Ölüyodum Lan! Dikkat Edin!
-
Millet Selam,
Perşembe günü karaciğerim ile ilgili rutin bi ilaça başladım. Cumartesi günü saat 11 de ilacı içtim, 12 de karnıma bi ağrı saplandı, tüm karnım ağrımaya başladı. Actım prospektüsü, karın ağrısı laktik asit birikmesi vs gibi birsürü yan etkisi var ilacın yan etkisidir dedim, yarım saat daha bekledim geçmedi bi ağrı kesici majezik aldım.
Saat 3-4 civarında ağrım tamamen kesildi, dedim heralde geçti, akşam kursum vardı 17 de kursa girdim, saat 20 de ağrı yeniden başladı. Şüpelendim lan ne oluyo diye ama gene dedim ilacın yan etkisi, gittim sekreterden bir ağrı kesici daha aldım. Normalde yarım saatte kesmesi gereken ağrı saat 21 civarında hala sürüyordu, kurstan cıktım, tam eve gidecekken,-ki ben, hastaneye gitmekten hiç gocunmam, çoğunuz böyle olmadığınız için daha büyük risktesiniz- dedim bi acile gideyim, baktırayım ne var niye ağrıyo bu karnım.
Cumartesi gecesi diye sıra zaten cok, 1 saat sıra bekledim tam sıra bana gelecekken midem bulandı, sanırım ac karnına ikinci majeziği içtim diye düşündüm, tuvalete gittim kustum.
Sıra bana geldi, ben hala doktora ilaç içtim midemde gaz var, ac karnına majezik içtim, kustum diye anlatıyorum, allahtan Gazi Hastanesi'ne gitmiştim, hiç bir boku incelemeden bırakmıyorlar, olmaz dediler, kan tahlili yapacaz, serum taktılar kan tahlili yaptılar, sonuclar arada cıktı, dediler apandisten süpheleniyoruz bekle,
Genel Cerrahiden doktor cağırdılar,
- Karın Ağrısı, (Özellikle Tüm karında başlayıp sonra sağ alta doğru yoğunlaşan bir ağrı) - Saat 02'den sonra sağ alt tarafıma indi ağrı.
- İki ayağını birleştirip, parmak ucunda dikiliyorsun, sonra bi anda kendini topuklarının üzerine bıraktığında sağ tarafta anlık sancı. - Bende vardı
- İştahsızlık - Bende yoktu
- Bulantı - Bi sefer oldu
- Kusma - Bi sefer oldu
- Sağ tarafa elini bastırıp sonra bi anda çektiğinde anlık sancı - Bende başlarda yoktu.
Bunları kontrol etti, birşey olmayabilir dedi, gazdır dedi, ama acildeki doktorlar yılmadı :) (eğer bi özel hastaneye vs gitsem, ağrı kesiciyi cakıp eve yollayacaklar, apandis patlayacak ebemi zikeceklerdi.)
Ultrason çektiler, çıkmadı, ama acildeki doktorlar gene yılmadı,
2 saat boyunca ilaç içtim ilaçlı tomografi çektiler orada bi baktılarki, apandis şişmiş patlayacak.
Ondan sonra genel cerrahiye sevk edilmem, yatışımın yapılması, yatağa çıkmam vs derken 8.15 de ameliyat masasındaydım, apandisi patlamadan aldılar.
2 gün yattım yeni eve çıktım.
Lan bize ne senin ameliyatından ?
Şimdi olay şu,
1. Apandis patlamadan alınırsa, operasyon çok basit, ama patlarsa o zaman yoğun bakım, zehirlenme, karın içi iltihabı vs gibi birsürü sıkıntısı var dolayısı ile erken teşhis çok ama çok önemli.
2. Özellikle her karın ağrısında ağrı kesici almak çok tehlikeli! Eğer karın ağrısı apandisden dolayı ise, ve onu ağrı kesici ile baskılarsan, apantisin patlaması ihtimali cok artıyor.
3. Öncelikle her 10 kişiden 1'in de hayatı boyunca apandis patlaması yaşanıyor, Fakat en fazla riskli kesim, 20 ile 30 yaş arasındaki erkekler yani sitenin %85'i :)
Özet :
1. Her karın ağrısında ağrı kesici almak çok tehlikeli, apandis ağrısını baskılıyor olabilirsiniz.
2. Karın ağrısını evde geçmesini beklemek, apandisin patlamasını ve çok daha büyük sıkıntılar oluşmasına, hatta ölmenize sebep olabilir.
3. Akıllı olun, her karnınız ağrıdığında ağrı kesici almayın, devam ederse doktora gidin, akıllı olun.
Burdan da okuyun, bilgilenin... http://www.apandisit.gen.tr/
-
Abi gecmis ola.
Bileydim gelirdim cicek cikolata gaziye :)
-
Abi Allah razı olsun bilgilendirdin. Çok geçmiş olsun..
-
İlaç antipatisi olan birisiyim ama 2005 den beri endokrinoloji bölümlerinden kurtulamıyorum yıllardır eni birşey çıkarıyorlar her gittiğimde. Allah hastahaneye düşürmesin, eksikte etmesin.
Bu arada büyük geçmiş olsun arkadaşımdada apandisit ameliyatı olmuştu, patlaman ancak aldırabildi apandistini.
DrKill tarafından 11/Şub/14 19:32 tarihinde düzenlenmiştir -
geçmiş olsun rene
-
geçmiş olsun hocam.
-
geçmiş olsun hiç ölen var mı apandist patamasından ?
-
geçmiş olsun reis, sana bir şey olmaz :)
-
bende şuan nefes alıp verirken kaburgam böbreğime yada dalağıma batıyor bi printScreen atsam bakabilir misin hocam:)
-
Geçmiş olsun hocam.
-
Aramiza hos geldin Bende 2006da oldum DJ_Alper tarafından 11/Şub/14 19:35 tarihinde düzenlenmiştir