha mantıksız gelıyor.Enrjiden Allah olur mu hiç :) Gözünüzün üstünde kirpik var olmasaydı kör olurdunuz burda bir düşünce yok mu ? Bunu yapan enerji mi ? Enerjinin düşüncesi var mıdır :)

Bir tek dahi insan olmamıştır yeryuzunde en ufak bir sıkıntı dahi çekmemiş olsun.Bu sıkıntı illede buyuk sıkıntı olmayabılır mesela canı ceker ferrarim olsa der ama olamıcanı bilir bunada sıkıntı denir.Yani ille madddi değil manevi de olsa her istediğine ulaşan bir insan göstersenie bana ömrü hayatı boyunca hiç keşke dememiş bir kişi göztersenize bu dünya için yaradılMadığımızı ne kadar açık...

Bilim Ruhun varlıgını kabul etti diye bir kelime kullanmadım ben.

"Ruh olarak söz edilenin evrende varolan enerji türlerinden biri oldugunu dusunuyorum.. Öyle bir enerji ki yaşadıgı süre zarfındaki anıların (ki bunlar da enerjisel bilgidir benim için) yogunlasmasıyla görünebilen ( Bildigimiz Hayalet vakaları) bilinçsiz bir enerji türü.." demişim bu benim kendi düşüncemdir..

"Enrjiden Allah olur mu hiç :) Gözünüzün üstünde kirpik var olmasaydı kör olurdunuz burda bir düşünce yok mu ? Bunu yapan enerji mi ? Enerjinin düşüncesi var mıdır :)" demişsin..

Allah olarak kitaplarda bahsedilen nedir ? Kainatın , gezegenlerin, güneş sisteminin , dünyanın, herşeyin yaratıcısı! Peki Allahı yaratan nedir ? Yoksa o hep varmıydı ? O hep varsaydı insanları yaradıp dünyaya dedigimiz saman yolu galaksisinin ücra köşesindeki güneş sisteminde bizi izlemeye neden başladı ? Neden kitablar sadece insanların düzeni ve ona ibadeti için dünyaya geliyor da kuşlar böcekler için gelmiyor ? Bizi bukadar özel yapan şey ne? Biz akıllıyız ondan ? Bize aklı kendi vermiş olsaydı yarattıgı diğer yaratıklara haksızlık etmiş olmazmıydı ?

insan oglu dünya üzerinde ilk adımlarını atmadan çok önce bilindigi üzere Dinazorlar dünyamız üzerinde yaşamaktaydı, dünyada sürüngenlerin çagıydı. Tebeşir dönemi sonlarında sanırım tam emin degilim dünyaya bir Meteor çarpıyor ve dünya üzerindeki tüm yaşam türleri tehlikeye giriyor. Bir çogunun türü yigecek sıkıntısı ve bunun gibi nedenlerden dolayı tükeniyor ve malesef günümüze kadar gelemiyor.. Dünya meteor carpmasından sonra yeniden şekillenmeye başlıyor ve memeli türleri meydana geliyor.. Evrim sayesinde yüzyıllar sonra insanlık bu gün oldugu hale geliyor ve bu süreçde dünyaya adapte olabilen en iyi canlı türü olarak besin zincirinin tepesine tahtını kuruyor..

Peki benim tüm bunları anlatma nedenim nedir ?

insanın gözünün üstünde kaşı varsa bu zank diye gelip oraya oturmamıştır. Bu tamamen insanın evrim sürecinde dünya üzerindeki adaptasyonu ve nesilden nesile DNa nın mutasyona ugramasından kaynaklanır ki bunlar farklı bir konu insanın tam olarak nasıl evrimleştigi günümüzde bile kesin degil, darvinin evrim teorisi insanın maymundan gelişerek geldigini söyler fakat bunun henüz düzgün bir açıklaması da yokdur..

Keşke konusuna gelince.. "Bir tek dahi insan olmamıştır yeryuzunde en ufak bir sıkıntı dahi çekmemiş olsun.Bu sıkıntı illede buyuk sıkıntı olmayabılır mesela canı ceker ferrarim olsa der ama olamıcanı bilir bunada sıkıntı denir.Yani ille madddi değil manevi de olsa her istediğine ulaşan bir insan göstersenie bana ömrü hayatı boyunca hiç keşke dememiş bir kişi göztersenize bu dünya için yaradılMadığımızı ne kadar açık..." demişsin

Benim "Keşke" olarak bahsetdigim sey senin söyledigin türden bişey degildi.insanin dunya üzerindeki etkisini anlatmak amaclı söyledim onu.. Arka bahçene yaptırdıgın havuza komşunun çocugu düşüp bogulsa "keşke o havuzu yapmasaydım" diyesi gelmezmi insanın?

