folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Ösym'den Rezalet Gibi Rezalet Hata

Ösym'den Rezalet Gibi Rezalet Hata

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

Şimdi haberlerde gördüm. Bu geleneksel birsey oldu :) çok şaşırmadım.

Ben  bildim bileli kendimi ösymnin sinavlarina adadım :) girmezsem duramıyordum :)

Öss, ösym, kpss, ales, yds, kpds, üds, memurluk....TUS un şartları uymadı :(

Uzun yıllarada yaydım ki hevesim kacmasın. Nerdeyse kurumla beraber evrimleştim :)

Ve sonuc itibariyle son yıllarda fark ettim ki saçmalığın daniskası. Ösym ye çok kızmıyorum. Bu saçmalıklara boyun eğen biziz.

Otursam planlasam böyle aptalca kuralları koyamam.

Mesela:  Adam şehirde tek yaşıyor ama sinava ev anahtarini sokamiyor.

Para getirmesi yasak ancak otobüs kartı da  yasak.

Kolyeden kopya çekecekmişim? Bende öyle teknolojiyi yapacak yetenek olsa, ne yapayım senin dandik sınavını.. Stanford da burslu okurum :)

**

Aslında bu memurluk takıntısı hastalık gibi yayıldı. Sanki memur olmazsam bir işe yaramıyorum. İlk okulda memura geçme planları yapıyorlar çocukları için.

Kızı kan tutuyor kolay atanırım diye hemşirelik yazıyor.  Çocuklari itekleyen anaokulu öğretmeni oldu kadro var diye...

Böyle olunca hizmet kalitesi düşüyor. Kısır döngüye giriyoruz.

**

Ders alan olur mu bilmiyorum.  Ama siz gerçekten kalifiye olursanız, iyi birseyler yaparsanız alıcınız gerekirse taaa Amerika'dan gelir. Kendinizi paralamanıza gerek yok sınavla. Belirli eşikte durun yeter. Gerekliliğinin dışına cıkmadan.

Sınav falan hikaye arkadaşlar. Gözünüzü açın. Gerçekçi olun biraz.  Global dünya var. kaç puan aldığın kimsenin umrunda değil  "ne yaptığına, ortaya ne koyduğuna"  bakıyor. Diğerleri ayrıntı.

Ben çok geç anladım. Biraz geç akıllanıyorum :) Kimse bana yol göstermedi zamanında. 

Ama " zararın neresinden dönersen kârdır" anlayışını felsefe edinmiş biri olarak :) hepinize selam ederim :) 

Konuyu arkadaşa haksız bir tepki veriyorsunuz. Ösymnin yaptığı haksızlıklara dem vururken kendi payına düşenide belirtmiş hepsi bu. Zaten akademisyen maaşı var. Ösym nin 50 tllik sınav parasına mı kaldı ki  konu açtı sanki :)

futurist tarafından 12/Ağu/17 15:06 tarihinde düzenlenmiştir

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cevdet
    Cevdet's avatar
    Erkek

@zeybekustasi: Kimseyi görmedim diyorsun da Türkiye'de 1 milyon öğretmen var. Hiç mesela ek ders ücreti diye bir şey duymadın mı? Öğretmenin normal görevi dışında girdiği dersler, verdiği kurslar ve buna benzer şeyler için öğretmene ek ders ücreti verilir.
    Bu da ayın ilk haftası ödenir. Maaşlar ise 15te

Cevdet tarafından 12/Ağu/17 15:02 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    Cevdet bunu yazdı

@zeybekustasi: Kimseyi görmedim diyorsun da Türkiye'de 1 milyon öğretmen var. Hiç mesela ek ders ücreti diye bir şey duymadın mı? Öğretmenin normal görevi dışında girdiği dersler, verdiği kurslar ve buna benzer şeyler için öğretmene ek ders ücreti verilir.

Ek ders ücretini duydum ama ayın hangi günü yatıyor diye bir merakım olmadı. 

