folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ölüyodum Lan! Dikkat Edin!

Ölüyodum Lan! Dikkat Edin!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Millet Selam,

Perşembe günü karaciğerim ile ilgili rutin bi ilaça başladım. Cumartesi günü saat 11 de ilacı içtim, 12 de karnıma bi ağrı saplandı, tüm karnım ağrımaya başladı. Actım prospektüsü, karın ağrısı laktik asit birikmesi vs gibi birsürü yan etkisi var ilacın yan etkisidir dedim,  yarım saat daha bekledim geçmedi bi ağrı kesici majezik aldım.

Saat 3-4 civarında ağrım tamamen kesildi, dedim heralde geçti, akşam kursum vardı 17 de kursa girdim, saat 20 de ağrı yeniden başladı. Şüpelendim lan ne oluyo diye ama gene dedim ilacın yan etkisi, gittim sekreterden bir ağrı kesici daha aldım. Normalde yarım saatte kesmesi gereken ağrı saat 21 civarında hala sürüyordu, kurstan cıktım, tam eve gidecekken,-ki ben, hastaneye gitmekten hiç gocunmam, çoğunuz böyle olmadığınız için daha büyük risktesiniz- dedim bi acile gideyim, baktırayım ne var niye ağrıyo bu karnım.

Cumartesi gecesi diye sıra zaten cok, 1 saat sıra bekledim tam sıra bana gelecekken midem bulandı, sanırım ac karnına ikinci majeziği içtim diye düşündüm, tuvalete gittim kustum.

Sıra bana geldi, ben hala doktora ilaç içtim midemde gaz var, ac karnına majezik içtim, kustum diye anlatıyorum, allahtan Gazi Hastanesi'ne gitmiştim, hiç bir boku incelemeden bırakmıyorlar, olmaz dediler, kan tahlili yapacaz, serum taktılar kan tahlili yaptılar, sonuclar arada cıktı, dediler apandisten süpheleniyoruz bekle,

Genel Cerrahiden doktor cağırdılar,

- Karın Ağrısı, (Özellikle Tüm karında başlayıp sonra sağ alta doğru yoğunlaşan bir ağrı) - Saat 02'den sonra sağ alt tarafıma indi ağrı.

- İki ayağını birleştirip, parmak ucunda dikiliyorsun, sonra bi anda kendini topuklarının üzerine bıraktığında sağ tarafta anlık sancı. - Bende vardı

- İştahsızlık - Bende yoktu

- Bulantı - Bi sefer oldu

- Kusma - Bi sefer oldu

- Sağ tarafa elini bastırıp sonra bi anda çektiğinde anlık sancı - Bende başlarda yoktu.

Bunları kontrol etti, birşey olmayabilir dedi, gazdır dedi, ama acildeki doktorlar yılmadı :) (eğer bi özel hastaneye vs gitsem, ağrı kesiciyi cakıp eve yollayacaklar, apandis patlayacak ebemi zikeceklerdi.)

Ultrason çektiler, çıkmadı, ama acildeki doktorlar gene yılmadı,

2 saat boyunca ilaç içtim ilaçlı tomografi çektiler orada bi baktılarki, apandis şişmiş patlayacak.

Ondan sonra genel cerrahiye sevk edilmem, yatışımın yapılması, yatağa çıkmam vs derken 8.15 de ameliyat masasındaydım, apandisi patlamadan aldılar.

2 gün yattım yeni eve çıktım.

Lan bize ne senin ameliyatından ?

Şimdi olay şu,

1. Apandis patlamadan alınırsa, operasyon çok basit, ama patlarsa o zaman yoğun bakım, zehirlenme, karın içi iltihabı vs gibi birsürü sıkıntısı var dolayısı ile erken teşhis çok ama çok önemli.

2. Özellikle her karın ağrısında ağrı kesici almak çok tehlikeli! Eğer karın ağrısı apandisden dolayı ise, ve onu ağrı kesici ile baskılarsan, apantisin patlaması ihtimali cok artıyor.

3. Öncelikle her 10 kişiden 1'in de hayatı boyunca apandis patlaması yaşanıyor, Fakat en fazla riskli kesim, 20 ile 30 yaş arasındaki erkekler yani sitenin %85'i :)

Özet : 

1. Her karın ağrısında ağrı kesici almak çok tehlikeli, apandis ağrısını baskılıyor olabilirsiniz.

2. Karın ağrısını evde geçmesini beklemek, apandisin patlamasını ve çok daha büyük sıkıntılar oluşmasına, hatta ölmenize sebep olabilir.

3. Akıllı olun, her karnınız ağrıdığında ağrı kesici almayın, devam ederse doktora gidin, akıllı olun.

Burdan da okuyun, bilgilenin... http://www.apandisit.gen.tr/

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

Abi gecmis ola.

Bileydim gelirdim cicek cikolata gaziye :)

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

Abi Allah razı olsun bilgilendirdin. Çok geçmiş olsun..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

İlaç antipatisi olan birisiyim ama 2005 den beri endokrinoloji bölümlerinden kurtulamıyorum yıllardır eni birşey çıkarıyorlar her gittiğimde. Allah hastahaneye düşürmesin, eksikte etmesin.

Bu arada büyük geçmiş olsun arkadaşımdada apandisit ameliyatı olmuştu, patlaman ancak aldırabildi apandistini.

DrKill tarafından 11/Şub/14 19:32 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umitomas
    umitomas's avatar
    Erkek

geçmiş olsun rene

Ben mi? Karakalemle çizilmiş gökkuşağı.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    koray
    koray's avatar
    Erkek

geçmiş olsun hocam.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxkomandoxx1
    xxkomandoxx1's avatar
    Erkek

geçmiş olsun hiç ölen var mı apandist patamasından ?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

geçmiş olsun reis, sana bir şey olmaz :)

We can be more, we can be much more.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek

bende şuan nefes alıp verirken kaburgam böbreğime yada dalağıma batıyor bi printScreen atsam bakabilir misin hocam:)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackfire
    Blackfire's avatar
    Erkek

Geçmiş olsun hocam.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    Aramiza hos geldin Bende 2006da oldum DJ_Alper tarafından 11/Şub/14 19:35 tarihinde düzenlenmiştir

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
Toplam Hit: 15000 Toplam Mesaj: 137