Öss Modundaki Öğrenciler İçin 'Pharmaton'
-
Bu ılacı gunde 2 defa alsak nolur... sabah akşam. benı cok uyutuyo bu ılac ya :S vede bas agrısı yapıyor sanırım ensemın ust kısmı cok agrıyor.. ama kıtapları okurken ne bıleyım okudukca okuyasım gelıyor...
-
Gecement bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------:) Doğru ben bilmem sen daha iyi bilirsin. :) Sen evvela yazılanı anla!
Hayır ben bilmeyecem kim bilecek onuda merak ediyorum :)
Tapuda veriyor hey allahım :)
Doktor tavsiyesi dışında hiçbir şekilde ilaç yada ürün kullanmayın ZARARLI!
-----------------------------hocam multivitaminin ne gibi zararı olabilir çok merak ediyorum :)
çünkü bende solgarın vitaminini kullanıyorum.hiç bir zararını görmedim.1 2 doktora rast gelmiştim zamanında sordum vitaminn zararı olmaz dediler.
sağlık ocağına gidince vitamin yazabilirmisiniz diyince bişey demeden sormadan yazıyorlar.
geçerli bir sebep söylerseniz tekrar gözden geçircem.
-
abi ihtiyacın olmamasına rağmen vitamin alıyosan zararlı. ki zaten insanlar ihtiyaç duydukları vitamini tükettikleri besinlere dikkat ederek alabiliyorlar.
takviyeye herhangi bir hastalık olmadığı sürece gerek yok diye düşünüyourm. çünkü bazı vitaminler bazı insanlarda ters teper
mesela b9 du sanırım hamile kadınlara şiddetle önerilirken, yaşlı insanlar kullandığında kanser riskini artırıyor.
-
ben kullanıyorum gayet hoşuma gitti. bünyeye yarayanlarda harbiden harika şeyler ortaya çıkıyor...
-
Gecement bunu yazdı:
-----------------------------:) Doğru ben bilmem sen daha iyi bilirsin. :) Sen evvela yazılanı anla!
Hayır ben bilmeyecem kim bilecek onuda merak ediyorum :)
Tapuda veriyor hey allahım :)
Doktor tavsiyesi dışında hiçbir şekilde ilaç yada ürün kullanmayın ZARARLI!
-----------------------------hocam multivitaminin ne gibi zararı olabilir çok merak ediyorum :)
çünkü bende solgarın vitaminini kullanıyorum.hiç bir zararını görmedim.1 2 doktora rast gelmiştim zamanında sordum vitaminn zararı olmaz dediler.
sağlık ocağına gidince vitamin yazabilirmisiniz diyince bişey demeden sormadan yazıyorlar.
geçerli bir sebep söylerseniz tekrar gözden geçircem.
-----------------------------Hoca evvela bu tarz şeyleri alırken dikkat edilmesi gereken birinci nokta aldığımız şey "ürün" mü "ilaç" mı? (uzun uzun yazamayacam arasındaki farkları google dan bak)
Eğer ki "ürün" ise buna hiçbir doktor zararlı yararlı diyemez çünkü ne idüğü belirsiz birşey hakkında atıp tutmaya benzer bu.
Ha eğer ki ilaç ise bunu tavsiye edecek adam doktordur gidersin uygun görürse reçene yazar altına kaşesini imzasını çakar.
Vitaminlerin çeşitleri var hoca yağda eriyen (özellikle fazlası toksiktir) suda eriye vs vs çok merak edersen bknz : google
Her iki sınıflama içinde ( yağda&suda çözünen) fazlası zararlıdır. Ha birinin zararını 2 ayda görürsün birininkini 2 yılda vs. Dolayısıyla "multvitamin işte lan" diyip geçilmez tamam multivitaminde içinde hangi vitaminler var diye bakılması gerekir.
Hoca herşeyin fazlası zarar, bugün su bile içsen onun bile fazlası zarar. Alacağın vitaminin senin vucut ihtiyacının çok üstünde bi değere gelmeyeceğini nerden biliyorsun?
O rast geldiğin doktor bi kutu yazar. Bunda pek sıkıntı yok aslında, bu kadar kolay olmamalı ama ne yazık ki sallamıyorlar pek yazıp veriyorlar. Ama ben umuyorum ki karnene şöyle bi göz atıyorlardır bir önceki sayfada ne kadar zaman önce ne yazılmış diye. Böylesi bi durumda çünkü senin alacağın multi vitamin zararlı boyutlarda olabilir.
-
Muhaha :) walla bilmiyorum o mesajı yazan arkadaş tıp mı okumuş/okuyor da böyle kesin mi konuşuyor ama eğer okuyorsa da boşuna okumasın kendisini daha verimli kullanabileceğimiz bir alana yönlendirelim tarikatçak.
Şimdi vucudun gerekenden fazla vitamin alması gibi bir olay söz konusu olamaz fazlayza zaten atılır kaldı ki sen kimin günlük ihtiyacın kaçta kaçına yetecek kadar vitamin aldığını bilemezsin.
