folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ölüyodum Lan! Dikkat Edin!

Ölüyodum Lan! Dikkat Edin!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

ne mal bişey bu apandist ya baş belası. geçmiş olsun reis. 

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

geçmiş olsun hacı.

zamanında bende karın ağrısı yüzünden 3 gün yatmıştım hastanede. yapmadıkları tahlil kalmamıştı. en son yıkamadan yediğim elmadan olduğu bulundu :)

sancısını iyi bilirim karın ağrısının. en ufak bir ağrıda direk doktorda alıyorum soluğu valla. Allah kimseye hastalık vermesin inşallah.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tengri
    Tengri's avatar
    Erkek

ben bi yabancı dizide görmüştüm, adamlar hiç tehlikeye girmeden küçük yaşta aldırıyorlar apandistlerini.

Ben Fight Clubı izledin mi? derken utanıyorum, adam İzlemedim. derken utanmıyor. Bi de nasıl güzel mi, diyo... Bi bitmediniz amk.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

bir rivayete göre apandisit alınanlar alınmayanlara göre ortalama 5 yıl daha az yaşıyormuş. götü iyi toparlamışsın. bende 12 yaşımda olmuştum.

ftw
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erngnctrk
    erngnctrk's avatar
    Erkek

geçmiş olsun hocam

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek

Geçmiş olsun usta

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek

Rene düşünsene ölseydin eğer siyah fonda Zekeriya ile olan foton, zek karartılmış halde ' seni çok özledik ' li senei devriyeler falan. Çok geçmiş olsun

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSH
    SSH's avatar
    Erkek

büyük geçmiş olsun abim

sırıtma la.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bukalemun
    bukalemun's avatar
    Erkek

erişkinde görülen akut karın tablosunun en sık nedeni apandisittir.

karın ağrısı, bulantı kusma , iştahsızlık sık görülen belirtileridir. Ağrı ilk başta epigastriumda başlayıp sonra göbek deliği ve sağ iliak kemik çıkıntısını birleştiren hayli çizginin 2/3 dış tarafına lokalize olur (Mc burney noktası)

ayak ucuna kaldırıp indirildiğinde ağrı olması periton irritasyon bulgusudur apandisite spesifik değildir.

Mc burney noktasına basıldığında hassasiyet ve rovsing belirtisi (karnın sol alt kadranına basıldığı zaman karın gazlarının sağ tarafa itilmesiyle ağrı oluşması ) görülebilir.

Obturatuar ve psoas testleri de pozitif olabilir. Kanda beyaz küre sayısı yüksek bir oranda artmıştır.

Tedavisi cerrahiye engel olacak bir durum yoksa hemen ameliyattır. Operasyon çok basittir genelde asistanların yaptıkları ilk ameliyattır.

Tanısının geç konması perfore olmasına ve peritonit tablosunun gelişmesine neden olabilir.

Geçmiş olsun ..

There is no life without struggle
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ziraatci
    Ziraatci's avatar
    Erkek

Bendede olduydu 4. gün gittim doktor soğuk algnlığı dedi ilaç verdi iğne vurdu geçmedi ertesi gün başka doktorlara gittim cerrah geldi 

apandis dedi inanmadık ultrasonla baktılar apandis çıktı hemen ameliyat ettiler patlıcakmıştı zar zor yırrtık 

Toplam Hit: 15008 Toplam Mesaj: 137