Ömer Hayyam Vol.2
-
Z-CHAN bunu yazdı:
-----------------------------Ya ben sizi anlamıyorum ya nerde hakaretimi gördünüz islama bir tane örnek verin. Küfür yemekten bıktım bu ne iştir ya sırf soru sordum, Ömer Hayyam koydum die mi oluyo bunlar 8mm de koydu ona da edin hadi.
Kader anlayışına gelince Ömerin haklı olduğunu düşünüyorum çünkü irade veya irade dışı davranışların hepsi yine kaderde var. Seçme şansı bana ayit olsa bile neyi seçeceğimi Allahın bildiği anlamına gelir ki bu da zaten seçtiğim şeyi bilinçli olarak seçsem bile o bilince götüren süreci yine Allah bilmemekte midir? Yaratılmamış olanın bile cennete veya cehenneme gideceği belliyse ne anlamı kalıyor?
-----------------------------
ya bırak şimdi ezik ayaklarını yatmaya küfrü mü etmiş, etseydin bide ona da ederim sana da ederim ALLAH a karşı kimne sölediyse alayına ederim insan ol suretine saygılıyız diyoruz anlayamıyomusun yayınladı diyelim
... adamı yayınladı diyelim buraya neye taşıyosun olum okudun mu ? hoşuna mı gitti? çıktı al as odana
buraya getirme tartışılcak konuşulcak bi yanı mı var lan bunun
-
...buraya getirme tartışılcak konuşulcak bi yanı mı var lan bunun
Böyle vir tartışmaya girmeyi uygun bulmuyorum deyip sus o zaman ne her aradan başını çıkarıyosun bişey sölersen yanıtını alırsın tabi
-
birde şu va ben o konuyuda görsem yazacaklarımı yazardım.isterse holyone açmış olsun ben söyleyeceklerimi yine söylerim arkadaş yalnış yoldasınız diyorum.Yapmayın böyle saygılı olun her gün bende iyce dinci bir adma böyle demiş şöyle demiş deseydim bakın o zaman sizlerin halini çıldırırdımnız saygı erdemdir tabii bu belli bir kapasiteye ulaşmış insanlarda daha belirgin olur bak diğer arkadaşlarım sevdiğim arkadaşlarım küfür etmişler ben azkalsın birsi ezana küfür ediyor diye adamı öldürecektim taktım belime tornavidayı gidiyorum arkadaş vuracam adamı.Bir abi vardı sordum ona abi yalnıuş anlamış olabilirim bu ezanamı küfür etti yok arkadaşına etti vs vs. neydse ben şöyle üşündüm benim katil olmama günahkar olmama değermi ve bu şekilde hep positif düşünüyorum sizleride böyle düşünmeye davet ediyorum. insan bu konuda sabredemiyor onlarıda anlamaya çalışıyorum ama sizde arkadaş yapmayın böyle saygılı olun.
-
NEyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyorum kendimce,o yüzden tarafım belli. Hakaret edip mahalle kavgası yapmaktan başka bi iş yaptığınız yok.Tamam din size göre çok kutsal bir olgu ama böyle düşünmeyen insanlarada düşüncelerini söylemeleri için fırsat tanıyın.Böylece inandığınız dini sözde değil özde yaşadığınızı gösterin..Mevlana bile "Hakk yolunun yolcusu küfürdende dindende beridir" demiş...Sorgulayarak bu sonuca ulaşmış...Ama siz kalkmış adminler dururken ne haddinizeyse adam olsanız böye konu açmazsınız gibi şeyler yazıyorsunuz...Adminler açma derse ancak bu arkadaşta böyle konular açmaz..Gerisi boş konuşma,ego tatmin eden kabadayılık...Şahsen bana küfür etmişler çok aldırmıyorum açıkçası hepimizin sinirli anları olabilir..
Bir ilk yapıp bu türden konuları hakaret etmeden tartışmayı başaralım.Çok zor olmamalı bizim için...
-
Z-CHAN bunu yazdı:
-----------------------------MSN de fi tarihinde ettiğim küfürler için konularımı kitliyosun demek FireX? Doğru küfür ettiğimi haklı çıkaramam ama orada da yine ateistlere küfür vardı sonunda dayanamayarak etmiştim. Ama konuyu saptırıyorsun ben açtığım topiclerde özellikle içeriğine dikkat ediyorum küfür etmiyorum. İslamiyet öldü derken bu da bir yorumdu orda aynı zamanda islamın bir dönemler (mevlana,yunus emre...) yaşadığını da ima ediyordum. Ölü olan bir şeyin canlılığı da vardır değil mi?
Konunun neden kilitlendiğini oraya yazdım.Yorumumda işine gelen tarafı çekip çıkartmışsın.Önceki yorumumda sebep yazıldı.