O zaman öğretmen  3 bin alıyor demek doğru değil :) Ayın ilk haftası 3 Bin + (Görev dışı ders, kurs, buna benzer şeyler demek daha doğru sanki.

Teşekkürler.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cevdet
    Cevdet's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı
    Cevdet bunu yazdı

O zaman öğretmen  3 bin alıyor demek doğru değil :) Ayın ilk haftası 3 Bin + (Görev dışı ders, kurs, buna benzer şeyler demek daha doğru sanki.

Teşekkürler.

onu işte herkes yapamıyor, derecesi yüksek olanlar o işleri yapar az bir oranı

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    Cevdet bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı
    Cevdet bunu yazdı

Teşekkürler.

onu işte herkes yapamıyor, derecesi yüksek olanlar o işleri yapar az bir oranı

Neyse konuyu dallandırmak istemiyorum.

Umarım herkes hakettiğini fazla fazla alır rahat eder. Konunun benim açımdan önemi öğrencilere yaşatılan rezaletin öğretmenlerin parasını bir kaç hafta geç almasından daha büyük olması.

İyi günler.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mutubilir
    Mutubilir's avatar
    Erkek
    Cevdet bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı
    Biyoteknoloji bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı

Ya hocam bir de öğretmen olacaksın. Millet o sınava emeğini koyuyor yıllarını koyuyor sen bir ay sonra aldığın paranın derdindesin.

Sınavdan çıkarken inşaat amelesi gibi eline sayacaklardı değil mi parayı. (ki amele dediğime bakma emekçi!) 

Olm manyak misiniz ya neye takildiniz böyle ya milyon kâr yapan sacma uygulamalariyla milleti canindan bezdiren bi kurumun yaptigi en rezalet olayı elestirmek yerine benim bahsettigim bir haksizliga mi takildiniz ya. Ne yaptim iftira mi attim ösym'ye hakli olduklari bi konuda haksiz olduklarini mi söyledim ? Haftasonunu harcayip gorev aldigin bi sinavin ücretini 1 ay sonra almak dünyanin en dogru olayı da ben mi yanlis anladim ya. Sacmalik.

Ne bekliyorsun onu anlamadım? Sınavdan çıkar çıkmaz eline para sayılmasın mı bekliyordun? Maaşı sen zarflar mı alıyorsun? Adam bi sonraki maaşında yatırıyor diye anlıyorum bunun neresi absürt saçma haksızlık? 

Hocam, Türkiye'de yksulluk sınırı 4,000 küsür TL. Derecesi en yüksek öğretmenin aldığı maaş 3,000 küsür TL. Herkesin de ek-ders yapıp + para alacak imkanı olmuyor. Dolayısıyla adam bir ayı yoksulluk sınırının altında geçirmemek için böyle sınav gözetmenliği, salon sorumlusu görevleriyle ücret alıyor. Ancak pu paraya hemen ihtiyaç duyuyor. 1 ay sonra gelecek paranın da çok hayrı olmuyor bilirsin. Yani devlet bazı işleri yıldırım hızında yaparken, bazılarını o*uruk hızında yapıyor bu da bir gerçek

Konuyu saptırmak istemem ancak gözünüz doysun hocam. Açlık zor zanaat lakin gözün aç oluşu bambaşka. Bu ülkede 1440 tl ile ev geçindiren 2000 Tl ile 2 çocuk okutan insanlar var. Siz 1 ay sonra yatacak olan ÖSYM parasına carlıyorsunuz. Ne yalan söyleyeyim güzel güzel ÖSYM'ye giydirecek iken senin postları görünce bi çıldırdım. Yok efendim terörist arar gibi arıyorlarmış insanları. Ne yapsınlar ''yavrum üzerinde kağıt telefon ya da başka bir kopya teşkil eden unsur var mı?'' ''Yok polis amca'' ''tamam yavrum geç içeri'' Bunu mu bekliyorsunuz? Sınav salonunda kopya ile yakalanmanın cezalı adli. Kapıda yakalandığında el koyuyorlar sınava giriyorsunuz. Arama yapılmayıp içeri alınsa ve kopya ile yakalansa bu kez devlet adam kayırıyor olacak. Ösym'yi ya da devleti zerre desteklemiyorum lakin atı zikerken malına da saygı duymalı.