İlaç hakkında bilgim yok ona değinemiyorum fakat bir arkadaşımızın dile getirdiği şeye değinmeden edemeyeceğim;Yorgunluk..
Evet yorgunluk çoğunlukla psikolojik bir vakadır hele ki bir öğrenci için tamamen psiklolojiktir keza öğrenci adamın vucut yorgunluğu gibi bir durumu söz konusu olamaz arkadaşlarıyla halı saha maçı falan yapmadığı sürece..Şimdi düşünün çok yorgunsunuz yaa bitiyorsunuz yorgunluktan nefes alıp verecek haliniz yok aşık olduğunuz ve başka bir şehirde okuduğu için 3 aydır görüşemediğiniz sevgiliniz sizi görmeye gelmiş kapının önünde bekliyor ? Hani yorgundunuz lan ?
Odaklanmaya gelince bunun psikolojik yönü de vardır biyolojik yönü de..Odaklanabilmek için illaki de aklınızı kurcalayan başka birşeylerin olmaması gerekmez aklınızı kurcalayacak başka hiç birşey yokken bile odaklanmak sitediğiniz bir mevzuya odaklanayamayabilirsiniz bunun nedeni beyninizdeki sinir hücrelerinin işlevselliğine alışkanlığıyla alakalıdır.Beyninizi eğitmekle alakalıdır.Odaklanma safhasında psikoloji faktörünün etkisi %50 dir yani yarısı psikolojinizle yarısı beyninizi eğitmekle alakalı bişeydir odaklanmak.%50 tahmini bir rakamdır elbette bunun ölçümünü yapabilecek bir amtematik denklemi/alet yoktur.
Bulunduğum psikolojik durum itibariyle ben de alıcam kreyzicim kredi kartı ile ödeme yapabilirim gibi duruyor ama kredi kartıyla olmuyorsa havale mavale de bakarız pm attım,iyi satışlar.. -
Muhaha :) walla bilmiyorum o mesajı yazan arkadaş tıp mı okumuş/okuyor da böyle kesin mi konuşuyor ama eğer okuyorsa da boşuna okumasın kendisini daha verimli kullanabileceğimiz bir alana yönlendirelim tarikatçak.
Evet okuyorum. Sen beni bi yere yönlendiremezsin bu konuda otorite benim çocuk.
Şimdi vucudun gerekenden fazla vitamin alması gibi bir olay söz konusu olamaz fazlayza zaten atılır kaldı ki sen kimin günlük ihtiyacın kaçta kaçına yetecek kadar vitamin aldığını bilemezsin.Evet bilirim bir tetkike bakar rica ediyorum bilmediğin şeyler hakkında yorum yapma (fazlası atılıyormuş devam et hoca sen)
İlaç hakkında bilgim yok ona değinemiyorum fakat bir arkadaşımızın dile getirdiği şeye değinmeden edemeyeceğim;Yorgunluk..
Evet yorgunluk çoğunlukla psikolojik bir vakadır hele ki bir öğrenci için tamamen psiklolojiktir keza öğrenci adamın vucut yorgunluğu gibi bir durumu söz konusu olamaz arkadaşlarıyla halı saha maçı falan yapmadığı sürece..Şimdi düşünün çok yorgunsunuz yaa bitiyorsunuz yorgunluktan nefes alıp verecek haliniz yok aşık olduğunuz ve başka bir şehirde okuduğu için 3 aydır görüşemediğiniz sevgiliniz sizi görmeye gelmiş kapının önünde bekliyor ? Hani yorgundunuz lan ?psikolojik yorgunluk dediğin depresyondur ki konumuzla hiç alakası yok. Fizyolojik metabolizmayla psikolojik hali karıştırma ikisinde de etken hormonlar farklı dahası için bknz: google
Odaklanmaya gelince bunun psikolojik yönü de vardır biyolojik yönü de..Odaklanabilmek için illaki de aklınızı kurcalayan başka birşeylerin olmaması gerekmez aklınızı kurcalayacak başka hiç birşey yokken bile odaklanmak sitediğiniz bir mevzuya odaklanayamayabilirsiniz bunun nedeni beyninizdeki sinir hücrelerinin işlevselliğine alışkanlığıyla alakalıdır.Beyninizi eğitmekle alakalıdır.Odaklanma safhasında psikoloji faktörünün etkisi %50 dir yani yarısı psikolojinizle yarısı beyninizi eğitmekle alakalı bişeydir odaklanmak.%50 tahmini bir rakamdır elbette bunun ölçümünü yapabilecek bir amtematik denklemi/alet yoktur.Odaklanmanın beynimizdeki sinir hücrelerinin işlevselliğiyle bi alakası yoktur. Öğrenme/bellek gibi kavramlarla karıştırıyorsun. Sinir hücrelerinin yaptığı sinaps miktarıyla doğru orantılıdır bunlar.