"Konu açma amacının İslam'ı yıpratmaya çalışmak,ortalığı karıştırmak olduğu anlaşıldığı ve konunun gidişatından dolayı diğer konun kilitlenmiştir."
Biz hergün burada ateistleri sorgulamıyoruz.Sorgularsak rahatsız olacak insanlar olduğunu biliyoruz.Ayrıca kimin neye inanıp inanmadığı bize düşmez ve ilgilendirmez.Kimse kimsenin inancına karışmasın.Bugüne kadar buna benzer bir sürü konu açtın.Dokunan olmadı.İslamla ilgili açtığın konuların amacı artık forumda herkes tarafından biliniyor. -
HolySeclorum bunu yazdı:
-----------------------------NEyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyorum kendimce,o yüzden tarafım belli. Hakaret edip mahalle kavgası yapmaktan başka bi iş yaptığınız yok.Tamam din size göre çok kutsal bir olgu ama böyle düşünmeyen insanlarada düşüncelerini söylemeleri için fırsat tanıyın.Böylece inandığınız dini sözde değil özde yaşadığınızı gösterin..Mevlana bile "Hakk yolunun yolcusu küfürdende dindende beridir" demiş...Sorgulayarak bu sonuca ulaşmış...Ama siz kalkmış adminler dururken ne haddinizeyse adam olsanız böye konu açmazsınız gibi şeyler yazıyorsunuz...Adminler açma derse ancak bu arkadaşta böyle konular açmaz..Gerisi boş konuşma,ego tatmin eden kabadayılık...Şahsen bana küfür etmişler çok aldırmıyorum açıkçası hepimizin sinirli anları olabilir..
Bir ilk yapıp bu türden konuları hakaret etmeden tartışmayı başaralım.Çok zor olmamalı bizim için...
Şu bir kesin bu konuyu bile övmüş olmanız benim inanışlarıma saygısızlık ben sana saygısızlık etmiyorsam sende etme arkadaş bak nasıl bir şekilde konuştuğumun farkındasındır inşallah. -
FireX bunu yazdı:
Biz hergün burada ateistleri sorgulamıyoruz.Sorgularsak rahatsız olacak insanlar olduğunu biliyoruz.Ayrıca kimin neye inanıp inanmadığı bize düşmez ve ilgilendirmez.Kimse kimsenin inancına karışmasın.Bugüne kadar buna benzer bir sürü konu açtın.Dokunan olmadı.İslamla ilgili açtığın konuların amacı artık forumda herkes tarafından biliniyor.
HOLLY& Z-CHAN: yukarda ark. her sölediklerinizin cevabını vermiş demekki konu açma diyosak haklıyız illa mod yada admin olmak gerekmiyo ben sana durup duruken laf atarsam konuşursun sonuna kadar da haklısın evet çoklu bi grubuz ama eşşeğe su kaçırma kabadayılık yapsam seni yerin dibine girsen bulurum burdan konuşmam emin ol!!!çark yapmaya da gerek yok önce sallıyosunuz sonra özgürlük diyosunuz tartışılacak konularda da geldik karşı karşıya laf atmak amacım olsa size saygısız olsam oralarda da yapardım bu konuların tartışılacak yönü yok diyorum açmayın diye yine diyorum sabr zorlamanın kimseye faydası yok
-
FirüX forum kurallarına göre sizin de ateistleri eleştirme hakkınız sonsuz derecede bulunuyor hakaret etmeden. yapmamanız bize engel olamaz kusura bakma
-
Z-CHAN bunu yazdı:
-----------------------------...buraya getirme tartışılcak konuşulcak bi yanı mı var lan bunun
Böyle vir tartışmaya girmeyi uygun bulmuyorum deyip sus o zaman ne her aradan başını çıkarıyosun bişey sölersen yanıtını alırsın tabi
------------------------çok tırstım şimdi ne cevap verdin ?? acıttımı da yakınıyon pm leri buralara kadar taşıyosun??
Böyle bir tartışmayı uygun bulmakla ne alaka sana getirme diyoruz sen tartışmamı açtın şimdi? hoşuma gitti paylaşayım
dedim diyosun ne dediğin belli deil senin tartışılcak konu getir kendi egolarını tatmin edeceğin yer mi bura ??
-
Abi sinir katsayısı niye bu kadar yuksek ya. Unutmayın ki karsınızdaki kotu soz soyluyorsa bu onun buraları okuyan yuzlerce kisi karsısındaki saygınlıgını, inanırlıgını dusuruyordur vede zamanla sallanmaz bi adam haline getirir(Hicbir tarafa gonderme deil alınması gereken alınsın)
İkincisi brası bi bilgi paylasım platformu, eger adamı sevmiosanız itibar etmiosanız yorum yazmaın,hit yaptırmaın adamın topigine(buda genelleme idi!!)