Aslan bile atı görünce götünü saklar
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patata
    patata's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

HER SENE YAPILAN ŞEYLER, ŞİMDİLERDE SOSYAL MEDYA ORTAYA ÇIKINCA SAKLAYAMAZ OLDULAR. ÖSYM'nin ilk sınavından beri yapılıyor böyle şeyler. 

Ama yine de olasılıksal evrende, denge kendini buluyor bir şekilde. Yani içiniz rahat olsun, denge her zaman bir şekilde korunur. 

Sadece 3-5 tane şeref yoksunu, bedavadan köşeyi döner ama onlar da kültürsüzlüklerinden hayvan gibi yaşayıp ölürler.

Tahtam eksik
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    patata bunu yazdı

HER SENE YAPILAN ŞEYLER, ŞİMDİLERDE SOSYAL MEDYA ORTAYA ÇIKINCA SAKLAYAMAZ OLDULAR. ÖSYM'nin ilk sınavından beri yapılıyor böyle şeyler. 

Ama yine de olasılıksal evrende, denge kendini buluyor bir şekilde. Yani içiniz rahat olsun, denge her zaman bir şekilde korunur. 

Sadece 3-5 tane şeref yoksunu, bedavadan köşeyi döner ama onlar da kültürsüzlüklerinden hayvan gibi yaşayıp ölürler.

Cevdet bunu yazdı

Üyelikler açıldı mi yahu ?

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Biyoteknoloji
    Biyoteknoloji's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı
    Cevdet bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı
    Biyoteknoloji bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı

Ya hocam bir de öğretmen olacaksın. Millet o sınava emeğini koyuyor yıllarını koyuyor sen bir ay sonra aldığın paranın derdindesin.

Sınavdan çıkarken inşaat amelesi gibi eline sayacaklardı değil mi parayı. (ki amele dediğime bakma emekçi!) 

Olm manyak misiniz ya neye takildiniz böyle ya milyon kâr yapan sacma uygulamalariyla milleti canindan bezdiren bi kurumun yaptigi en rezalet olayı elestirmek yerine benim bahsettigim bir haksizliga mi takildiniz ya. Ne yaptim iftira mi attim ösym'ye hakli olduklari bi konuda haksiz olduklarini mi söyledim ? Haftasonunu harcayip gorev aldigin bi sinavin ücretini 1 ay sonra almak dünyanin en dogru olayı da ben mi yanlis anladim ya. Sacmalik.

Ne bekliyorsun onu anlamadım? Sınavdan çıkar çıkmaz eline para sayılmasın mı bekliyordun? Maaşı sen zarflar mı alıyorsun? Adam bi sonraki maaşında yatırıyor diye anlıyorum bunun neresi absürt saçma haksızlık? 

Hocam, Türkiye'de yksulluk sınırı 4,000 küsür TL. Derecesi en yüksek öğretmenin aldığı maaş 3,000 küsür TL. Herkesin de ek-ders yapıp + para alacak imkanı olmuyor. Dolayısıyla adam bir ayı yoksulluk sınırının altında geçirmemek için böyle sınav gözetmenliği, salon sorumlusu görevleriyle ücret alıyor. Ancak pu paraya hemen ihtiyaç duyuyor. 1 ay sonra gelecek paranın da çok hayrı olmuyor bilirsin. Yani devlet bazı işleri yıldırım hızında yaparken, bazılarını o*uruk hızında yapıyor bu da bir gerçek

Cevdet hocam selamlar,

Tr de yoksulluk sınırı 4K altı genel bir ortalama. Giresunda 4k para almak ile İstanbulda 4k almak arasında dağlar kadar fark var. Ayrıca ben hiç bir kurum/kurumsal şirket'in maaş günleri dışında ödeme yaptığını görmedim. (Belki vardır bilemiyorum) Aldığın sonraki maaşın bordrosunda detayı görüntülersin diye düşünüyorum. Daha önceden ödeme yapılıyormuşta şimdi mi yapılmaz olmuş onu da bilmiyorum. 