Bulunduğum psikolojik durum itibariyle ben de alıcam kreyzicim kredi kartı ile ödeme yapabilirim gibi duruyor ama kredi kartıyla olmuyorsa havale mavale de bakarız pm attım,iyi satışlar..Afiyet olsun
----------------------------- -
Gecement bunu yazdı:
Evet okuyorum. Sen beni bi yere yönlendiremezsin bu konuda otorite benim çocuk.
Şimdi vucudun gerekenden fazla vitamin alması gibi bir olay söz konusu olamaz fazlayza zaten atılır kaldı ki sen kimin günlük ihtiyacın kaçta kaçına yetecek kadar vitamin aldığını bilemezsin.Evet bilirim bir tetkike bakar rica ediyorum bilmediğin şeyler hakkında yorum yapma (fazlası atılıyormuş devam et hoca sen)
Evet yorgunluk çoğunlukla psikolojik bir vakadır hele ki bir öğrenci için tamamen psiklolojiktir keza öğrenci adamın vucut yorgunluğu gibi bir durumu söz konusu olamaz arkadaşlarıyla halı saha maçı falan yapmadığı sürece..Şimdi düşünün çok yorgunsunuz yaa bitiyorsunuz yorgunluktan nefes alıp verecek haliniz yok aşık olduğunuz ve başka bir şehirde okuduğu için 3 aydır görüşemediğiniz sevgiliniz sizi görmeye gelmiş kapının önünde bekliyor ? Hani yorgundunuz lan ?psikolojik yorgunluk dediğin depresyondur ki konumuzla hiç alakası yok. Fizyolojik metabolizmayla psikolojik hali karıştırma ikisinde de etken hormonlar farklı dahası için bknz: google
Odaklanmaya gelince bunun psikolojik yönü de vardır biyolojik yönü de..Odaklanabilmek için illaki de aklınızı kurcalayan başka birşeylerin olmaması gerekmez aklınızı kurcalayacak başka hiç birşey yokken bile odaklanmak sitediğiniz bir mevzuya odaklanayamayabilirsiniz bunun nedeni beyninizdeki sinir hücrelerinin işlevselliğine alışkanlığıyla alakalıdır.Beyninizi eğitmekle alakalıdır.Odaklanma safhasında psikoloji faktörünün etkisi %50 dir yani yarısı psikolojinizle yarısı beyninizi eğitmekle alakalı bişeydir odaklanmak.%50 tahmini bir rakamdır elbette bunun ölçümünü yapabilecek bir amtematik denklemi/alet yoktur.Odaklanmanın beynimizdeki sinir hücrelerinin işlevselliğiyle bi alakası yoktur. Öğrenme/bellek gibi kavramlarla karıştırıyorsun. Sinir hücrelerinin yaptığı sinaps miktarıyla doğru orantılıdır bunlar.
Bulunduğum psikolojik durum itibariyle ben de alıcam kreyzicim kredi kartı ile ödeme yapabilirim gibi duruyor ama kredi kartıyla olmuyorsa havale mavale de bakarız pm attım,iyi satışlar..Afiyet olsun
----------------------------- -
Hocam sen ne çekiyorsun unları yazarken çok merak ediyorum :) Neyse uğraşmaya değmezsin..Psikolojik yorgunluk depresyonmuş,çocuk falanda yazıp ego tatmini yapmış sen önce kendi psikolojinin ne halde olduğunu düşün milletinkini sonra kurtarırsın =D
-
Nikoteen bunu yazdı:
Hocam sen ne çekiyorsun unları yazarken çok merak ediyorum :) Neyse uğraşmaya değmezsin..Psikolojik yorgunluk depresyonmuş,çocuk falanda yazıp ego tatmini yapmış sen önce kendi psikolojinin ne halde olduğunu düşün milletinkini sonra kurtarırsın =D
-----------------------------Ben bildiğimi paylaşılıyorum bir yanlışlık varsa da düzeltiyorum ve bu benim mesleki açıdan görevim. Yoksa ben "aman ne b.k yerlerse yesinler" demesini de bilirim. Sanırım böyle giderse o günler de çok uzak değil. Dolayısıyla sen bunun derdine düşme.
Konuyla ilgili yanlış bilgiye sahipsin bunun farkında olman için cevap yazıyorum. Cevabım sadece seni bağlamıyor. Bilmeyen, yanlış bilen, senin gibi düşünenler bu bildiklerinin farkında olsun diye.
Ancak senin takındığın küstah tavır ne yazık ki hevesimi kırıyor. Onun için seni muhatap almayacağım an itibariyle. Aynı hassasiyeti sende yukarıda yazdığın gibi göster lütfen.
Ps: Çocuk dedim çünkü gerçekten çocukluk ediyorsun yada bu küstah tavrın senin kişiliğinin bi parçası. Egomu tatmin etmek istesem emin ol buraya cw mi koyardım :)
Ps: Kimseyi bulunduğu psikolojik durumdan kurtarmaya falan çalışmadım. Bu konuda nereye ne yazmışım? Gerçekten çocuksun, onlarda böyle hayali kahramanlar yaratıp onlarla oynadıkları oyunları vs anne ve babalarına anlatır. Açıkçası senin durumda aynı.