Onun dısında.. insan oglu şuanda tüm dünyayı tek bi tuşla yokedip kendi türünü ortadan kaldırabilecek bir teknolojiye sahip.. Kıyamet gününü kimse bilemez degilmi ? Diyelimki benim çok param var ve kıyamet gününü kimsenin bilmemesini piskopat derecede kafama taktım.. Amacımı gizleyerek kaçak yada yasal yollardan dünyayı yoketmeye yetecek güçte bir bomba yaptım. Tüm dünyaya belli bir tarih verdim ve o tarihte bombayı patlattım. Dünyada tek bir insan bile kalmadı Hepimiz öldük.. Bu kıyamet günümüydü ? :) Tek bir insan Tüm insan ırkının sonunu getirmekle kalmadı kıyamet gününü de kendi gerçekleştirdi olmazmı bu ? Cennet semalarında erken kıyamet çanları çalmazmi :D 

I am a Gamer. Not because I dont have a life, but because I choose to have Many.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    hoca sen bide benım neden onu soylediğimi düşün sen ya evrimi bilmiyordun yada kendi evrim teorınden bahsedıyorsun evrim zaten insanın gözünün üstünde kirpiği olması ve bu gibi durumların hepsinin tesadufen oldugunu iddia ediyor ee bende sana onun ıcın soruyorum enerji düşünüyor mu die ?

Bilim ruhun varlıgını kabul etti demedim diyorsun ama ruha enerji diyerek yaklaşıyorsun nerden blıyorsun ruhun bir enerji oldugunu hoca ?

+ sen kıyameti kopartamazsın hoca bu parayla olacak birşey değil :) dünya da tek butonla yokedilecek değil Ne malum Allah'ın dağda veya yer altında bir mağarada yaşayan bir müslüman bırakmıca ?? İnsan daha gözdeki teknolojiyi "taklit" dahi edemiyor kıyameti mi kopartacak boşuna demiyor Kuran "Biz onlara ilim verene kadar aralarında ittifaka düşmemişlerdi" die.. :)

Troubles'll come & they'll pass
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Allahı, huriyi neyimi görür müsün bilmem ama şafaktan göreceğin bir gerçek sfdsdf

while (1<2)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Knightkib
    Knightkib's avatar
    Erkek

"hoca sen bide benım neden onu soylediğimi düşün sen ya evrimi bilmiyordun yada kendi evrim teorınden bahsedıyorsun evrim zaten insanın gözünün üstünde kirpiği olması ve bu gibi durumların hepsinin tesadufen oldugunu iddia ediyor ee bende sana onun ıcın soruyorum enerji düşünüyor mu die ?" demişsin..

Ben ne diyorum sen ne diosun ?? Evrim milyonlarca yıllık süreçde şekillenip bu gun ki insan şekline geldi diyorum ,gözünün üstünde kirpik varsa allah böylemi yaratmış en başından beri demek oluyor?

"Bilim ruhun varlıgını kabul etti demedim diyorsun ama ruha enerji diyerek yaklaşıyorsun nerden blıyorsun ruhun bir enerji oldugunu hoca ?" demişin..

Ruh kesin bir enerjidir demiyorum eyer böyle bir ruh kavramı varsa biz öldükden sonra enerjidir diyorum.. Çünkü enerji asla yok olmaz, şekil değiştirir. üstelik orda yazdım bu tamamen benim kendi görüşüm diye. kesin böyledir, ben bunu kanıtlarım diye iddia etmiyorum..

"+ sen kıyameti kopartamazsın hoca bu parayla olacak birşey değil :) dünya da tek butonla yokedilecek değil Ne malum Allah'ın dağda veya yer altında bir mağarada yaşayan bir müslüman bırakmıca ?? İnsan daha gözdeki teknolojiyi "taklit" dahi edemiyor kıyameti mi kopartacak boşuna demiyor Kuran "Biz onlara ilim verene kadar aralarında ittifaka düşmemişlerdi" die.. :) "

demişin son olarak.

Dünyanın tamamının yok edilmesinden söz ediyorum..Derler ya taş taş üstünde kalmayacak cinsten. Nükleer bir felaket yarat bakalım tüm dünyayı etkileyen o insan nekadar yaşar magarada bile kalsa. insan oglu bu teknolojiye sahip..

Gözü taklit edemioz dion. gün gelir oda olur merak etme sen kafanı yorma.. Şuan kullandıgın bilgisayarı bulanlar elbet bi gün onuda kopyalarlar..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayteach
    ayteach's avatar
    Erkek
    uslu bi cocuk olursan şirinleri bile görebilirsin :)

Bir Serseriyi Öldürecek Yine Serseri Kurşundur...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek
    ayteach bunu yazdı:
    kahretsin bu espriyi benim yapmam lazımdı :))

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    drexler
    drexler's avatar
    Erkek
    cevabı şu kardeşim her mümin göremeyecek 1000 yıllık dertsiz tasasız dünya hayatı bir cennet gününe 1000 cennet günü de 1" defa Allah (c.c.) yü görmekten bile daha az haz veriyor yani sonuç olarak sadece çok mümin kişiler görebilecek onun mükafatı daha fazla

İTİNA İLE torrentleech davetiyesi aranır. ama kefil bulunamaz :)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

erkan07 bunu yazdı:
    ayteach bunu yazdı:
    kahretsin bu espriyi benim yapmam lazımdı :))

hayır ben yapacaktım :))) 

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
Toplam Hit: 8788 Toplam Mesaj: 52