Teşekkürler.

sınavlar eskiden okullar ve üniversiteler tarafından yapılırken sınav biter bitmez bina görevlisine gider imza atar paranı alıp çıkardın. ÖSYM'nin tekeline geçtiğinden beri böyle oldu.

Love is nothing without fucking.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

Şimdi haberlerde gördüm. Bu geleneksel birsey oldu :) çok şaşırmadım.

Ben  bildim bileli kendimi ösymnin sinavlarina adadım :) girmezsem duramıyordum :)

Öss, ösym, kpss, ales, yds, kpds, üds, memurluk....TUS un şartları uymadı :(

Uzun yıllarada yaydım ki hevesim kacmasın. Nerdeyse kurumla beraber evrimleştim :)

Ve sonuc itibariyle son yıllarda fark ettim ki saçmalığın daniskası. Ösym ye çok kızmıyorum. Bu saçmalıklara boyun eğen biziz.

Otursam planlasam böyle aptalca kuralları koyamam.

Mesela:  Adam şehirde tek yaşıyor ama sinava ev anahtarini sokamiyor.

Para getirmesi yasak ancak otobüs kartı da  yasak.

Kolyeden kopya çekecekmişim? Bende öyle teknolojiyi yapacak yetenek olsa, ne yapayım senin dandik sınavını.. Stanford da burslu okurum :)

**

Aslında bu memurluk takıntısı hastalık gibi yayıldı. Sanki memur olmazsam bir işe yaramıyorum. İlk okulda memura geçme planları yapıyorlar çocukları için.

Kızı kan tutuyor kolay atanırım diye hemşirelik yazıyor.  Çocuklari itekleyen anaokulu öğretmeni oldu kadro var diye...

Böyle olunca hizmet kalitesi düşüyor. Kısır döngüye giriyoruz.

**

Ders alan olur mu bilmiyorum.  Ama siz gerçekten kalifiye olursanız, iyi birseyler yaparsanız alıcınız gerekirse taaa Amerika'dan gelir. Kendinizi paralamanıza gerek yok sınavla. Belirli eşikte durun yeter. Gerekliliğinin dışına cıkmadan.

Sınav falan hikaye arkadaşlar. Gözünüzü açın. Gerçekçi olun biraz.  Global dünya var. kaç puan aldığın kimsenin umrunda değil  "ne yaptığına, ortaya ne koyduğuna"  bakıyor. Diğerleri ayrıntı.

Ben çok geç anladım. Biraz geç akıllanıyorum :) Kimse bana yol göstermedi zamanında. 

Ama " zararın neresinden dönersen kârdır" anlayışını felsefe edinmiş biri olarak :) hepinize selam ederim :) 

Konuyu arkadaşa haksız bir tepki veriyorsunuz. Ösymnin yaptığı haksızlıklara dem vururken kendi payına düşenide belirtmiş hepsi bu. Zaten akademisyen maaşı var. Ösym nin 50 tllik sınav parasına mı kaldı ki  konu açtı sanki :)

Hocam sen kolyeyle kopya cekmezsin ama ben cekerim. Ciddiyim. Deli gibi aramasalar, siniflarda kamera falan olmasa sen kopya cekemesen de birileri ceker. Bu arama islemleri tamamen dogru. Sinava soktugu kagit paranin uzerine yazdigi formule baksa ondan sonra yine OSYM suclu olacak.

OSYM yi savunmuyorum ama simdilik en iyi sistem bu. Zaten 2020 de degisecek diyorlar. Ellemezler daha.

Ayrica son yillarda soru kalitesi de artti. Mantik sorularini destekliyorum. Zeka sorusu soruyorlar artik. Bunun neyi mufredatta olabilir? Bildigin 4 islem.

Toplam Hit: 6387 Toplam Mesaj: 52
ösym